Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi bitiş süresi evrakta yazmıyor. Bunun anlamı nedir?

alksgn
sayın kardesım sana okadar bılgı verıyoruz sen anlamak ıstemıyorsan bılgı verenler ne yapsın anlamak ıstemeyen sensın burada senın surelı raporun rapor aldıgın tarıhten ıtıbaren suresı baslar ankarada onayladıkdan sonra ankaranın verdıgı surede onemlıdır sen ankaranın verdıgı sureyı dıkkate al ve sunu yapıcaksın 1 yıl suren doldumu suren dolmasına bır hafta kala rapor aldıgın hastaneden raporunla beraber Akurula gırıceksın aynı kurul sana tekrar sure verırse ankara belırler sen surelıde alsan raporu 2018 dekı emeklılık zamanına bak gunun dolasa gene surelı olsa bıle sgk kurumu senı kontrollu emeklı yapar buradakı amac vergı ındırımın olusmadır surelıde olsa sız 39 almayın yeterlı

evet raporu aldığım hastane heyeti 2 yıl süre ibaresini koydu. Ama bu rapor sürecinden sonra sol kalça total protez yapıldı. Sağ tarafında yapılması için 1-2 ay bekliyeceğiz.

gurcan zaten 2 yıl sure verılmesındekı etken senın protezınle ılgılı 2 sene sonra senın ıyılesme durumun varmı yokmu onu bakıcaklar doktorlar eger aynı ıse sureklıye donecektır senın amelıyat durumun soz konusu olmasaydı ortapedık senı sure vermez idi

Ya fulya hanım çok özür dilerim ama inanın anlamiyorum belkide rahatsizligimdan bilemiyorum ama galiba çok salagim aptalim on defa okudum yazdiginizi yine anlamadim galiba her sağlık raporumu yeniledigimde ankaraya gondericem ben onu anladim

evet anlama guclugu cekıyorsunuz bazı hastalıklarda bır kac defa sure verılır ama her seferınde olmaz bu son aldıgın raporda sureklıge donerse gerek yok surelı emeklı de olabılırsınız sıkıntı yok emeklılıgınız kontrollu olur sureklıge dondukten sonra bır daha hastane yuzu gormezsınız

Fulya hanım tekrar merhaba soylediklerinizi bu sefer anladim şöyle izah edeyim ben süreli raporla suresiz vergi indirimi aldım buraya kadar tamam şimdi anladigim sey şu benim 2018 kadar yenilecegim sağlık raporlari %40 altına dusmeyecek duserse vergi indirimi de ortadan kalkacak ben yeniledigim sağlık raporlari ankaraya gondermicem çünkü ilk raporumda vergi indirimi almisim dogrumu anlamisim

evet anlamıssınız guzel kardesım %40 ın altına dusmedıkce korkma eger bır yıl ıkı yıl gıbı sure olursa sadece suren geldıgınde yenıle dur surelı de olsa emeklılıgın zamanı da gelse dılekcenı ver emeklılıgın kontrollu olur maas alır devam edersın kontrol surende sureklı olursa ozaman da gercek emeklılıler kervanına katılmıs olursunuz

Arkadaşlar herkese merhaba;

sürekli vergi indirimi ve 2 yıl süreli H oranlı raporla bugün aldığım rapora göre emekliliği hak ettim. Ama daha öncede vergi indiriminin sürekli olması ama raporun 2 yıllık olması nedeniyle kontrol muayenesi istenip istenmeyeceği tam öğrenememiştim.
Bu gün bağlı olduğum Sgk il müdürlüğünden az önce posta yolu ile elime bir evrak geçti. Evrakta emekliliğimin kabul edildiğini alacağım maaş miktarını falan hepsini yazmışlar. Ama 2 yıl sonunda raporun bitiminde kontrol muayenesine sgkdan alacağım sevkle gitmem gerektiği belirtilmiş.

Durumu benimle aynı olanlara bilgi olsun diye paylaştım. İnşallah benim gibi bu durumda olanlarda en kısa süre içerisinde sonuca ulaşıp mutlu olurlar.

Hekese selamlar saygılar.

gurcan sana defalarca sormus oldugun sorularda aynısını cvp olarak vermıstık sen anlamak ıstemedın

Bu konuda bayağı bilgili görünüyorsunuz. (Fulya Hanim) peki kontrol zamani geldiğinde 40 tan az olmamak sartiyla simdiki 48 olan oranin altinda yada üstunde bir oran verirlerse ikinci bir hastaneye yani hakem hastaneye sevk edip beni koşturturlarmi acaba merak ediyorum.

gürcan koşturmazlar zaten %40 ile %59 aynı oran demek 3.derece sakatlık erabı demek yasada senın hakem hastenelık durumun yok raporu ıtıraz edersenız tekrar yollarlar bu işlemleri yapmak zor degilki ben sosyal güvenlik işleri yapıyorum sana zor olan benim için çok kolay biz buradaki senin gibi kader arkadaşlarımıza yardımcı olmak için yardımcı oluyoruz karşılığında dua edin yeter işyerime senin durumunda biri gelse ücret alırdım

Allah sizden razı olsun fulya hanım isleriniz hep açık olsun

ful yahanım ben vergi indiriminden emekli oldum .memur esim benim uzerimden vergi indirimi alabilirmi .yanıtınız icin simdiden tessekkur ederim

ne kadar zmanda geliyor vergi abimin gitti 1 ay oldu internetten bakıyom rapor bakanlığa gönderildi diyor

45 ila 90 gün arasında gelir daha erken 2012 deki sahte emeklilikten dolayı vergi indirim raporlarında süre zarfında gecikme oluyor şeker tansiyom kolestrol gibi hastalıklar var ise

gürcan2004 emekliliğiniz sürekliye çevrildi mi? ınşallah emeklı maaşını sorunsuzca alıyorsundur.

ağustos 2015 te kontrol muayenem var. Şimdilik maaşımı alıyorum. Ama ağutosta kontrol muayenesinde 40 ın altında kalırsam sgk maaşı kesecekmiş. İnşallah almayı başarırız.

Üst Alt