Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler bedelli askerlikten yararlanabilecek

hozgul

Üye
Konular
137
Reaksiyonlar
288
Arkadaşlar,

Başlık bir şaka konusu değil. TBMM'te verilmiş bir yasa teklifi

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da istekleri hâlinde yaş şartı aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabi olmaksızın birinci fıkra hükümlerinden yararlanırlar."

Bunun altında bazı mazeretler var.
1- Askerlik yapmamış engellilerin istihdamında sorunlar çıkıyor (ayrımcılık yapılıyor)
2- Manevi tatmin (vatan sevgisi)

Özetle devlet diyor ki, iş konusunda ayrımcılığa maruz kalıyorsan ben bunu engelleyemiyorum, ama etrafından dolaşarak bu sorunu çözüyorum (!?) Bir taraftan ayrımcılığı meşrulaştırdığını unutmamak gerekir.

Diğer yandan "ben de askerlik yaptım (aslında adı belge almak)", demek sağlamlığa öykünmedir.

Bir başka kanaat ise; "devlet nereden para gelirse gelsin" durumuna düşmüştür.

Torunlara anlatacak anımız olur, hiç değilse...
Gülmem geldi...

Haberlerde bir ara duymuştum ama detay verilmediği için içeriğini bilmiyordum. Yalnız tuhaf gelmişti bana da.

Zaten engelliyse askerlikten bir şekilde muaf olan/olacak kişinin bedelli askerlikle ne işi olabilir ki demiştim. Demek ki izahı buymuş. Garip....

Acaba bundan yararlanmak isteyen birileri çıkar mı?

Son düzenleme:
Ben 2017 yılında mayıs ayında muaf oldum. Kronik psikotik bozukluk deyip askere almadılar (süresiz olarak)

Şimdi beni de almasınlar asker?
Az once edevletten baktım askere elverisli degildir yaziyor

Dissflex
hangi bölümde yaziyor bi bakim

Edevlette hangi bölümde yazıyor askerliğe elverisli değildir

Milli savunma bakanlığı
Askerlik durum bilgisi sorgulama sonuçlarında yazıyor edevlette askere elverisli degildir seferberlik halinde bile askere alinmaz falan yaziyor
alfa

Böyle yazıyor @DissFlex
Galiba herkese yazar bu,
Sen nasıl yaptırdın barkodu

Bu hizmeti kullanarak, askerlik durum bilgilerinizi içeren barkodlu belge oluşturabilirsiniz.

Bu hizmetten, 1111 sayılı Askerlik Kanunu ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu gereğince askerlik yapmakla yükümlü erkek vatandaşlarımız faydalanabilmektedir.

Oluşturacağınız Askerlik Durum Belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numaranızı" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Askerlik Durum Belgesi Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir.

Aynı gün içerisinde en fazla 2 adet belge oluşturulabilir. Bir sonraki aşamada karşınıza çıkacak olan "Kayıtlı Belgem" bağlantısını kullanarak, bugün içerisinde en son oluşturduğunuz askerlik durum belgenize erişebilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak oluşturacağınız askerlik durum belgesi, oluşturulduğu tarih için geçerlidir.
Oluşturduğunuz Askerlik Durum Belgesi ile ilgili tereddütleriniz var ise bulunduğunuz yere en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvurunuz.

Engelli birey zaten muaf olmuyor mu askerlikten ? Bedelli ne alaka onu anlamadım :)

merhabalar,

peki ne yazacak askerlik sorgulama belgesinde eğer engelli olarak başvurulacak olursa? zira engelliler mecburi 28 günlük askerlikten de muaf olacak ..

Zorro ben askerlik 1 gün bile yapamam. O zamanlar doktorlar kesin karar verdi. Şindi ise daha beter haldeyim. Doktora telefonda anlattim durumu randevu bulamiyorum şu haldeyim şu an diye yarin hemen gel dedi randevusuz. Hastaneye bile yatabilirim psikolojim maff

Zamanın Ötesinde

üstteki yazıyı okuyun , iş bulmada sorunlara yol açıyor muaf olunca. gerçi "yasa" linkini açıp hızlıca okudum ama böyle bir açıklama görmedim
@hözgül bunada bir izahat getirirs seviniriz çünkü gerçekten bu konu önemli

ahmet22

Haklı. Askerlikten Muafim diyosun. Neden muafsın diyorlar. Psikolojik tedavi görüyorum dediğin an zaten sorun çıkarır deli bu gözüyle bakıyorlar ve almıyorlar işe

Benden birinden duymuştum. Engeliler de çıkacak bedelli yasasından yararlanabilecek diye. Çok şaşırmıştım. Devlet bence hiç bir zaman maneviyatı önemsemez, para nereden nasıl geliyorsa gelsin buna bakar. Hele şuan ki hükumete hiç güvenim yok.

Gitseydiniz kurtulurdunuz
Ufak bir psikolojik için değermiydi iş hayatını mafetmek😞

@hözgül bunada bir izahat getirirs seviniriz

Yazdıklarım bir gerçeğe dayanarak ortaya koyduğum çıkarımlar değildir. Sadece akıl yürüterek ortaya koyulmuştur. Fakat gerçeklikle şöyle bir bağlantısı vardır: Bazı işverenler psiko-sosyal engelli kişileri tehlikeli, uzak tutulması gereken ve hatta başımı belaya sokmayayım diye davranmaktadır. Bu sebeple de iş bulmakta zorlanmaktadırlar. Öte yandan işe girerken gerçekliğe uygun beyanda bulunulmaması iş akdinin feshine kadar meseleyi götürebilir. O yüzden tutarsız bir durum.

Eğer gerçekten psiko-sosyal engelli kişilerin işe girişlerinde ayrımcılık uygulanıyorsa -ki uygulanıyor o halde devletin yapması gereken bunun için tedbir almaktır. Yoksa gerisi laf-ı güzafdır

hozgul

ben haklı buluyorum açıklamanızı , ama devleti eleştiren arkadaslar da çok haklı.
ayrıca teşekkürler bu açıklama için.

ahmet22

Yasa tasarısını eleştirenleri ben de haklı buluyorum. Farklı mı ifade ettim acaba? :)

acaba fıkramı şakamı diye okudum ve acı bir gülümseme oldu yüzümde.absürt ne diyeyimki başka traji komik.

hozgul

bilmem ,baştaki yorumda kendi düşüncelerini devlet üretmiş gibi yazınca bende devleti haklı buluyor felan sandım :) hoş devlet ve yöneten kişiler farklı kavramlar

bana kalsa devlet her zaman yada çoğu zaman haklıdır denebilir bi manada ama yöneten kişiler her zaman değil..neyse bizde siyasete dokundurmayalım , ben siyasi yorumlar yapmıyorum da ..

Merhaba Ben böbrek rahatsızlığımdan dolayı 1 yıl erteleme aldım peki şimdi benim durumum ne olacak bedelliden faydalanabilecek miyim faydalanacaksam eğitime tabi olacak mıyım şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Biz sağlam iken 18 ay askerlik yapalım...adamlar 15 bin tl vererek askerlik hizmetini yapmış olsunlar...ben hakkımı helal etmiyorum.çanakkale'de kurtuluş savaşında şehit olan dedelerimizin kemikleri sızlıyordur.......biz bu çocuklar içinmi öldük diye..haksızmıyım.

emrahsur

merhaba , ben haberi izlerken engelliler bu zorunlu 28 günlük kısımdan muaf diyordu.

Türkiye Bankalar Birliğinden Bedelli Askerlik Açıklaması: Uygun Koşullarla Destek Sağlayacağız.
ahmet22 sakın rapor çıkarma, kredi çek yararlan.
Fırsat bu fırsat bir daha geçmez böyle fırsat

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin, "Tek bir rakam olmamalı. Herkes için 15 bin olmamalı. Gelir düzeyine göre olsun. Eğer asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira ödesin. Aylık geliri 100 bin lira ise o da 100 bin lira ödesin. Yani bu adalet sağlansın" dedi.

Doğru söylüyor eşit olmamalı Adalet olmalı 😐

Bedelin 15 TL olarak belirlenmesinin ardından bedelli askerlik düzenlemesinden yararlananmak isteyenler 15 bin TL için bedelli askerlik kredisinin detaylarını araştırıyor. Bedelli askerlik kredisi ve bedelli askerlik kredi faizi ne kadar? Bedelli askerlik kredi taksitleri ne kadar? İşte cevabı...

BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

12 ay vade:

Faiz oranı: Yüzde 1,67

Aylık: 1.419 TL

Toplam: 17 bin 16 lira

24 ay vade:

Aylık: 793 TL

Toplam: 19 Bin TL

36 ay vade:

Aylık: 589 TL

Toplam: 21 bin 204

48 ay vade:

Aylık: 489

Toplam: 23 bin 472 lira

Bedelli engelli emeklilik hakkında

Arkadaşlar merhaba, engelli bireyler muaf olanlarda askerlik için 15 bin lira vermek zorundaymış diye dumlar aldım. Acaba bilgiis olan var mı

mhrrd

Hayır, zorunda değil. Dilerse muaf olanlar bedelli askerlik yapabilecek

Üst Alt