Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve kronik hasta raporlarının süresi uzatıldı | Eylül 2020

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam arkadaşlar...Benim öğrenmek istediğim konu şu yardımcı olursanız sevinirim 2 yıllık engelli %60 raporum var fakat yakında süresi dolacak ve ben hamileyim bu durumda nasıl tekrar rapor alicam kafamda deli sorular
Kalem selam ablacım benim 2 yıllık %60 engelli raporum var yakında süresi dolacak sorum şu ki ben şuan hamileyim hamileyken rapor yenileyebiliyomuyuz yada ertelenebiliyomu maaşım kesilir mi acaba

ben de aynı şekilde otobüs kartını merak ediyorum peki ya bunun süresi ne olacak acaba

Sağlik bakanliğini ve 183 ü aradıginizda e nabizda kronik rahatsizlik olarak grcmis hastaliginiz varsa engelli raporunuzun suresinin uzatildigi yonunde bilgi veriliyor 18 yas alti 65 yas ustu otomatik uzatildi zaten kroniklerde eklendi fakat ben enabiz da tanilarda kronik seker hastaliğini goremedim 😅

Ya biten engelli raporunun gecerli olup olmadiğini nasil nerden görücez istanbul kartlari icn tekrar basvurmam lazim da biten raporla nasil basvurucam😅

E Nabızda değilde e rapor ama ama o da geçmişteki raporlar yok

Süresi dolan raporlarin uzatildiğini nasil anlariz?

Merhabalar herkese benim bu konuda bi sorum olucak da 183 ü de aradim enabiz sisteminde gorebilirsiniz diyolar ama anlayamadim pek kronik hastalarin ve maas alanlarin süreli raporlari uzatildi denmisti benim raporum şeker ve psikolojik süreli rapor ben bunu nerden yenileticem.bilgisi olan var mi acaba simdiden tesekkurler..

Edacano

Son yayınlanan corona virüs tedbirleri kapsamında ilaç raporları ikinci bir emre kadar süresiz uzatıldı. Galiba en net cevabı eczacınızdan alacaksınızdır, dilerseniz ilaçlarınızı sürekli aldığınız eczane ile görüşün. Geçmiş olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlacimi düzenli kullanmiyorumki eczaneden ögrenebileyim😅

Engelli aylığı alanların raporlarının geçerlilik süresi uzadı mı?

Yarın (7 aralık 2020) oğlumun ağır engelli raporunun son günü. Evde bakım aylığı alıyoruz. Rapor süreleri uzatılmış dı, bakan açıklama yapmıştı önceleri bu hala devam ediyor mu. Maaş kesilir mi yoksa devam eder mi

ikinci bir emre kadar raporların süresi uzatıldı.

Arkadaşlar pazartesi sgk ya gittim süresi biten raporların uzaması diye bir şey şu an yok,bu erteleme Haziran ayına kadardı,yani Haziran ayında tekrar başlamış.
Ahmet Yusuf
Siz sanırım geç kalmışsınız,süreli rapor yenilemeye süre bitimine 3 ay önce başlayabilirsin.

arkadaslar bırde süresız raporlu olanların raporları yenılenecekmı söyle bır haber yayınlandı bır bılen varmı bunun aslı varmı

2021 Sürekli engelli raporu yenileme

AA
03 Ocak 2021 - 19:54
Engelliler için oluşturulan sağlık kurulu tarafından rapor yenilenirken öncelikle kullanılmakta olan engelli raporunun bitiş tarihine bakılır. Öncelikle bulunan raporun bitmesi beklenmeli daha sonrasından devlete ait bir hastanesinden randevu almak gerekmekte. Zamanlı verilmekte olan engelli raporlarında raporun son kullanma tarihine bakılırken, engelli kılan etken farklılık gösterdiği taktirde raporun farklı bir hale getirilmesi de istenilebilir. Rapor revize edilirken engelli esenlik kurulu tarafından verilen kullanım tarihi bitmiş raporunun da kişinin üzerinde olması gerekmektedir. Şayet engele neden olan sorun farklılık gösterirse iyiye veya kötüye giderse süreli rapor sistemi devreye sokulur. Eğer kişiyi engelli kılan hastalığın ileriye veya geriye hareket göstermediği taktirde kalıcı bir şekilde sabitlendiği için herhangi bir süre tanınmayan ömür boyu geçerli rapor alabilir bunun dışında ise süresiz rapor alınmaz. Kişinin doğduğundan beri sahip olduğu onu engelli kılan hastalıklar durumunda verilen raporlar için son kullanma tarihi verilmez. Rapor kişinin ilgili yerlerde kullanabilmesi için ömür boyu geçerliliğini korur. Raporun yenilenme durumu ise sadece süreli verilmiş olan engelli raporlarında geçerlidir. Yani kişi son kullanma tarihinden sonrasında raporunu yenilemezse, raporun ona verdiği ayrıcalıklardan da yararlanamaz. İş görmezlik sebebi ile rapor alan engellinin de durumu göz önünde bulundurularak yenilemesi istenebilir.

Engelli Esenlik Kurulu Raporu İçin Gerekli Evraklar:

Engelli sağlık raporu yenileme için başvuru formu: Bu evrak başvuruyu yapan engelli kişi veyahut onun görevlendirdiği birinci dereceden bir yakını tarafından yapılır. Hastanenin herhangi bir danışmanlık bölümünden istenebilir. Kurul tarafından raporun, yenilenmesini istenme nedeni, revizenin hangi zamanda yapılacağı, yenilenmenin ne zaman istendiği, öncesinde kullanılan raporun son tarihi gibi etkenlerin yazılı olması gerekir. Raporu talep eden kişinin de kimlik bilgileri formdadır. Raporu isteyen kişinin kimlik bilgileri: Raporu almak için başvuruda bulunan engelli bireye ait kimlik detaylarının fotokopi şeklinde hastane çalışanlarına verilmesi gereklidir. Kimlik bilgileri olmadan bir şey yapmak söz konusu değildir. Eğer raporu almak isteyen kişi bazı nedenlerden dolayı birincil dereceden yakınını gönderirse onunda kimlik bilgisi raporu talep eden engelli birey ile birlikte fotokopi halinde verilmelidir. Engelli bireye ait fotoğraf: Engelli Esenlik Raporu alacak olan engelli bireyin son 6 ay içerisinde çekilmiş 5 adet vesikalık fotoğrafı istenmektedir. Bu fotoğraflar ise resmi evraklarda, verilecek olan raporda ve hastanenin arşivinde kullanılacaktır. Fotoğraflar başvuru esnasından başvurandan alınır.

Engelli Raporu Yenilemek İçin Gerekli Olanlar:

Engelli esenlik kurulunun hazırladığı engelli raporunun alınabilmesi için öncelikle engel oranına bakılır, rapor alabilmek için % 40 üzerinde fiziksel veya zihinsel engelli olmak gereklidir. Eğer rapor yenilenirken yapılan muayenelerde hastanın engellilik oranının % 40 altında düştüğüne karar verilirse rapor yenilenmez. Engelli esenlik kurulu tarafından verilen raporun revize edilme işlemleri sadece esenlik kurulunun toplandığı zamanlarda yapılmaktadır. Kişinin ilk raporunu alırken geçtiği işlemler tekrardan yapılacaktır. Yapılan yöntemler sonucunda ise engellilik oranı belirlenir. Ne zaman, hangi hastane engelli esenlik raporu alınabileceği hastanenin danışmanlık bölümünden öğrenilmelidir. Danışmadaki çalışanlar tarafından verilen belgede hangi bölümlerde muayene olacağınız yazmaktadır belgedekileri tamamladıktan sonrasında ise kurul sonucunda raporun verilip verilmeyeceği belli olur. Eğer birey ilk kez rapor alacaksa bu işlem uzama gösterir bu uzama genelde 2 ve 3 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu işlemlerin aksine rapor yenileme ise çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Engelli Raporu İçin Kaç Bölümde Muayene Olunur:

Engelli raporunu revize etmek isteyen bireyler 8 farklı bölümden muayene olmak zorundadır. 8 farklı bölüme gideceği için hastanın erken saatlerde gelmesi önerilir. Raporun değerlendirilmesi ve kişiye verilmesi için 8 farklı bölümden muayene gerekli ve oran belirlenmelidir. Rapor ise daha sonrasından herhangi bir ücret talep edilmeden kişiye verilir. 2 ve 5 arasında olan raporun son kullanma tarihini doldurması halinde yenilenmesi zorunludur. Okul çağlarında olan engelli çocuklar için bu durum çok önemlidir. Rapor işlemlerinin zamanında halledilmesi sonucunda çocuk derslerinden herhangi bir geri düşüş yaşamaz.

Engelli Raporunun Yenilenme Nedenleri:

Başvuruda bulunan engelli bireylerin son kullanma tarihi dolmuş raporlarını yanlarında bulundurması ve hastane yetkililerine teslim etmesi gerekmektedir. Eğitim alan çocuklar ise bu zorunluluğa uyması beklenmez. Yenilenmesi istenilen rapor için ilk gerekli olan engel oranının % 40 veya üstünde olmasıdır. % 40’ ın altına düşmesi durumunda rapor verilmez. Hasta 8 bölümden muayene olmalıdır eğer yetkilinin verdiği belgedeki bölümlerden biri eksik ise rapor verilmez. Engelli raporu alınırken en az iki nüsha olmasına özen gösterilmelidir, kopya ile birlikte alınan rapor öğrencilik yapan çocukların kayıt aşaması için önem taşımaktadır. Alınan nüshaların her kopyasına dikkatlice bakılmalı ve tüm kopyalarında “Aslı Gibidir” yazısı yer almalıdır. Aslı gibidir yazısı yok ise raporun resmi bir geçerliliği bulunmaz. Eğer ibare yok ise noter tarafınca imzalanması ve geçerliliğe konulması gerekmekte, bu işlem ise bireyden ücret alacaktır.

Engelli Raporuna Devletin Sunduğu Yardım ve Destekler:

Birey vergi indirimlerinden yararlanabilir, Otobüs ve minibüs gibi araçlarda şehirler arası indirimli fiyatlar sunarken kent içinde ücretsizdir, araç alacaklar için indirimler sağlar, yapılan yazılı ve okul faaliyetlerinde öncelik tanır, Mobil işlemlerde bir çok kolaylık ve indirimden yararlanılmasını sağlar, kişiye özel park alanı ve toplu park alanlarından yararlanma sağlar.

Engelli Raporu Üstünde (%) Engelli Oranı Yazar Mı ?

Raporda engel oranı arka kısımdaki kare koddur, kare kod okutulduğu zaman hasta hakkındaki tüm engel bilgilerine ulaşılabilir. Ön tarafına ise orandan ziyade dereceye yer verilir ve bu derecelerle kullanılacak olan özellikler belirlenir.

Rapor Sorgulama

Öncelikle E-devlet adresine gidilmeli, Türkiye Cumhuriyeti kimlik nosu ile sisteme girilir. Sonrasında hizmetler menüsüne tıklanmalı buradan ise sağlık hizmetleri seçilmeli, ardından sorgulama işlemi seçilmelidir.

dirhem

Merhaba kesin bilgimi bu acaba çünkü rapor süresi bitmeden başvuru yapılmıyo diye biliyordum@dirhem

geçmiş raporumu e nabıza hastaneye gidip kaydettirdim ama e rapor nerde onu bile bulamadım edevlette

Nisan 24 de süreli raporum bitiyo emekli olsuga dahil gelen evrakda 3 ay once bitmeden basvurun diyor ben sgk yami gitcem yoksa onlardan bana evrak gelcekmi

Bulunduğum şehirdeki hastaneler raporunuz hala geçerli deyip heyete girmemi kabul etmeyince kendi memleketimdeki, her zaman gittiğim hastaneye giderek 2 yıl süreli engel raporumu aldım. En son uzatılan raporlar ne oldu bilmiyorum.

benim bildiğim kadarıyla tüm raporlarda uzatılma haziran 2020'ye kadardı. daha sonra uzatılan raporlar ilaç vb raporlar olabilir. engelli raporları halen yenilenebiliyor, ncak hastaneler -sanırım iş yükünü azaltmak için- başvuru esnasında raporunuz uzatıldı zaten diye şansını deniyor.

@gülsümyıldırım Merhaba dediginiz gibi 3 ay kala istanbulda bir hastaneye gittim bana daha erken bir ay sonra alırsan rapor işlemlerine başlarız dediler bende bu sefer başka bir hastaneden randevu aldım yani dün gittim bu seferde rapor süreleri uzatıldı raporu olanlara yeni rapor verilmiyomus 2. Bir emre kadar sinirlerim bozuldu resmen ne yapmaya çalışıyolar anlamıyorum birisi gel verelim diyo birisi olmaz süre uzatıldı diyo amaç ne yani kafalarına göremi çalışıyolar bunlar nedir yardımcı olursanız sevinirim

@Volkano80 merhaba bende şuan aynı durumdayım yani aslında hastaneler rapor veriyo ama raporu bitenlere uzadı diyolar dediginiz gibi yaptıkları işgüzarlık çünkü bundan bir ay önce farklı bir hastane raporun bitmesine 1 ay kala gel diyip diğer bi hastane de uzatıldı dedi bu durumda ne yapmak gerekiyo acaba şaştım kaldım 😞

Burcu23_37

anladığım kadarıyla raporu yenilemek için biraz ısrarcı olunması gerekiyor, çünkü bende dahil olmak üzere rapor yenilediğini söyleyen birçok kişi var.

Süreli engelli raporlarının pandemi döneminde geçerlilik süresi uzatıldı mı?

Arkadaşlar herkese merhaba.
Bursa'da yaşıyorum ve BURULAŞ adlı kurumun verdiği ücretsiz engelli seyahat kartını kullanıyorum. Malum pandemi döneminde geçerlilik süresi dolmuş olan süreli engelli raporlarının 31 Mart 2021 tarihine kadar geçerlidir denilerek süresi uzatılmıştı. Lakin normalleşme süreci diye yeni kararlar ve tebliğler açıklanırken bu konuyla ilgili hiç bir açıklama göremedim. Bilgisi olan varsa lütfen paylaşırsanız sevinirim. Bu arada ayrıca belirtmek isterim ki bayadır siteye giremiyordum hayat koşturmacasından dolayı ne kadar özlemişim.

kadirgursoy

Herkese Merhaba, engelli sağlık raporlarının süre uzatımı hakkında Sağlık Bakanlığı 11.03.2021 tarihinde duyuru ve buna bağlı bir yazı tebliğ etti.

İlgili açıklama metni özeti ve tam duyuru belgesini aşağıda paylaşıyor olacağım.

Saygılar.

11.03.2021 tarihli ilgili yazı metni özeti;

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 1 Mart 2021 tarihli toplantısında alınan kararlarla kontrollü
normalleşme dönemi olarak adlandırılan yeni bir sürece girilmiştir. Bu itibarla süresi 01.01.2020
sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceğinin
belirtildiği ilgide kayıtlı duyurumuzun ikinci maddesi 15.03.2021 tarihi itibarıyla yürürlükten
kaldırılmıştır. Bu tarihten itibaren sağlık hizmet sunucularınca bahse konu raporların yenilenme talepleri
karşılanacaktır."

Üst Metin Özetinde Bahsi Geçen ,Eski Olan ve Yürürlülükten Kaldırılan (İlk Duyurunun 2. Maddesi) 2. Madde Metni;

Madde 2-

"01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu
bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor
yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır."

11.03.2021 tarihli Sağlık Bakanlığı Engelli sağlık Kurulu Rapor Süreleri Hakkındaki Tebliğ Resmi Web Linki;

https://shgmsgudb.saglik.gov.tr/Eklenti/40272/0/tiklayiniz.pdf

Bilgi Hazinedir

Hocam şimdi anladığım kadarıyla yeniden randevu alıp sağlık kuruluna girmemiz gerekli ama bursada eski rapor aldığımız hastanelerin hiçbiri sağlık kurulu randevusu vermiyor? Gemlik ,Orhangazi gibi hastaneler var Mudanya var mesela oda diğerleri gibi sadece silah ruhsatı için rapor veriyor. Şimdi biz aktif çalışıyoruz ve ücretsiz seyahat kartlarimizin vizesi bu ay sonu doluyor. Bu durumda rapor yenileyemiyorsak mağduriyetimizi nasıl giderebiliriz ki?

Bilgi Hazinedir

Bilmediğim için soruyorum bir yoğunluk olacak kademeli yapıldımı bu rapor olayı kısmi uzatma yok sanırım tavsiye edilir gibi bir cümle gördüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt