Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli sağlık kurulu raporu için ücret alınır mı?
Engelli saglik kurulu raporu icin basvuru ucreti alinirmi veya basvurudan sonra gelecek sonucla birlikte engelli statusunde olamama durumunda hasta tarafindan herhangi bi ucret alinirmi...
Başvuru için her hangi bir ücret ödemiyorsunuz raporunuz yüzde 40 üzeri ise ücret ödemessiniz eğer yüzde 40 altı ise o zaman kaç tane doktora gitmişseniz o kadar muayene ücreti çıkar
Yanlış bilgi verilmesin lütfen. Bilmiyorsanız yazmayın
%1 dahi heyet raporuna geçecek bir yüzde alırsanız ücret alınmaz, aksi durumda 200 TL ücret çıkartılır
yssmn in söylediklerine ek olarak; eğer yetkili ama özel olan bir hastaneyse muayeneler için ücret talep ediliyor. mesela özel üniversite hastanelerinde ücret ödeniyor. bundan da bilginiz olsun.
Benden neden birinci raporun 39 çıkmasına rağmen alındıda ikincisinde 44 alınmadı üçüncüsü 47 yine alınmadı ayrıca size imza artırıyorlar engelli raporunuz çıkmadığı takdirde yapılan muayene ücretini karşılayacağım diye belki Konya'da farklıdır bu işler burası İstanbul
Ucret alinmayacagina dair basbakanlik genelgesi var.yozgat,kayseri ve ankarada ek ucret alinmiyor(muayene ve kurul ucreti hastanin bagli bulundugu sgk ya fatura ediliyor) ek ucret sadece sosyal guvencesi olmayanlardan talep ediliyor
ötv uygulaması bir ilde farklı diğerinde farklı, rapor sonuçları farklı farklı, bir de bu rapor ücreti var. Demek ki ücret var yok önemli değil; başvurduğumuz yere sormamız gerekiyor. Baksanıza veren de var vermeyen de...
Başbakanlığın genelgesi var ama uyan var mı?
Ehliyet, ÖTV indirimi, İşe girme gibi işlemler için rapor alıyorsanız çatır çatır parayı sizden alırlar.
Engellilik oranı, vergi indirimi, bakım parası vb gibi raporlar da ise % 1 bile oran çıksa para almazlar.
Konunun özeti biraz bu şekilde.
Hiç de öyle olmuyor, özel üniversite hastanesine gidin, engelli raporu alicam diyin bakın bakalım nasıl cikiyo maliyet, evet heyet raporu verme yetkim var ama ben özelim sizin seciminiz diyorlar, bu kadar basit, doğru bilgi nimet gerçekten yaaa...
Merhaba daha önce kardeşime engelli raporu almıştık. herhangi bir ücret talep etmemişlerdi. Şimdi yeniden başvurduk muayene olacağı her bölüm için 50 tl ayrıca her tahlil içinde ücreti ne kadarsa ayrı ayrı isteyeceğiz dediler. Burda bir yanlışlık yokmu benim bildiğim .%1 bile olsa ücret talep edilmez kaldıki kardeşımın bundan önceki raporlarınıda ibraz ediyoruz %70 bilgisi olan nasıl davranmalıyım yada nasıl bir dilekçe vermem gerektiği hakkında yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar
2015 Ağustos - İstanbul/Maltepe Devlet Hastanesinden rapor aldım 220 TL Ödedim
2016 Mayıs - Ankara Onkoloji Hastanesinden Rapor aldım ÜCRETSİZ
2016 Aralık - Bingöl Devlet Hastanesinden Rapor aldım ÜCRETSİZ
Bazı Hastaneler Başbakanlık Genelgesine uymuyor bu durumda Yasal Yollara Başvurmaız gerekiyor
Örneğin; BİMER-CİMER
%0 çıkandan ücret alınır! Bir de %40 ve üzeri olsa dahi engelli vatandaş silah ruhsatı almak gibi özel nedenlerle heyete başvurursa yine ücret alınır... Uygulamayı yanlış yapan kurumlar uygulamayı bilmiyordur. Öğrendikleri an geriye dönük tahsile başlarlar... %1 ve üzeri olduğu halde ödeme yapanlarda itiraz etme hakkına sahipler tabi.
Ben bugün Celal bayar hastanesinde sağlık kuruluna rapor için ücret alınıp alınmadığını sordum. Önce daha önce raporum olup olmadığını sordular.Olmadığını söyleyince her doktor ve tahlili için(her biri 50 tl imiş) ücret alınacağını ve 300 ile 1000 tl arası fiyat çıkacağını söylediler.
Vergi indirimi için vergi dairesinden, malüllük için ise SGK'dan yazı almak gerekiyormuş.Bu durumda ücret alınmayabileğini(kesin konuşmadılar) söylendi. Ben vergi indirimi için başvuracağım ama onun için de işyerin,n vergi dairesine sevk etmesi gerekiyormuş. Şimdilik iş yerinin bu durumdan bilgisi olmasını istemiyorum nasıl bir yol izlemeliyim
Ben 2016 kasim ayında rapor için müracaat esnasinda kayit islemi den önce 200 tl makbuz alındı belgesini ibraz ettikten sonra kadimiz yapildi yani peşin alınmış oldu.
Başka bir hastaneden aralik 2017 tarihinde aldığım rapora ücret talep edilmeyerek raporumuzu aldik. Iki kurumda devlet hastanelerdir. Bilginize
Benim rapor başvurumda ücret alınmadı. üstelik kaç çıkacağı belli olmuyor başvururken. aynı hastaneye arkadaşım başvurdu ücret talep etmişler başvuru esnasında itiraz edince almamışlar. onun özür oranı benden yüksek üstelik daha önce alınmış raporu vardı. yani raporun olumlu çıkacağı kesindi.
bence başvuru esnasında özellikle belirtin rapor alış nedeninizi ve ücret talep ederlerse hemen ödemek yerine bir kaç ilgili birime danışıp itiraz edin.
Bazı hastaneler oranın sıfır çıkması halinde ödeme yapmayı kabul ettiğinize dair evrak imzalatırlar. Yinelemekte fayda var. Eğer raporlar özel işleriniz içinse silah ruhsatı, ÖTV gibi oran ne olursa olsun ücret alınır. Aksi diğer durumlar için Sağlık bakanlığı şikayet hattını kullanınız. Ya da hastaneye dilekçe ile başvurup evrak kayıt numarası alınız.