Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için hangi kredi kartı daha avantajlı?

StratoS

50 Bin TL mi ? Çok Yüksek peki merak ettiğim şu maaşınızın 4 katını Aşmıyor mu ? Tamam eskiden Aldıgınız limit Düşürme yaparlarmı limiti

Eskiden maaşının katları kuralı yoktu dediğim gibi. Bu kurallar şuan geçerli.
3 ay min. asgarisini öderseniz yavaş yavaş limiti aşağıya çekiyorlar kural gereği ama başıma gelmedi.

Günaydın arkadaşlar..

İcrası olan emekli maaşı alan vatandaşa bankalar kredi veya kredi kartı veriyor mu?

sTraoS

muhtemelen devlet bankaları verir diye düşünüyorum vakıf halk ziraat gibi oda çok uçuk meblağ vermez. maaşın 1-2 karı kredi kartı en fazla 10 katı kredi gibi..

HakanEs26

Kardeş , Geçenler de Dikkatimi Çekmişti N Kolay Kredi Skora Bakmıyormuş.
Zaten Sitelerin de Yazıyor , Puanınızı Dert Etmeyin diye
İncele istersen

Not : Ben kredi Kullanmadım , Hiç Bir Alakam Yoktur o Bankayla Bilgin Olsun İyice Araştır

Matraxman

Bilgi için teşekkür ederim. Evet NKolay aktifbank a ait bir sistem. arkadaşımın 30,000 Tl borcu varken ki emekli oldu oda 15.000 TL hemen verdiler :)

Enpara kullanmanızı tavsiye ederim.

Ama asıl önerim kredi kartı mümkün olduğunca kullanmayın.

HakanEs26

Dediğim Gibi Ben Hiç O Bankayla Çalışmam Olmadı , Dikkatimi çekmişti Puanı Düşük Olanlara Kredi Vermesi , Paylaşayım dedim.Umarım İşinize Yarar

HakanEs26

Nkolay Aktifbank skora hatta birçok şeye bakmaz verir ama faiz oranı en yüksek seviyededir.
Yani 2 krediden biri ödenmesin der, zaten 1 ödeyenden faizi ben çıkarıyorum gibi bir hesabı vardır.

Dikkat edin.

StratoS

Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

Arkadaşlar İşbankası Nasıl ? Kullanan var mı ? 2 - 3 Gündür Israrla Arıyor Kredi Kartı Vermek İçin

Emekli maaşınızı İş bankasından alıyorsanız kredi kartı aidatı almıyor. Maximum karta taksit bayağı oluyor.

Alman

Iş Bankası maximum , kredi kartında taksit imkanı nasıl ?

Ufukalp

Ziraat Bankası yapar.Benim 1400 tl KMH hesabım var
Ona bile yıllık hayat sigortası yapıp para çekiyorlar.

login
Kimse kredili mevduat hesabı için hayat sigortası yapıp para çekemez.
Zaten bankalar bu KMH nı yalvara yakara veriyorlar. Benim hesabıma da bağlı 2.000 liralık bir KMH var herhangi bir para çekme durumu yok.

Ufukalp

gecenlerde annemin telefonuna emekli maasinizi yapikrediye tasirsaniz bilmem 500 lira, bilmem su kadar bonus diye. sizde tasimak istemedinizmi emekli maasinizi.

Evet ilk defa böyle birşey görüyorum.Yapmak isterlerse oluyor.Kmh hayat sigortası policesi 3.67 tl çekmişler.Bankaya itiraz ettim.Red cevabı verdiler.Geçen sene konut kredisine bağlı hayat sigorta poliçesini bankalar birliği hakem heyetine götürüp iptal ettirip para iadesi almıştım.Bu sene yine yaptılar.Yıllık yenilemeymiş.Üstüne sözünü ettiğim kmh hayat poliçesi eklemişler bu sene.Her ikisini de yine hakem heyetine götürdüm.

shukufe
Yapı Kredi bankası ile çalışıyorum, hesabım da var, kredi kartım da var. Ama emekli maaşı açısından devlet bankasından başka bir bankayı tercih etmek istemiyorum. Devlet bankalarından da Ziraat Bankası tercihim.
login
Ben Ziraat Bankasından iki defa arka arkaya 40.000 ve 38.000 tl lik ihtiyaç kredisi çektim. Hayat sigortası yapıldı, itiraz etmedim, biliyordum. Ama vade sonuna kadar hepsini peşin ödediğimden yıllık yenileme gibi bir şey yoktur. Hala 1.500 kusur kredi taksidi ödüyorum Ziraat Bankası'na.

Ufukalp

Benim de halkbanktan çektiğim tüketici kredim var.Onun da hayat sigortası var.Onu da istersem alırım 5 dakikalık bir form doldurup belgeleri ekleyeceğim net üzerinden ama hiç uğraşmıyorum.Çünkü onu bilerek almıştım.Bu banka ben sözleşmeye yazıyla sadece 1 yıl poliçe yapılsın yazmama ve sözle de bunu kabul etmelerine rağmen isteğim dışında her yıl yaptıkları için bilerek itiraz ediyorum.Prosedurü ve yasayı da bildiğim için kazanıyorum da.

Hayat sigortasını bir defa da da yaparsın yıllık yenilemeli de..Bankayla aranızda yapılmış açık ve net yazılı bir mutabakat yoksa peşin verdiğiniz miktarı da geri alabilirsiniz.

Ufukalp

Ufuk abi , Benim maaş halkbankasına yattıgı için kredi kartını halkbankasından aldım paraf 3200 TL.
Ama Memnun Kalmadım kapatacağım alacagım şeyi peşin fiyatına taksit yapmıyor.

Maxsimum ve world kart peşin Fiyatına yapıyormuş.
Sen tecrübelisin bu konuda , iş bankasımı yapı kredimi hangini tercih etmeliyim

@Matraxman
Ben Yapı Kredi world kartı aşağı yukarı 20 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum ve başka hiç bir kredi kartını denemedim. Gelen bütün kart tekliflerini reddettim. Nette hemen hemen her türlü alışverişte peşin fiyatına vade seçenekleri mevcut, bu konuda en iyilerinden.

Kredi kartı konusu maaş aldığım Ziraat Bankası müşteri temsilcisi ile aramızda esprili bir şekilde iddia konusu bile oldu. Bir kaç kez danışma ve ihtiyaç kredisi konusunda görüştüm, kredi çektim. Her seferinde Bankamızdan neden kredi kartınız yok sizin konusunu gündeme getirdi. Kredide daha yüksek faiz oranını bile kabul ettim kredi kartı almamak için. Prensip meselesi işte, her yere yayılmak, kontrolü kaybetmek istemiyorum. En güzelinden limiti de yüksek bir tane en iyisi. 17.500 olan limiti de 20.000 yapmak için internet bankacılığından limit artırım talebinde bulundum dün, uzun süredir artırmamıştım.

O müşteri temsilcisi bayan şimdi beni her gördüğünde ''Ufuk Bey o kredi kartını bir gün size mutlaka vereceğim'' diyor. :)
Benim İş Bankası olsun, başka banka olsun başka banka olsun kredi kartı tecrübem yok, hayatımdaki tek kredi kartı Yapı Kredi world kart, ondan da çok memnunum.

Ufukalp

Abi tekrar rahatsız ediyorum seni
Limit artırtma da gelirin 4 katı olayı değişiyor mu?

Umit Bey
Hiç bilmiyorum vala o dediğini.
Bankalarla kredi, kredi kartı, limit vs konularda hiç bir sıkıntım olmadı. 17 bin lira limitli world kartım var, öyle bir kural olduğunu bile bilmiyorum. Bence limit bile müşterinin siciline göre.

Umit Bey merhaba belirttiğiniz durum eskidendi. Şimdi öyle bir şey yok ! Sizin için belirtilen en yüksek para kaç paraysa: atıyorum 10 bin tl. Bu miktardan daha yukarı hiçbir şekilde ne kart alabilirsiniz; ne de kredi kullanabilirsiniz. Ufuk abimin de belirttiği gibi tamamen sicil ve belirtilen miktara bağlı.

Selamlar,

Ben eski sigortacıyım(Hayat Sigortaları).

Bilgi kirliliği olmaması açısından bu konuda birkaç şey paylaşayım:

1- İhtiyaç kredisinde mevzuat açısından hayat sigortası zorunludur. İstediğiniz resmi kuruma itiraz edin, iptal ettiremezsiniz. Sadece şunu yapabilirsiniz. Senin fiyatın yüksek kaldı, ben başka bir şirketten belirttiğin teminatlarda sigorta yaptıracağım, Daini Mürtehin de kredi çektiğim Bankayı tanımlayıp, poliçe örneğini getireceğim. Bunu yapabilirsiniz.

Ama Bankalar, sigortadan da para kazanmak için, müşteriyi kaçırmamak için buna yanaşmayıp, sen bilirsin, yaptırmazsan kredi yok diyorlar. Bankanın kredi verme/vermeme hakkı kendi kararı olduğu için yine birşey yapamıyorsunuz. Sonunda yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.

2- Konut Kredisinde durum farklı. Hayat sigortası zorunlu değildir. Ev sigortası ve Dask yapıldığı için size sigorta zorunluluğu yok mevzuat gereği. Ama yine banka kazanç elde etmek için zorunlu tutuyor. Yapmazsan, kredi vermem diyor.

Şu dönemde özellikle konut kredisi veremedikleri için, siz ben başka bankaya gidiyorum dediğinizde vazgeçiyorlar. Yani şu dönemde bu konuda elleri zayıf.

Benim bu noktada önerim: Konut Kredileri uzun vadeli krediler ve yüksek tutarlar olduğu için sigorta yapılmalıdır. Ben bu konuda çok vefat sonrası hayatta kalan ailenin duasını aldım. Yaşadığımız sürece ölümü düşünmüyoruz ama her an olabileceği de aklımızdan çıkmamalı.

Bu noktada, biraz bilinçli olup, sigorta teklifi alınmasını öneririm. Bu teklifte de mutlaka kredi süreniz boyunca, her yıl kredi ödediğiniz için azalan teminatlı sigorta yaptırırsanız ciddi anlamda ödeyeceğiniz tutar düşer.

Bazı sigortacılar daha fazla prim elde etmek için örneğin 100.000 TL Konut Kredisine 10 yıl boyunca 100.000 TL teminat kesip ciddi paralar talep ediyorlar. Halbuki ödeme planına bakıp, her yıl teminatı düşürerek teklif verirse primler yarıdan fazla düşer.

Bu konuda sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

Sevgiler,

Valla kredi puanınız da çok önemli 1000 puan ve altına kredi verilmiyor ve verilse de kefil istenme gibi bir durum ortaya çıkıyor. Hayatında hiç kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanmamış kişilerin KKB puanı çok düşüktür. Bu nedenle az da limiti olan bir kredi kartı kullanmanız ( 500 - 1000 TL limiti olan ) ve buı kartın borcunun tamamının ödenmesi gereklidir. O zaman KKB puanınız yükselir ve 1800 kadar çıkarsa bankanın insafına kalırsa 100.000 TL ye kadar ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Gözümle gördüğüm ve şahit olduğum adamın tekinin 2.000.000 TL borcu var icrası var her yerden kırmızı kart yemiş adama 20.000 TL kart çıkıyor , hiç borcu olmamış bir bankaya 1 kuruş bile olmayan bir vatandaşa da 1 tl lik kart bile çıkmıyor. Gerisini siz varın düşünün..

Şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim :

Kredi Notunuzu İyi Tutun

Bankalar başvurularda kredi notuna dikkat ediyor. Kredi notunuz ise geçmiş ödemeleriniz oluşturuyor. Eğer geçmiş ödemelerinizde sıkıntı yaşıyorsanız bankalar kredi notunuzu yükseltmiyor. Bunun için düzenli bir ödeme yapmanız gerekiyor. Borçlarınızı düzenli ödediğiniz zaman kredi notunuz yükselecek ve kredi limit artırma işleminiz olumlu yanıt alacaktır.

Orantılı Tercih Edin!

Eğer aylık geliriniz 3 bin TL ise sizin 100 bin TL'lik kredi kartı limiti tercih etmeniz olumsuz yanıt alabilir. Bankalar bu talep karşısında şunu düşünüyor: Bu parayı nasıl ödeyecek? Sizin kendi gelirinize göre kredi kartı limiti yükseltme seçeneğini kullanmanız gerekiyor. Bunun için gelirine doğru orantılı şekilde kredi kartı limitinizi artırmayı tercih etmelisiniz.

İstikrarlı Ödeme Yapın

Bankalar sizi tanımadığı için yaptığınız ödemelere bakıyor. Bu ödemelerin istikrarlı olması sizin kredi kartı limitinizi yükseltmeniz için olumlu bir seçenek. Düzenli ödeme yapmanız durumunda kredi notunuz da yükseleceği için banka size ret cevabı vermeyecektir. Bütçenize uygun bir şekilde harcama yapıp kredi kartı limit başvurunuzu yine bütçenize uygun şekilde belirlerseniz zararlı çıkmayacaksınız. Evet bazen teknolojik eşyaları alırken yüksek miktarda kredi kartı limiti istiyor. Harcama yapacağınız miktarda kredi kartı limitinizi yükseltirseniz ödeme yaparken de zorlanmamış olursunuz.

Limit Yükseltme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bankalar artık siz başvuru yapmadan kredi kartı limitinizi yükseltemiyor. Kredi kartı limitinizi yükseltmeniz ise çok kolay. Artık birçok banka online işlem seçeneğini sunuyor. Siz internet üzerinden, sms yoluyla ya da şubeye giderek kredi kartı limitinizde düzenleme yapabilirsiniz.

Hatırlıyorum Bankalar şube önünden geçenlere bile kredi kartı vermek istiyolardı..
Şimdi gerçekten kriterler vs derken kredi , k.kartı alabilmek zor
Kkb puanı (findeks) zor yükselip çok hızlı düşebiliyor.

Üst Alt