Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler, Ankara'da EKPSS kadro protestosu yapıyor | açlık grevine başlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
24 Temmuz 2014 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eng...-arkadaslarimizi-ziyaret-etti-grev-bitti.html

19 Temmuz 2014 saat 09:00 açlık grevi eyleminden video görüntüsü: http://www.engelliler.biz/forum/eng...yor-aclik-grevine-baslandi-3.html#post1458379

4YLAP7.jpg

18 Temmuz 2014 Saat 19:30'da Eylem açlık grevine dönüştürüldü: http://www.engelliler.biz/forum/eng...-ekpss-kadro-protestosunda-2.html#post1458176

EYLEMDEN KARELER: Engelliler, DPB önünde EKPSS kadro protestosunda

3.138 ENGELLİ KADROSU KABUL EDİLMEMEKTE, ARTTIRILMASI BEKLENMEKTEDİR.
Türkiye'de 23.000 engelli açığının bulunduğunu ifade eden KUMBUZOĞLU' nun bu beyanatları karşısında sadece ve sadece 3.138 engelli kadro sayısını tahsis etmesi engelli bireylere verilen oranla da eşdeğer bir orandır. Bu kadar açık engelli kadro sayısı var iken, bu kadar çalışmayı, istihdam edilmeyi, kendi mesleklerini icra etmeyi bekleyen engelli birey var iken verilen 3.138'lik kadro sayısı engelli bireylerce kabul edilmemiş, edilmeyecektir.
Ayrıca haklı olarak yükseltilmesi talep edilen kadroların içeriğinde nitelikli branş kadrolarına da (mühendislik, mimarlık, sosyoloji, biyolog, istatistik) yer verilmesi ve engelli öğretmen atamalarının da yapılması daha fazla engelli memur istihdamını gerçekleştirecek unsurlardır.
ÖNCE BASIN TOPLANTISI SONRA OTURMA EYLEMİ !
Umutları, hayalleri belki de gelecekleri ile oynanan ve geleceklerini ellerinden alınmaya çalışılan engelli memur adayları kendilerine layık görülen bu sayı karşısında sessiz kalmayacaklardır. Bu bağlamda Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Sayın Turhan İÇLİ önderliğinde 18.07.2014 tarih saat 10:30'da Devlet Personel Başkanlığı önünde bir basın toplantısı ve oturma eylemi yapılacak ve söz konusu durumun önemi belirtilmeye çalışılarak kadro sayısının 6.500 - 7.000 olarak yükseltilmesi istenilecektir. Yapılacak olan basın toplantısı ve oturma eyleminin sonuçsuz kalması ve dikkate alınmaması karşısında engelli memur adayları 2014/2. atama için hak etmiş oldukları 6.500 - 7.000 sayılık kadroları alıncaya kadar gerekli eylemleri yapacakları tüm Türkiye başta olmak üzere Devlet Personel Başkanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığıtarafından da bilinmesi gerekmektedir.
Engelliler Sitesi - Engelliler, DPB önünde EKPSS kadro protestosunda

Son düzenleme:
Allah yardımcıları olsun... İnşallah güzel bir sonuç alınır..

Acaba bu miktarda alım olacak emrini devlet planlama teşkilatımı karar veriyor ?kaç kişi alınacağını hükümet ve çalışma bakanı belirlemiyormu arkadaşlar neden başbakanlık önünde ve ya çalışma bakanlığı önünde protesto yapmıyorda dpt önünde eylem yapıyor.?anlayamadım bunun kararını hükümet almıyormu kaç kişi alınacaksa!!!

Devlet Personel Başkanlığının önü arkadaşım

Etkiweb :eek:nu anladım kardeşim devlet personel başkanlığı olsun peki ama yinede bu sayıyı baş bakan ve çalışma bakanı belirlemiyormu devlet personel başkanılığı başkanımı belirliyor onu diyorum

Ankarada olan arkadaşlardan binlerce kez rica ettik katılımın daha çok olması için lakin klavyede herkez neyse inş kadroları alacağız haber bekliyorz.

[FONT=Helvetica]facebookta bir arkdaşşın paylaşımı...

Oturma Eylemine Geçmiş Bulunmaktayız.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Eylem Akşama Kadar Sürecektir.[/FONT]
[FONT=Helvetica]
Aramızda Bulunan 4 Arkadaş Açlık Grevine Başlamıştır.[/FONT]

[FONT=Helvetica]
Ankara'da Bulunan Arkadaşlarımızı Eyleme Davet Ediyoruz !

[/FONT]

[FONT=Helvetica]Kıymetli arkadaşlar cumanız mübarekolsun.Şu an oturma eylemindeyiz akşam 4 kahraman arkadaşımız açlık grevine başlayacak twit face ne bulduysanız destek Seri arkadaşlar unutmayın bu hepimiz için ![/FONT]
[FONT=Helvetica]‪#‎3138yetmezengellilerkadrobekliyor‬ @csgbfarukcelik @Kumbuzmali @Aysenurislam @RT_Erdogan Dpb önünde eylemdeyz.Gerekirse açlık grevi![/FONT]

Katılım sayısı çok az olmuş kimse kaalaya almaz ki bu sayıda

ankaradaki arkadaşlar haydin ankaradakilerrrrrrrrrrrrrrr EYLEME

Keşke İstanbul'dan gelme gibi bir imkanım olsaydı :( ses gelmesi lazım medya gizliyecek Cumhurbaşkanlıgı seçimleri dolayısıyla böyle bir haberi ama en azından birilerinin rahatlığı kalmıyacak .
Ankarada ki arkadaşlar lütfennnnnnn katılım sağlayın hepimiz için önemli!!!

Eylemde son durum
DPB yetkilileriyle yapılan görüşme de yine bilindik cevaplar verilmiştir. Yetkililer: "Biz aracı kurumuz, kurumlara kadro vermelerini talep ediyoruz ama sizin beklentinizi karşılayacak rakamı alamıyoruz. DPB olarak yaptırım gücümüz yok. Yanlış yerde eylem yapıyorsunuz. Gidin kurumların önünde eylem yapın onları sıkıştırın. Bizim yapabileceğimiz Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığını konuyla ilgili bilgilendirmektir. Notumuzu aldık ilgili kuruma ileteceğiz" cevabını vermişlerdir.
DPB'den umdukları cevabı alamayan arkadaşlar (15 kişi) oturma eylemine başlamıştır.
Eylemdeki arkadaşlar kendilerinin yalnız bırakılmalarına, yeterli katılımın olmamasına sitem ettiler. "Eyleme katılacakların 5000 olması gerekirken, 5000 e yakın kişinin eyleme katılacağını belirtmesine rağmen, eyleme katılan sayısı 3 haneli rakama bile ulaşamamıştır. Ankara'da ikamet eden engelliler bile, kendileri için yapılan bu eylemde, bizleri yalnız bırakmışlardır, çok üzgünüz" dediler. Engellileri ve haklarını savunduğunu ifade eden dernekler, grupculuk ve tarafçılık yaparak eyleme destek vermemişlerdir. "Eyleme kiminle başladıysanız o yardımcı olsun, hakkınızı savunsun" ifadelerini bile kullanmışlardır. Gerek yalnız bırakılmaları, gerekse karşılaştıkları tavırlar ve aldıkları olumsuz yanıtlar sonrası hevesleri kırılsa da, çıktıkları bu yoldan dönmeyeceklerini, seslerinin duyulana kadar oturma eylemine devam edeceklerini açıkladılar.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı eyleme destek vereceğini açıklamıştır ve eylemdeki arkadaşlar dernek üyelerinin kendilerine katılmasını, desteğin artmasını bekliyorlar.
Engelliler Sitesi - DPB önündeki EKPSS kadro eyleminde son durum

bizim üniversitenin engelliler günü faaliyetlerine bile daha çok kişi katılıyor... (Resimden anladığım kadarıyla bir avuç insan deyimi cuk oturuyor)

17:30 : Eylemde son durum
Eylem devam ediyor. Eyleme önderlik eden Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Sayın Turhan İÇLİ, Devlet Personel Başkanlığı'ndan 17:00-18:00 arası yeni görüşme talep ettiler. DPB görüşmeyi kabul etmezs, veya görüşme olumsuz sonuçlanırsae "açlık grevi"ne başlayacakları bilgisini aldık. Haklı kadro davamızda sonuna kadar eylemi sürdüreceklerini belirttiler.
Gerek mesai saatinin sona ermesi gerekse yapılan görüşmeler sonrası katılımda artış gözleniyor. Eylemdekiler, Ankara'da bulunan tüm engellileri eyleme katılmaya çağırdı. Bu eylem belli kişiler için değildir, bu eylem engellilerin ekmek davasıdır, vurgusunu yaptılar.
Engelliler Sitesi - DPB önündeki EKPSS kadro eyleminde son durum

Yazıklar olsun hiçbir medya kuruluşu haberi yayınlamadı ne tv de nede internette.

umudum yok hangi eylemden sonra kimin kadrosu artmış, adamlar içlerinden kıs kıs diye gülüyor o kadar, yakıp yıkmadıktan sonra hak hukuk tanımıyorlar türkiyede kimseye 1o senede bunu gördük

Ankarada Olan Arkadaşlar Yarın Hafta Sonu Destek !

<strong>
Arkadaşlar yarın hafta sonu lütfen gidelim aileler dostlar kim varsa gelsin bakın engelli kardeşlerimiz bizim için açlık grevi yapıyor duyarsız kalmıyalım lütfen ankaralı arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin !!!!!

00:00 - Engelliler Açlık Grevine Başladı haberi | AkitHaber.com | Haber
Engelliler Açlık Grevine Başladı - Haberler.com
Engelli vatandaşlar açlık grevinde | AVR
Engelliler açlık grevine başladı
Engelliler Açlık Grevine Başladı - GÜNCEL - Ajans34
Engelliler Alk Grevine Balad : AKT HABER
00:00 - Engelliler Açlık Grevine Başladı haberi | AkitHaber.com | Haber

Olay gitgide yayılıyor lütfen duyarsız kalmayın eşe dosta yayalım birlik olma zamanı !

bende bir çok yere tvitt attımm..bunları gönderdim sabah ta atmıştımm...ama maleseff kendi engelli arkadaşlarımızın bile umurlarına gelmiyo..çoğu benciller..

Eylem deki arkadaşlarin video görüntüsü destek oluninternetten engelliler açlık grevinde yazın tüm haber kanalları video görüntü çıkmaktadır bizlerde kendimizden utanmaz miyiz oturmuşuz yerimizi

engeller açlık grevinde video görüntüsü

arkadaşlar bu video görüntüleri izledim zaman kendimle tutamamış gerekiyor 4 gönüllü kardeşimiz 120 bin engelli kardeşimizin işim canı sayılabilmesi içinbizim için savaşıyorlar bizler ne yapıyoruz alla rızası için kendimi soralım herkes duyarlı olsun artık bir şeyler yapalım ankaradaki arkadaşlar nerelerdesiniz

Ankaradaki arkadaşlar tercihler yapılıp açıkta kalınca ortaya çıkıp niye kadro azdı diye isyan edecekler daha deil zamanı var..

twitter etkinliği şart arkadaşlar. herkes o zaman bir twit atabilir. bi de lokman ayva diye milletvekili vardı. nerlerde ne yapmakta acaba çok merak ediyorum. hiç adı duyulmuyorda.

lokman ayva duyarsızlıktan bıkıp akp mkyk uyelgınıden ıstıfa etmış idi;

[SIZE=3] [FONT=Arial]MKYK ÜYELİĞİNDEN NEDEN İSTİFA ETTİM[/FONT]
[/SIZE]
[SIZE=3]Seçim esnasında partimize zarar vermekte kullanılır diye 19 Şubat'taki istifamı kamuoyumuzla[/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=3]paylaşmamıştım. İstifamız basında yer aldı ve başta bizi seven, değer veren, kendilerini temsil ettiğimiz[/SIZE]
[SIZE=3]düşüncesinde olan Partimiz'den olsun olmasın kardeşlerime, vatandaşlarıma ilk elden bilgi sunmam elzem [/SIZE]
[SIZE=3]oldu.[/SIZE]

[SIZE=3]Partimiz'in aslında bir lütuf ve şeref olan kuruculuğundan, milletvekilliği, MKYK üyeliği, Özürlüler[/SIZE]
[SIZE=3]Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'na kadar bir çok vazife nasip oldu. Engellileri de kapsayan Partimiz'in[/SIZE]
[SIZE=3]kuruluş felsefesi, misyonu ve idealleri bizim sevdamızdır. 18 Şubat saat 17:00'ye geldiğinde fark ettim ki[/SIZE]
[SIZE=3]kırmızı çizgilerimizi trafiğe açacak, sevdamızı değersizleştirecek hastalıklı hücreler bağışıklık sistemimize [/SIZE]
[SIZE=3]sirayet etmiş.[/SIZE]

[SIZE=3]Yerel seçim süreci başladığında Partimiz'in en üst karar organı olan ve benim de üyesi olmakla müşerref[/SIZE]
[SIZE=3]olduğum Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz'da engelli vatandaşlarımızın belediye meclislerinde aday[/SIZE]
[SIZE=3]olmaları hususu konuşuldu. Genel Başkanımız ve Başbakanımız'ın da hassasiyeti tüm insanlık tarafından[/SIZE]
[SIZE=3]malumdur. Pekiyi MKYK'dan daha yetkili hangi organ, Liderimiz'den başka hangi lider var ki dediklerşnşn[/SIZE]
[SIZE=3]tersdi yapılıp bırakın Türkiye'yi, en kapsamlı teşkilatımız olan İstanbul'da dahi engelli belediye meclis[/SIZE]
[SIZE=3]üyelerinin sayısı, 2004 yılında 15, 2009'da 13 ve 2014'te 4'e düşürülüyor. Hatırlamak istemeyenler olabilir[/SIZE]
[SIZE=3]ama Partimiz'in 74 kurucusunun 2'si engelliydi.Oysa şimdi Parlamentodaki temsil oranının bile[/SIZE]
[SIZE=3]karşılaştırılamayacak kadar gerisine düşülmüştür.[/SIZE]

[SIZE=3]Bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçiliğin yanısıra organ milliyetçiliğinin de ayak sesleri söz konusudur.[/SIZE]
[SIZE=3]Liderimiz kendini paralarcasına millet hizmetinde koşarken aşağıda birileri liderimize gösterilen teveccühü[/SIZE]
[SIZE=3]istismar ederek mikro menfaatlerinin peşinde koşup savaş zengini olmaya kalkışmaktadır. Türkiye[/SIZE]
[SIZE=3]genelinde engellilerin olabileceği 100*150 belediye meclis üyeliğine de demek ki o kadar muhtaçlar.[/SIZE]
[SIZE=3]Mevzuat müsait olsaydı, bizden boşalan üyeliğe de o muhtaç kardeşlerimizin gelmesini doğrusu isterdim.[/SIZE]
[SIZE=3]Bundan sonraki tehlike ise başta Liderimiz olmak üzere oluşturmaya çalıştığımız demokratik ortamlar çeşitli[/SIZE]
[SIZE=3]iktidar imkanlarıyla baskı altına alınacaktır.[/SIZE]

[SIZE=3]2001 14 Ağustos'unda başlayan Engellilerin Altın Çağı üzüntüyle belirtiyorum ki 2014 18 Şubat'ta bitmiştir.[/SIZE]
[SIZE=3]Karar süreçlerine dahil edilmeye çalışılan engelliler birilerinden geriye kalan artıklarla yetinmeye devam[/SIZE]
[SIZE=3]edecektir. İslam'a inanan biri olarak Abese Sûresi'ndeki hakikate iltica ediyorum. Üstad Necip Fazıl'ın dediği[/SIZE]
[SIZE=3]gibi "Bu hayattan hiç kimse sağ çıkmadı." Dilerim tüm kardeşler olarak dünyada iken mahkeme*i Kübra'da[/SIZE]
[SIZE=3]iyi hesap verecek hale geliriz.[/SIZE]

[SIZE=3]Baş ağrısı hoş değildir ama büyük hastalıkların varlığını da haber verir. Maalesef ki bu nahoş hizmeti[/SIZE]
[SIZE=3]yapmak şahsımıza düştü. Değerlerimizden uzaklaşma tehlikesi, kırmızı çizgilerimizin yeşillenmesi, büyük[/SIZE]
[SIZE=3]kongremizden sonraki en üst yetkili kurulumuzun ciddiye alınmaması gibi tehlikeler söz konusudur. Mikro[/SIZE]
[SIZE=3]menfaatçiler bilmelidir ki değerlerle değer kazanılır, kırmızı çizgiler omurgadır. MKYK kendini ciddiye[/SIZE]
[SIZE=3]aldırtmasını bilir. Zira Yalova Kaymakamlığı diye bir makam da Yeni Türkiye'de yok.[/SIZE]

[SIZE=3]Verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzüntülerimi bildiriyor, tüm samimi parti yöneticilerimiz, üyelerimiz hasılı[/SIZE]
[SIZE=3]kardeşlerimden özür diliyorum. Reel değil, hakiki güç olan üyeliğimle hizmetimi nasip etmesini Cenab*ı[/SIZE]
[SIZE=3]Hak'tan niyaz ediyorum. Engelli engelsiz tüm milletime hürmetlerimi arz ediyorum.[/SIZE]

[/SIZE]

adam kurucu üye boru degıl onu bıle takmamışlar 4kişiyimi takıcaklar .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt