Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli vergi indirimi bitiş süresi evrakta yazmıyor. Bunun anlamı nedir?
geçtiğimiz 2013 yılının 8. ayında maliye aracılığla müracat edip bulunduğumuz bölgedeki devlet hastanesinden % 48 engelli raporu 2 yıl süreli olarak aldık ve bu rapor Ankara Merkez Sağlık kuruluna vergi indirimi talebiyle gönderildi.
Sonrasında aynen onaylandı ve Bakanlıktan 3.derece engelliler için uygulanan engellilik indirimiden 01/08/2003 tarihinden itibaren yararlanması gerekmekte olup rapor aslı ekte gönderilmiştir diye bir yazı geldi.
Gelen yazıda vergi indiriminin başlangıcı belli ama hangi tarihe kadar geçerli olacağı yazılı değil.
Belirttiğim gibi engelli raporun süresi iki yıl. Bu konuyla ilgili Ankara Merkez Sağlık kurulunun telefonlarına ulaşıp sormak istedim ama telefonlar 2 gün üst üste aramama rağmen cevaplamıyor. Aldığım vergi indirimi süreklimi yoksa sağlık raporunun süresinin bitiminde vergi indirimide bitecek mi? Bu konuyla ilgili yardımınızı rica ediyorum.
(Konuya ek olarak bu oranı aldıktan sonra her iki kalça femur başında avasküler nekroz var ve sol taraf kötü olduğu için sol tarafa total kalça protezi yapıldı.Sağ kalça içinde dokturumun söylediğine göre yapılması gerekebilirmiş.Yani şu durumda Sol bacak için % 40 sağ taraf içine %10-20 arası sürekli rapor verilebilirmiş)
Benim bildigim süre belirtilmemisse calisma yasamin boyunca kyllanabirsin yani sürekli ama emeklilikte nasıl olur onu bende bilmiyorum çünkü aynı durumdayiz benimde sağlık raporum bir yıl süreli fakat ankara koymamis
Bi bilgi alırsan paylaş burda bana ve diğer arkadaslara faydası olur özellikle emekli zamanı geldiğinde nasıl olacak gerçekten çok merak ediyorum geçmis olsun bi
Dün vergi indirimi ile ilgili sorduğum sorunun yanıtını Ankara Merkez Sağlık Kurulunun telefonuna ulaşıp sorabilme imkanı buldum. 2 yıl %48 engelli raporumun yanında vergi indirimi yazısında bitiş süresinin olmadığını bunun ne anlama geldiğini sordum. Telefondaki yetkili bana gelen üst yazıyı aynen okumamı söyledi bende okudum. Buna göre vergi indiriminde süre sınırının konulmadığını süresiz geçerli bir indirime sahip olduğumun anlaşıldığını söyledi. Buraya kadar benim durumum bu ancak bu günlerde emeklilik için sgk ya başvuracağım bakalım ne olacak. (Sgk emekli olabilmem için vergi indirimi almam gerektiğini taa en başında söylemişti. Bende aldım. Buradan gelişmeleri paylaşırım)
Ben her iki kalça eklimi femur başında avasküler nekroz sebebiyle (Sol Kalça sonradan total kalça protezi yapıldı) 2 yıl süreli %48 oran aldım. Vergi indirimi için baş vurdum ve vergi indirimim sürekli olarak geldi. Açıkçası daha çözebilmiş değilim ama vergi indirimi almamdan ve ssk pirim günlerimin konuya uygun olmasından dolayı emekli olabileceğim söylendi. Sgk na gittim ve emekli olup olamayacağımı sordum olabilirsin ancak 2 yılın sonuna doğru seni yeniden hastaneye sevk edip rapor isteriz dediler. Yani ben bunu bir türlü anlamıyorum. Başta vergi indirimi ile emekli olabilirsin diyorlar ve vergi indirimini sürekli olarak alıyoruz. Sonrada 2 yıl sonunda tekrar kontrole göndeririz diyorlar. Vergi indirimini sürekli aldıysam ve emeklilik hakkınada sahipsem neden kontrol isteniyor. Benim durum bu açıkçası.
Gurcan arkadasim sen memura hiç sorma emeklilik başvurunun ver sonucta kontrolü ordaki memur veremez benim tanıdığım arkadaşlar var bu durumda olan şans benim tahminim kontrol koymazlar bak forumdada bazı arkadaslar bu konuda mesajlari var adam surekli emekli olmuş çok değil 5 -6 sayfa geriye bak mesajlara
Aralık 2013 tarihli sayfa forumda baslatan zeki eray onun yazdıklarına bi oku aynı seninle benim durumum adam süreli raporla surekli vergi indirimi almış emekli muracat etmiş sgk kontrol koymamis
vergi indirimi süresiz ise sgk ya vergi indirim belgeniz ile gitmeniz yeterli onlar maliyeden onay alıp sizi emekli edecekler tekrardan uğraşmayacaksınız emekli olurken
SGK'daki memuru dikkate almayın. Vergi indirim hakkınızda bir süre kısıtlaması yok. Emekliliğiniz de o şekilde onaylanacaktır... Raporunuzu (oradaki 2 yıl sınırını) kesinlikle karıştırmayın; siz de unutun!
süresiz vergi indirimi olan biri emekli olurken bir sorun çıkmaz emeklilikte sgk kurumuna vergi indiriminiz olduğunu söylemeniz yeterli onlarda maliyeden onay alıp emekli edecekler
Mehmet bey benim sorum şu size sağlık raporum 1 yillikti ben bunu ankaraya gonderdim gelen yazida sure yok aradim surekli dediler ama gunlerim 4 yıl sonra doluyo ne olacak şimdi 4yil sonunuda sgk bu vergi indirimine göre beni emekli edermi yoksa senin saglik raporun süreli bu vergi indirimi baglamazmi der konu hakkinda sadece emekli olabilecemmi olamicammi bu arada sağlık raporumu yenilettim buda 3 yillik ama ankaraya gondermedim çünkü ilkinde süre koymadigi için tesekkurler cevaplariniz için
Bilgi ve tecrubesi olan arkadaslardan cevap beklemekteyim
arkadslar devlet hastanesınden alınmıs olan vergı ındırım raporları bır yıl yada ıkı yıl gıbı sure konulursa yuksek saglık kurulu aynı goruse varmaz cogunlukla sızın alıs oldugunuz surelı rapor sureklıye donusmus surelıde gelse sgk kurumu emeklılıgınızı onaylıyacaktır fakat surede kontrol suresı geldıgınde tekrar muracat edersınız durum bu yanlız ustunde durulan surelı raporlarda psıkrıyatrı sonucu travmatık sureklı olanlarda bır yada ıkı yıla kadar sure verılır
Peki fulya hanım benim sağlık raporum 2012 de 1 yıl süreli bu rapor ankaradan surekli geldi fakat 2018 günler ve yıl doluyo o gün geldiginde sgk emekli edermi en çok merak ettigim bu cevaplarsaniz sevinirim
merhaba alksgn 2018 yılında sadece ısyerınden cıkıs belgesı ıle sgk ya emeklılık dılekcesı verıyorsun sonrada maasını yemeye bakıcaksın sıkıntı etmeyın ankara bundan boyle rapor oranlarını duseremıyecek dusurdugunde ıtıraz yerenı yerel mahkemelerın vergı mahkemlerınden dosya actırıp avukatı bıle gerek kalmadan ısınızı yurutebılırsınız ankara sadece psıkrıyatrı hastalıklarında sure verır genel olarak bırde belırteyım yenı seker hastalıgı ve tansıyon gıbı hastsalıklar kronık ve tedavı edılebılen hsatlıklar oldugu ıcın sure verılebılır
Fulya hanım tekrar rahatsiz ediyorum kusura bakmayin benimde rahatsizligim psikolojik psikoz hastasiyim ankara süre koymadi fakat saglik raporum süreli yinede 2018de başvuru yapayim mi emekllige ederlermi simdiden tesekkur ederim iyi aksamlar saygilar
süre yazmıyorsa süreklidir arkdaşlar emekli olurken sgk maliye'ye sorar bu kişinin vergi indirimi var mı yok mu var ise süreli mi süresiz mi süre belirtilmemişse süresizdir ve emekli olunur tekrardan maliye ile uğraşmazsınız
sgk malıyeyı sormaz tc den sorgulama yaptıgında butun detayları sgk a gorur zaten emeklılık ıcın raporun bır fotokobısını ıstıyorlar yeterlı psıkıkozdan eskıye dayalı olsun yada olmasın bazı doktorların gorusune bakıyor evreler ankara sure koymamıssa tekrar tekrar vergı ındırımıne gıdılmez ornegın bugunun sartlarıyla %40 rapor aldınız emeklılıgıne 5 yıl var hastalıgınız ılerledı aynı rapor uzerınden 13 maddeye gore durumumda degısıklık oldu deyıp raporunuzu yukseltıp erken emeklı olabılırsınız sızofren psıkoz atıpık atıpık psıkoz bıpoloar ılerı derecede hastalıgı olanlar hıc bır alanda calısamazlar dıye raporlara ıslerınırde 1800 gun prımı olanların hem malulen emeklılıklerı hem bakım aylıgından faydalanmaları mumkundur
Fulya hanim eklemek istedim vergi indirimi 2012 raporumla aldim birde 2019 basvurumu yaparken emekllik için 2012 sağlık raporumlami yoksa enson aldigim 2019 tarihi surekli olan raporumlami basvurucam sgk hangisini degerlendirip onaylicak ama 2012 raporumla basvuramam çünkü yenilerken eskisini aliyorlar yani elimde yok engin tecrubenizle bu iki sorumu çok merak ediyorum bana sadece emekli olucakmiyim olamicakmiyim basvururken hangisiyle basvurucam sgk hangisini degerlendircek kisaca yazın ben uzun anlatmaya calistim umarim caninizi sikmamisimdir çok teskkur ederim
alksgn merhaba sıze acıklamayı yaptık halada aynı soruyu sorup duruyorsun beyfendı vergı ındırım raporu bır kez alınır sen ıkı sene once almıssın emeklı olmak ıcın 2019 da sgk ya ozurlu emeklısı olarak muracat edeceksın hastanenın surelı verdıgı orana dıkkate alma yuksek saglık kurulu ne derse o oradan suresız gelmısse tamamdır ankara bır yıl ıkı yıl konturolu uygundur der dememısse sorun yok sızın ıcın ozur oranınız dısıda bır kronık hastalıgınız cıkarsa 7 yıl ıcın de ozaman baglı oldugunuz ıl saglık mudurlugune dılekce ıle vegı ındırımımı yukseltme ıstıyorum deyıp 13 cu maddeyı ekletıp durumumda degısıklık oldu dıyerek hastaneye sevk alıp ankaraya gonderıp 3 cu dereden 1 yada 2 cı dereceye cıkar ıse ozur oranınız ozaman enson aldıgın oran uzerınden emeklı olursunuz
Yeniden herkese merhaba. 2 yıl süreli % 48 engelli raporum ve sürekli olarak edinilmiş bir vergi indirimiyle emeklilik talep dilekçemi geçtiğimiz gün verdim. Benimde düşüncem vergi indirimini sürekli almam nedeniyle kontrol muayenesi istenmeyeceği yönündeydi. Ama öyle olmadı. 2 yılın bittiği 15.08.2015 te tekrar kontrol şartı konuldu. Sgk nın internet sitesine girdiğimde maaş bağlanma oranı vs nin yazdığı sayfada kontrol tarihim bile yazılmış. Yani vergi indiriminin süresiz olması sgk yı bağlamıyormuş. Bu yorum orada çalışan Sgk şefine aittir. Raporumun dolmasına 1-2 ay kala tarafıma haber verilip kontrol muayenesine onların göndereceği bir hastaneye gitmem yeni rapor getirmem gerekiyormuş. Yine başından beridir anlamadığım emekli olabilmem için sadece engelli raporu değil vergi indirimide almam gerektiğini söyleyen kurum yetkilileri sürekli vergi indirimi alınca bu seferde rapordaki süre sonunda kontrole gitmelisin diyor. İşte benim son durum bu. Varsa konuyla ilgili deneyimi olan paylaşırsa sevinirim.
Bana pek inandirici gelmedi gectigimiz gunlerde dilekceni veriyorsun hemen islemlerin bitiyor hiç bir işlem bu kadar kısa surede olmaz zaten sgknin maliye ile yazismasi 1.5 2 ay suruyo insanlarin duygulariyla oynama gercek bilgiler ver kardesim senin durumunda olan yüzlerce kisi var konuyu acali 1 ay olmamis islemlerini tamamlamissin devlet dairelerinde hele emekllik islemleri bu kadar kısa surede olmaz
işte bu gördüklerim karşıma çıkıyor. Ve YİNE TEKRAR EDİYORUM EMEKLİLİK DİLEKÇEMİ 29.04.2014 TE VERDİM. Oradaki memurda zaten 1 ay içinde cevap geleceğini söyledi. Ama sistemde gördüğüm aynen yukarıdaki gibi.Kimsenin duygusu falanla oynadığım yok. Bende araştırıyorum. Vergi indirimim sürekli pirim gün sayım ve şartlarımda uygun. Bu durumda gördüğün gibi yine rapor tarihi sonunda kontrol diyor. Bende bunun sıkıntısını yaşıyorum. Ha istersen bu yazdıklarıma inanmıyorsan sana bir de T.C numaramı vereyim kendin gözlerinle gör. Burada yalancılık yapıpta duygularla oynamak amacındada değilim. Boş yere ithamda bulunma.