Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için İstanbul kart kullanımında yarım saatlik sınırlama

eyer böle bişey doğruysa bu bizden alınan ilk sarı öküz.bence. bu yapılmış bir nabız yoklamasıdır... eyer sesimiz çıkmassa ilerleyen yılarda daha çok kısıtlama getırelecek bu böyledir. ikinci adımsa 1 saate çıkarılacak daha sonrakı yılarda aylık lımıt verılecek belkıde ındırımlı halede gelecek. iett nin çokta iy niyetli olmadığını süreklı kartları değiştirerek, yenıleterek engelli vatandaşlardan para kazanarak
yaptığı uygulamalardan anlayabiliriz.....
15 dk sonra bındım bısey olmadı dıyen arkadaşlara:
istanbul kart: hala hazırda tam olarak oturtulmuş bir sistem değil. oyüzdendırkı ılerleyen günlerde saat kotası sisteme dahıl edıldığı taktırde yarım saat uygulaması başlayacaktır yıl sonuna kadar uzatılması halen alt apının eksıklıklerle dolu olduğunu gösterıyor.

Merhaba arkadaşlar.
İstanbulkart'la ilgili yaptığım araştırmayı aynen burada sizlerle paylaşacağım.

Belbimden istanbulkart uygulamasına bakan mühendis arkadaşlarla görüştüm sanırım ortada bir yanlış anlaşılma veya bilginin yanlış aktarımı söz konusun.

İstanbulkart'ın engelli ücretsiz kart uygulaması şu şekilde

Kartı hangi hatta veya hangi ulaşımda kullanıdığınız önemli değil ve kartta seyahat sınırlaması yok ancak aynı araçta kullanmanıza sınır var örneğin 72T Taksim Yeşilköy hattına bindiniz kartınızı okuttunuz yanınızda bir arkadaşınız var onun için hani olurda okursa diye tekrar okutmak istediniz buna izin vermiyor ve okuttuğunuz cihaza tekrar okutabilmeniz için yarım saat geçmesi lazım.

Kısaca hatlar arası kısıtlama yok sadece aynı(cihazda)sınırlama var...

Anlaşılmayan bir nokta varsa sorularını bekliyorum

Ve arkadaşlardan istirham ediyorum hangi konu olursa olsun eğer konu hakkında detaylı bilgimiz yoksa forum daki arkadaşları yanlış bilgilendirmeyelim ve kaosa karalamaya sebebiyet vermeyelim

Herkese iyi günler iyi yolculuklar.

Biz ileride bir gecede aniden kısıtlamalar gelmesinden endişe ediyoruz. Yani haklarımızı kıymık kıymık azar azar alıyorlar ki sesimiz çıkmasın.
Bir kurbağayı direk kaynar suya atmışlar ve kurbağa sıcaktan dolayı sıçramış kaçmış.
Başka bir kurbağayı ise ılık suya koymuşlar, suyu yavaş yavaş ısıtmışlar, kurbağa tepki vermeden orada kalmış ve zamanı gelmiş artık sıcaktan pişmiş.
Pişmeyelim :)
Bu arada uygulama hep böyle kalırsa çok güzel birşey...

Hayati_İslam;

zaten aynı araç içinde kullanılmayacağını sadece biz değil iett nin bütün kart türündeki kullanıcıları biliyor.

Kurumdaki arkadaşlarınıza, maillere cevap yazan kişilerin yanlış yönlendirmelere sebep olacak "gereksiz" bilgiler yazmamaları konusunda uyarılmaları içinde bilgi vermenizi rica ediyoruz.

dilerseniz bilgi mailini atan ve cc deki kişilerin isimlerini size ayrıca iletebilirim.

Evet Arkadaşlar ortada bir yanlış bilgi aktarımı söz konusun yukardaki mesajımdada belirtiğim gibi durum.

Belbim A.Ş. Müşteri Hizmetlerinden gelen maili aynen aşağıda paylaşıyorum.

Ücretsiz kart kişiye özel verilen ücretsiz seyahat hakkını barındıran bir karttır.
Kart sahibi otobüs, iskele/istasyonda ödeme cihazlarında ücretsiz seyahat edebilir.

Sadece aynı istasyon/iskele veya aynı otobüs içinde peş peşe ücretsiz geçiş yapamaz. Bu kısıtlama hak sahibini olumsuz etkilemez Eminönü İskele’den yolculuk yapan vatandaş 30 dakika içinde farklı bir yerde işlem yapmadan tekrar Eminönü İskele’de geçiş yapmayacaktır.

Veya A otobüsüne binen vatandaş 30 dakikadan az seyahat edecek veya farklı ulaşım aracı kullanmadan aynı otobüse tekrar binmek zorunda kalacağı durum olamaz.

Erkan nickli arkadaşım yazdığın mesajların hiç birisinin konuyla uzaktan yakından hiç bir alakası yok kaynaklarıyla beraber bildiğin bir şey varsa yaz açıkla konuş bir şey bilmiyorsanda kendi kendine senaryo yazıp boşuna formu kirletme olurmu.

evet, birebir aynı mesaj şimdi banada geldi daha açıklayı olmuş.

peki arkadaşlar refaakatçı kartla seyhat eden engelli kardeşlerimiz aynı otobüse nasıl binecekler.beraber

şimdi düşününki yenibosnadan metroya bindiniz zeytinburnunda tranvaya geçeceksiniz nasıl olacak (yenibosna - zeytinburnu arası 10 dakika) zeytinburnunda belediyeden çaymı ikram edecekler. umarım böyle birşey yapmazlar. bu çok büyük haksızlık olur.

Hayati_İslam nickli arkadaşım, sitede bilgilendirmelerin içinteşekkürler, olayı anlamış durumdayız,
fakat benim dediğim fikirdir, ileride bir gecede kartlarımızın yetkisi değişirse bu yazıları size göstereceğim. Forumu kirletmiyor fikir ve düşüncelerimi söylüyorum.
Millet senin dediğini anlamıyorsa ne yapabilirim. Ben anladım ve üstüne düşüncelerimi söyledim.

Engelli yolcularımızın istanbulkart’larla kullandığı kartlarla ilgili kullanım şekli şöyledir;

Ücretsiz kart kişiye özel verilen ücretsiz seyahat hakkını barındıran bir karttır. Kart sahibi otobüs, iskele/istasyonda ödeme cihazlarında ücretsiz seyahat edebilir.
Sadece aynı istasyon/iskele veya aynı otobüs içinde peş peşe ücretsiz geçiş yapamaz.

Bu kısıtlama hak sahibini olumsuz etkilemez Eminönü İskele’den yolculuk yapan vatandaş 30 dakika içinde farklı bir yerde işlem yapmadan tekrar Eminönü İskele’de geçiş yapmayacaktır. Veya A otobüsüne binen vatandaş 30 dakikadan az seyahat edecek veya farklı ulaşım aracı kullanmadan aynı otobüse tekrar binmek zorunda kalacağı durum olamaz. Saygılarımızla BELBİM

merhabalar iett özellesiyor
kartlar kalkacak
secimlerden sonraya tarih vermisler
seçim malzemesi olcaz gibime geliyor...

Arkadaşlar o sınırlama aynı araç için geçerlidir zira ben 3-4 aktarma yapıyorum günde kısa aralıklarla hiç bir kısıtlamayla karşılaşmadım.

ben degişmedim daha işyerinin servisi var eski kart sene sonuna kadar geçiyor zaten izinli bir günde degişirim değişenler yazsın eski karttan başka bir şey istiyorlarmı

Benim düşünceme görede böyle bir durum ŞİMDİLİK yok .. Fakat olabilir. Bu kartın daha çok sorunu çıkar diye düşünüyorum, asıl kart sahiplerinden alıp başklarıda kullanmaya çalışabilir. Gördüğüm kadarıyla kimse cüzdanından çıkartıp okutmuyor herkes cüzdanını yaklaştırıyor, bunla beraber problemler, art niyetler istemesekte olacak gibi..

peki işe 2 otobüsle gidiyorum..hee işe geçkalacam lan..aynı otobüse binmek sınırlı ..yuh şaşma..kartı okutmak neden acaba ..bakalım nasıl beleşci diye kaç defa kullanıyor diyemi öğrenmek istiyor..yani kart okutmak ne luzum var..kart okuturken fena ses geliyor sanki hırsız alarmı:)..

Üst Alt