28/9 tarihli yazımda Ayvalık'ta bulunan ve kanuni zorunluluk olduğu halde 5 yıldızlı oteller olan Cundadaki Uyulama otelinde (Sözde uygulama oteli) ve Sarımsaklı da bulunan VE Ayvalık tesisinde inanmayacaksınız ama engelli odası olmadığını belirtmiştim. bu durumuda Cimer vasıtasıyla şikayet edeceğimi de eklemiştim. Sözümü tuttum ve Cimer'e baş vurdum. Aldığım yanıt aynen aşağıdadır.
Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde gönderilen elektronik posta iletiniz incelenmiştir.
Başvurunuza ilişkin inceleme neticesinde, şikayete konu olan tesis/tesislerden iddiayı kanıtlayıcı nitelikte evrakın (ödemeye ilişkin belge, konaklamayı ispatlayıcı belge, rezervasyon konfirmasyon belgesi, sözleşme, görsel doküman vb.) başvurunuz ekinde yer almadığı görülmüştür. Şikayetinizin değerlendirmeye alınabilmesi için, söz konusu belge/belgelerin dilekçe ekinde posta yoluyla Bakanlığımız evrakına gönderilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu aşamada şikayetiniz ile ilgili bir işlem yapılamamaktadır.
Bilginizi rica ederim.
Hani denilir ya "rüşvetin belgesimi olur..." diye. Ayni durum. Bunun belgesi mi olur kardeşim. Kapısına kadar gitmişsin, otel yetkilisine sormuşsun ve olumsuz yanıt almışsın. Bunun nasıl belgesi olur, bilemedim. Bu sadece umursamazlık ve ilgisizliktir. Otel orada, durumu ortada, bunun daha nasıl belgesi olur. Bu bir ihbardır, gönder yerel görevlini tespitini yap. Diyecek çok şey var ama.....