Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünden emekli biri yetim aylığı alabilir mi?

Mmd

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
4
Engelli erken emekli SSK emeklisi annesi ve babasının emekli maaşını alabilir mi onlarda ska emeklisi

Engelli erkek

Peki engelli erken emeklisi SSKysa yetim aylığı da Sky Sakine alır mı

SSK sa

Evli olsa bile

bu konu hakkında doğru bilgi nerden alabiliriz benim bildiğim alamaz ama sizler alabilir demişsiniz kafa karışıklığına sebeb oldu hem kendi sgk emeklisi hemde babası sgk emekli ise alamaz diye biliyorum

Ben yetim aylıgı alıyorum hanede birde annem var memur emeklisi oldugu için engelli maaşı vermediler bu normal mi üstelik deprem bölgesinde yaşıyorum

@Rosa La Nur,

Benim bildiğim de engelli maaşı alamazsınız. Tam bağımlı raporunuz varsa evde bakım maaşı alabilirsiniz.

Yüzde 67 kurul raporum var yinede vermediler bende bir daha talep etmedim benden daha ihtiyaç sahibi insanlar vardır haksız yere de almış olmak istemiyorum

@ASLI01,

Ssklı babamdan yetim aylığı alıyordum memur olunca SGK gidip bildirdim ve kesildi.Görevli de bildirim yapmasaydım faizi ile geri dönemek zorunda kalırdınız demişti.

@Nslhn,

İŞİ BİLMEYENE MEMURA DENK GELMİŞSİNİZ. BEN 10 YIL KAMUDA İŞÇİ VE 13 YILDA KAMUDA MÜHENDİS MEMURUM.SGK MEKTUP YOLLADIM CEVAP VERMEDİLER.ANKARA YA GİTTİM. DURUMUMU ANLATIM ALABİLİRSİN DEDİLER. BAK BANA DA ADANA DA ALAMASIN DEDİLER HATTA FAZİ İLE ALILLAR. MEKTUP İADELİ TAAHUTULU GÖDERDİM VE BİR NUSHASI BENDE SAKLI. ZATEN E DEVLETTE KAMUDA ÇALIŞTIGIM DA YAZIYOR

@ASLI01

Yetim Aylığı Alanların Çalışması​

4/c (Emekli Sandığı) kapsamında emekliliğe tabi göreve giren yani çalışmaya başlayan kız veya erkek çocuğun yetim aylığı göreve girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir. Dolayısıyla 4/c kapsamında çalışan kız veya erkek çocuğu yetim aylığı alamaz. Bu kapsamdaki çalışmasına son verenlerin talep etmeleri halinde aylıkları yeniden bağlanır. Ancak, harp okulu öğrencileri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde lisans öğrenimi gören öğrenciler, Polis Akademisinde öğrenim görmekte olan öğrenciler iştirakçi/4 c kapsamında sigortalı sayılsalar bile yetim aylıkları kesilmez.

4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında çalışmaya başlayanların yetim aylıkları ve görev/temsil tazminatları ise kesilmez. Ancak kamu kurumlarında 4/a kapsamında çalışmaya başlayanların görev/temsil tazminatı kesilir.

Ayrıca çalışmaya başlayanların hangi sigorta kapsamında çalıştığına bakılmaksızın ek 81 inci ek 84 üncü maddeler kapsamında yapılan ek/ilave ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir.

-------Bu benim görüşüm:Yetim aylığının mantığı nedir ölenin geride kalan dul ve yetimlerine yardım değil mi , eğer dul ve yetim çalışabiliyorsa kendi parasını da kazanıyorsa NEDEN yetim maaşı alır ? bunda 4A-B-C ayrımı da olmamalı ----hiçbiri almamalı.....ÇALIŞIYORSANIZ ELİNİZ AYAĞINIZ TUTUYORSA NEDEN YETİM AYLIĞI BAĞLANIR? BENCE MUHTAÇ OLUP HAK EDEN DAHA FAZLA KİŞİ , ENGELLİ VAR, HİÇBİR GELİRİ OLMAYAN YAŞLILAR VAR ....BU DA YASALARIN TUHAF AÇIKLARI.

@Mmd,
GERİ DE KALAN PARAYA MUHTAÇ OLAN BEKAR KIZA , DUL EŞE VERİLİYOR...EVLENİNCE MAAŞ KESİLİNCE BAZI UYANIK EVLATLAR ANLAŞMALI BOŞANIP EŞİYLE AYNI EVDE BİLE YAŞASA YETİM MAAŞI ALMAYA DEVAM EDİYOR BUNU DA DEVLET YAKALARSA FAİZİYLE ALIYOR.....

@hanifeaydin,

Çok yanlış düşünüyorsun her zamanki gibi. Sen kendine odaklan. Gariban milletle uğraşma. Her zaman dediğim gibi. Bu haramzadelerin herkese yetecek parası var. Sen onlara kafa yorma. Çalışabilen demişsin. Sanki çalışıyor da dünyaları alıyor. Bir kişi Engelli ve yetim aylığını beraber alıyorsa bile bu devirde evi kira ise anca geçinir. Evli olsa, kocası çalışsa ve asgari ücret alsa asgarî ücret artı yetim aylığı ile anca geçinirler...

@gannicus,

düşünce şeklim seni ilgilendirmez, yukarda da yazılı kamuda çalışan alamaz yetim aylığı .eli ayağı tutan çalışan ve maaşı da olan sağlıklı kişiler neden yetim aylığı alır.....sonra bütçe açığının nedenini engelliden biliyorlar...

@hanifeaydin,

Engelliden falan bilmiyorlar. Engellinin haklarını çalıyorlar. Adamların mesleği bu!!!

@hanifeaydin,
Hakları olduğu için alıyorlar. Şimdi sen bunu yazarsan adam da başkasi da sana "Yahu tansiyon ve şekerden emekli mi olunur. Elin ayağın tutuyor. Çalış!" der. Çok tehlikeli sularda yüzüyorsun...

@gannicus,
SAĞLIKLI OLAN ÇALIŞAN ELİ AYAĞI TUTAN KİŞİ NEDEN YETİM AYLIĞI ALIR ? tehlikeli sularda yüzmüyorum.ENGELLİ ÖZELİNDE DEĞİL BU LAFI DİREK KENDİNE ÇEKME , ENGELLİYE LAF SÖYLÜYORUM DİYE PUAN TOPLAMA DERDİNE DÜŞME.BEN ADALETSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.NOKTA. ÇALIŞIYOR PARA KAZANIYOR AMA YETİM AYLIĞI ALIYOR.BUNA İZİN VEREN YASALAR ENGELLİYİ %40 İŞGÜCÜ KAYBETMEDİ DİYE EMEKLİ ETMİYOR.NERESİ TEHLİKELİ SU ????

@hanifeaydin,
Öncelikle ben de engelliyim. Engelli olmasam burada işim ne? Millete sallıyorsun ama sıra Engelli emeklisinin çalışmasına gelince veryansın ediyorsun? E öyle ya. Madem engelli emekli çalışıyor. Aylığı da kesilsin. Ama yok. Burada mevzu engellilere gelince "Engelli zaten az alıyor. Çalışması lazım" deyip hemen çark ediyorsun. Ha bu arada yetim aylığı 12.500 lira. Bozdur bozdur harca!!!

Sen olayları hep kendi açısından gören bencil bir düşünce yapısına sahip bir kişisin. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın havalarındasin. O yüzden olaylara objektif yaklaşamiyorsun.

Ha en acısı da ne biliyor musun? Sen maalesef eğer çalışanların yetim aylığı kesilirse hakkaten haklarımızı alacağımıza inanıyorsun... Maalesef alamayacağız . Maalesef...

Üst Alt