Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli tayin ve idare mahkemesinin gerekçe isteği

reiis

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar diyanete engelli tayin dilekçesi verdim reddettiler cevaben 39 madde çerçevesinde reddedilmiştir denildi

Bende idare mahkemesine dava açtım diyanet raporu öne sürdü bende savunmamı yaptım kabul etti

ikinci duruşmada gerekçe istediler

Sormak istediğim engelli tayinde gerekçe şartmı ne gibi gerekçe olması lazım

Memurlar.net kanun hakkındaki

DEĞERLENDİRMESİ

1- Nakil istenebilmesi için;
- engelli memur kendisinden dolayı nakil isteyecekse, en az yüzde 40 oranında sağlık raporu olması,
- eşten veya bakmakla yükümlü olduğu 1. derece kan hısımlarından dolayı nakil istenecek ise eşin ağır engelli olması,
gerekmektedir.

Bu durumda olanlar, bir gerekçe belirtmeksizin nakil isteyebilecek, ancak nakil istenen yerin olup olmayacağını, kurumlar kadro imkana bakarak karar verecektir. Bu haktan bir kez yararlanılabilecektir.

2- Engelli memur; kendisi, eşi veya çocuklarının engellilik durumunun tedavisinden dolayı nakil isteyecek ise, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

4- Engellilik durumu devam ettiği sürece, engelli memurun yeri, isteği dışında değiştirilemeyecektir.

Engelliliğe bağlı yer değişikliğinde gerekçe olması gerekmez.Sağlık durumuna bağlı yer değişikliği bundan farklıdır ve gerekçe olması gerekir.Mesela çalıştığım ilde hastalığımın tedavisinin yapılabileceği bir hastane olmaması gibi.Bu ikisi genelde karıştırılıyor.Mahkeme kadro imkanının olmamasını gerekçe gösterip kurumunuz haklı bulabilir.Onun dışında gerekçe olmadığı için reddedemez.

Mahkeme karar vermek için bizden gerekçe istedi ona göre karar verecekler

Hic bi kisitlamaya tabi tutulamazsiniz.
Sadece gitmek istediginiz yerde kadro varmi yokmu onemli olan budur. Personel ihtiyaci olmayan kurumda zaten yoktur.

Mahkeme karar vermek için bizden gerekçe istedi ona göre karar verecekler
Eğer avukatınız varsa ufak bir çalışmayla engelliliğe bağlı yer değiştirme talebinde gerekçe sunmanın gerekli olmadığını mevzuatı delil göstererek mahkemeye iletebilir.Zaten sağlık durumuna bağlı yer değiştirme ile engellilik durumuna bağlı yer değişikliği mevzuatta ayrı ayrı maddelerde verilmiş.Sağlık durumuna bağlı yer değişikliğinde gerekçelerin neler olduğu açık açık yazılmış.Ancak engelliliğe bağlı yer değişikliğinde böyle bir durum söz konusu edilmemiş."Hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan"ifadesi bile buna kanıt olarak gösterilebilir.

@yakups

Avukat varda oda bu gerekçe konusunda sanki gerekliymiş gibi bilgi verdi

Mahkeme anne baba nerde ikamet ediyor vs soruyor bizde ikinci adres olarak bursa yaptık vs kanun sanki diyorki anne babasının memleketinden başka bir yere tayin olamaz

Sağlık olsa mazerete girer

Yardımcı olursanız sevinirim bu ayın 24 de karar verecek mahkeme

savunmaları ben yaptım avukatta düzenledi sendika avukatı

Kanun Engellilik durumundan kaynaklanan gerekçeler diyor

Nedir bu gerekçeler

Devlet personel başkanlığına bilgi edinmeyle başvurdum bakalım ne bilgi verecekler

Elhamdulillah kazandık mahkemeyi

Hüseyin kardeş bendede aynı sıkıntı olacak ben tunceli pülümürde eşim çocuklarım malatya da görevde yükselmeyle buraya geldim 2 yıllık sürem nisan ayında doluyor ancak personel yetersiz diye yapmayacaklar kararı bana göndermen mümkün mü şimdiden tşk bu arada maliyede çalışıyom

Slm kardeş, Bende tayin için mahkemeye başvuracam.Bana senin mahkeme kararını emsal göstermem için mail atabilir misin? yemo1987@hotmail.com

Mahkeme kararını buradan yayınlayın bence, bu konuda epeyce mağduriyet ve emsal durum var.

Selamün aleyküm Jandarma Kıdemli Başçavuşum %51 engelli raporum var atama gördüm dava açtım. Bu konuda emsal karar var mı acaba?

bende 3 yıldır tayin talep ediyorum bir türlü talebim uygun görülmüyor tek çarem dava açmak rica etsem mahkeme kararını gönderebilirmisiniz c_yigit206523@hotmail.com

Üst Alt