Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde işe girince otomatik olarak vergi indirimi uygulanıyor olabilir mi

mufto 27

Aktif Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
30
Ben vergi indirimine basvurmadim ama ise girerken raporumu verdim suan tahminim yararlanıyorum bir sorun çıkar mı ?
Vergi indirimine başvuru yapmadan indirimden yararlanılır mı
Ve sonradan bir sorun çıkar mı ?
OturanBoğa Bülent abi ?

hayır yararlanamsınız sadece engelli statüsünde işçi olarak çalışırsınız vergi indrimi almak için raporunuzun ankaradan onaylanması gerekli

mufto 27 siz bireysel olarak başvura bilirsiniz
Vergi indirimine iş yeri sizin yerinize baş vuramaz
Ancak engelli raporunuzla engelli kontenjanından
Sizi göstere bilir.

umut2135 UMUT ABİ doğrudur beni engelli kontenjanndan aldılar işe. Ondan dolayi bi yansıma gerçekleşmiş olabilir mi?

Ankara maliyeden raporunuzun Onaylanması Gerekiyor Diye biliyorum

Ve bunun için İş yerinizden Çalışıyor Belgesi alıp Engelli Raporunuzla birlikte iş yerinizin bağlı olduğu vergi dairesinden Başvuru Yapmanız gerekiyor
Başvuru Yapmadan Vergi İndirimi Alamazsınız Diye Biliyorum ben

Vergi indirimi Aldığınızı Düşündüğünüz rakam agi Parası Olabilir

@mufto 27

Hayır, vergi indirimi müracaatı yapmadan indirimden yararlanamazsınız. Böyle çalışıyor olmak sorun olmaz ama emeklilik ve vergi indiriminden az olsa sağlayacağı maddi kazançtan olursunuz

hozgul teşekkür ederim sizede peki size bir soru engelli olarak ise girmem de maaşa bi yansıma olur mu yani engelli olarak çalıştığım için fazla ücret alma ihtimalim var mı vergi indirimine başvurmadan?

Ve emeklilikte ne gibi faydaları olmakta?

mufto 27

Hayır hiçbir fark olmaz. Engelli olarak girince de öyle çok anlamlı maaş farkı olacağını düşünmeyin.

Engelli olmak emeklilikte erken hak kazandırıyor.

Merhaba,
Şirketin muhasebecisi Bodronuzu yanlış yapıyor vergi indirimini dilimi olarak seçmeden programdan düzeltmesini söyleyin, şuan için engelli olarak çalışabilirsiniz. Vergi indirimi yazısı gelince bodroyu hesaplarken %kaç ise o dilim aralığı seçim öyle hesaplama yapacak.

hozgul ve besiktas abi ben vergi indirimine basvurmadim benimle aynı goreve çalışan 1700 küsür alıyor ben ise 2000-2100 arası alıyorum bu neden olabilir.
Ben basvurmadiğım halde alıyorsam bir sorun çıkar mı?

Bu kadar fark olmaz vergi indirimi ile sizin maaşınız farklıdır. Şirketinize ilerde inceleme olursa vergi ziyani cezası kesebilirler.

mufto 27

Bodroları karşılaştırdınız mı? Fark nereden kaynaklanıyor? Vergi indirimi ile bu kadar fark olamaz

657 sayılı kanuna göre ilçe müdürü olarak çalışıyorum.işe girerken engelli raporu ile girdim.ama vergi indirimi için ayrıca rapor almadım.işyeri vergi indiriminden yararlandırıyor.vergi indirimi yapılmaya 1 yıl önce memur kadrosunda iken başlandı.

10 yıl önce memur kadrosunda iken başlandı.

2008 den sonra sigorta girişi olanların vergi indirimi almasına gerek yok diyebiliyorum.

Vergi indirimi hakkında

2016 yılında MEB e engelli öğretmen olarak atandım ve hala devam etmekteyim. E devlet e girdiğimde SGK bölümünde 4c ye girdiğimde 2034 yılında emekli olacağım yazıyor. Ama ben herhangi bir vergi indirimde bulunmadım yani maaşım normal herhangi bir vergi indirimi yok. Benim tekrardan birşeye başvurmam gerekiyor mu? Yada diyorum ki eğer erken emekli olacaksam maaşımı normal bir şekilde de alsam olur diyorum. Uğraşmıyayım diyorum yani

bizim işyerindede vergi nidirimi olmadan özürlü çalışanlara vergi indirimi yapıyorlar

yanlizkurt06

Yanlış yapıyorlar. Tespit edirlerse hem vergi ziyani kesilir hemde vermiş olduğu beyannameler yani muhtasar stopaj beyannamesini düzeltmek zorunda kalır

İşyeriniz inisiyatif kullanarak başvuru yapmadan da sizin vergi indiriminden faydalanmanızı sağlayabilir. Vergi inriminden resmi olarak faydalanmak için işyerinizden Vergi İndirimi Başvuru Formu talep edip raporunuzla birlikte bağlı bulunduğunuz vergi dairesine bizzat başvuru yapmanız gerekiyor, onay süreci Ankara'da işler olumlu veya olumsuz cevabı işyerinize bildirirler. Vergi İndiriminin iki avantajı vardır, Birincisi ; Maaşa azda olsa bir mebla yansıması 33 ile 132 TL arasında tabi rapor oranına göre değişir, ikincisi; Erken Emeklilik Hakkı.

Mevzuata hakim olmayan insan kaynakları yada muhasebe elemanları engelli kontenjanından işe girmiş çalışanların ücretlerine bazen kendi inisiyatifleri ile vergi indirimi uygulayabilmektedirler. Ancak bu kesinlikle hatalı bir işlemdir ve tespiti halinde hem haksız olarak mahsup edilen tutarın iadesi istenir, hem de cezai işlem uygulanır.
Ayrıca buna güvenip vergi indirimim var sanırsınız, emeklilik zamanınız geldiğinde acı gerçekle başbaşa kalır, aslında vergi indiriminiz olmadığını anlarsınız.
Bir an önce hem muhasebe birimini uyarın, hem de vergi indirimi için başvurun derim.
Ayrıca devlet memuru olup bu konuda soru soranlar olmuş. 657 sayılı devlet memurları kanunununa tabi devlet memurlarının erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur. Engelli kadrosu ile memuriyete başlamış olmaları yeterlidir.

Serdar2719

bunu bıraz acarmısın kardes ya bende oyle bılıyorum ama herkez emeklı olmak ıcın muraacat ettıgınızde vergı ındırmı yazısı ısterler dıyor

@fashor
Engellilerin erken emekliliğinde vergi indirimi şartı, sigorta başlangıcı 1Ekim 2008 tarihinden önce olanlar için geçerli.
Sigorta başlangıcı bu tarihten sonra olanların erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Sadece ufak bir gelir vergisi muafiyeti sağlar.

Engelli kadrosu ile memuriyete başladım yani erken emekli olabilir miyim

@Ufukalp abi kusura bakma benim kafam biraz daha karıştı :)
şimdi benim işe gireli 1.5 sene oluyor taşeron olarak başladım ve işe girerken iş yeri benim raporumu istedi ve engelli olarak giriş yaptım. şimdi benim yapmam ve yapmamam gereken şeyleri söyler misin rica etsem şimdiden teşekkür ederim allah razı olsun.

mufto 27
Maaş bordronuzu buraya eklemeniz mümkün mü ?
Önce gerçekten vergi indirimi mi uyguluyorlar ondan emin olalım.
Sonra vergi indirimi size ne sağlar, sadece maaşa yansıyan Ufak bir tutar mı, yoksa erken emeklilik için de gerekli mi, bunu anlayalım.
Bunun için de doğum tarihi, ilk sigorta başlangıç tarihi, prim gün sayısı bilgilerini vermenizi istiyorum.

Üst Alt