Ankara'dan buraya reha ve bir başka özel işim için daha gelmiştim. Yani rehaya denk getirdim öbür işi, her neyse biraz son dakika olduğundan kan almadan geldim ve ölü gibiydim burada, pilim bittiği için pazar günü gidemedim fuara, yoksa kök hücreyi dinlemek isterdim. Cuma günü "engellik ve istihdam" paneline girdim. Özida başkanı ve turkcell yetkilisi vardı konuşmacı olarak, dinleyici olarak ise 15-20 kişi...
İstihdamdan ziyade engellilik üzerine konuştu başkan, pek az istihdama değindi. Onda da kamunun engelli kadrolarını doldurmada özel sektörden geri kaldığını söyledi.
Özida'nın amacı iş bulmak değil politika üretmek olduğundan benim sorularım muhatapsız kalacaktı belki de... Zaten pek az soru alındı. Cmt. günü "engellilik ve spor" vardı. Muffy Davis muhteşemdi, yapmadığı spor yok gibiydi, tekerlekli sandalyede ve binicilik, dalış, kayak, trekking, engelli yarışı, tenis, eminim unuttuklarım vardır...
yapıyordu. Yarışlardan emekli olmuş.
Neyse buna katılım daha iyiydi. Fuarda özida ve işkur benim ilgi alanımdı. Bunun dışında firmalar beni daha az ilgilendiriyordu, ama insanların buluşması, tanışması ve yeni fikirler üretmesi için güzel bir zemin olarak değerlendirdim orayı. Özellikle Claire kafasında çok şey bitirdi, herkesten isim telefon topladı, umarım güzel şeyler yapacak. Cmt. akşamı ve gecesi için daha çok şeyler söylenir, sadece teşekkürler iyi ki hep birlikteyiz diyeceğim. Aramızdan erken ayrılan arkadaşlar ve gelmeyenler için üzgünüm. Bir dahaki buluşmada birlikte olmak dileğiyle...