Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Engelliler.Biz Organizasyonu] 10-11 Mart: Denizli ve Pamukkale'de buluşma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emretok

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Organizasyonun Tanımı: [size=6]ENGELLERİ AŞMAK II[/size] (Denizli- Pamukkale)
Organizasyonun sahibi: Geziyorum.Net & Engelliler.Biz
Sitede Organizasyonu düzenleyen kişi(ler): Emre Tok
Sponsorlar:

Organizasyonun 1. Aşaması: Sunum ve Muhabbet
10 Mart Cumartesi saat 19:00 / Çatalçeşme Oda Tiyatro Salonu

Organizasyonun 2. Aşaması: Denizli-Pamukkale-Denizli bisiklet ve (rehber eşliğinde) otobüsle gezi
11 Mart Pazar saat 08:00 / Denizli Belediyesi Önü

İletişim: Emre Tok; emre@geziyorum.net & Denizli Bedensel Engelliler Derneği (Ayşegül Galiba); 0258 261 5583

Diğer açıklamalar: Engelleri Aşmak II. Projemiz daha kısa süreli, daha konsantre ama bir o kadar da zevkli geçecek... Biraz Hikayesinden bahsedeceğim...
1. Projeden sonra gelen maillerden biri diğerlerinden biraz daha fazla önem taşıyordu. Denizli'den Umit arkadaşım bir bacağında güç kaybı olmasına rağmen projeden çok etkilenmiş ve bundan sonraki projede hayali olan bisikletle tur fikrini belirtti. Bende onu kırmadım ve Engelleri Aşmak II Projesini böyle şekillendirmeye karar verdim...

Proje Detayları
9 Mart Cuma akşam :
17:45 TCDD Pamukkale Express Tren'i ile İstanbul- Dinar. bisikletimi paketleyip tek başıma yola çıkıyorum.
10 Mart Cumartesi sabah:
06:00 bisikleti monte etme işlemi ve 07:00'de yola çıkış. 115 km'yi bir günde kat edip Denizli'ye ulaşmaya çalışacağım.
10 Mart Cumartesi akşamı:
Daha sonra duyurulacak olan Otel ya da Cafe'de Engelleri Aşmak II sunumunun ve foto gösterisinin üniversite, ilköğretim öğrencileri, engelli dostlar ve halka anlatılması...
11 Mart Pazar Sabah:
Denizli'de bisiklet sevenler ve katılacak tüm kişiler ile Denizli- Pamukkale arasının gidilip Pamukkale'nin doğal güzelliklerinin görülmesi
11 Mart Pazar Akşamüstü:
17:00 Denizli-Haydarpaşa treni ile İstanbul'a dönüş...

Tren ile gidip bisikletle Dinar ya da Burdur Denizli arasını tek başıma geçeceğim. Pazar günü yapılacak Denilzi- Pamukkale-Denizli turuna bisiklet ile gelebilen herkes davetlidir. Gidiş geliş 36 km'dir.
Proje gene www.engelliler.biz sitesinin desteği ve işbirliği ile yapılacaktır.
Proje detayları buradan ve www.geziyorum.net sitesinden duyurulacaktır.
Denizi'den bisiklet ile Pamukkale gezisine katılmak isteyenler irtibat bilgilerini emre@geziyorum.net adresine mail ile gönderebilirler...
Engelleri Aşmak I projesinin tüm detayları için ise lütfen www.geziyorum.net adresinden sol taraftan ENGELLERİ AŞMAK projesini tıklayınız...
Projeyi Denizli'den Umit Tosun arkadaşım destekliyor ve yardımcı olacak. Bu siteden de Denizli'de yaşayan tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum. Onların da katılım, sunuma davet ve desteğini bekliyorum. Sizsiz olmaz !

sevgiler
EMRE TOK
www.geziyorum.net

ENGELLERİ AŞMAK 1 (Eskişehir)'den özendirici iki kare :)

resim1284kn1.jpg
resim1338ys7.jpg

[size=6]Katılımcılar[/size]

Emre Tok
Ümit Tosun
Denizli Bedensel Engelliler Derneği
Bertuğ + anne-babası
ceco

Bisiklet sürmek çok zevkli de. Ah şu rampalar yokmu :)
Keşke bisiklet için takviye güç elde edilecek küçük bir motor aparatı olsaydı da bir çok engelli insanda da bu sporu daha kolayca yapabilseydiler.
Neyse.
Emre bey sizin gibi renkli bir simayla tanışmak çok zevkli olurdu ama malesef ben taaa Erzurum dayım.
Mümkünse sizi Erzurum a da bekleriz.

Harika bir etkinlik daha...
Bu sefer etap (Denizli-Pamukkale) kısa olduğu için birçok arkadaşımız da bisikletle katılabilir diye düşünüyorum.
Evet, Denizli ve civar şehirlerdeki arkadaşlarımızın buluşması için iyi bir fırsat...

evet arkadaslar emre abının ve sıtemısın verıdıgı destek ıle hem anlamlı hemde guzel bır gun gecırmek ıcın ıyı bısıler yapabılırız gıbı gelıuyor bana denızlıde yasayan butun arkadaslar haydın pedala kuvvet

bu tür etkinlikleri bütün şehirlerde yapmaya çalışalım arkadaşlar :) okudukça bende katılmak istiyorum :) herkeze selmmmmmmm :)

Merhaba.. Rota belli oldu Dinar- Denizli... Pazar günü de erkenden Denizli Pamukkale... Sunum akşam olacak ve bir otelde gerçekleşecek...

tüm desteğinize yorumlarınıza teşekkürler.. yıllar içinde tüüm illlere yayılacağım. Senede en az 6-7 proje yaparsam 10 sene içinde görmediğimiz şehir kavuşmadığımız sizler, sorunlara dikkat çekmediğimiz il kalmaz !

sizden de ricam sitemi tüm arkadaşlarınıza iletmeniz... Daha çok kişinin bilgi sahibi olması...

sevgiler

EMRE
www.geziyorum.net

Herkese tekrar merhaba...

Sunum yapılacak yer belirlendi. 10 mart cumartesi saat 19:00'da aşağıdaki adreste.

O gün denizlide folklor organizasyonu oldugundan 800 kişilik kafile geliyormuş. Tüm oteller dolu. Dolayısı ile sunumumuz burada olacak. Maalesef özür dileyerek belirtiyorum ki 1. katta. Buraya gelmek isteyen tüm arkdalara giriş ve çıkışta orada bulunan herkes yardımcı olacak.

Aslında bir bakıma bu projenin anlamını daha da perçinliyor. Her yer herkes için'in anlamı çok önemli... Bunuda orada vurgulayacağız.

Basın orada olacak. sesimizi duyurmak için çok önemli !Desteğinizi çevrenizdeki arkadaşlarınızı dostlarınızı tüm denizli'leri sunuam bekliyorum. Katılacaklar lütfen bana da özel mail ile bildirirlere sevinirim. emre@geziyorum.net

sevgiler...

EMRE TOK

ADRES:
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yücebağ Mah. Gazi Bulvarı SSK İşhanı Kat: 1 No : 128 Tel : 0 ( 258 ) 263 47 17 Fax : 0 ( 258 ) 261 83 13 Gsm : 0 ( 532 ) 773 51 55
www.denizligazetecilercemiyeti.com

Emre, bisikletle pamukkale etabına katılmak isteyenler için başlama yeri ve saati nedir?

A güzel söyledin abi...

Onu da duyuralım.. Bisikleti ile Denizli Pamukkale Denizli rotasını 36 km yapacak olan arkadaslar için baslama yeri Denizli elediyesi Önünden 11 Mart Pazar günü saat 08:00'dır. Yavaş olarak etrafı göre göre tarihi yerler gezile gezile gidilecektir.

Dönüş; 14:00 gibi planlanmaktadır.

Selamlar...

emre

Gezinin bir bölümüne katılmayı düşünüyorum. Henüz net değil ama niyetim bu net olunca ismimi yazarım. Yanlız anlamadığım şimdi asıl katılmam gereken kısmı hangisi? :wink: Sunumun yapıldığı gün mü katılmam daha iyi olur bisiklet turunun yapıldığı gün mü? Bu konuda açıklama yaparsan sevinirim. :wink:

Oya hanım.. Sunum cumartesi 1- 1.5 saat için olacak... Pazar günü ise bisikletlerle tur yapacağız.... Bazı arkadaşlarımız özel bisikletleri ile katılacak, ayrıca bisiklet camiasından da bisikletle katılım olacak...

Sunum kısmına katıldıktan sonra katılanlarla beraber bir yemek yiyebiliriz çıkışta... ben sunumdan sonra da müsaait olacağım.

saygılar
emre

ya bendaha bu sabah geldim oradan ya.niye erken yapmadınız bi kaç gün daha kalırdımhiç olmasa. :( gerç i 11martada çok var belki yine gideriz.
ama pamukkaleye gittim.çok güzel sıcacık sular akıyo turistler var hep.
ne güzel di tavsiye ederim :lol: :wink:

Merak ettim arkadaşlar. affınıza sığınarak soruyorum. Projenin adı Engelleri Aşmak projesi ve denizli belediyesinin önünden pamukkaleye bisikletle gidilecek. Peki o yolda engeller mi var? O engellerin aşılabileceğini ve engellilerin bunu başardığı mesajı mı verilecek? Kısacası bu normal bir doğa sporu olarak mı yapılıyor yoksa başka amaçları var mı? kime neyi neden kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

KESKE BENDE SIZIN ARANIZA KATILA BILSEYDIM :(
COK UZAKLARDAYIM TURKIYEDE OLSAYDIM BENDE GELIRDIM ARANIZDA OLMAK ISTERDIM :cry:
BENIM YERIMEDE EGLENIN ARKADASLAR UNUTMAYIN :wink:
SIZE HOS ZAMAN GECIRMELER :D

HARİKA SİZİNLE TANIŞMAKTAN ONUR DUYACAĞIM BİR AKSİLİK OLMAZSA ORADAYIZ!...
:D :lol:

Aysenur hn.

Ayşenur' Alıntı:
Merak ettim arkadaşlar. affınıza sığınarak soruyorum. Projenin adı Engelleri Aşmak projesi ve denizli belediyesinin önünden pamukkaleye bisikletle gidilecek. Peki o yolda engeller mi var? O engellerin aşılabileceğini ve engellilerin bunu başardığı mesajı mı verilecek? Kısacası bu normal bir doğa sporu olarak mı yapılıyor yoksa başka amaçları var mı? kime neyi neden kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Sn. Ayşenur hanım;

Sitemden eklediğim engelleri aşmak projesinin amacı aşağıda...

Engellilerin yaşadığı sorunları bir nebze azaltmak ve 5 maddeden oluşan "sıkıntı çekilen ve zorlanılan bu engellerin artık azaltılması ve bu sorunların aşılması" amacıyla u gezileri yapıp gittiğim illerde sunumlar yapıp insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum.

Daha fazla detay için bu linke tıklayabilirsiniz.

http://www.geziyorum.net/index.php?option=com_content&task=section&id=11&Itemid=56

Saygılar Selamlar...

EMRE

Neden " Engelleri Aşmak"

Çevremde olan engelli arkadaşlarımın sağlıklı hareket edip sosyalleşmek için gereken çevre düzenlemelerinin olmaması canımı çok fazla sıkmaya başlamıştı.

Bunları bir de onların ağzından dinledikten sonra aklımdan “onların yaşadığı sorunları duyurmak için ne yapabilirim “ sorusu çıkmıyordu. Bisiklete biniyordum, sürekli başka ülkeleri ve illeri görüyordum... ama onlar benim kadar rahatça bunu yapamıyordu... en azından ben birey olarak bunlara dikkat çekmek zorunda hissettim kendimi ve “engelleri aşmak” canlandı beynimde...

Engellerin azaltılmış olduğu ülkemizde engellilerle sinerji içinde yaşayan bir toplumda sağlıklı yaşayan, yaşamımda ve ulaşımda engellerle karşılaşmadan gezme şansına sahip bir birey olarak bu şansa sahip olmayan ya da kısıtlı sahip olan kişilere ve topluluklara destek vermek ve onların sorunlarına dikkat çekmeyi misyonum olarak belirledim ve bu amaç uğruna bir seri şeklinde devam edecek projemin ilke etabı için www.engelliler.biz sitesinden arkadaşlarımla ile konuştum ve ilk hedefi Istanbul-Eskişehir etabı olarak belirledim...

Bu yolculuklarda "engellilerin çevre düzenlemeleri ile rahat ettirilmesi", "Kaldırımlara rampa yapılması", "Mağaza, Ev ve İş Yerlerinde bulunan tüm giriş kapılarının engellilere yönelik hazırlanması", "engelli tuvaletlerinin yaygınlaştırılması" ve "toplu taşıma araçlarına gerekli düzenlemelerin yapılması "ile ilgili öğrencileri ve halkın dikkatini çekmek ve onları bilinçlendirme amacı ile bisikleti, doğa dostu taşıtı kullanmak, gezilerden elde edilen görsel ve kültürel bilgilerin engellilerin kültür ve sosyal bilgi birikimine katkıda bulunması için birebir sunulmak ve internet sitemde (www.geziyorum.net) yayınlayarak on binlere ulaştırmak diğer gayelerim...

Sevgili Emre arkadaşım seni yürekten kutluyorum. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Yüreğim sizinle.

Herkese tekrar merhaba...
harika gelişmeler var. www.denizlibed.com sitesi ve bedensel engelliler dernegi denizli subesi baskanı aysegul Galiba hanım ve eşi vedt galiba çok büyük destek veriyorlr. sunum cihazı, laptop vs gibi tüm sorunlar hallediliyor.

Buradan sizlerden gelen sorular üzerine Pamukkaleye bisikletle gidenler dışında ulaşım ve gezi için AYŞEGÜL GALİBA 05335703859 nolu telefondan ve agulgaliba@gmail.com adresinden tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Katılım Denizli'de sanırım daha fazla olacagından daha net değil ama çok daha büyük bir konferans salonunda sunum olailir.

Şehir dışından gelenler için konaklama ve diger etkinlikle için Ayşegül hanımlar yardımcı olacak..

ilgilerinize

EMRE TOK

Bu birliktelik çok güzel olmuş. Ayşegül Hanıma ve Vedat Beye çok çok çok teşekkürler.
Gün yaklaştıkça, katılım da artacaktır...

acıpayamda bulunan umut çocukları adındaki okula da etkinlikten bahsettim.oradaki ailelere bildirilecek.

BEN DE PLANIMDA BİR DEĞİŞİKLİK OLUR MU DİYE BEKLEDİM..
AMA SANIRIM O TARİHLERDEİŞ NEDENİYLE DENİZLİ DIŞINDA OLACAĞIM..
AMA ŞU AN YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY VARSA YARDIMA HAZIRIM EMRE BEY....

Denizli'de yapılacak sunumum için yer bilgisi değişti , lütfen not ediniz.

Sunum Denizli BED katkılarıyla aha büyük bir Salonda gerçekleşecek... Denizliye gidecek arkadaşlar ya da Pamukkale turuna katılmak isteyen bedensel engelli arkadaşlar için bisikletle giden bir kafile dışında otobüsle de rehberli tur düzenlenecektir. Tüm bilgiler için Denizli Bedensel Derneği başkanı Ayşegül Galiba'yı aşağıdaki numaradan arayabilirsiniz.

Sunum

10 MART 2007; CUMARTESİ Saat 19:00; Çatalçeşme Oda Tiyatro Salonu

İletişim : Denizli Bedensel Engelliler Derneği; 0258 261 5583

Denizli – Pamukkale – Denizli Bisiklet Turu

11 MART 2007; PAZAR Saat 08:00, Denizli Belediyesi önü

selamlar...

Merhaba.. cok sevindim... zaten bisiklet suremeyenler için rehber ve otobus olucak. sizden ricam program detayı için Aysegul Galiba hanım ile gorusurseniz sevinirim. Ben istanbuldayım denizli kısmını onlar organize ediyorlar...

aysegul galiba 02582615583

Saygılar...

EMRE TOK

mrb arkadaslar ben eskısehırden engellı bı uyeyım ve denızlı turuna daha once eskısehırde yapıldıgı gıbı bızde katılmak ıstıyoruz bellı bı gurupla gelmeyı dusunuyoruz ama kalma sorunumuz oldugu ıçın nası olcagını bılmıyoruz artı yanımızda gelırsek bıle tekerleklı sandalyelı bı kardesımızle gelmeyı dusunuyoruz konaklama sorunumuzu cozmeyı calısıyoruz eger bu konuda yardımcı olabılecek bırılerını arıyoruz bu arada ben yasemın yada pazar sabahı gelıp aksamına tekrar donebılırız kesın uyelerle oturup sphbet etme gunu ne zaman bu konuda bızı aydınlatırsanız sevınırım ıyı aksamlar herkese

Rica

BALIM' Alıntı:
mrb arkadaslar ben eskısehırden engellı bı uyeyım ve denızlı turuna daha once eskısehırde yapıldıgı gıbı bızde katılmak ıstıyoruz bellı bı gurupla gelmeyı dusunuyoruz ama kalma sorunumuz oldugu ıçın nası olcagını bılmıyoruz artı yanımızda gelırsek bıle tekerleklı sandalyelı bı kardesımızle gelmeyı dusunuyoruz konaklama sorunumuzu cozmeyı calısıyoruz eger bu konuda yardımcı olabılecek bırılerını arıyoruz bu arada ben yasemın yada pazar sabahı gelıp aksamına tekrar donebılırız kesın uyelerle oturup sphbet etme gunu ne zaman bu konuda bızı aydınlatırsanız sevınırım ıyı aksamlar herkese

lütfen yukarıda verdigim numarlardan aysegul galiba yı arayınız denizli BED baskanı. o tum konaklama ve diger sorunları cozecektir.

selamlar

EMRE TOK

Oooo, Eskişehirliler "iadeyi ziyaret" yapacaklar bi anlamda :):)
Konaklama konusunda Öğretmen Evi vb. uygun fiyatlı seçenekler olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda Denizlili arkadaşlarımız yol gösterirse çok iyi olur.

Abi Ayşegül hanıma ulaşılırsa sorun olmayacak, kendisi ayarlayacak konaklama için gereken desteği.
selamlar
5 gün kaldı !

EMRE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt