Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunun dezavantajları var mıdır varsa nedir?

seda73838

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
144
Engelli raporunun avantajları çok ben dezavantajları var mı varsa nelerdir merak ediyorum anlatır mısınız?

Merhaba. Benim deneyimim üst konuda bahsettiğim üzere yüzde 40 raporumun olması. Avantajlı yanları zaten engelli hakları olarak aratırsanız çıkıyor ama ben size bir dezavantaj söyleyeyim. Hem üstte verdiğim linkteki kişiler hem de doktor / çevre bana bu tarz bir raporun iş hayatında sıkıntı çıkarabileceğini söylemişti. Birkaç işe başvurdum ve hemen engel durumu hangi kategoriden diye soruyorlar arayıp. Benim tecrübem şu an olumsuz seyrediyor ama moral bozulacak bir durum yok. Bir noktada kısmet her şey.

@Istanbuladair tabiki paylaşayım ben organik olmayan psikoz hastasıyım baya kötü bir hastalık ve insanların gözünde baya kötü bir konumda diye düşünüyorum

@seda73838, Öncelikle insanların ne düşündüğünü aklına bile getirme. Ben şahsen önemsemiyorum bile insanlar ne diyor ne düşünüyor. Elbette üzüldüğüm bazı mevzular var bu durumla ilgili ama aşmaya çalışıyorum. Kariyer anlamında seni reddedecek yerler olabilir bu da önemli değil. Bazı yerler reddediyor diye her yer reddedecek anlamı taşımıyor. Kariyer dışında aklına takılan konular var mı?

@seda73838, Eğer doktor sana engelli raporu alabilirsin, oran çıkar diyorsa ama sen almıyorsan bu senin bileceğin bir konu. Engelli hakları diye araştırırsan zaten avantajlı kısımları görebilirsin. Faydalanmak istediğin avantaj var ise (mesela ekpss gibi) bu durumda rapor alabilirsin. Benim raporun sağladığı avatantajlarla bir işim yok diyorsan yine de bu konuyu iyi düşünmek lazım derim.

Ekpss ye girmeyecek isen hiç çıkartma bence seda

Arkadaşlar en iyisi en güzeli engelli olmamak ama hayat bu ya herşey canlılar için

İşkur kayıtlarında görünmez çoğu işyeride sağlık raporu al demez zaten

@Mustafa _10, Aynen öyle çok güzel söylediniz. Hastalık da sağlık da Allah tan geliyor ben bu hususlarla ilgili moralimi bozmuyorum. Geçtiğimiz hafta bir sürü işe başvurdum engel oranı hangi branştan diye sormak için aradılar söyleyince biz sizi ararız deyip kapadılar yine de moralimi bozmayıp denemeye devam etmekteyim.

Geçen hafta bi iş görüşmesine gittim ruhsal engelliyim dedim adam bi korktu geri dönüş yapmadılar

Kpss ortaöğretimden düz memurlukta aynı mi acaba?

@seda73838, teshislerde hastalıklar da tek değişken hastalık psikatridir ayrıca raporlarda öyledir arkadaşlar

Aslında hastalığın hastaneye yatacak kadar ağır değilse KPSS ye girmen mümkün olabilir

@Mustafa _10, Özelden bilgi paylaşımı yapayım hemen çok sağolun.

@Carl Jung, Evet otel ilanları benim de dikkatimi çekti. Bir de çağrı merkezi ilanı çok var engellilere yönelik.

Üst Alt