Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler 12 saatlik gece vardiyasında çalıştırılabilir mi?

Bigboss55

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Özel bir kurumun acil bölümünde çalışmaktayım 3 vardiya olup 12 saatlik çalışma mevcut, yüzde 45 engelim mevcut, ik bölümü buna istinaden beni bu bölüme aldı bende geçtim…

Şimdi engelli bireyler gece vardiyasında çalışabilir mi?
12 saat çalışabilir mi?

Kimse çalışmaman gerek yasak diyorlae gece vardiyasını buna istinaden rapor için devlet hastanesine gittim 1.600₺ istediler durum bildirir raporu ama ondada kesin bi onay alıp alamayacağımı belirtti veznedeki danışman..

Şimdi ben napmalıyım? Bu raporu alıp kurumu şikayet mi etmeliyim yoksa ihtar çekip tazminatı alabilir miyim?

Eski çalıştığım yerde durum bildirir raporu aldım işten cıkardılar ben söyliyim işin rahatsa devam et.Engelli mesai çalışamaz diye bişey yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: zego
İsteğe bağlı çalışabilir kamu olsaydı direkt salla dilekçe ver derdim ama özel sektörde kurum zora sokabilir normal şartlarda istemezsen calistramaz ama işten çıkarabilir nöbetçi birini alır işe ihtiyaç yok der

@Bigboss55 yasal olarak çalışılması yasak ben özelde çalışırken vardiyayı kendim istemiştim 3 vardiya çalışmıştım.
istemiyorsan ik ya durumu anlat istemiyorum dersin prosedüre filan gerek olmayabilir. 1600 tl boşuna vermezsin.

Engelliler vardiyalı olarak calıştırılamaz vardiya sisteminde gece vardiyası bulunuyor. Bu nedenle sabit vardiya olmalı.

İş kanunlarında engelliler vardiyalı çalışamaz diye bir ayrım yapılmamış sadece belirli bir hastalıklar varsa o hastalıklardan durum bildirir raporu şeklinde alınıp işverene sunulmalı epilep di yüksek tansiyon kalp damar gibi uyku düzeninizi bozacak bu gibi diğer hastalıklarda gece çalışamaz vardiyeli çalışamaz şeklinde durum bildiri raporu alınırsa sorun olmaz ancak bu işveren ile aranızı bozabilir her şeyi göz önünde bulundurun veya önceden işveren ile bir konuşmayı deneyin ben engelli kadrosunda 23 yıldır 3 vardiya düzeninde çalıştım ve emekli oldum halen de emekli olarak 3 vardiyaya devam ediyorum

@mehmet-41 ben de epilepsi hastasıyım 4 yıldır çalıştığım bi tekstil fabrikasında 3 vardiya çalıştım tamamen işletmenin inisiyatifinde bi durum.

Bence engel durumuna göre degisiyordur,normalde vardiyalı işler sağlıklı insanı bile zorlar ve hayat zaten zor kolay birşey yok,geçim için dayanmak zorundayız rabbim güç kuvvet versin inşALLAH hepimize 🤲🏼

@burak67 kişinin hastalığına göre değişiyor bu iş kanununa göre var ancak engelli kişiler vardiyeli çalışamaz diye bir bir mevzuat Yok iş kanununda burada haklısınız ancak kişinin hastalığına göre durum bildirir
şeklinde rapor alınır ise o zaman vardiyalı çalışamaz olabiliyor benim engelim ortopedik olduğu için 23 yıldır neredeyse vardiyeli çalışıyorum ve emekli oldum halen de bu şekilde devam ediyorum sizin hastalığınız epilepsi olduğu için uykuyla çok ilgili yani gece uykunuzu almanız gerekir bununla ilgili isterseniz gece vardiyası çalışamaz şeklinde durum bildirip tespit raporu alabilirsiniz iş yerimizde tansiyon hastası olup bu şekilde gece vardiyasında muaf olan arkadaşlarımız var hele ki sizin epilepsi hastalığı olduğu için daha önemli

@Bigboss55 Dostum öncelikle işin gücün hayırlı olsun. Bu konuda gördüğün gibi yine bilgi karmaşası var ben senin için netleştireyim. Engelliler vardiyalı çalışamaz diye kesin bir kural kanun vs yoktur eğer senin vardiyalı çalışmana engel bir durum varsa zaten bu raporunda yazmalıdır. Bunun dışında engelliler de vardiyalı çalışır. He diyelim senin raporunda vardiyalı çalışamaz yazıyor ama o işyeri vardiyalı çalışıyor. Ya seni işe almaz ya da sen de vardiyalı çalışırsın.

Engelli iş ilanlarına bakarsan çoğu işlerin vardiyalı olduğunu görebilirsin

özel sektörde en ağır en angarya işlerde çalıştım. kimsede sen engellisin sen yapamazsın demediler...

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt