Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunun e-Devlete tanımlanması..?

Golge123

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Engelli raporunun e devlete tanımlanmasının faydaları nedir

Engelli raporunu e devlete nasıl kaydettirebilirim

her gittiğin kuruma matbu evrak götürmene gerek yok. Yanında raporun yoksa e devlete girip ilgili kişiye gösterebilirsin.

Engelli sağlık kurulu raporunu nasıl e-devlete tanımlatabiliriz acaba?

Eski tarihli raporlar e-devlete işlenemez

E-imzalı olması gerekiyor,e-imzalı raporunuz yoksa ve ille de e-devlete işletmek istiyorum diyorsanız yeni rapor çıkarmanız gerekiyor.

Engelli sağlık kurulu raporunu nasıl e-devlete tanımlatabiliriz acaba???

Havan-Kime-GuzeLim

Teşekkür ederim bilgilendirme için, mecbur aslı gibidir onayı yaptıracağız demek ki üniversite kaydı için. Bakalım noter ne kadar alacak?

GeorgeOrwell Devlet elektronik ortama geçiş yapıyor. Elektronik ortama tam geçiş sağlandığında, koordinasyon tam olarak kurulabildiğinde artık başvuru sahiplerinden bir şey istenmez. Herkesin e devleti olur, tüm bilgi ve belgeleri orada olur. Kurumlar otomatik erişir, belge talebinde bulunmaz.

Misal engelli kartı çıkarmak istiyorsunuz diyelim. E devlet üzerinden aile politikalar bakanlığından talep edeceksiniz. Onlar da e devlette bulunan kimlik bilgilerinize, fotoğrafrafınıza, engelli raporunuza ulaşır. Kartı basar ve adresinize gönderir. Tabi elektronik imza olacaktır o zaman. Kişi elektronik imza atarak ıslak imza atmış gibi sorumluluk sahibi olur. Kurumlar da buna göre işlerini kanunlara uygun yerine getirmiş olur.

Şahsen ben bir süre sonra eski raporu olanların yeni rapor almaya sevk edileceğini düşünüyorum. Bu da eski raporu geçersiz saymak gibi bir nedenle değil de kurumlar yeni sistem rapor istediği için olacak. Yani eski rapor hiçbir yerde geçmeyecek, aynı ehliyet ve kimlik yenileme gibi. Raporunuz var ama hiçbir yerde geçmiyor. Kazanılmış hak diye iptal de edemiyorlar, öyle arafta kalmış bir durum olacak.

Kevok21

e-İmza Fiyatları
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil):

1 Yıllık e-İmza 249,00 TL
2 Yıllık e-İmza 339,00 TL
3 Yıllık e-İmza 429,00 TL

Boş ver hacı emmi ben elimde kağıt dolaştırayım daha iyi.

GeorgeOrwell Sen imzaya para vermeyeceksin, belge e-imzalı olacak. Pardon Kevok21 kişisel e-imzadan bahsetmiş, ben de belge için sordun sandım. Herkesin kullanması mecbur olunca ucuzlar bence.

cardinals Bu süreçler uzun yıllar alıyor. Devlet belki 10 yıl önce bu kararı aldı ama daha 5 yıldır kurumlar geçmeye başladı. 5 yıl olmasına rağmen hala bazı memurlarına geçiş yaptıramadı. Vatandaşların, kırsal kesimin bu konuda zorlanacağı aşikar. Bence vatandaş için elektronik ortam ne zaman başlar bilmiyorum ama "zorunlu olması" en az 20 yılını alır...
GeorgeOrwell sen süreci 30 yıla da çıkardın böylece :))
cardinals Hayır vatandaş e devletten talepte bulunmak için ileride e imza almak zorunda kalacak veya ıslak imza ile kendi gidip başvuracak. Zorunlu olmasına çok çok zaman var, biz görmeyebiliriz.

Kevok21 Teknoloji çok hızlı ilerliyor, bence 10 yıla kalmaz dediğim olur. Hatta bir konuda görmüştüm, İstanbulKart sadece e-imzalı belgeleri kabul edecekmiş diye sanırım, tartışıyorlardı. Konuyu bulamadım şimdi.

cardinals Herşey ihtimal dahilinde tâbi, kesin şu olur diyemem, haklı olabilirsiniz.

Mantıken devlet, vatandaşının bir kısmının kullanamayacağı bir sistemi zorunlu yapmaz. Çiftçi kesiminde okuma, yazma bilmeyen bile çok. Tamam adam oğluna şifreyi veriyor da e imzayı veremez ki. Bence devlet bunları düşünür, zorunlu yapmaz.

E-imzalı değilse yani eski raporlar e-devlete işlenmiyormuş. Buradaki arkadaşlar öyle söyledi.

Elinizdeki rapor eski tarihli ise e devlete işlemiyor lar.2019 da bizzat sağlık kurulu ile görüştüm hastaneden verdikleri cevap tekrar sağlık kuruluna gireceksin dediler.Gerek varmı

Tekrar hastaneye başvurup heyete gireceksiniz. Sonrasında alınan rapor e-imzalı olacaktır. eski raporlar işlenmiyor.

Benim engelli raporu 2013 tarihli e nabız da görünüyor

Hastaneden ISLAK İMZALI aslı gibidir fotokopi alırsanız Noter'e onaylatmaya gerek kalmaz, ıslak imzanın amacı da budur zaten.

merhaba 2004 yılında aldığım raporu aldığım hastaneye gidip ordaki bankodaki memur tarafından işlettirmiştim.Yine aynı şey oluyor her hastane her memur bireysel takılıyor , karar yönetmelik kim hangisini uyguluyor?

o dönemde ibb sistemde görmüştü ama onun üstüne ben rapor aldım şimdi baktım en son aldığım görünüyor belki eskisi siliniyordur. mesela engelli kart için sosyal hizmetler de görmüştü o dönem....belki yaptılar baktılar sayı çoooook fazla kaldırdılar ...herşey beklenir

hanifeaydin E-nabız gibi bir sistemden de görmüş olabilirler. Ben eski raporlar kesinlikle yüklenmiyor diye biliyorum. Yeni rapor çıkattırmak gerekiyor.

şimdi ne desem bilemedim o dönem hangi devlet kurumu baksa görmüştü......

[SIZE=2]Yanılıyor olabilirim, yanılmışsam doğrusunu bilen düzeltsin.

Devlet hazretleri bundan birkaç yıl önce bir değişikliğe giderek yanılmıyorsam yeniden rapor alma zorunluluğu getirdi. Getirdi ama eski raporu olanlar buna haklı olarak mırın kırın edince hazret-i devlet eski raporların geçerliliğini koruyacağını amma velâkin mesela ÖTV indirimi gibi rapor alınmasını gerektiren herhangi bir işlem için eski raporlar üzerinden işlem yapılmayacağını, yenisinin çıkartılması gerektiğini beyan buyurmuş idi.
Ben böyle hatırlıyorum.

Öte yandan e-nabız sistemine yazdığım bir dilekçe benzeri karalama için 31.12.2021 tarihinde verdikleri cevap şöyledir:

++ E-Nabız sistemine gönderilmesi gereken sağlık verilerinizi sistemde göremediğiniz takdirde, ilgili sağlık tesisine veya bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.++
Selametle..[/SIZE]

alifatih1958 Başka bir konuda da bunun tartışmasını yapmıştık arkadaşla. Eski raporları bir şekilde dikkate almamaya başlayacaklar. Kazanılmış hak olduğu için geçersiz de sayamıyorlar. Yani geçersiz geçerli raporumuzla hiçbir şeyden faydalanamayacağız ileride.

Kazanılmış haklar çerçevesinde eski raporlar geçerli sayılmakta ama raporlar ile yapılan işlemler elektronik ortamda rapor görünmediği için olumsuz geri dönüşlerin önüne geçmek adına rapor alınan hastanede, ulusal engelli veri tabanına işlenmesi ve bu işlemin evrağını sorun yaşadığımız yere ibraz etmemiz yeterliymiş.

Bu şekilde işlem yapıp araç alan arkadaşlar olmuş.

Üst Alt