Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
login
Ben size illa şöyle ya da böyle yapın demiyorum.
25 yıldır trafikteyim ve sadece tavsiye ve bir de yaşadığım durumdan dolayı tecrübemi aktardım.
Gerisi tercih...
Ayrıca kodlu ehliyete çevirmeyi soruyorsunuz, anlatıyorum detaylıca, sonra yok onu da beğenmiyorsunuz. )
Ufuk bey herşeyi yanlış anlıyorsunuz.Ben birşeyi beğenmedim demedim İzlenimlerimi anlattım.Size muhalefet olsun diye değil.Söylediklerinize de aynen katılıyorum.Teşekkürler bilgi için.
Aynı süreç. Ehliyetinizi değiştirmek için, aile hekimi/Uzman hekim Gerekli görürse Sağlık Kurulu ve Nüfus Müdürlüğü. Gittiğinizde eski ehliyetinizi de yanınızda götürüyorsunuz. Hatıra olsun diye zımbalayıp size veriyorlar
benım raporumda %96 sureklı raporum war raporu alalı 8 sene felan oluyor acaba ehlıyet ıcın ayrı mı basvurmak lazım ben sadece engellı raporu ıcın basvurmustum araç alabılmek için şimdiden tesekkurler
Merhaba...
İlk defa ehliyet alacak biri; Önce aile hekimine gidecek o kısmı anladım Anlamadığım kısım ise aile hekimi sadece engelim olan bölüme mi sevk edecek yani ortopedi vs. yoksa 5 ana bölümün tümüne girmemiz mi gerekiyor?
Ata_Türk
Sürücü olur raporu yönünden ilk defa ehliyet alıyor olmakla yenileme arasında bir fark yoktur.
İkisinde de sürücü adayları ve sürücülerde aranan sağlık şartları yönetmeliği geçerlidir.
Aile hekimi beyan formunuzu almış, genel muayeneyi yapmış ve sevk ettiği bölümler haricinde sürücü olabileceğinizi onaylamış demektir.
O yüzden sadece beyanınız, sistemdeki sağlık bilgileriniz ve genel muayeneniz sonucu gerek gördüğü, rahatsızlığınızın olduğu bölümlere sevk eder.
Babam ehliyetini yenileyebilmek için mart ayında aile hekimine gitmişti ve hastaneye sevk edilmişti, araya pandemi girince geçen hafta kurula girebildi raporunda "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR." yazıyor. Herhangi bir kod falan yok. Anladığım kadarıyla bu rapor ehliyetini yenilemesi için yeterli değil, bilgisi olan var mı?
ahmet_temha
Sanırım babanız normal engelli sağlık kurulu raporu almış. Ehliyet için ise sürücü olur raporu gerekmektedir.
Aile hekimi sadece rahatsızlık olan bölüm ya da bölümlere sevk eder.