Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunda sosyal yardım değerlendirilmediği için 2022'ye başvuramıyorum!?

Merhaba bende ikametgah nedeniyle engelli ayligi mi kesmisler yeni taşındığım yere gidip başvuru yaptım ama sosyal yardim kısmında degendirilmedi yazdığı için kabul etmediler anlamıyorum yani daha önce basvurdugum yer kabuk etmiş aylık bağlamış şimdi ne diye sorun çıkartıyor yeniden rapor almam gerekiyomus zaten geçen sene çıkardım üstelik süresiz şimdi işin yoksa aylarca uğraş siz ne onerirsiniz acaba@kalem

Tek bildikleri isguzarlik başka bişiy yok 😡😡

Bu kesinlikle işgüzarlık başka bir şey değil.
Rapor, engelli sağlık kurulu raporu formatında ise, yürürlükteki son yönetmelik esaslarına göre alınmışsa, %40 ve üzerinde bir oran varsa kesinlikle geçerlidir. Sosyal yardımlar için ayrıca bir değerlendirme metodu yoktur. Sadece evde bakım aylığı için ağır engelli ibaresi seçili olması gerekir o kadar.

Evet üzerinde %51 yazılı 144 ü aradım sordum neden böyle diye kurumun istiyafine bağlı biz bişiy yapamayız tekrar gidicekmisim ilçe sağlık müdürüne itiraz dilekçesi vericekmisim sonra hastane doktorlar falan filan 6 ayı buluyomus öyle söylediler gerçekten şaka gibi 😡

Cimere aynen burda yazdıklarını yaz şikayet et ve vakfın adresini de yaz, sonra seni çagırırlar gidersin müracaatını alırlar.

Siz yeni adresinizdeki sydv na müracaat edip yeni rapor istenmesi halinde sydv tarafından hastahaneye sevk edildiğiniz için mecburen 2022 maaşı alır veya alamaz şeklinde sonuç çıklmalıydı.

Son düzenleme:
Hemen dönüş yapmazlar, 10 veya 15 gün sürebilir.

Ben bir yıl önce
Raporumu aslidir gibi yapmak için muracaat ettim, ancak bana raporum eski tarihli olduğu için bulamiyoruz dediler, bende cimere şikayet ettim sonra hastaneden aradilar raporumun asli gibidir yapildiğini gelip alabilirsiniz dendi, bende gidip aldim, raporum 2007 tarihli idi.

Ben emekli değilim evraklarım Ankarada benim engelli kimlik kartım var sosyal yardımdan faydalanabilirmiyim acaba şuanda işsizlik maaşı alıyorum.

24 Aralık 2018 de 2022 ye başvurdum. 17 Ocak 2019 da onaylanmış alo144 de söylediler ilk yardımı ne zaman ve ne kadar alabilirim

Ocak bir maaş başlar Mart ayında. Ocak+Şubat +Mart alırsın

İşsizlik maaşı alan 2022 den faydalanamaz.

Teşekkürler. 1988 doğumluyum Mart ta hangi gün hangi kurumdan alırım

Ptt şubesinden her ayın 5 ile 9 arası yatar

Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.

Bir hafta sonra nihayet cevap geldi sevgili @alfa aynen şöyle yazıyo kanun ve yönetmeliğe göre raporunuza bakilmaktadir dilerseniz vakif muduruyle tekrar görüşebilirsiniz ne demek yani bişiy anlamadim 😂

Pardon söyle emin olmak.istiyosaniz vakıf muduruyle tekrar görüşebilirsiniz diyo

Üst Alt