Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve kronik hasta raporlarının süresi uzatıldı | Eylül 2020

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Engelli raporumun süresi 11.06.2020 de bitti. Benim raporum da ikinci bir duyuruya kadar uzatıldı mı?

"Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak kaldırıldığını belirtti.

Selçuk, "Normalleşme sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibarıyla süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Böylece, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenlemelerine de gerek kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını bildiren Selçuk, daha önce bir aylık verilen ilaçların da üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini vurguladı.

Bakan Selçuk, ayrıca kronik hastalığı bulunan vatandaşlarla kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak itibarıyla MEDULA sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağını belirtti.

Öte yandan Selçuk, engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporlarının ikinci bir duyuruya kadar geçerliliğini koruyacağını kaydetti."

hayır 182 den engelli sağlık kurulu için randevu alıp hemen yeniliye bilirsin kolay gelsin.

Bulunduğum şehirde iki hastane de raporumun geçerli olduğunu ve heyete giremeyeceğimi söyledi.

HABERTURK.COM
07.09.2020
Son Dakika

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu Tedbirleri kapsamında, “Normalleşme Sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi.

YENİDEN REÇETE DÜZENLEMELERİNE GEREK KALMAYACAK

Bakan Selçuk, “Böylece kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastalarımızın yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

İLAÇ VE TIBBİ MALZEME BEDELİNİ SGK KARŞILAYACAK

Kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak ortadan kaldırıldığını hatırlatan Bakan Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını yineledi. Bakan Selçuk bu kapsamda, daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, ayrıca kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle MEDULA Sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağını hatırlattı.

Öte yandan, engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir duyuruya kadar geçerliliği devam edecek.

Haber çok yeni. Bulunduğun bölgedeki sosyal hizmetleri arayıp danismalisin bence.

Benim raporum süreli ildi rapor tarihim gecti fakat halla aldığım ücretim belli bir kısmı vergiden muaf(rapor bitiş tarihim 7. ay) ayrıca raporumu uzatmak için tekrar heyete girdim Ankara'dan sonuc bekliyorum.Net bilgi sahibi değilim

Benim de ilac raporum bitecek hatta bununla ilgili 2 hafta onceden bilgim vardı yazi gelmişti bana, eczaneyi aradim ilac raporumun 31/12/2020ye kadar geçerli oldugu soylendi sonrasini tabii bilmiyor kimse. Hatta raporun bitince ara tekrar bakalim dedi eczanedeki kisi

benim raporum da ekimde bitiyor temaslı olduğum icin karantinadayım evden çıkma şansım yok hatta sağlık kurulu randevumu iptal etmek zorunda kaldım. bu uzatma kronik rahatsızlıklara özel biuzatma değil değil mi? tüm raporlaradır umarim. bir de ikinci bir duyuru acaba ne kadar sürecek? maaşım da var kesilirse mağdur olurum valla ya..

Benim de kontrol muayenemin son günü 8 Eylül idi ve ben 1 ay önce 17 Ağustos'ta heyete girme ile biten yeni raporumu aldım.

Maaşım 8 Eylül itibarı ile E- Devlet - Sgk sitesinde (0) lira olarak görünüyor. 7 Eylül'de ise 1500 lira gözüküyordu. Yani maaşım kesilmiş.

(Elbette henüz raporum Ankara Sgk'dan onaylanmadığı için ve ne zaman onaylanırsa o zaman net belli olacak. Ya %60 oranım devam veya yükselecek ya da %60'dan düşüp emekliliğim sona erecek. Eğer emekliliğim devam ederse Eylül'den itibaren birikecek maaşlarım toplu verilecektir).

Demek ki, raporların uzatılmış olma durumu en azından benim için geçerli değil.

@e.hilal

gerçektenmi benimde bitiyo raporum kasımda geçerlimi

Hastane başvurduğunuzda raporun süresinin yeni bittiğini tespit edersek kurula giremezsiniz dedi. Diğer tıp fakültesi de raporlar ikinci bir duyuruya kadar geçerli, heyet kapandı dedi.

Ben özel sektördeyim ilaç raporum 3. kez yenilendiği bilgisi verildi. Ssk yok bizde emekli sandığını aradım 31.10.2020 e kadar uzadığı bilgisi verildi bundan sonra hep uzayarak gidecek sanırım.

herkes uzatıldı diyor. sizinki acaba niye kesildi? sebep nedur

Ben covidten dolayı karantinadayim raporda bitmek üzere ama uzatıldıysa hic ugrasmiyim nereye sorabilirim bir de maaslarda kesilmez degil mi ya

Sgk yeni kontrol raporunu inceleyip karara bağlayıncaya kadar maaşı keser hep.

Raporum henüz Sgk'da incelenme sırasına gelmediği için kesildi ve incelenip emekliliğime devam kararı verdiğinde toplu maaş veriyor.

(Mesela Aralık ayında karar verdi diyelim, Eylül-Ekim-Kasım-Aralık maaşlarımı toplu ödeyecek).

Prodüsür böyle işliyor çünkü.

(Not: Eğer oranım %60'ın altına düşerse emekliliğim bitecek ve hiç maaş ödemeyecektir).

Bu durumda da ben Sgk'ya itiraz edeceğim ve uzun soluklu bir mahkeme süreci beni bekliyor olacak. Bu Sgk ile hepimizin başı büyük belada yani.

Korona sebebiyle engelli raporları uzatılır mı?

Korona sebebiyle engelli raporları devlet tarafından uzatılır mı? Kasımda yenileme süresi geliyor. Gitmeyede korkuyorum. Şeker tansiyon hepsi mevcut. Nasıl olur acaba bilgisi olan varmı?

Hastane rapor geçerli dedi ama, harç iadesi için dilekçe yazdığım üniversite, 'raporunuzun süresi geçmiş, iade yapamıyoruz' dedi.

Mart’ta ÖTV muafiyeti için 1 yıl süreli rapor aldık. ÖTV muafiyetinden yararlanabilmek için son 6 ay dolmadan kullanmanız gerekiyor. Eylül’de bu süre bitti. Raporların uzatılması ÖTV olayını kapsamıyor. Sağlık Bakanlığı biz süreli raporları da süresiz uzattık diyor ancak Vergi Dairesi kabul etmiyor. Rapor yenileme yapmak istiyoruz hastanelerde bizim için bu rapor geçerli diyorlar. Arada kaldık. 5 Ekim’e rapor için randevu aldık ancak yenileme de sorun olabilir mi bilmiyorum?

ÖTV muafiyeti için geçerli olmuyor mu rapor sürelerinin uzatılması?

@E.HİLAL Sağlık Bakanlığı süreyi uzattık yazısını veriyor. Sen ne yaparsan yap. Biz heryerde duyurduk diyorlar ancak oralara giden bir resmî yazı yok. Rapor yenilemeye de gelmeyin diyor. Ben de anlamadın bu işi.

Bu iktidardaki ve Sgk'daki vicdansızlar gerçekten çok kurnazlar.

Bu son "Raporlar uzatıldı" oyununun farklı versiyonlarını daha önce çok gördük hepimiz.

Şimdi de bunu yapıyorlar.

Önce raporları uzattık diyorlar ama maaşları kesiyorlar. Hastaneye rapor almaya gidiyorsun ama uzatıldı deyip engellileri başlarından sallıyorlar.

Böyle uyanık, böyle şeytani zekalı bir iktidar daha görmedik 50 yıldır.

Ne güzel bir tezgah değil mi?

Hem raporları uzattık diyorlar hem de maaşları kesiyorlar hem de hastaneden uzatıldı bahanesi ile rapor vermiyorlar.

Bunu bana hiç kimse anlatamaz arkadaş...!!

"Maaşınız uzatıldı" falan diyen olmadı ama Bağkur'un sevk yazısında yeni bir uygulama vardı ve eğer aklımda yanlış kalmadı ise şöyle yazıyordu. "Provizyon uygulamasına gerek yoktur".

Bunun ne olduğunu araştırdım ve "Kontrol muayenesi olanların mağdur olmamaları için maaşlarının kesilmeden devam etmesi" demek anlamına geliyormuş.

Sgk sitesinde öyle yazıyor.

Ama maaşım raporumun son günü olan 8 Eylül itibarı ile (o) lira olarak düzenlenmiş.

(Oysa bir gün önce 7 Eylül'de 1500 lira görülüyordu).

(Ben 17 Ağustos'ta raporumu tamamlayıp heyete görünmüş olarak işlemlerimi 1 ay önceden bitirmiştim).

işlevselliği düzelmeyen 40 verdı bana

ANAL İNKONTİNANS %20 BİLATERAL NİSTAGMUS+ASTİGMAT+AMBLİYOPİ GK:+2.00*100 İLE HER İKİ GÖZDE
0.1 OLUP BİNOKÜLER 0.2 DÜZEYİNDE %35 YİNELEYEN DEPRESİF BOZUKLUK, TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN %40 toplamda %69 ıtıraz etsem alirmıyım %70

asliölge
evde bakım aylığı ve 2022 aylığı alanların süreli raporların geçerliliği ikinci bir duyuruya kadar uzatıldı. rapor süren dolsa bile raporun geçerli sayılacak. rapor almana gerek yok ablası. zaten karantinadasın. sakın karantinadan çıkma. kimsenin hayatını tehlikeye atma. kendini herkesten izole et. kurallara uy ablası. rapordan dolayı başın ağrımaz rahat ol. aylığını da almaya devam edersin.

evde bakım ve 2022 aylığı almayanlara gelince...
kronik rahatsızlığı olanlar ve risk grubunda olanlar (e-nabızda bu durumlar yazar zaten) reçete vs gibi işlemler için hastaneye gitmelerine gerek yok.
sorularınız için alo 184'ü (ALO SABİM) arayabilir bilgi alabilirsiniz.

bende heyete giremiyorum randevu alamıyorum randevular 16.00 da açılılıyor randevu kalmıyor eskiden gece açılıyordu 12 de ayrıca ben 1aradım 1 ocak itibarı ile rapor süresi dolanlar uzaltıldı dediler bende süre uzatılmasını istemiyorum heyete girmek istiyorum 184 şikayet hattıda corona hattı oldu muhatap yeri kalmadı

Kalem ay abla ya şükür cevap verdi biri. peki ulaşım kartları ne olacak vizesi filan gelince?kimseni hayatını tehlikeye asla atmam günah vebali var sonucta zaten sağlıklıyım karantinamda bugün bitti. cevap icin tesekkurler

Süreli Raporların Uzatılması(Zehra Zümrüt Selçuk)

Arkadaşlar hepinize merhabalar. Zehra zümrüt selçuk'tan yakın bir tarihte şu mesajı aldık.
"Kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını duyurdu."
Şimdi gelelim sizlere soracağım soruya; Benim engelli Rapor süresi 2021 şubat'ta bitiyor. Bu haber 1 ocak 2020 sonrası tüm süreli raporları mı kapsıyo ya da 1 ocak 2020 tarihe kadar süresi dolmuş raorları mı kapsıyor ? Anlayamadım gitti valaha, net bilgisi olan varsa aydınlatsın. Ona minnetar kalmak istiyorum. Hepinize kucak dolusu sevgiler, saygılar...

1 ocak 2020 sonrası tüm süreli raporları kapsıyor,
Engelli raporları ve ilaç raporları dahil...
Serhatovic

Bizim rapor süresi 2021 Mart ayında doluyor . Bu duyuru bizi kapsıyor mu yoksa rapor yenilememiz lazım

Dostum emin misin ya ? Lütfen net bilgi varsa yazar mısın ? Kaynak nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt