Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

@EngelliHaklarıKorunsun X'teyiz, desteklerinizi bekliyoruz

oxzd

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
150
Engellilerin Hakları Elimizden Alınıyor! Madde 17 Mağduriyeti Başlıyor!

Sevgili dostlar,
Birçoğumuzun hayatını etkileyen ve kazanılmış haklarımızı koruyan vergi indirimi ile emeklilik hakkımız elimizden alınıyor! Şu anda TBMM Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan Madde 17, engelli bireylerin emeklilik haklarını geri dönülmez şekilde tehlikeye atıyor. Bu düzenleme, 2008 yılından önce sigortalı olan ve vergi indiriminden yararlanarak emekliliğe hak kazanan engelli bireylerin tüm haklarını ellerinden alacak!

Peki, ne değişiyor?
Vergi indirimi ile emeklilik hakkı kaldırılıyor!
• Bunun yerine, engelli bireylerden sürekli yeni rapor alması isteniyor.
• SGK sağlık kurulları, yeni oranlar belirleyerek mevcut maaşlarımızı dahi kesebilir.

Neden Önemli?

Biz engelli bireyler, hayatın her alanında zorluklarla mücadele ederken, bu kazanılmış haklarımız bir yaşam güvencesi sağlıyordu. Ancak bu düzenleme:
Maddi güvencemizi tehlikeye atıyor.
Hukuksal adaleti zedeliyor.
Binlerce engelli bireyi mağdur ediyor.

Sesimizi Duyuralım!

Bu mağduriyetin önüne geçmek için birlikte hareket etmeliyiz! Şimdi tam zamanı:
Bu paylaşımı daha çok kişiye ulaştır!
Kendi hikayeni anlat, sesini duyur!
• Yetkililere ve medyaya çağrıda bulun: Engelli hakları korunmalı, kazanılmış haklar elimizden alınamaz!

Engelli bireylerin haklarına sahip çıkalım. #EngelliHaklarıKorunsun etiketiyle sesimizi duyuralım. Unutmayın, bir gün herkes engelli olabilir, bu mücadele hepimizin mücadelesidir!

Birlikte daha güçlü bir ses çıkarabiliriz! Paylaşarak daha geniş bir topluluk oluşturalım.
Şimdi Destek Zamanı X' #EngelliHaklarıKorunsun

Telegram

Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın DEME!!!
O YILAN BİRGÜN SENİDE SOKAR...

@OturanBoğa Abi Lütfen Silme Seninde Desteğine ihtiyacımız var.saygılar

tweet desteği attım, keşke eytlilerin ki gibi camiamız güçlü olsa ses getirse her gün haberlere çıksa bunlar

@neron+, eyvallah güçlüde bilmiyorum Birçok Engelli Destek atmıyor.nedendir anlayamadım yaa birçoğu zaten emekli olduğu için yasa onlara vurmadiği için rahatlar destek olmuyorlar.ya bir kısmının emekli olmaları imkansız prim gün eksikleri olduğu için destek olmuyor vallaha şaştım kaldım. Hepimiz için istiyoruz. Bugün bunu yapan yarın bütün vergi indirimi ile emekli olanların emekliliğini iptal eder. Ondan sonra bizler gibi olurlar.

@oxzd,

Kardeş 10 milyon emekli var ama 4 kişi yazmış. Devlet memuru olup, çalışan kesim x de yazmıyor gibi düşünüyorum. Memurluktan atılırız korkusu galiba ama emekli olurken 3/1 alırlar.

Selçuk tepeli'yi ekledim. Now haber en çok izlenen haber herkes x de yazsın. Devlet memuru olanlar bile yazsın. Korkunun ecele faydası yok!

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir.Bazi emekli arkadaşlar susuyor,susun bakalım sustukça sıra size gelecek 🤲🤲

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Forumdaki yasadan etkilenen engelli arkadaşlara ulaşamıyoruz. herkes elini taşın altına koyması lazım. yapılcak x hesabından oluşturulan tag paylaşmak arkadaşlar

.

#Destek vergi indirimiyle emekli olanlar veya bu yasayla onu etkilemeyen kardeşlerim abilerim.yarin bir yasa değiştirirler sizlerede vurur bencillik yapmayın vuran vurmayan herkez destek olsun gün birlik günüdür

@oxzd, Özgür Erdursun bu konuyu eleştirmiş ve Halk TV'nin haber bülteninde konu hakkında haber yapılmış.

Maalesef 1-2 ay önceden medyaya düşmedi bu kanun teklifi. Çok hızlı şekilde komisyondan birkaç gün önce açıklayıp hemen toplanıp kabul edip geçtiler. İktidarın sunduğu bu tür saçma tekliflere genelde Ali Mahir Başarır ve Cemal Enginyurt gibi muhalefet milletvekilleri sert tepki gösterir günlerce her mecrada konuşuyorlardı ama bu sefer yapamadılar gibi.

Son düzenleme:
  • Beğen
@oxzd, Şu açıdan diyorum. Engelliler ile ilgili böyle bir düzenleme olacağı birkaç ay önceden bilinseydi muhalefet partileri olsun, medya olsun veya engelli dernekleri en azından komisyon toplanma gününe kadar daha etkili olabilirdi.

Hatta bu kanun teklifi basına ilk düştüğü zaman GSS borçları siliniyor diye bir rüzgar yaptılar. Engelliler ile ilgili 16. Ve 17. Madde ile bir düzenleme olduğu ancak teklif sunulduğu zaman öğrenilebildi.

Meclis Genel Kurulunda teklif üzerinde tüm maddeler için topluca genel bir oylama mı olacak yoksa madde madde mi oylanacak orasını bilemiyorum. Madde madde oylanırsa o günkü toplantıya katılan vekil sayısı önemli olacaktır. Genel kuruldaki toplantılara ve oylamalara 600 milletvekilinin hepsinin katıldığını görmedim hiç şimdiye kadar. İnşallah muhalefet tarafı bu 16. Ve 17. Madde için birşeyler yapar.

hiç bir şey yapamazsınız. Hayvanlar öldürülmesin diye TBMM ye kadar yüzbinlerce insan gittik ne oldu ? Bebek kedi ve köpekleri bile kalplerine çamaşır suyu enjekte ederek öldürdüler. Ketamin ile köpek ve kedileri bayıltıp diri diri toprağa gömüp öldürdüler. onlar bir şeyler yapmak isterse siz engel olamazsınız.

ARKADAŞLAR,
BU FORUMDA 300BİNDEN FAZLA ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ VAR.
ANLAMIYORUM HERKEZ SESSİZ SAKİN KİMSE KİLİNİ KİPİRDATMİYOR.
BİRŞEYLER YAPİN BİZLERE DESTEK OLUN. HİÇBİRŞEY YAPAMİYORSANİZ X'TE #EngelliHaklarıKorunsun Beğenin paylaşın yorum yapın. Bu ne Rahatlık Anlayamıyorum..

Bütün haklar talep ile alınır, talebi olmayan bir durum gündeme dahi gelmez.

• Beğen
Akp li elinden engelli vekil galiba bu ya bu adamı kendi partisi kâale almıyor. Göstermelik olsun diye akp almış bunu işte engelli bile vekil olabiliyor diye

Çabamız ses getirmeyecek gibi ama X e yazdım yazalım. Sonuçta ağlamayan çocuğa süt yok

• Beğen
@Babayaga, hocam bu platformda binlerce engelli var.ama kimse destek olmuyor aklım almiyor 10 kişi X TE gündem olmaya çalışıyoruz...

1 HAFTADIR 10 KİŞİ İLE İNSTAGRAMDA X'TE YOUTUBE DA BİRÇOK YERDE YENİ YASAYI GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ. BU PLATFORMDA 300BİN ENGELLİ VAR.NEDEN BİZ 10 KİŞİYİZ?
NEDEN KİMSE DESTEK OLMUYOR?

YASA SİZE DOKUNMADİĞİ İÇİNMİ DESTEK OLMUYORSUNUZ?

Üst Alt