Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vefatından önce aracı ileriye dönük miras bırakmak mümkün müdür?

bunun sadece bir yolu var, o da araç 5 yılı doldurduğunda aracı oğluna değil güvendiği kendinin ölümünden sonra oğluna gönül rahatlığıyla verebilecek bir kişiye aracı devretmek araç onun üzerinde olacak. bunun dışında yasal mirasları hak sahibi olur

Hayırlısı Ne İse O Olsun. O zaman... Önemli olan Annem & Babam. Gerisi Teferruat.

Miras konusu çok teferruatlı ve uzmanlık gerektiren bir konudur ve mirasın sözleşme ile bırakılması, terk edilmesi, feragat edilmesi gibi bir çok husus Türk Medeni Kanunu'nda (TMK) düzenlenmiştir. Mirasbırakanın reşit olması, fiil ehliyet sahibi olması, kısıtlı olmaması vb. birçok parametre bulunmaktadır. Şekil ve usül şartları da bulunmaktadır. Bir avukattan hizmet almakta fayda var.

Ancak TMK'ya ve bu konuda yayımlanmış makalelere bakılınca bir kişi, malını vefatından önce başka birine miras bırakabilmekte en azından bunun koşulları bulunmaktadır. Fakat bunun usül ve esasları çok teferruatlı...

merhaba 3. derece bir yakınım %90 üstü ortopedik engel rapor sahibi. 25 yıldır ailem kendisine bakıyor ve bu kanundan yararlanarak bir araç alındı. bu aracı bana miras bırakmak istiyor fakat durum şöyle ki sadece araç bir kişiye miras bırakılamıyor diye yazılmış ama burada genellikle 1. derece akrabası yani saklı pay mirasçısı olan kişiler varsa bu şekilde bırakılamadığından söz edilmiş. benim yakınımın birinci derece mirasçısı yok ve vasiyetnamede aracı bana üstünde bulunan bir taşınmazı da kuzenime bırakmak istiyor. şimdi sorum şu: saklı pay mirasçısı bulunmayan bir engelli şahıs üzerine bulunan ötv muhafiyetli aracı vasiyetname ile herhangi bir kişiye miras bırakmasında bir sakınca var mı? çünkü saklı pay hakkı olmayan kişiler bir malın vasiyet ile birisine bırakılması itiraz edemiyorlar diye biliyorum.

ben mirası tek kişiye bırakmak istiyorum dediğimde avukat öyle olmuyor demişti bana hatta çok amerikan filmi izlemişsin diye de gülmüştü. yasal varisler dava açınca kazanıyormuş hani lösev vs kurumlara bırakınca pek sorun olmuyor ama kişiye bırakma bildiğim kadarı ile olmuyor ...zihinsel durum vs o detay hiç bilmiyorum. ben neyim varsa yoksa hepsi oğluma geçsin istemiştim .

Üst Alt