Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde işe girince otomatik olarak vergi indirimi uygulanıyor olabilir mi

İsmail1710
O oranla elde ettiğiniz 3. derece vergi indiriminiz varsa:
Aylık vergi matrahından düşülecek tutar 240 TL dir.
Bunun da maaşınıza yansıması;
%15 lik ilk vergi diliminden 36 TL
%20 lütfen k 2. vergi diliminden 48 TL olur.

@Ufukalp abicim

doğum tarihim: 05.07.1993
ilk sigorta başlangıcı:[FONT='inherit']07.10.2013 olarak görünüyor ama benim işe girişim 1.5 sene kadar oluyor .
uzun vade gün sayısı: 494[/FONT]

Ufukalp abi bodroyu indirdim bilgisayara fotoğraf olarak atamıyorum

mufto 27
Sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 sonrası olduğu için vergi indiriminin sizin emekliliğinizde bir fonksiyonu yoktur.
Maaşınıza vergi indirimi uygulanıp uygulanmadığını öğrenmek için maaş bordronuz lazım.
http://hizliresim.com gibi bir siteye bordronun resmini yükleyip buraya link verebilirsiniz.

Ufukalp abi buyur bu da bodro elimden geldiğince word belgesinde hazırlayıp buraya yapıştırdım

GELİRLER
Günlük ücret

Aylık ücret
2.304,87
Sgk günü
30,00
Çalışma günü
30,00
Tatil çalışma günü

İkramiye tediye günü

Fazla mesai saati

Yemek /yok günü
20,00
Ücret tutarı
2.304,87
Tatil çalışma tutarı
0,00
Sosyal yardım tutarı
114,00
Fazla mesai tutarı
0,00
İkramiye ve tediye tutarı
0,00
Sgk işveren katkısı
495,87
Sgk işsiz işveren katkkısı
48,38
Tahakkuk tutarı

Gelir detayı
Gelir adı
Gün saat
Ödeme türü
katsayısı
tutarı
İstisna tutarı
Yol ücreti
20
Sosyal yardım
1.0000
84,00
0,00
Asgari ücret (%5 fazlası)
30
Ücret
1.0500
2.304,87
0,00
Yakacak yardımı

Sosyal yardım
1.0000
30,00
0,00
Gelirler toplamı: 2.418,87
Kesintiler
Sgk pek tutarı
2.418,87
BES kesintisi
0,00
Sgk işveren katkısı
495,87
Sgk işsiz isveren katkısı
48,38
Sgk çalışan katkısı
338,64
Sgk işsiz çalışan katkısı
24.19
Yıllık vergi mahtarı
11.217,32
Aylık vergi mahtarı
1.056,04
Gelir vergisi
6,20
Asgari geçim indirimi
152,21
Damga vergisi
18,36
Sendika kesintisi
0,00
İcra /nafaka kesintisi
0,00
diğer kesintiler

Kesinti toplamı
931,64
Kesintiler detayı
Kesinti adı

Kesinti türü
Tutarı

Kesintiler toplamı
net ödenen tutar: 2.031,48

mufto 27
Evet maaşınıza vergi indirimi uygulanıyor. Hem de 1. dereceden 1.000 TL aylık gelir vergisi matrahından düşülüyor.
Size %15 lik ilk vergi diliminden 150 TL avantaj sağlıyor.

Toplam geliriniz - 2.418,87 TL
SGK çalışan payı - 338,64 TL
İşsizlik fonu çalışan payı - 24.19 TL
Aylık gelir vergisi matrahı için prime esas toplam kazançtan sigorta primi ve işsizlik fonu çalışan payları çıkarılır.
2.418,87 -- (338,64+24,19) = 2.056,04
1.derece vergi indirimi - 1.000 TL
2.056,04 - 1.000 = 1.056,04 aylık gelir matrahı
1056,04 x 0.15 = 158,40 TL tahakkuk eden aylık gelir vergisi
152,20 - AGİ (Asgari Geçim İndirimi)
158,40 - 152,20 = 6,20 AGİ'den sonra kesilen gelir vergisi.

Ufukalp abi ben kişisel birey olarak her hangi bir kuruma vergi indirimi için başvurmadım peki şuan ne yapmam gerek her hangi bir yere başvuru yapmalı mıyım ?

mufto 27
Tam emin olmak için bulunduğunuz ildeki vergi dairesinden sakatlık vergi indiriminiz olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Mesela daha önce bazı işlemler yaptım ama vergi indirimi miydi hatırlamıyorum gibi afedersiniz biraz salağa yatın.
Sakın orada vergi indirimi uygulandığını söylemeyin.
Varsa ne âlâ.
Ama yoksa kesinlikle bordrolarınızı hazırlayan birimle görüşüp vergi indirimi uygulamasına son vermelerini isteyin.
İleride başınız çok ağrıyabilir.
En azından son bulmuş bir uygulamayı farketmeleri daha zor olur.

mufto 27 malesef.
Vergi indiriminiz yoksa ve keyfi uygulanıyorsa tespiti halinde geriye dönük faiziyle birlikte tahsil edilir.
O yüzden bir an önce sonlandırın diyorum.
Yine de önce dediğim gibi olmadığına emin olun. Belki bir şekilde alındı ve hatırlamıyorsunuz.

Ufukalp peki abi allah razı olsun sağol yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcın olsun.
görüşmek üzere :)

mufto 27 rica ederim kardeşim. Allah hepimizden razı olsun inşaallah.

mufto 27
Tahmin ettiğim gibi, kafalarına göre vergi indirimi uygulamışlar.
Muhasebe birimini uyarın ve kesinlikle maaşınızda vergi indirimi uygulamasına son vermelerini söyleyin.

Ufukalp tabi ki abi uyarırım. sağol herşey için abi allah razı olsun :) vergi dairesinden belge de verdiler bunlarla başvuru yapabilirsin diye :) :D

mufto 27
Sigorta başlangıç tarihiniz kaç bilmiyorum. 1 Ekim 2008 öncesi ise erken emekliliğiniz için vergi indirimi zaten gerekecek, bir an önce alıp kenara koymanız yararınıza olacaktır. Sigorta başlangıcınız bu tarihten sonra ise sadece maaşa yansıyan tutardan dolayı avantajınız olur. Değip değmeyeceği sizin tercihiniz.

Ufukalp ben 30 kasım 2017 de engelli statüsünde iş kur vasıtasıyla migrosta işe başladım ve ilk sigortalı işimdir.30 eylül 2017 de %60 rapor aldım.vergi indirimi için başvurmasam erken emekliliğime engelmidir.vergi indirimi almazsam erken emekli olabilirmiyim.1998 doğumluyum

[FONT=sans-serif]@Ufukalp abi ilk sigorta başlangıcı:[/FONT][FONT=sans-serif]07.10.2013 olarak görünüyor ama benim işe girişim 1.5 sene kadar oluyor .[/FONT]

Ben de engelli öğretmen olarak başladığımda okulun mutemeti direkt vergi indirimi alacaksın dedive öyle giriş yaptı.Durumu daha sonra ilçedeki muhasebe yetkilisine söyledim.Çok önemsemedi maliyeyle falan halledlir uğraşmayalım dedi.4 senedir alıyorum vergi indirimi.Zaten engelli olarak işe girip bir de tekrardan ben engelliyim vergiden muaf tutun demek saçma geliyor.İşi uzatmış oluyorlar.

olmaz kardeşim calıştığın işyerinden calışma belgesi alıp vergi dairesine başvur bence

Çoğu işyeri işe giriş yaparken engel oranında vergi indirimini uygulatıyor ki çok yanlış bir uygulama. Sonuçta engelli olmak ayrı vergi indirimi almak ayrı. Engelli kontenjanında girmek vergi indirim hakkı vermez. Başvuru yapıp onaylatmak gerek.

Bende hiçbir yere vergi indirimi için baş vurmadigim halde banada fazladan 43tl yatıyor her ay sgk sistemi otomatik kendi yapıyor indirimi dedi muhasebecimiz

Sevgitt
Muhasebeciniz kullandığı maaş programında vergi indirimi kısmını boş geçerse vergi indirimi hesaplanmaz.
Hiç bir uygulama ya da program, engelli deyince otomatik vergi indirimi uygulamaz. Yapıyorsa dandik, hatalı bir programdır.
ARDA21
Vergi indiriminin öğretmeni, doktoru, işçisi yoktur. Vergi indirimi derece ve matrahları herkes için aynıdır.

Ufukalp hayırlı akşamlar ufuk abicim yine ben
Vergi indirimi için gerekli yerlere başvurdum. Raporum belli bir süreden sonra tekrar gönderildi vergi indirimi raporu olması lazımmış. Ilgili kuruma gidip durumu anlattım oradaki personel şefi raporun yenilenmesi için geri gönderildiğini söyledi. Sonra işe girerken rapor verdin mi dedi evet engelli olarak ise başladım dedim o da senin başvurmana gerek yok ki dedi ne yapmalıyım?

Üst Alt