Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli YHS çalışanları da memur kadrosuna sınavsız geçirilmelidir

o zaman bizim yüksek puanla memurluk kazanmamızın bi önemi kalmaz. Bu da haksızlık. Gireceksiniz görevde yükselme sınavına hakkınızla kazanacaksınız. Bence yeteri kadar pozitif ayrımcılık yapıyorlar bize bundan daha fazlasını istemekte biraz yüzsüzlük olur.

Sen yüksek puan aldın da kaç puan aldın...Simdi 85 puan alıpta memur kadrosuna gecen adam 90 puanlı hizmetliye yerlesen bir adama bunu demesi sence ne dir? Devletin yaptigi yanlis sudur hizmetli kadrosundaki engellilere yapılmayacak isi vermesidir..En azından yuklerini boylece hafifletmesi gerekir..

Ben bunda bir haksızlık göremiyorum hatta en başından engellilere hizmetli kadrosu açılmamalıydı. Ayrıca puanı çok yüksek olupta hizmetli kadrosuna atanan da var, puanı hizmetli atanandan düşük olup memur atanan da var...Keşke olsa böyle bir şey...

Allah herkese kalbinin ekmeğini yedirsin...

TheOrder 92 puan aldım ve 2 sene çalıştım ben bu sınava. Niye 79 puanla hizmetli olanla ben eşit olacakmışım ki. Sırf engelliyiz diye mi? Ya en başta hizmetli kadrosu açmayacaklardı yada hizmetliliği yapamayacaklar o kadroyu yazmayacaktı. Ben hakkımı helal etmem çünkü bu kul hakkıdır. Benim emeğimin boşa sayılmasıdır. Farkındayım eşit şartlarda yarışmadığımızım ancak yapamayacağın işi kadroyu yazmayacaksın kardeşim.

Ya birak su yazmicaksin davasını kardes her zaman aynı laflar aynı söylemler, gemisini kurtaran kaptan misali.. Devlet acmis 2500 hizmetli kadrosu ne yapsin millet yazmasın mı? Herkesin sartlari bir mi ev gecindiren var vs vs..Devletin engelli kadrosundan yerlesen tum engelli kardeslerime bir memur tanımı getirmesi gerek yada acmaması gerek...Hem esit sartlarda yarısmadigini söylüyorsun hemde o Kadroyu yazmayacagını soyluyorsun....misalki kronik hastaligin var 100 m kosuda 2 ayagi olmayan bir adamla yarısıyorsun yeniyorsun bir de laf ediyorsun öylemi?

sen engelli düşmanımısın fsmehmet ?

Bu beni alakadar etmez. Yapamayacağın işi tercih etmeyeceksin. Belki o işi hakkıyla yapabilecek birileri vardır. Sizin burun kıvırdığınız işe muhtaç olanlar vardır. Hiç sınav olmasın tüm engelliler işe yerleştirilsin o zaman. illa engelli hakkını savunacaksanız bunu savunun. Beğenmemezlik iş seçme yerine daha mantığa uygun istekleriniz olsun. 3 yıl bekleyeceksin yada 2 yıl neyse görevde yükselme sınavına gireceksin hakkınla kazan yada kaybet. Alın terinle olsun. Yoksa ben niye kendimi paraladım ki 2 sene sınava çalışmazdım alırdım 79-80 puan hizmetli olurdum. Çalışıp emek verenlerin günahı ne bunda. Herkes kendi cebini düşünüyor. Hak hukuk kimin umurunda. Sizde haklısınız.

royall engelli düşmanı değil, herşeyi engeline bağlayıp kısa yoldan haksızlıkla birşeyler elde etmeye çalışanlara düşmanım. Çalış kazan kardeşim. Kimse memur olmasın demiyoruz ki. Hakkıyla kazansın olsun. HAK diyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum.

Ya tabi seni alakadar etmez...Burun kıvırmak degil hizmetli olsun ama bole zorlu işler verilmesin biz onun davasındayız ..Yani devletin engelli memurların gorevini tam olarak yeniden yapılandırması lazım. Bahsedilen budur..Kanunda özel olarak korunan sehit ve gazi yakınlarida vardır engellilerde...Sen hayırdır ya neden onlara sesin cıkmıyorda sınavsız görevde yukselmeye tabi olmuyorlarda bize laf ediyorsun...Abicim kendiyle celisen bos beles konusan adam bana haktan bahsetmesin..

TheOrder

kendimle nerede çelişmişim. sen kalkmış hakkıyla memur olan adamlar varken haksız bir şekilde hizmetliden memur olmak istiyorsun. Ben hakkımı savunurum sen haksızlığını savunursun. Şehit ve gazi aileleri sınavsız yerleşiyor zaten. Devlet bu hakkı vermiş. Bu haktır. Ben hizmetliliği beğenmiyorum beni sınavsız memur yapın demek size göre haksa bana göre haksızlıktır. Burda kendiyle çelişen sizsiniz. Hem Hizmetliliği beğenmemezlik yapmıyorum diyorsun üstüne sınavsız haksız yere bana memurluk verilsin diyorsun. verilen işi yapamıyorsan neden hizmetliliği yazdın ? Neden 1 kişinin hakkına girdin diye de adama sorarlar. Boş beleş konuşan adam diyorsunda hak yiyen adama ne derler? Çalış daha yüksek puan al git memurluk yaz. bu iş bu kadar basit

Yaa arkadaşlar adamın biri çıkmış ben 92 ile memur oldum 70 puan alanla aynı seviyede mi olucam diyor aloo önce maaş bordro nu koy da aradaki fark ı öyle ölçelim. Misal memur olarak kaç tl alıyorsun azami 2700 peki hizmetli kaç alıyor 2300 olan da var 2500 olan da siz siz memur oldunuz da kendinizi ceo filan mı sanıyorsunuz

Sözlerime karşı bir argüman koyamadığınız için karakterime laf ediyorsunuz. Ben hakkımı savunuyorum. Çünkü emek verdim. Sizlerde emek verin çalışın sınava girin yüksek puan alıp atanın memur olun. Ceo falan değilim ben Memur olduğuma şükür ediyorum. Ancak sizler hizmetli olmuşsunuz kazanmışsız ancak hala şükürsüzlük burun kıvırma durumundasınız. Evet niye 92 alanla 70-80 alan eşit olsun. Bu bir sınav. Herkes eşitse niye sınav var. Laflarımı çarpıtmayın.

Ya arkadaş sen benim hakkımda ne biliyorsun ki ben 93.72 puan alıp atanmış adamım..Senin gibi burada 2012 ömss de 79 puanla memur kadrosuna gecen bir arkadas var..2014 ekpss 84.41 puanla gelen hizmetliyede aynı böyle davranmaya calistida snn gibilere cevap vermek zorunda kalıyorum..Hep farkındayım esit sartlarda yarısmıyoruz diyorsun sonrada herkes esitse diyorsun..Hizmetli ile memur kadrosu arasında 150 tl fark var sanki seni gorende ogretmen doktor felan sanacak..Cogu adam kendini verilen isin agir olduğundan isyanı var.. Seninde bir katkın olsun engelli kardeşlerime eziyet edilmesin de bari...

Daha cevap vermicem artık..

Şu anda zaten şehit ve gazi yakınlarına böyle bir imkan sunuluyor engellilere de uygulanır mı bilinmez engellilere böyle bir imkanın verilmesine de yine engellilerden başkası da karşı çıkmaz. Ancak işin bir başka boyutu daha var, şehit yakınlarının sınavsız olarak geçmeleri mantıklı olarak normal karşılanabilir peki gazi yakınlarına böyle bir imkan neden verilmiş, gazi hayatta ve yakını da sağlam bir kişi bu durumda olanların da normal statüye alınması gerekmez mi? Sadece beyin jimnastiği yaptım gazi yakınlarımız sakin olsun :)

engelliye hizmetli ünvanının verilmesi hata engelli hizmetlilik yapamaz sapasaglam gazi ve şehit yakınına ve çocuk esirgeme yurdunda yetişenlere memur ünvanı veriyor engelliye gelince hizmetli yok öyle yagma saçma sapan iş devlet personel başkanlıgı kafayı yemiş

Arkadaslar sakin olun hakaret etmeyin lutfen birbirinize Özgür bir ülkede yaşıyoruz herkes düşüncesini serbest bir şekilde paylasabilir ama insanların kişiliğine hakaret etmeye kimsenin hakkı yok ben 2014 Ekpss sınavında 86 puan ile 3. Atamada Adalet Bakanlığına memur olarak atandim ancak ben yinede engelli vatandaşlara hizmetli kadrosu verilmemesi gerektiğini düşünüyorum ha neden derseniz adliyelerde hizmetli atanan arkadaşlarımıza agir işler vermiyorlar getir götür ayak işleri mubasirlik falan ama meb e atanan arkadaslarim tanıdıklarım anlattıkları kadarıyla çok zorlanıyorlar şimdi hakkı hukuku geçtim ama ortopedik engelli bir engelli kardeşimiz nasıl temizlik yapsın silsin supursun bu hem okulun müdürüne haksızlık olur çünkü ona temizlik yapacak agir is yapacak eleman lazım hemde engelli kardesimize haksızlık olur baskı altında yapamayacağı işlere zorlanacak burada Şehit ve gazi yakınlarına yapıldığı gibi engelli kardeslerimizide artık sınavlarda memur olarak almaları lazım diye düşünüyorum

Ben kimseyi yada ünvanı küçümsemiyorum. Atamalar branşa ünvana ayrılmışken tercihlerde bizler bunlara göre karar verirken neden diyorum sınavsız memurluk hakkı veriliyor. Hayatında hiç memur olmasınlar diyen yok devlet görevde yükselme sınavını neden koymuş. O zaman da bende sınavsız sağlık kadrosuna geçmek istiyorum memurluk bana zor geliyor desem buna ne diyeceksiniz. Maaşında ünvanında değilim. Engelliler ezilmesin zor isler yapmasın hayat bizlere zaten zor birde işimiz gücümüz zor olmasın tamam Eyvallah buna bişey diyen yok. Ama bunu bile bile hizmetli yazıyorlar bende diyorum ki yapamayacağın işi yapmaktansa bırak yapabilecekler yazsın. Memurluk istiyorsanda sınava gir memur ol. Sınav Liyakat Hak Hukuk bunlar artık boş laf olarak geliyor insanlara. Kazanılmış hak yerine Dilenilip alınan hakka dönüyor herşey. Ayrıca hala karakterime uzanan diller var. Ayıp ediyorsunuz. Bende engelliyim fiziksel olarak bunu hergün yaşıyorum hergün gözler benimde üzerimde ama ben hiç bir gün kimseden hak dilenmedim kendimi aciz görüp hakkım olmayanı istemedim. Hak sınavsa sınav Hakkı devlet verecekse devlet. Benim anlatmak istediğimi neden anlamıyorsunuz ki. Sırf engelliyiz diye zaten yeterince pozitif ayrımcılık verilebiliyor bize. Azıcıkta biz gayret edip kazanalım hakkımızı. Umarım sizin dediğiniz gibi olur bu hakkı alırlar ben kötü olurum. Ama en başta dediğim gibi ben hakkımı helal etmem. Ha bu çok mu umurlarında olur? Olmaz elbette.

paranoya kanka süper yazmışşsın bana göre kardeşim.şehıt yakınının ve engellının hızmetlı olması yanlış .bırı engellı dıyerı bu ülke için can vermiş.öyle etık olmayan işlerde hamallık yaptırmaları uygunsuz.lakın yurttakılere eger okuyorlarsa memurluk verılır.okumuyorsa yapcan hızmetlı zaten sınavsız gırıyorlar.en kısa sürede engellılerıde memurluk kadrosuna almaları gerekır...

Ya arkadasim bak sende memursun bende sen 92 puan almissin ben 86 puan aldım diyorsun ki madem hizmetli olmak istemiyor yazmasin o zaman diyorsunda adamın ekmeğe ihtiyacı olmasa neden sınava girsin evine ailesine ekmek götürmek zorunda olduğu için bu ülkede ne torpiller ne kanunsuzluklar donuyorken engelli kardeşlerimiz agir işe mantıklı bir şekilde karşı cikiyorken neden bu karşı çıkma olayı

Ali_Gs

kim ne derse desin ben kendi hakkımın gaspı olarak görüyorum. Etik değerlerden bahsetmiyeceğim çünkü bende bir engelliyim ve bu bir yarış. Benimde işe çok ihtiyacım vardı babam multi milyoner değil 1300-1400 tl ile koca evi geçindirdi senelerce. Benim çalışmamı istemedi oğlum ben sana ömrümün sonuna kadar bakarım dedi. Ancak ben bir erkeğim bir gururum var onurum var ana baba da olsa kimseye muhtaç olamam oturdum didindim çalıştım sınava girdim. Şimdi diyorum ki böyle olacağını bilseydim ders çalışmazdım gecemi gündüzüme katmazdım bildiklerimle girer zaten 80-85 çok rahat alırdım hizmetli olur SINAVSIZ memur olurdum ama ben ayaklarımdan engelliyim ve uzun süre ayakta kalamam hizmetli görevini hakkıyla icra edemem kimsenin hakkına girmemek için hizmetli yazmam. Ben kendi hakkımın çiğnendiğini düşünüyorum siz vicdan mantık diyorsunuz. Vicdanımda mantığımda mevcut ancak Hak bende önce gelir. Doğrudur-yanlıştır Etiktir, değildir. Benim şahsi düşüncelerim bu yönde. Bana haksızsın Mehmet diyebilirsiniz şu şu nedenle diye sayabilirsiniz. Ancak karakterime hakaret vicdanıma mantığıma söz söyletmem. Tartışmalarda bunlar söylenmez. Ortaya argümanlar konulur şahıslar birbirlerini savunur. Benim savunmam bu yönde.

Yok kardeş bende karşıyım karaktere kişiliğe hakaret etmeye özgür bir ülkede yaşıyoruz herkes düşüncelerini serbest bir şekilde ifade edebilir zaten edemezse problem var demektir ha ben hala diyorum senin düşüncelerine katılmıyorum sende benimkilerine katilmiyabilirsin ama hakaret etmek acizliktir sen hakaret edenleri boş ver

[FONT=Arial]Milli Eğitim Bakanlığı, şehit yakını ve gazi olarak Yardımcı Hizmetler sınıfında bir göreve atanan personelin, sınava girmeksizin Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki memur kadrolarına naklen atanabilmeleri için işlem başlattı.[/FONT]
[FONT=Arial]Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yazısına göre, merkez ve taşra teşkilatında şehit yakını ve gazi olarak yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelden,[/FONT][FONT=Arial]-en az lise ve dengi okul mezunu olanlar,[/FONT][FONT=Arial]-son iki yılı Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere devlet memurluğunda en az 3 yıl görev yapmış olanlar,[/FONT][FONT=Arial]talep etmeleri halinde görev yaptıkları il emrine memur olarak atanabilecekler.[/FONT][FONT=Arial]Bakanlık bu çerçevede, il emrinde şehit yakını ve gazi olarak yardımcı hizmetler sınıfında (hizmetli, aşçı, bekçi, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi ve dağıtıcı) görev yapan personelden memur olarak atanmayı talep eden ve yukarıda açıklanan şartlan taşıyanların başvurularının alınarak diplomaları ile hizmet cetvellerinin (hizmet cetvelinde şehit yakını ve gazi olarak atandığına dair ibarenin işlenerek) 09/05/2016 tarihine kadar İnsan Kaynaklan Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiğini belirtti.[/FONT][FONT=Arial]Bakanlığın yazısına ulaşmak için tıklayınız.

bunu YENİ GÖRDÜM BIRAKIN İLK ATAMALARINDA LİSE VE ÜSTÜ EGİTİM DÜZEYİNE MEMUR KADROSU VERMEYİ
HİZMETLİ GÖREVE BAŞLAYANLARA SINAVSIZ MEMUR KADROSU VERİYORLAR BU ADALETMİ ENGELLİYEDE MEMUR KADROSU VERMELERİ LAZIM SINAVSIZ[/FONT]

Son düzenleme:
en yakın zamanda arkadaşlarımızın dediği gibi engelliler de orta öğretim mezunu iseler memur olarak atanmaları gerekmektedir

sneyper

kuradan atananların ne suçu var? Bir şey istiyorsunuz madem herkese isteyin. isteğiniz samimi görünsün.

ben hep diyorum direk müdür olarak atanalım diye... geldiniz mi şimdi sözüme :D

ya bir hak hukuk bizde var zaten araştırın bakalım memur kadrosu verilen şehit gazi yakınları için zaten memur olarak atananlar ne diyor biz kendi aramızda anlaşamazken birbirimize ve birbirimizin fikirlerine tahammül edemezken bunu engeli arıza engelliyi pert görenlerden bekliyoruz.

Üst Alt