Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporu için ücret alınır mı?

eminmisiniz Nevzat bey ben sorduğumda %1 dahi alsanız ücret ödemezsiniz ama %1 altında ise ücret ödersiniz gibi bir laf edildi bana?

Ben 500 Tl civarı verdiğimizi hatırlıyorum 3 yıl önce rapor ücreti olarak üniversite hastanesine.

Merhabalar ben bugün heyete girdim ve sonunda bana vezneye gitmem gerektiği söylendi vezne 200 tl hesap cıkarttı şimdi bu şu anlamamı geliyor rapor iptal yada %40 altımı sonuç cıkar bu ne anlama geliyor sordum sağlık kuruluna cvp veremeyiz dediler 1 hafta sonra rapor açıklanacakmış sonuc ne olur?

Otv ındırımı ıçın odememız gerekıyormuş ??? Ne kadar dogru ?

Benimki ötv deyil kronik hastalıklarım için engellei kartına başvurmuştum ne sonuc cikacak onuda bilmiyorum %40 altındada olsa raporda bu belli olurmu?

müracaat için başvurduğunuz kurumdan normal engelli sağlık kurulu raporunu talep etmiş olduğunuzu beyan ederek ücret alınmaz..
şayet ÖTV için beyan derseniz devlet hastanelerinden 200 tl ücret alınıyor. araştırma hastanelerinin biraz daha fazla üniversite hastanelerinin ise hepsinden daha fazla olduğunu hatırlıyorum buda yasaldır...

Evde bakım maaşı için başvurdum,
Herhangi ücretten bahsetmediler,
Devlet hastanesi ve ücret talep edeceklermi bakacam artık

170 hattını aradım bu ücretin alınması normal dedi.ayrıca üniversite öğrencileri de sağlık kurulu sağlam raporlarınada bu ücreti ödemişler nasıl iş anlamadım bu ücreti yatırmadan evraklarımı ankaraya göbdermeyeceklerini söylediler

Sağlık raporu alırken ücret ödüyor muyuz?

Sağlık raporu alırken ücret ödüyor muyuz veya sevk olarak kağıt götürsek daha mı iyii olur yoksa kendimiz mi başvurmalıyız?

Merhaba. Ben başımdan geçeni anlatayım. İşe girmek için sağlık raporu almaya Sağlık ocağına gittim, Sağlık ocağı bir form verip devlet hastanesine sevk etti. Devlet hastanesine gittiğimde engelli raporu veren yerin Sağlık raporu vereceğini öğrendim ve ücreti 280 TL ve toplamda 11 doktora görünecekmişim. Bende gittim rapor vermeye yetkili özel polikliniğe. 60 tl verdim ve 1 saat sürdü. Ayrıca ehliyet içinde rapor veriyorlarmış, 2 ay sonra ehliyeti yenilemek için aynı yerden rapor aldım sorun olmadı. Bu dediklerim ist Tuzla da yaşandı.

Bugün Alo 184 sağlık bakanlığıyla görüştüm. Dedikleri şu. Engelli raporu başvurusunda ücret alınır, ancak heyet sonrası rapor oranı %1 dahi çıksa yatırdığınız ücreti geri iade alırsınız.

Martta başvuru yaptık, mayısta rapor çıktı. Ücret yatırmadık, sadece kimlik fotokopisi ve fotoğraf istediler. Trakya tıp fakültesinden aldık.

şubat ayında başvuru yapmıştım bende, rapor için kayıt yaparken engel oranı çıkmaz ise ücret talep edeceklerini ama herhangi bir engel oranı çıkarsa ücret almayacaklarını söylediler. rapor için ekstra para ödemedim fakat eczaneden grip ile ilgili ilaç alırken 70tl civarında muayene ücreti ödedim.
engelli raporlarında herhangi bir oran olması durumunda ücret almıyorlar. aynı kurul sağlık raporuda veriyor ve bu rapordan her şartta ücret alıyorlar. bu ikisinin karıştırılmaması lazım.

[SIZE=2]Merhaba,
SAMSUN'da OMÜ'nün Üniversitesi hastanesinden Aralık 2019'da eşim için rapor başvurusu yaptık ve 40 üstü oran çıktı.
Başta yatırdığımız 200 TL yi iade istediğimizde burası üniversite hastanesi sağlık bakanlığının kuralları geçerli değil dediler. Bende sizin yasal dayanağınız nedir dediğimde bir cevap veremediler. Cevap istiyorsanız dilekçe ile başvurun dediler ve başhekimliğe dilekçe yazdım.

Yine Aralık ayında Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kardeşim için başvurduk, başvuru esnasında ücret almadılar ve gözden sağ 0,1 sol 0,1 vizyonlu stargardt hastasına % 50 oran verdiler.

Not: Bu noktada ne amaçla başvurduğunuz çok önemli, engelli hakları için başvuruyor iseniz yukarıdakiler geçerlidir. Yok silah ruhsatı, yok ehliyet veya ötv indirimi için başvurduğunuzda rapor ücretini yasal olarak alıyorlar bilginize.
iyi günler.[/SIZE]

Hukuken sadece %0 çıkarsa vermen gerekiyor. Ancak bazı hastaneler engelli çıkmadın, diye almaya çalışıyor; hastalarda kanunu bilmediği için veriyor durum bu şekilde maalesef...

Benim durumum bu şekilde değil,
Ben kanuni dayanak sormama rağmen dilekçe yaz dediler, biz üniversite hastanesiyiz sağlık bakanlığının kanunuyla işimiz yok dediler.
Ama konunun takipçisiyim, dilekçemizi yazdık cevap bekliyoruz.
Amacım başkalarına emsal teşkil etmesidir.

Üst Alt