Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli YHS çalışanları da memur kadrosuna sınavsız geçirilmelidir

Aynen dünyalı kardeşim kendi aramızda bile birbirimize farklı goruslerimize saygımız yokken hak hukuk aramak çölde bar aramak gibi Yarın birgün atanmış engellilerin işine son verseler ve daha engelli almasalar Devlet memurluğuna yine itiraz edemeyiz çünkü anlasamayiz aramızda

fsmehmet

arkadaşım paranoya arkadaşımız yazıyı paylaşmış orada ne diyor en az lise ve dengi okul mezunu diyor değilmi e kura ile atananlar lise mezunu değilki onlarda liseyi bitirir şartlar oluşur veya onlara da hak tanınır, ben yazımda bize verilsinde başkasına verilmesin demiyoruz oturmuşsun bilgisayarın başına atıp tutuyorsun ben ilk memurluk sınavında lise düzeyinde 70000 girdim 300 bin kişi atandı ben engelli olduğum için atanmadım o benim yenen hakkım ne olacak şimdi sen önce yazılanı anla beni konuşturma EVET BİRİLERİNE BİR HAK VERİLDİ İYİ OLDU İNŞALLAH GERİDEN GELENLERE DE DAHA GÜZEL ÇALIŞMA İMKANLARI SUNULACAK ONLARDA İŞLERİNDE VERİMLİ OLACAK
SELDA SANA SÖYLEYECEK HİÇ SÖZÜM YOK SÖYELENECEK HİÇ BİR SÖZÜ HAK ETMİYORSUN

Son düzenleme:
Mehmet arkadaş aynen bak bende 86 puan aldım ve memur olarak atandim ama üniversite öğrencisiyim bilgim taze 35 yaşındaki bir engelliyle aynı şartlarda yarismiyorum ben bencil olamıyorum diyeyim tabi herkesin kendi düşüncesi ha sende 92 aldım ben 80 alanla aynı olmak istemiyorum diyorsun 3. Atamada memurluk 80 e kadar düştü keske 3. Atamayı engelleseydin

Sizin talebiniz şuna benziyor puanınız süs bitkilerine yeterken osym bir kıyak yapsa da tıp, mühendislik okusak gibi...tercih yaparken zorla mı hizmetli tercih edin dediler ki size! Keşke tercih etmeseydiniz de gerçekten ihtiyacı olanlar yerinize yerleşmiş olsalardı...Yukarıda biri de demiş ki kura ile atananlar lise mezunu değil aynı şekilde yerleştirme olamaz liseyi bitirsinler öyle memur olsunlar diye...O zaman bende o arkadaşa diyorum ki siz de bir kaç matematik sorusu daha fazla çözün de memur olun, kolaysa...

selda hanım bır çok arkadaş hızmetlı yazarken ne kadar zorluk çekecegını bılmıyordu .örneyın bel fıtıgım var benım yerı gelıyor onu taşı bunu taşı denıyor yapmam desen kım dınler senı.ve daha nıce engellı arkadaşların sorunları var.atanırken hızmetlı olabılır lakın verecegı işler santral fotokopı faks gıbı görevler verılmelı.sonuçta bu engellı .saglam olanla aynı işi verıyorlar bu yuzden bır an önce memur yapılsa ıyı olur engellı ınsanlar

fsmehmet

arkadaşım paranoya arkadaşımız yazıyı paylaşmış orada ne diyor en az lise ve dengi okul mezunu diyor değilmi e kura ile atananlar lise mezunu değilki onlarda liseyi bitirir şartlar oluşur veya onlara da hak tanınır, ben yazımda bize verilsinde başkasına verilmesin demiyoruz oturmuşsun bilgisayarın başına atıp tutuyorsun ben ilk memurluk sınavında lise düzeyinde 70000 girdim 300 bin kişi atandı ben engelli olduğum için atanmadım o benim yenen hakkım ne olacak şimdi sen önce yazılanı anla beni konuşturma EVET BİRİLERİNE BİR HAK VERİLDİ İYİ OLDU İNŞALLAH GERİDEN GELENLERE DE DAHA GÜZEL ÇALIŞMA İMKANLARI SUNULACAK ONLARDA İŞLERİNDE VERİMLİ OLACAK
SELDA SANA SÖYLEYECEK HİÇ SÖZÜM YOK SÖYELENECEK HİÇ BİR SÖZÜ HAK ETMİYORSUN

bak ne güzel diyorsun kuradan atananlar için liseyi bitirsin sonra memur olsun diye. Bende diyorum ki 2-3 yıl bekle görevde yükselme sınavına gir kendi hakkınla kazan. Sizler armut piş ağzıma düş mantığıyla yaşadığınız için herşey ayağımıza gelsin istiyorsunuz. Bahane neymiş. Yok efendim biz hizmetli yazarken böyle olduğunu bilmiyorduk. Araştır kardeşim senin hayatın olacak o iş. Yapamayacağınızı bile bile yazıyorsunuz işe başlayıncada feryat figan ediyorsunuz. Ya bırakın da o işi yapabilecekler yazsın. Kuradan atananları da ayrı tutuyorsunuz üstelik. vay be çelişki üstüne çelişki diye buna derim. Adam engelinden dolayı okul dahi okuyamamış hizmetli yazmakta kendi tercihinde değil üstelik KURA adı üstünde asıl hak kura ile atananlara verilmeli. bir adam lise veya üniversite okuyabilmişse az daha gayret etsin sınavlara çalışsın ya memurluk kazansın yada görevde yükselmeye girsin. Önce isteklerinizde taleplerinizde samimi olacaksınız. Kendinize isterken aynı durumda olanlarıda gözeteceksiniz. Bu yüzden gerçekçi bulmuyorum bu talebi. Herkes emeğiyle gelsin bi yerlere ağlayarak sızlanarak değil.
pasini

direk valiliğe bağlı kadronuz çıkacaksınız durumunuzu aktaracaksınız. Hak arayacaksınız. Beliniz ağrıyorsa size zorla ağır iş yaptıramazlar. raporuzda Çalıştırılamayacağı işler bölümünde ağır iş yaptırılamaz yazmıyorsa da mecbursunuz amirinizin dediği işleri yapmaya. ya raporunuzu yenileyin yada valilikte hak arayın. Ben yapamıyom bana memurluk verin demek kolay. Birazcık hak aramayı öğrenmeniz gerekiyor. kazanmadığınız bir kadroyu istemek hak değildir.

Sizin talebiniz şuna benziyor puanınız süs bitkilerine yeterken osym bir kıyak yapsa da tıp, mühendislik okusak gibi...tercih yaparken zorla mı hizmetli tercih edin dediler ki size! Keşke tercih etmeseydiniz de gerçekten ihtiyacı olanlar yerinize yerleşmiş olsalardı...Yukarıda biri de demiş ki kura ile atananlar lise mezunu değil aynı şekilde yerleştirme olamaz liseyi bitirsinler öyle memur olsunlar diye...O zaman bende o arkadaşa diyorum ki siz de bir kaç matematik sorusu daha fazla çözün de memur olun, kolaysa...

herşeyi devletten beklemeye alıştırıldığımız için kimseye laf anlatamıyoruz malesef. Noktası virgülüne katılıyorum.

Mehmet arkadaş aynen bak bende 86 puan aldım ve memur olarak atandim ama üniversite öğrencisiyim bilgim taze 35 yaşındaki bir engelliyle aynı şartlarda yarismiyorum ben bencil olamıyorum diyeyim tabi herkesin kendi düşüncesi ha sende 92 aldım ben 80 alanla aynı olmak istemiyorum diyorsun 3. Atamada memurluk 80 e kadar düştü keske 3. Atamayı engelleseydin

ben neden 3. atamayı engelliyeyim ki oradan engelli düşmanı gibi mi görünüyorum. Daha çok kişi iş sahibi olsun. 4 hatta 5 atama olsun kim ne kadrosu tercih ettiyse hakkıyla çalışsın. Hizmetlilik yapamayacaklar sırf boşta kalmayayım diye tercihte bulunmasın. Onlar ağlayıp sızlanırken bu işi yapamıyoruz diye, yapabileceklerin hakkına girmesinler. Ancak hak adalet sözcükleri asimile olmaya yüz tutmuşken ben ne anlatsam boş.

Hak adalet asimile olan kavramlar değil ama ben kendi şahsım hakkida adaletide öncelikle vicdanimda sağlamak zorundayım yoksa rahat uyuyamam ha sizin gorusunuze sonsuz saygım var ama sizdende bizim gibi görüşlere saygı duymanizi isterim çünkü yukarıda eğer memur olurlarsa hakkimi helal etmem demissiniz o zaman evli 40 yaşında çoluk çocuğu olan bir engellide size hakkını helal etmezse yeridir çünkü eşit şartlarda yarismiyoruz

Ali_Gs

ben memurluğu hakkımla atanarak kazanmışım. Hizmetliler atanarak kazanarak değil kısa yoldan memurluk istiyorlar tekrar ediyorum '' kazanılmamış bir kadroyu istemek hak değildir. Bu yüzden ben hakkımı helal etmem. Benim 40 yaşında evli bir adamın üzerinde ne gibi bir hakkım olabilir ki. Ben hakkım olmayanlar dışında hiç birşeye gözdikmem istemem. Bir şeyi istersem şartlarım müsaitse uygunsa çalışır didinir o şeyi hakkımla almaya çalışırım. Hak yol neyse o yoldan ayrılmam. Benim bu memurluğa geçmek istiyenlerin görüşlerine saygım var kimseye de saygısızlık etmedim hakarette etmedim. Bunları yapmamak o görüşe katıldığım anlamına da gelmez. Ki aksini savunuyorum. Kazanılmış hakkı mı tercih edersizin size acıyanların gönlünden kopup verilmiş olanı mı. Ben bana acınmasını istemiyorum. Hiç bir engelliye acınmasını istemiyorum. Nasıl sınava girmiş hizmetliliği kazanmış bir sınava daha girsin memurluğu kazansın. Benimde hizmetli dostlarım kardeşlerim var onların da memurluk statüsü kazanmasını canı gönülden isterim. Ama kendi şahsi kanaatim doğru yolun bu olmadığı.

Saygı duyarım ancak ben sizin gibi düşünmüyorum şehit ve gazi yakınları çocuk esirgeme kurumundan çıkan lise mezunlarına sınavsız memurluk veriliyorsa engellilere de verilmelidir demek bize aciyin memurluk kadrosu verin demek değildir ben memurum ancak 40 yaşında evli ve çocuklu engellilerle eşit şartlarda yarismiyorum bunu bilir bunu söylerim çünkü empati yapabiliyorum ve bende acıyarak degilde hakkımız olmasını düşündüğüm için en az lise mezunu engellilere memurluk kadrosu verilmesi gerektiğini düşünüyorum

Arkadaşlar bu konuyu tekrar açmanın zamanı gelmedimi?Bu konuyu açmak için illa 10-17 Mayıs Engelliler haftasınımı bekleyelim?Bu arada yükselme sınavların bekle,diğerlerinin hakkını yemeyin,biz böyle yaptık edebiyatı yapacak raporunda engelli lakin engelli düşmanı arkadaşlar lütfen yorum yapmayarak es geçip gitsinler.Destek verecek arkadaşlar görüş bildirsin.

Öyle gözüküyor ama içimizdeki bazı aklıevvel kişiler bunu dikkate almayın diyorlar. Dikkate almayalım ama 14.maddenin birkaç satır altında çalışma başlatılsın yazıyor. Madem olmayacak neden milli eğitim müdürlüklerine gönderiyorlar. Bir çalışma başlatıldı ve bunun neticeleneceğini düşünüyorum. Baktık olmuyor şimdiki yaptığımız gibi bu hakkı alacağımız güne kadar mücadeleye devam. Bıkmak yok usanmak yok. Yapıncaya vede yaptırıncaya kadar devam...

Zaman en güzel ilaç. Elimizden geldiğince mücadele edeceğiz ve daha sonra bekleyeceğiz.

Bu verilen maddelerin olup olmayacağı ne zaman sonuçlanıyormuş ? Bilgisi olan

O zaman twitterdan yazın Arkadaşlara bakanlara milletvekillerine bıkmadan usanmadan

Ben zaten 5 aydır hergün bıkmadan usanmadan twitimi atıyorum.Olur yada olmaz önemli değil.

yav kardeşim birbirinizi niye yiyorsunuz? il mem ler de çalışan memur ve hizmetlilerin tamamı ya engelli kadrosunda yada yurt kontanjanı ve şehit ve gazi yakını. normal diye bahsettiğiniz memur veya hizmetli yok. ve şöyle bir uygulama var il mem de dayın varsa hizmetlide olsan memur masasına oturdur ve isimliğinize memur yazarlar. ha maaşını hizmetli kadrosundan alırsın zaten farkta çok değil. dayı bulun derim görevde yükselmeyle bakanlara twit atmayla uğraşmayın zaman kaybı olur. ha deneyin tabiki!..

düşünseniz il memlerde çalışan memrların okullarda çalışan memurların tamamı özel insanlar....

habip50

Kardeş ne diyorsun sen kafan mı güzel? Ne dayısı ne Amca'sı . okulda çalışan bi Sürü engelli hizmetli war bu yasayı cıkarttırmaktan başka çaremiz yok. Bu Yüzden Twitter dan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz

Ben üniversite mezunu olup da hizmetli kadrosunda çalışanlar için bir düzenleme yapılmalı diye düşünüyorum. Zira bilgisayar mühendisliği okumuş ama kurum unvan değişikliği sınavı açmadığı için müstahdem maaşı alan örnekler gördük asıl haksızlık olan bu aslında. Ortada bir çaba var, azim var, kaderine razı olmama var. Kurayla atananlar sizde mezuniyet değiştirmeden üniversite mezunu hakkından faydalanmak istiyorsunuz bide bazıları haklılığını desteklemek için şehit ailelerini örnek göstermiş. İnsanlar babasını, kardeşini, eşini kaybetti hangi devlet kadrosu bu boşluğun yerini doldurur? hangisi eşdeğerdir? Biraz elinizi vicdanınıza koyarak yazın şu forumda.

Üst Alt