Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunda sosyal yardım değerlendirilmediği için 2022'ye başvuramıyorum!?

halil1dem

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Engelli raporumda sosyal yardım bölümü degerlendirilmedigi
İcin 2022 başvuruyu yapamıyorum tekrar rapor almam gerekiyormuş rapor almadan sosyal yardım kısmını nasıl işletebilirim bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi

halil1dem normalde kabul edilmesi gerek hastaneye gidip bir
Danış onlar işaretliye bilirler yada tekrar düzenlerler raporu

Çoğu kişide o işaretli dğl vermiyolarmı yardım

Yandık desene benimkide boş gelcek çoğu

İmzadan başka iş ypmıyo bu heyet:(

O başvuru formu boşuna sanki birsürü şey işaretli bakmıyolar bile

Eklenmezde sil baştan yap derler:(

Yönetmelikte belirtilmiş alınan raporlar
tüm haklar ve tüm amaçlar için geçerlidir diye
Önemli olan alınan rapor son yönetmeliğe uygun olmazsı

yuzde % 40 ve uzeri olması gerekli önce aile bakanlıgından engelli kartı alıp basvurabilirisniz

Son düzenleme:
Kalem melek canım bi bakar mısın bilgin var mı senin bu konuda

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halil1dem
Raporu aldığınız hastaneye basvurdunuzmu.rapor yeniyse duzeltiyorlar.

flora19
rapor sonucunu almaya gittiginizde duzelttirin zaman aşımı oldugunda zorluk çıkartiyorlar.cunku onceki rapor baska yerlerde kullanilmamasi gerekiyor diyorlar.orn.engelli kartini alirken raporu verdigimiz kurum gibi

zeynep82

Düzeltmezki yenisinde imzalar olck doktorların yazıp çizemezler üstünü:(

Arkadaşlar raporum yönetmelige uygun ve%45 yeni sayılır 2 yil oldu raporu alalı sosyol yardım memuru direk onu sorun yaptı. Raporu aldıgım saglık kurumunu arıyarak bilgi istedim. Onlarda bu işlem icin herşeyin silbaşdan yapılması gerekiyormuş yani rezalet

Ben 2 ay once aldım raporu ve hemen bir kac yerde kullandim buna ragmen hastaneye gittim istihdam kısmını duzelttirdim.evet kullandigim icin zorluk cikartti ilgili memur.ama degistirildi.tekrar sil bastan islem yapmadım.demekki olmaz diye bir sey yok oluyormus.

@halil1dem
Hastaliginizda duzelme yoksa ve 2 yıl uzun bir sure degil.acaba başhekim ile gorusseniz.saglik kurulu memurlari ugrasmak ta istemiyorlar

Zeynep hanım sizi anlıyorum
Rapor aldıgım hastane egitim araştırma üniversite bu nedenle cok yogun emar cekmek icin aylarca bekletiyor belki dediginiz gibi yüzyüze konuşmak daha etkili olabilir

zeynep82

Kim düzeltti cnm ya benimde boş glck istihtam dışında silbaştan dermi nasıl düzelcek cnm

@flora19

Ablam bu konu ile ilgili olarak başvuracağın bölüm,başvuruyu yaptığın sağlık kurulu başvuru bürosu. Zira raporlar onlar tarafından yazılıyor ve onaya gidiyor.

Şayet raporunu henüz almadıysan istediğin bölümleri işaretlemeleri için o bölume başvur,raporunu almadan işaretlesinler,yok raporunu aldıysan yine o bölüme raporunun her iki nüshası ile git ve yine ricacı ol,onlar sonradan işaretlenen bölümlerin yanina kaşe basarak hallediyorlar. Tabii bu halletme işinide insan evlatları yapıyor,seni yormadan ve üzmeden.

Umarım senin karşınada bir insan evladi çıkar.

Rapor üzerinde herhangi bir düzeltme kaşe veya imza kabul edilmiyor zaten hastanede bunu yapmıyor. Tekrar rapor başvurusunda bulunup yeniden heyete girmeniz gerekiyor.

hocaoglu21
Benim raporum aynı şekilde kaşe onaylı ve ben bu raporumu kullanıyorum.
Bu konu ile ilgili bakanlık tebligatı var,bu tür işlemlerde onay ve teyit için işlem yapilan bölümün yanına yetkili mercii kaşe bastımı sorun kalmıyor.

flora19

heyet napsın florya.kafalarına göre iş yapamazlarki.rapor alacak kişi hastaneye gettıgınde raporu hangi amaç için kullanacaksa ona göre veriyolar.iş için,maddi yarım,engelli maaşı,ötvsiz araç alımı vs vs için söylüyon onlarda işaretliyo.bu işlemi drleri gezmeden en başta yapıon hanı pc karsısına alıp fotonun cekıp ekleyıp bı belge verıolar hah işte ona en basta yazdırıon ve o isteklerine göre gezecegın dr sayısında farklılıklar oluyo görüneceğin bölümler farklı oluo.bide rapor beleş amma ötvsiz araç almak için başvuru edersen para istiyolarmış.ücretli yada ücretsiz olusu kullanıma göre değişiyormuş

halil1dem 2022 aylığı için engelli sağlık kurulu raporunda oranın yazması kafidir. ayrıca 2022 aylığı için bir ibareye vs gerek yoktur. yeter ki bahsettiğin engelli sağlık kurulu raporu ilgili yönetmelik hükümlerine göre alınmış olsun.

bahsettiğin raporu ne için almıştın? eger maluliyet tespit için ise 2022 aylığı için işe yaramaz bilesin.

raporun ön yüzünde sonuç kısmı tam olarak doldurulmuşsa, engel oranın sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmişse o rapor 2022 aylığı için kullanılabilir sakın yeni rapor çıkartmaya kalkma: https://www.engelliler.biz/forum/sa...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946
ayrıca o rapora hiçbir şekilde sonradan ekleme yapılamaz. yeni rapor şart. lakin senin rapor engelli sağlık kurulu raporu ise ilgili yönetmeliğe göre düzenlenmişse yeni rapor almana kesinlikle gerek yok.

2022 aylığı için sosyal yardımdan yararlanır gibi bir ibare şartı yok.

imkanın varsa, elindeki raporun ön ve arka yüzünün resmini çekip buradan paylaş. rapora ben de bakayım. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma ama.

Melek hanım verdiginiz bigiler icin cok teşekkür ederim
Raporum engelli saglık kurul raporu son yönetmelige uygun bir rapor. Vergi indirimi icin almistim ve daha sonra da vergi indirimi aldim engelli kimlik kartı aldım.rapor ön ve arka kısmında yazılı kısmında eksik bilgisi yok yani oran kısmı rakamla ve yazıyla okunur şekilde yazıyor fakat bu sosyal yardım memuru işi bilmiyor herhalde tekrardan gidecegim bu kez müdürleriyle konuşacagım.

Bulundugum ilçeye orası bakıyor
Zannetmiyorum başka yerler bakmaz herhalde

flora19 2022 aylığı başvurusu ikamet adresinin baglı olduğu vakfa yapılır sadece. başka vakfa başvuru söz konusu olamaz.

Ekelik01 arkadaşın bahsettiği yönetmelik engelli sağlık raporlarıyla ilgili olan son yönetmeliktir. bkz: https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

halil1dem tamamdır. senin raporun yukarıda link verdiğim ilgili yönetmelik'e uygun olarak düzenlenmiştir. çünkü vergi indirimi için almışsın raporu. o rapora göre vergi indirimini de almışsın. aynı şekilde o raporla engelli kimlik kartı da almışsın.
bahsi geçen yönetmelik 193 sayılı kanun'a dayanılarak da hazırlanmıştır. yani vergi indiirmi için alınan raporlar da bu yönetmelik kapsamındadır. bkz:madde 3:
[SIZE=1]"Dayanak
MADDE 3 -(1) Bu Yönetmelik, 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu, 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ile 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır."[/SIZE]
https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html
kırmızı ile belirginleştirdiğim kanun kapsamında vergi indirimi aldın sen. vergi indiirmi için alınan rapor da engelli sağlık kurulu raporudur.
kesinlikle yeni rapor çıkartmaya kalkma. vakıf müdürü ile görüş. vergi indirimi ve engelli kimlik kartı alabildiğin bir raporu kabul etmeme şansları yok. aksi takdirde mevzuata aykırı hareket ederler.
raporun yönetmelik hükümlerine uygundur. raporunu kabul etmek zorundalar. başka şansları yok.

Melek hanım çok teşekkür ederim
Dediginiz gibi müdürle konuşacagım

Engelli raporum da benimde yazmıyor du raporum çıktığında bende tereddüt ettim 2022 maaşı olmayacak mı diye arkadaşlar kimse de yok hastane eksik evrak yapıyor burda bir kanun var tek rapor sürekli geçerli bu yüzden hastane itaraz olmadığı sürece tekrar rapor kaydı yapmaz yani kardeşim senin başvurun sosyal yardımlaşma daki memurun vicdanı benimde yokdu ama sorun çıkarmadan maaşım bağlandi senin işlemini yapan sosyal yardımlaşma müdürü ile görüşeçeksin ikna edicek sin başka çaren yok

Cimere şikayet et hemen hallediyorlar

Üst Alt