Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunun e-Devlete tanımlanması..?

E devlete gir sonra sağlık bakanlığı sonra E_Nabız a gir orada görünür raporun ilaçların hastane ziyaretlerin vs

Engelli raporumun edevlette görünmesi

19/01/2019 tarihli Engelli raporumun edevlette görünmesi için cimer üzerinden başvuru yaptım hastanem tarafından taramanın yapıldığını insiyatifin sağlık bakanlığında olduğunu soylediler.Saglik bakanlığını arıyorum bizlik birşey yok deniliyor.Acaba ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Golge123

Aynı sorun bende de var. Hastane raporun ulusal engelli veri bankasına iletildiğini söylüyor, ulusal engelli veri bankasında ise görünmüyor. İki kurum da Sağlık Bakanlığı'na bağlı. İki kere Cimer'e başvurdum, hastaneyle görüştüm ancak bir netice alamadım.

Sorunu çözebilen varsa dinlemek isterim.

korayy

Bana il sağlık müdürlüğü ve e-devlet tarafından raporun sistemde goruktugu soyleniliyor ama ben göremiyorum edevlette

Eski raporları yeni sisteme işletmek..?

Ortopedık engelı olanlar da .. Devlet hastanesınden alınmış eskı tarıhlı raporu yeni formata çevirmek için yenıden heyete mı gırmelıyız en baştan ? Yoksa zaten elimizdekı resmı evrak eskı de olsa ve süresiz tarıhlı. Direk bu rapor uzerınden yenı formata gecırıyor yada sısteme kayıt edıyorlarmı?

Engelli raporum e-Devlet'te gözükmüyor!?

Merhaba, Arkadaşlar e devletinde engel raporu gözükmeyen varmı bende nedense gözükmüyor 4 senelik rapor gözükmüyor kayıt bulunamadı diyor.

Merhaba, belli bir tarihten önceki raporlar e-devlet'te görünmüyor maalesef. Yanlış hatırlamıyorsam Ocak 2020'den sonraki raporlar gözüküyordu sadece.

Selamlar, 183 160 184 numaraları ile bu konudan muzdarip olduğum için iletişime geçtim. En sonunda 184 sağlık bakanlığı iletişim hattı kayıt oluşturdu şikayetimle ilgili. 160 e devlet hattı ara ara sayfaya tekrar giriş yapın düzelecek genel bir sorun erişkin engelli raporu olanlar için dendi. Bu konuda çözüme ulaşan veya yaklaşan var mıdır?

Sürekli raporun yenilenme süreci

Herkese merhaba,

2008 yılında İzmir Ege Üniversitesi'nden almış olduğum %70 sürekli bir raporum mevcut.

2019'da sanırım yönetmelik değişmiş. Sürekli de olsa 2019 öncesinde alınmış olan raporların yenilenmesi gerekiyormuş. E-imzalı olması lazımmış. Yakın zamanda İŞKUR üzerinden MEB ilanına yaptığım başvuruda bu yüzden ret yanıtı aldım.

Şimdi 3 sorum var;
1-) Rapor sürekli olduğu için yeniden heyete girmem gerekecek mi (Gireceksem sürekli olmasının ne manası kaldı?), yoksa raporu teslim edip sadece evrak yenilemesini mi bekleyeceğim?

2-) İzlemem gereken yol nedir? Nereye başvuracağım ilk olarak?

3-) Raporu ilk aldığım hastanede mi yenileyeceğim, yoksa başka şehir ve hastanede de yenileyebilir miyim? Farklı bir hastanede yenilemenin dezavantajı (oran düşmesi gibi) olur mu?

Cevaplarsanız sevinirim. Herkese iyi günler. :)

afterexams

Slm aynı durum bende de vardı yenıledım. HErseyı en bastan yapıyosun . heyet için randevu al sonrasına devam et.. HEyete vs hepsıne giriyorsun. ORan düşüyor . devlet hastanelerı verıyor .

egemmm

Cevap için teşekkür ederim.
182'yi arayıp durumu ilettim. 30 Ocak'a kadar randevu yok. 14 Ocak'ta bir daha arayıp kontrol ettirin dedi vatandaşlık temsilcisi.

Kendim gidip herhangi bir devlet hastanesine yenileme talebinde bulunabiliyor muyum?

E-Rapor e-devlette çıkmıyor, e-nabızda çıkıyor ama.

Merhaba;

İşitme Engelliyim.

2013 senesinde emekli olmak için aldığım rapor, e-devlette çıkmıyor.

Cimere yazdım, raporların resimleri yolladım. (Cimer diyor e-nabızda raporunuz var)

e-nabız sitesinde rapor numarası çıkıyor ama PDF olarak düngün bir şey çıkmıyor.

IETT otobüs kart çıkarmak için. Elimde aslı gibidir raporlar var.

e-rapor olacakmış, başka türlü kabul etmiyor bütün kurumlar.

Yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gereklidir.

Teşekkürler.

Bende aynı durumdaydım 2011 yılındaki sürekli raporum e-nabızda aynı şekilde çıkıyordu 2022 yılında yeniledim, yapabileceğiniz tek şey kurul randevusu alıp tekrar heyete girmek. Eski raporunuzu da yanınızda götürmeniz gerekiyor. Zaten eski sistem ıslak imzalı rapor olayını yavaş yavaş bitiyorlar, artık 2011 yılında %60 oran alan şimdi %30 anca alıyor sistem buna dönüyor. Engelli etmeme üzerine. Emekli olduysanız yeni rapor almayın emeklilik tehlikeye girebilir.

Ben de raporumu 2017'de aldım. E-Nabızda da sadece engel oranı ve rapor numarası yazıyor, rapor sistemde çıkmıyor yani. Artık birçok kurum, raporu sistem üzerinden görmek istiyor, barkodlu olmasını istiyorlar yani. Raporumuz eski tarihli olduğu için, e nabıza işlenmesini talep edebilir miyiz acaba? Yoksa tek çaresi yeniden mi rapor çıkarmaktır?

nostaljik
doğrusu ben eski raporunu aldığı hastaneye görütüp e-rapor şekline getireni duymadım ama belki vardır. Forumda hastaneye bu konu için başvurupta olumsuz yanıt alan 1-2 kişi okumuştum ama, onlara yeni rapor alınması gerektiğini yazmışlardı. 2019 dan sonra sistem değişti oranlar düştü dikkat etmek lazım.

Bir ara engelli raporu aldığınız hastanenin engelli servisine başvurup raporumu sisteme erapor olarak işletmek istiyorum diyene yardımcı oluyorlardı diye hatırlıyorum, forumda okumuştum. Bir şansınızı deneyebilirsiniz hastaneye gidip.

Bu konuyu incelermisiniz Mustacal

E-Rapor sistemi

Selam arkadaşlar herkese kolay gelsin
Merak ettiğim bir konuda fikirlerinizi almam lazım en azından bunu daha önce yapmış kişilerden bir fikir alayım bilgisizce hareket etmeyeyim
benim 2015 yılına ait raporum var ve şu an hala geçerliliği devam etmektedir ancak yeni çıkan rapor sistemine göre sanırım artık e rapor sistemine kayıt olması gerekiyormuş bunun için tekrar hastaneye gidip kontrolden geçip mi alınıyor yoksa elimizdeki raporu götürüp kayıt ettirsek yeterli oluyor mu ya da bunu sağlık bakanlığının kendisi mi yapması gerekiyor bu konuda yardım edebilecek olan var mı eğer tekrar kontrol ise şimdiden havalar soğumadan işlemlere başlayayım şimdiden teşekür ederim.

bu soru benimde kafamı kurcalıyor. Alsancak Nevvar Salih hastanesinden aldığım rapor 2018 tarihli ama e rapor değil. Tekrar muayeneye girmeniz gerek diyeceklerini sanmıyorum. Sadece sistem değişti bu yüzden eski raporu işlemeleri gerek direkt aslında. Ama bilen birisi var ise yorum yapsın aydınlanalım

2013 tarihli sürekli raporumu sisteme işlemediler biz eski raporların hepsini sisteme tarattık sizinki görünmüyorsa taranmamıştır geçmiş oslun dediler bir de ukala ukala :)) en baştan heyete girip rapor alacakmışım 184'ü aradım onlarda il sağlık müdürlüğünüze sorun onlar ne derse o dediler

E devlete neden engeli raporum gozukmuyor

2018 aldığım engeli raporum e devlete gozukmuyor

2009 da aldığımız raporu hastaneye gidip sisteme işlenmesini söyledim .bilgisayarda raporu gördüler ekle butonuna bastılar tamam dediler.barkotluya cevirmiyorlar yeni den heyete girmek lazımmış.cimere yazdım e devlette barkotlu raporlar gorunecekmis eski raporları sadece e nabizda rapor numarası gorunecekmis.uc adet aslı gibidir yaptırdım yeni araç almak için bayiye verdim noter onaylı istediler ancak hastaneden aldığım aslı gibidirleri verdim .bakalım vergi dairesi kabul edecekmi.pazarresi verdim inşallah sorun cikmaz

Aynı problem bende de var. 1999 yılında aldığım SÜREKLİ ibareli raporum (rapordaki sakatlık oranı %40) mevcut. Daha sonra da uzun bacak yürüme cihazı yenilenmesi vs. gibi çeşitli sebeplerden ötürü çıkartmış olduğum aldığım raporlarım da mevcut. Taaa 1967 yılında Kasımpaşa Deniz Askeri Hastanesinden aldığım rapor da mevcut. Askerlik yoklaması için defter şeklindeki nüfus kağıdıma düşülen hastalık notu da mevcut Yani çocukluğumdan beri 60 küsur yıldan bu yana mevcut olan bütün raporlarımda hastalık aynı: POLİO SEKELİ. Ama raporum Veri tabanında gözükmüyor. Konuyu detaylı anlatmıyorum zira en ince noktasına kadar detaylı olarak daha sonra anlatacağım. Çünkü Ağustos 2023 tarihinde konuyu cumhurbaşkanımızın bizzat kendisine yazdım. Bugüne kadar konu sallandı da durdu, resmen sürüncemede bırakıldı. Cumhurbaşkanına iletmediler, kendisinden sakladılar. Kraldan çok kralcı kesildi bazıları. Bana saçma sapan cevaplar verildi. Her seferinde yazdım da yazdım, itiraz edip yine yazdım da yazdım anasını satayım. En son bu ay içerisinde bir daha yazdım. Cevap bekliyorum. Geldiğinde bütün detayları ve bütün gelişmeleri burada tek tek yazacağım. Bu platformda bakanlık görevlileri de kesinlikle vardır, olanı biteni takip ediyorlardır zira 140.000’i aşan bir platformu devletin takip etmemesi söz konusu olamaz. O gözlemcilere sesleniyorum. Yapılan resmen tek kelime ile zulüm. Görevinizi yapın eyvallah ama biraz bizim sıkıntımızı dile getirin amirlerinize.

Selametle.

Üst Alt