Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuma yanlış ibare yazdılar. EKPSS'de sorun olur mu?

bir

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Bir süre önce rapor almak için hastaneye başvurmuştum. Bugün raporumun sonucu çıktı. Ben ruhsal/duygusal engelliyim, fakat raporun arka yüzünde, "Kişinin Engel Grubu" yazan yerde, ruhsal /duygusal 'ın yanısıra "Ortopedik" kutucuğunu da işaretlemişler. Benim ortopediden bir sorunum yok, zaten raporun ön yüzünde ortopediye dair bir tanı da yok. Ben şubat ayında EKPSS'ye başvuracağım. Bu durum bana sıkıntı çıkartır mı?

Ordaki görevliye, benim ortopedik engelim yok dedim, bunu düzeltin diye ısrar ettim, "sıkıntı olmaz, olursa gelirsiniz değiştiririz" dedi.

Ortopedikler de ruhsal/duygusallar da "GENEL" kategorisinden sınava giriyor, bu mantıkla bakınca sıkıntı çıkmaması lazım ama yine de çok moralim bozuldu, acaba bunu düzelttirmeli miyim? Çıkmış bir raporun düzeltilmesi mümkün mü?

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

İyi aksamlar,
Hastaneye sağlık kuruluna bir danış.

Danıştım zaten. Dediğim gibi, sorun çıkmaz dediler ama uğraşmak istemedikleri için mi böyle dediler bilemiyorum. Sonuçta sınava başvuru zamanında bu raporu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne götüreceğim, sorun çıkıp çıkmayacağı o zaman belli olacak. Ama sorun çıkartırlarsa o dakikadan sonra düzelttirmek zor olabilir.

yalnizadam

Diyelim inşallah ilerde atanma gibi bir durumum söz konusu olursa, o zaman atamayı yapan kurul raporu inceliyor ya, o durumda sıkıntı çıkar mı? Gerçi raporum 1 yıl süreli. Seneye bu zaman gidip yeniletmem gerekiyor, o zaman düzeltirler elbet. Ama çok korktum, içime bir sıkıntı düştü, raporumun çıktığına bile sevinemedim.

En mantiklisi gidip hangi amaç için kullanilacaksa o bölüme sormak sorun çıkmaz demelerine çok fazla itibar etmemek lazım. Çünkü bazı iş bilmeyen insanlar sırf baslarindan savmak için bu şekilde yapıp sonra sorun çıkınca o zaman öyleydi deyip kenara cekiliveriyorlar

Şefika

Aynen dediğiniz gibi. Ama ben bu raporu Ekpss'ye girmek için kullanacağım. Onun başvuruları da şubatta. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gidip sorsam eminim orda da kimse bilmiyordur. Yani şubat ayında ancak bir muhatap bulabiliriz sanırım karşımızda.

Sonuçta bu sınav ilk kez yapılmıyor sorun olup olmadığını onlar bilirler şubat ayını beklemeyin belki o zaman duzeltilme için geç kalınmış olabilir

bir bence raporunu şimdiden düzelttir. Şuan düzeltirler çünkü raporun yeni ama şubat ayında düzeltmek için götürdüğünde kabul etmeme ihtimalleri var kabul etmeme dediğim yeniden doktorlardan geçmeni veya rapora itiraz etmeni söyleyebilirler. Bunları söylerlerse eğer sınava başvuru süreci içerisinde raporunu alamazsan sınava başvuruda bulunamazsın haberin olsun.

Şefika

Tamam sağ olun. Peki, çıkmış rapor düzeltilebilir mi? Yoksa işler daha mı sarpa sarar, bundan korkuyorum?

Bu konuda hic bilgim yok yanlış yonlendirmiyim. Sormaktan sorun çıkacağını sanmıyorum en azından kafanızda ki sorular cevaplanmis olur

birkan01

Haklısınız, ben de bundan korkuyorum. O zaman yarın gidip tekrar konuşayım. Peki sizce çıkmış bir raporun düzeltilmesi mümkün mü?

bir hastanenin hatası varsa ve yakın zaman ise düzeltirler fakat aradan zaman geçerse düzeltmiyorlar.

Şefika

Tamam, çok sağ olun.
birkan01

Tamam, çok teşekkürler, yarın gidip düzeltmelerini isteyeceğim. İşi yokuşa sürerlerse başhekimliğe gideyim, sonuçta raporun altında 7 tane doktorun ve 1 başhekim yardımcısının imzası var, hiçbiri de farketmemiş. :(((

bir Ataman yapıldığı zaman da sorun çıkmaz ki varsayalım çıktı o zaman atamanız iptal olmaz size süre verirler değiştirmeniz için gönlünüz ferah olsun

yalnizadam

Ben yine de yarın hastaneye gidip görüşeyim, işimi sağlama alayım, ne olur ne olmaz. Maalesef uğraştırıyorlar böyle işte insanı :(
Çok sağ olun, cevabınız için.

bir hastane raporu düzeltebilir diye biliyorum ancak arşivdekini de al öyle beraber duzeltsinler, aksi takdirde soruşturma açılırsa bir gun ve raporlar aynı olmasa elindeki ile ve arşivdeki ile sahte evrak suçundan sıkıntı yaşarsınız kısaca başhekimliğe git durumu anlatın bir adım atın

birkan01

Bugün hastaneye gittim, raporu düzeltmelerini istedim.
Onlar da yenisini vermek yerine, hatalı kısmın yanına "sehven işaretli" yazdılar, heyet başkanı doktor imzaladı kaşeledi, sonra başhekim yardımcısının yanına gittim o da imzaladı mühür bastı, ardından en son mühür kısmına gittim o da imzaladı, mühür bastı.

Yani o ortopedik yazılı kısım, yamalı bohça gibi oldu, acaba bu durum bana sıkıntı çıkartır mı?

Gerçi raporum 1 yıl süreli zaten, seneye yenisini alacağım. Ama ne bileyim sınava başvuru anında ne bu böyle derler mi?
msait19

Bugün bu yazdıklarım oldu. Sizin uyarınızı hastaneden çıktıktan sonra okudum. Şimdi gitsem arşivdekini de düzeltin desem iyice sinirlenirler. Zaten zar zor bayağı sıkıntı çıkartarak düzelttiler. Raporum 1 yıl süreli olduğu için, seneye yenisini alırken düzgününü verirler, böyle olur mu? Yani Ekpss'ye başvuru anında sorun yaşar mıyım sizce?

bir neden bu kadar panik yapıyorsun anlamadım
gidip yeniden rapor çıkartmana gerek yok sen Genel den gireceksin hiç bir problem de olmaz gönlünü ferah tut

istersen git hastaneye söyle bu işaretin kaldırılmasını istiyorum de inşallah tekrar doktor doktor gezmeden yardımcı olurlar

ama beni dinlersen hiç karıştırma raporunda hiç bir problem yok, olmaz da
keyfine bak onları düşünme derim

Skolyoz23

Maalesef evham yaptım işte :(((
Bugün bu, bir üst yorumumda yazdıklarım oldu. Okuyup cevap yazabilir misiniz? Raporun o hatalı kısmını yamalı bohçaya çevirdiler, mühürlerle, kaşelerle. Sizce sınava başvuru anında, bu rapor ne bu böyle derler mi?

Evham yapmayın lütfen, sınavınıza girin. Zaten raporunuzda hata olduğu tespit edilip gerekli imzalar-mühürler atılmış. Bir daha hastaneye giderseniz korkarım sert tepki alacaksınız.

Raporunuz sürekli olsa anlarım tedirginliğinizi, ama 1 yıl sonra yeniden çıkartacaksınız, değmez bu kadar uğraşmaya.

Bu arada hastalık teşhiniz neydi?

Erdogan Er

Çok sağ olun, inşallah sıkıntı çıkmaz, gerçekten moralim bozuldu. İlk defa rapor aldığım için, sorun olup olmayacağına karar veremedim.

Raporumda yazan tanılar, benim rahatsızlıklarım, yani bipolar bozukluk, migren ve hipotiroit. Bunları balthazar formülüyle hesaplayıp %49 rapor vermişler. Yani o kısımda bir sorun yok. Ama raporun arka yüzünde "Ortopedik"i de işaretlemişler. Benim ortopediden bir sorunum yok, ama orayı yanlışlıkla işaretlemişler. Kendileri de bu durumun farkında ama dediğim gibi kendilerince raporu o şekilde düzelttiler, yenisini vermediler.

bir sonradan düzenlemeler yaptıkları için mecbur kaşe felan imza atmak zorunda kalmışlar ama bu raporunuzda hiç bir problem yaratmaz merak etmeyin
bu resmi tüm evraklarda yapılan bir işlem, eğer sonradan düzenleme yapılması gerekiyor ise mecburen paraf atılır imza atılır mühür basılır vebuna benzer şeyler yapılmakta zorunda kalırlar

o yüzden gönlünüz ferah olsun hiç bir problem olmayacaktır
en başta bile götürmenize hiç gerek yoktu emin olun da neyse en azından içiniz rahat etmiştir belki

Skolyoz23

Haklısınız, içimi ferah tutabilmem gerek ama ister istemez panik yaptım işte. Az önce, engelli kimlik kartımı çıkartmak için gittim, hem bir bakayım sorun çıkacak mı diye görmüş olurum dedim, Allahtan bir sorun çıkmadı, dilekçemi işleme koydular. İnşallah, sınav zamanı da böyle işim düzgün gider.

Umarım günün birinde herkesin işini eksiksiz, hatasız, pırıl pırıl yaptığı günleri hep beraber görürüz. Çok sağ olun, cevaplarınız için.
Erdogan Er

merhaba. hastane yetkilisine sanırım sözle olarak sormuşsunuz. onlara da " sorun olmaz, olursa değiştiririz"demişler. hastaneye gittiğinizde yazılı dilekçe verin. dilekçeye şunları yazın:

"........Hastanesi Baştabipliğine. Ortopedik engelim olmamasına rağmen sağlık kurulunuzdan .......tarihinde aldığım engelli sağlık raporumda "ortopedik" kısmı da işaretlenmiştir. Tüm haklarım saklı kalmak şartıyla, raporumda yazan "ortopedik engel"ibaresinin kaldırılması için yeniden değerlendirme istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim".

Yazılı olarak başvurursanız yazılı olarak işlem yapılır.
Eğer sizi "gidin İl Sağlık Müdürlüğüne, rapora itiraz edin" diye yönlendirirlerse bunu yapmayın. Çünkü İl Sağlık sizi başka bir hastaneye sevk eder. Orada ortopedik engel kalkarsa, iki sonuç farklı olacağından bir hakem hastaneye gidersiniz.

Burada EKPSS başvuruları açısından sorun yaşamazsınız. Eğer ortopedik engel yerine zihinsel yazılsaydı evet sorun yaşardınız. Çünkü gireceğiniz sınav doğrudan zihinsel engel grubu olurdu. Siz şimdi elinizde olan raporla genel sınava gireceksiniz.

Atanma durumunuz söz konusu olduğunda kurum sizin engelli raporunuzdaki en az %40 lık engel oranınızla ve çalışabilir olup olmadığınızla ilgilenir. Merak etmeyin. Rahat olun. Siz EKPSS başvurnuzda "benim ortopedik engelim olmadığı halde böyle yazıld"derseniz, başvuruyu alan yetkili ne yapacağını bilemeyebilir ve sizi uğraştırabilir. Bu nedenle herkes gibi raporunuzu sunup başvurunuzu yapacaksınız. Engel durumunun ayrıntısına girmeyeceksiniz. Yetkili size ortopedik engelden dolayı özel bir ihtiyacınızın olup olmadığını sorarsa yok diyeceksiniz. Sonuçta her ortopedik engellinin özel bir ihtiyacı olmuyor.
Nasıl olsa 1 yıl sonra yenilenecek raporunuz.

rapor sonucunu dün aldığınız için henüz ulusal veri tabanına işlenmedi. dolayısıyla sizin başvurunuz hemen işleme alınıp düzeltme sağlanır. bu gibi durumlar oluyor ve ilk bir hafta içinde hastaneler düzeltmeleri yapıyor.

bir

mühür kaşe falan basıldıysa sorun olmaz. resmi evraklarda yapılan yanlışın düzeltilmesinde bu yol izlenir. ama arşivdekini de aynısını yapmanız gerekir olur da bir sorun olursa başınız yanmasın diye soyluyorum ama raporun süreli olması avanjlıdır. istihdam vergi indirimi vs bölümlerini işaretlettirdiniz mi?

@AyşeSarı

Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Bugün hastaneye gittim, ilgili durumu düzeltmelerini talep ettim. Hatta direk heyet başkanı doktorun yanına gittim, o da önce sorun olmaz dedi ama sonra düşündü herhalde raporun üzerinde kendi imzası da olduğu için başı ağrısın istemedi herhalde, ilgili görevlinin yanına gitti, o yanlışlıkla işaretledikleri "Ortopedik" kutusunun yanına "Sehven. İptal" yazıp imzaladılar, kaşeleyip mühüre gönderdiler. Başhekim yardımcısı da kaşeleyip imzaladı, ardından hastane mühürü de vuruldu. Bir ton imza, kaşe oldu kısacası :) O kısım biraz yamalı bohçaya döndü ama ne yapalım artık. Tekrar gidip yazılı dilekçe verirsem iyice tepki toplarım, bu sefer raporumu yırtıp başıma bile atabilirler. :)

Hastaneden dönüşte engelli kimlik kartımı çıkartmak için ilgili birime gittim, sorun çıkmadı. Umarım sınav zamanı da yolunda gider. Dediğiniz gibi, sınava başvuru anında, görevli memura hiç şöyle olmuştu, böyle olmuştu diye kafasını karıştırmayacağım, direk evrakı önüne uzatacağım.

@msait19

Evet, istihdam ve engelli kimlik kartı kısmı işaretli.
Çalıştırılamayacağı iş alanları kısmının karşısında da "Dikkat-sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışır" yazıyor.

Resmi evrakda yapılan düzeltme mutlaka ibare, imza ve kaşe ile olur. Sorun olmaz merak etme zaten seneyede değiştireceksin. İlk halide sorun olmazdı ya neyse. Hakkında hayırlısı.

vetbat

Elbette imza ve kaşe ile olur da, ben düzeltmek yerine, bunu alıp yenisini verirler diye düşünmüştüm. Neyse, her işte bir hayır vardır diyelim. Sağ olun.

Arkadaşlar bir sorum olacak size bilenler lütfen cevaplasın.
Ben diyabet hastalığından %40 rapor aldim engel grubunda sınıflanamayan vardi. nisan ayında ekpss ye girdim sınıflanamayan bölümünden girdim ve süreğen kronik olmadığı için sınava insülin ve gıda paketi götüremedim. ve bende geçen hastaneye gittim dedimki benim raporumun süreğen kronik olması gerekiyor onlarda arşivden aslını çıkarıp süreğen kronik'in yaninada bir işaret atıp imza kaşe ve mühür attılar. benimde içime bir tereddüt düştü. hani elle düzeltilebilirmi diye. lütfen cevaplayin arkadaslar kafayi yedim iki gündür Skolyoz23 msait19 Kalem ErdoganEr

Üst Alt