Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde öğretmenim. Görevden uzaklaştırıldım. Emekli olamıyorum..?

Ben de 672 khk ile ihraç edildim. Göreve basladiktan sonra engelli oldum.2 Mayıs 'ta %47 engelli raporu aldım. 22 yıllık öğretmenim. Engelli erken emeklilige başvurdum. 18 Temmuz 'da cevap geldi.Raporu aynen kabul etmisler.5510 sayılı Kanunun 4. Maddesi, 6 fıkrasına göre gerekli evrakların gönderilmesi halinde emeklilik işlemleri yapılacaktır diye. Çok sevindim.Ama il milli eğitimdeki memur 24 yıllık hizmeti ve %54 raporu olan bir hizmetlinin (o da ihraç olmuş ) aynı şekilde önce onay geldiğini söyledi. Evraklar gonderildikten sonra ise geçen hafta Ankara'dan iptal kararı geldiğini söyledi. Gerekçe olarak çalışırken başvuru yapmayı göstermiş. Ben de kanunu inceledim . SSK liler vergi indirimine tabi olduğu için çalışırken dilekçe vermesi gerekiyor.Memurlarda öyle bir madde var mı? Sizinki de iptal olur dediler. Çok üzüldüm.Acaba benimki demi iptal olur?Bu konuda bilgisi olan var sa yazarsa çok sevinirim.

bir taneside sormamış kardeş sen fetö cümüsün sahiden diye. sen fetö cü isen tabiki seni atmaları ve emekli etmemeleri lazım. hem fetöcü olcan hemde emekli olcan olur mu öyle şey.
ha fetöcü değilsen o başka tabi. o zaman özür dilerim. ama ben fetöcü olmadığım halde atılsam çıldırırdım herhalde.
ama sen emeklilik derdine düşmüşsün. bu da beni senin fetöcü olduğuna dair kuşkulandırıyor.
eğer fetöcü değilsen emekli olmaya çalışma görevine iade olmaya çalış derim.
böyle emekli olup kendini kurtarmaya çalışman sana yarar dan çok zarar getirir.
çünkü eğer fetöcü isen kusura bakma ama kimse senin emeklilik hakkını düşünmez ve niye hala hapishanede olmadığını sorgularlar.
yanlış anlama ama sana hakaret amacı ile yazmıyorum.
kusura bakma ama bence eğer fetöcü isen emekli olmaya çalışıp kendini kurtarmaya çalışma özgürlüğündende olursun.
ama eğer fetöcü değilsen göreve iadeni iste.

Bilmediğiniz konuda ne güzel karar vermissiniz.22 Temmuz 'da ki açığa alınma yazısı dışında hiçbir resmi işlem görmedim. 22 Temmuz açığa alma 1 Eylül direk ihraç. 1 yıl geçti. Adli ,idari hiçbir soruşturma geçirmedim.Gözaltı,ifade vb. hiçbir şey yaşamadım. Hala bekliyorum. İdare, İstinaf incelemeden ret cevabı verdi. Ahim komisyona devretti.Komisyon en erken 2 yıl içinde karar verecek.İnsanların ne yaşadığını bilmeden , bu kadar ağır ithamlar da bulunmak ne kadar kolay.Ben devletime sonuna kadar güveniyorum. Eninde sonunda hak yerini bulacaktır. Evet şu anki şartlarda ağır bir süreçten geçiyorum. Ama bu süreci zorlaştıran sizin gibi tanımadan bilmeden başkalarını yaftalayanlar. Sırf bu yüzden bircok insan isinden ,mesleğinden oldu.Fetocu değilim hiçbir zaman da olmadım. Ama çıldırmıyorum.Mücadele ediyorum. Resmi yollarla hakkım olan için uğraşıyorum. Devletimin verdiği her kararı sadece hukuki yollarla arıyorum. Kaderime razi oluyorum.Sizin gibileri de Allah'a havale ediyorum.

fetö cü değilsen özür dilerim niyetim yargısız infaz değildi. ama neden ihraç edildiğinizi hiç kimse bilmiyor mu? eğer fetöcü olduğunuza dair bir delil yok ise muhtemelen göreve iade edileceksiniz ve almadığınız maaşları da faizi ile birlikte geri alırsınız inşallah diye temenni ediyorum.
fakat tavsiyem emekli olmaya çalışmak yerine suçsuz olduğunuzu devletin kabul etmesini ve resmi makamlarca sizden özür dilenmesini talep etmeniz gerekir diye düşünüyorum.
çünkü hali hazırda ihraç edilmiş bir memurun emeklilik işlemleride askıda olması lazım hukuksal açıdan çünkü.
şöyle düşünün fetöcü bir memur emekli ediliyor insanlar ne düşünür sonra.

SGK dan son gelen yazıda sizin yukarıda yazdığınız maddeyi aynen yazmış... altına eklemiş.

belirtilen amir hüküm 5510 sayılı kanunun 4.maddesinin 1.fıkrasının c bendi kapsamında sigortalı olanları kapsamakta olup siz ise talep tarihinde bu kapsamda görevde olmayıp açıkta olduğunuzdan talebinizin yerine getirilmesine imkan bulunmamaktadır.

ne yapmalıyım ben şimdi???Davamı açmalıyım???açacaksam idare mahkemesine mi yoksa iş mahkemesinemi açmalıyım??

malulen yani malulen olsaydın açıkta başvurma hakkın vardı ama engelli emeklilikte başvurma hakkın yok çogu kişiki öyle oldu forumda yani sen açıga alındın istifa etmiş olanlarınkide aynen senin gibi emekli olamıyor

senin yapmam gereken ssk ya geçip ssk dan emekli olman gerek başka yolu yok

şu bilgiye rasladım

[FONT=Arial][FONT=arial]Müracaat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial] Hizmet akdine tabi çalışan ve kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar ile köy ve mahalle muhtarları sigortalılar için;[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]-Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]-Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)

[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=arial]Kamu görevlisi olan sigortalılar için;[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]-Malullük aylığı bağlanabilmesi için açıkta bulunanların şahsen/vekâleten veya görevde bulunanlar için Kurumları aracılığı ile yapılacak başvuru,[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]-

Malulen emekliye sevke ilişkin emekliye sevk onayı[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=arial]-

Maluliyetin tespiti için Sağlık Kurulu raporu

burda şu madde sizi ilgilendiriyor

[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=arial]Kamu görevlisi olan sigortalılar için;[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=arial]-Malullük aylığı bağlanabilmesi için açıkta bulunanların şahsen/vekâleten veya görevde bulunanlar için Kurumları aracılığı ile yapılacak başvuru,

açıkta bulunanlar için şahsen başvurması diyor

yani malulen emeklilikte oluyor istifa veya görevden alınmalarda emekli sandıgı emekliliginde

ama senin %54 oldugu için raporun malulen olamıyorsun sen engelli emeklisi olabiliyorsun ondada emekli sandıgı istifa veya görevden alınmalarda açıkta oldugunuz için emekli olmaz diyor olmuyor

yani ssk ya geçip vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz bunun başka yolu yok arkadaş[/FONT][/FONT]

@mahashaman emeklilik sevk onayını gönderdikten sonra gelen yazı mi bu şekilde?

Çarşamba günü Ankara'da SGK 'daydim. Bana gelen yazıyı gösterdim.Yukarıda bahsettigim durumu anlattım. Durumumdan dolayi yani çalışmadığım için emekli olmam da sorun olup olmayacağını sordum.

Çalışırken başvuru yapma şartı yok. Prim (18 yıl )doldurmuşsunuz. Emekli olursunuz yalnız engelli emekliliği olduğu için uzun sürer dediler. Aynı durumdayız size böyle bir karar geliyor? Anlamıyorum

mahassaman eger fetöden ihrac edildiyseniz bu ortaya cıkarsa iş kurla engelli olarak temizlik şirketine dahi almazlar gidin bi pastaneye sigortalı olarak girin eskiden memurdum falan hic karıştırmayın yoksa almazlar alınca anlarlarsa bizede bi şey olur diye atarlar bunun yüzündende 4a lı olarak vergi indirimi alıp emekli olamazsınız vergi indirimiyle emekli olacagınızda kesinmi bilmem hükümet bi khk ile emekli olanların emekliligini de iptal edebilir feto gibi mesela sgk kanuna göre vatandaşlıktan cıkarılanın emekliligide yanar şimdide vatandaşlıktan cıkarma gündemde zor bi durum yani kolay gelsin

İhraç olmuşsan her ne olursa olsun hak arama yolu kapalı. Bu da ayrı bir adaletsizlik. Hem ihraç edilenler emekli olamaz. Öyle bir şey olsaydı, tüm ihraç edilenler emekliydi. Allah sabır versin.

bide bütün doktorlara yazılı talimat gitti fetodan acıga alınan vs rapor vermemeleri icin ekpss dede usulsüzlük yaptıkları iddasıyla yani rapor konusunda yazılıda yapmışlarmı oda cıkar ortaya yarın bu ğün bu yüzden tüm raporlar icelenirse kise a a a aklım almıyo demesin zaten incelenirse sırf bu olay yüzünden konunu üstüne inanılmaz düşerler

bu arada gercek engellilerde yanabilir bu konuda savcılıga dilekce verilmiş haberlere bakın anlayacagınız bu konu tüm hayatı etkiledi örnek cocuklarımı korkudan milli egitimin kuran kursuna dahi gönderemiyorum kimseye şu sun bu sun diye yargı yapmıyorum isteyen hakkını arasın benim olacaklar hakkındaki şahsi fikrimdir

mahassaman vebenzeri durumdaki arkadaşlar tavsiyem savcı hakim arştırma biriminden değilim kimseyi sucluyamam hakkınızı arayın yalnız fazla düşünmeden hareket ederseniz her açtığınız davada mutlaka aleyhinize dava açılacağınızı düşünüyorum avukatlardan yardım alın diyecem avukatların 100 de 90 nı bu konulardan uzak duruyo siz daha iyi biliyosunuz

ayrıca raporun şunun bunun üstüne düşerseniz yeni rapor istenir malum doktorlara giden tebliğde bu durumdaki kişilere rapor verirken cok dikkatli olunması söyleniyor sağlık bakanlıgıda bu durumdaki kişilrin bilğilrinin siteme açıkça düşeceği yani rapor alırken demek istedim sağlık bakanlığının açıkladığı bu videyuda izleye bilirsiniz bide bu rapor konusunda hekimler birliğimiydi neydi açıklamaları var bu durum etik değil bizimrapor verecek olsak dahi vereceğimiz rapor engelleniyor diyo bunada haberlerden bakabilirsiniz bu türlü kişilerin engelli raporları mutlaka incelenir bu da doğal ha tekrar rapor alırkende çocuğuna bile adil davranan doktor tipine rast gelirseniz alnınızı secdeden kaldırmayın derim bu durumdaki normal atılan memurlarıda bu rapor işine yelteneceğinden endişeli kurumlar bilmem anlatabildimmi

şunu söyleyim bu konu sizinle aynı duruma düşenleride sıkıntıya sokar engelliolupta bu konudan atılan dua etsin gene emeklilik konusunda birz şansı var diğerleri napsın normal memur olup atılanlar dışarda simit dahi satsalar sorun yaşarlar emekliliğide hak etmedilerse ayvayı yediler şanslısınız şükredin bence valla bana ister destek diyin isder köstek diyin engelli olup primini doldurup atılanlarda şanslı primi yılı dolmadıysa gene sorun az cok halinizi anlıyoruz emekli olamayanlar gitsin bi işte siğortalıolarak çalışsın pastane vs tuhafiye vs durumlarını gizleyip colugunun çocuğunun rıskını çıkarsınlar haklıhaksız olanın cezasını allahta verir devlette verir

inşllah her şey adil olur herkese iyi geceler

Ihrac engellilerden mahkemeye giderek olumku sonuc alanlar var mi? Vrya olumsuz netice alanlar?

Pacu

Hic bir gelisme yok... yil ve prim sartlari tamam... ama sgk acikta olmak diye birsey uydurmuş oyle gidiyor... nereye kadar gidecek bilmuyorum... sizin durumunuz nedir?

Memurlar net sitesinden habere göre engelli ihraç memur emeklilik davasını kazanmış. Belki işinize yarar.

2016 yılında ihraç edilen bir engelli memur, 5434 sayılı Kanunun 39/j bendi uyarınca emekli olmak için başvuru yapmış ancak bu başvuru, çalıştığı kurum tarafından "başvuru sırasında iştirakçi olmadığı" gerekçesiyle reddedilmiştir.
Ankara 6. İdare Mahkemesi, 5434 sayılı Kanunun 39/j bendinden, 91/c bendi hükmü gereğince, açıkta bulunanların da faydalanabileceğini belirtmiş ve emeklilik talebinin reddine dair işlemi iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

e1.jpg

e2.jpg

https://www.memurlar.net/haber/7849...-de-emekli-olabilir.html?utm_source=headlines

Üst Alt