Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2024 yılı limiti..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Noah

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1 ocak 2024 güncel: 1.591.000 TL oldu

———
2024 için limitin 1.606.000₺ olduğu yönünde haberler dolaşıyor. Ne derece doğrudur bilemem ama Ocak ayına kadar o paraya Corolla bile alınamaz gibi geliyor bana.
Hükümet bu konuda niçin bu kadar umursamaz? Kötüye kullanıldığını düşünüyorsa belli kurallar getirebilir. Kendi açımdan konuşursam ben arabasız hiçbir yere gidemem. Araba benim için en zaruri ihtiyaç. Ve aracı sadece ben kullanıyorum. Benim gibi olanlar için ayrı bir kanun maddesi olamaz mı? Bu diğer mağdurları görmezden gelme değil. Ama Böbrek hastası babası için -ki ayda 8 kez araba kullanacak onun için- kendisine bir araba alıyor engelsiz şahıs. Diğer absürt olaylara hiç girmiyorum. Olan benim gibilere oluyor. Ne araç bulabiliyoruz ne de doğru dürüst araç alabiliyoruz.
Ocak da mesela elektrikli araç bulabilir miyiz o fiyata? Hiç sanmıyorum. Hibridler bile o fiyatı geçer. Böyle bir söylenti varsa mutlaka oluyor limitte hiç artmıyor. İlginç bir ülke olduk vesselam.

Hiçbir derneğin hiçbir sivil toplum kuruluşunun malesef ne isteği ne gayreti var... Artık olağan bir durum oldu bu mağduriyet en azından marka sınıf sınırlaması getirip yardımcı olsunlar....

Green54

Bence de parasal bir üst sınır yerine tüm markalar incelenip alınabilecek modellerle kısıtlasınlar en azından.

Yerli arabamız TOOG yerli arabamız var devletimiz bu kadarını düşünemiyor mu ki en azından yerli araç en alt limit olması lazım ,yani en azından bizlerin TOOG alabilmemiz lazım (en azından engellilere kontenjan da vermeleri gerekir diye düşünüyorum) ve 1600 tl olursa devletimiz bize diyeceği siz engelliler sürünmeye devam size araba filan yok demek olacak bence ..

1600 rakamı söylenti değil, öngörü.
Şöyleki Her yıl Ötv limitini belirleyen şey O yılki yeniden değerleme oranıdır. YDO yu belirleyen şey ise o yılkı Ekim ayında 12 aylık ortalama ÜFE nin bir önceki yıla oranıdır. Bu bağlamda 3 kasım tarihinde açıklanacak Enflasyon oranları ile birlikte YDO oranı da belirlenmiş olacak.
En son açıklanan eylül enflasyonuna göre hesaplanan YDO % 58 civarında. Ekim ayı enflasyonu sıfır çıksa bile 2024 yılı için Engelli araçları için ÖTV limiti 1004000 x 1,58 =1586000 olacaktır. Yani rakam 3 kasım tarihinde netleşmiş olacak ancak 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Tabi Cumhurbaşkanın oranı % 50 artırma ya da eksiltme yetkisi bulunmakta ancak bu yetkiyi kullanmayacaktır.

Bıktık Lanet gele limitinize...komple kaldırında her sene ümitlenmeyelim beklemeyelim boşa....

şu engelli muafiyet olayını artık sadece ortepedikten çıkarılsın adamın bir parmağı olmuyor yarı fiyatına araba alıyor %80 raporu olan 3/1 ini alıyor adaletsizlik

biz şansa aldık bu sene içinde ama dizim bükülmüyor araba alçak içine girip oturmak mesela dizim ağrıyorken ya da atel takılı iken işkence işte limitin yettiği araba bu kadar olur.düdük kadar bagajı var şimdi dizden ameliyat olacağım tekerleki sandalyem mümkün değil sığmaz o bagaja.ben pişman oldum açıkçası bu modeli aldığımıza ama bulduğumuz tek araba buydu .şimdi yorum yapacağım da uçak sayısı sarayın masrafları vs öelden hakaret yiyeceğim. yazmıyorum ama kullanmak zorunda kaldığım kemoterapi hapım ödeme listesinde değil başka ilaç alınca emekli aylığımdan kesinti oluyor bu ve bunun gibi tüm yediğim kazıkları umarım sorumlular da yer .kemoterapi ilacı peşinde koşar .ameliyatlı dizi ile orda burda sürünür mr için 33 gün sonraya gün verilir. keşke manda sütünden yoğurduma ejder meyvesi dilimleyip yiyebilseydim.
devlet hastanesine düzenli yatıyorum ve yemek bavuluma koyuyorum eşim ya da babam yemek alıyor . hastane yemeklerini foto çekip sağlık bakanlığına yolluyorum bugün tbmm meclisinde hangi yemek var buyrun bugünkü öğünüm diyip foto atıyorum.inanın sokaktaki köpeğe vermem o kalitede yemekler ......yüzmilyarca vergi toplayan devlet hastanede yatana çalışan doktora hemşireye bunu reva görüyor.nokta

sakura71
mehmet şimşek gerçekleşen enflasyon değil beklenen enflasyondan memura emekliye zam yapmayı düşünürken %50 olmaz ayrıca beklenen enflasyon neydi %4 .....para lazım devlete .

Neden ÖTV indirimli araç almak zorunda kalıp size sorun yapan bir araç aldınız. Zira aynı durum bende de vardı. Limit yüzünden benim ihtiyaçlarımı karşılamayan küçük bir Aracı ötv indirimli almak yerine aynı paraya ihtiyaçlarımı karşılayan ikinci el araç aldım ve halen kullanıyorum. Bir çok engelli arkadaşım aynı hatayı yaptı, b sınıfı araçları ÖTV indirimli alarak kendilerini sınırlandırdılar. Hatta bayilere fazladan 100-200 bin para vererek.
Ben şu anda ikinci el aldığım otomatik vites berlingo araç kullanıyorum. Yerden yüksek geniş büyük. Yılbaşında limit düzelir şartlar uyarsa satar üzerine para koymadan aynı paraya ÖTV indirimli araç alırım.

2024 ötv oranları belli oldu

2023 yılında 1.004.300 TL olan ötv limiti 2024 de yeniden degerlendirme oranına göre 1.591,255 tl olmuştur

Bloombergin haberine göre ;
2024 yılı yeniden değerleme oranı belli oldu

2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu.

Dernekler bu rakama itiraz edip arttırmalılar minumum 2 milyon olmalıdır.

2024 ötv uygulaması

Engellilerin araç alımında 2024 yılı ÖTV muafiyeti üst limiti 1 milyon 4 bin 200 TL'den 1 milyon 591 bin 255 TL'ye yükselecek.

Bir zamanlar 1.6 motor araçlara burun kıvırıp aman silindir hacmi kalksın diyen sonra bu oranlar çıkınca alkışlayan kişiler sizi de unutmadık. Şimdi de kaç paralık araç alacağız hesabı içinde olmaya devam ediyoruz. Artık şunu anlayın AKP eğer bir şey yapacak ise iki kere düşünün derim.Anlamayan var mı?

bence insiyatif alıp birilerinin bu limiti 2 milyon yapması lazım.

1.6 milyon TL ye araç kalmaz şubatta

neden alsın o insiyatifi amaç zaten kimse araç alamasın değil mi.

ötv yi istiyor işte açık açık, ödeyin ötv sini istediğiniz aracı alın deniyor bunun başka izahı varmı

Ne fayda ki Cumhurumuzun bu güne kadar ağzından bizler hakkında bir kelam çıktı mı ki araç fiyatıyla ilgilensin bizler araç olmadan evde mahkum kalıyoruz arabalarımız bizim ayaklarımız ama bunlar empati yapmadıkları için ne verilerse kabulleneceğiz malesef. :(((
sakura71

deasn12

aylar önce aldığımız araç bu limite çıktı zaten şu an .elde var sıfır.ocakta hatta 1800 olacak araç istesek alamazmışız....bence ötv ile ilgili tek gecede yasa çıkacak bu hakkı çok çok az bir rakama düşürecekler .şöyle şu an her türlü vergi pasaport trafik ceza konut vergisi cezalar herşey 2-3 katına çıktı çünkü kasa boşşşşşşşş. vergileri 2-3 katına çıkarana ötv çok batıyor haliyle .avrupa birliğine girmek için bir kriter maddesi olan ötv muafiyeti avrupa birliği de hayal olunca ....gözden çıkarılr ....kira zammını bir gecede %:25 e sabitleyen tabi ki bir gece de ötv yi iptal edebilir .yapamaz demeyin .yaptık oldu örneği yüzlerce var

hanifeaydin

dahada fazlasını alır ama yinede iptal etmez. çünkü çok ciddi bir gelir ötv.

kirayı % 25'e sabitledi doğru ama kimin için sabitledi vatandaş için, millet bir birini kırıyor o yüzden, adliyeler ev sahibi kiracı davaları ile dolmuş halde. Çözüm mü oldu sanki.

devletin kendi kiraladığı binaların kira artış oranı ne peki tüfe oranı :) niye onlarda % 25 e sabitlenmiyor

Şu limit denen şaçmaliği çıkaranin allah bin türlü belasini versin. Adam zaten engelli hayatı zor geçiyor bide bunlar zorlaştırıyor. İnş iki cihandada yüzünüz gülmez

ben verdim mahkemeye,,, evimin sahibi gibi davranıp zammına kendi karar veriyordu

Ahlat ta yapılan cumhurbaşkalığı sarayının yanına bakanlar için de saraylar yapılmış.....devletin sarayları için bizim vergilerimize ihtiyacı var.

Elektrikli araç almayın arkadaşlar hepsi çöp bunlar.Benzinliden şaşmayın.

affınıza sıgınarakdan limit sınırın geldiği tarihte aklımda kalan motor hacmi 2000cc'ye kadar olan araçlarıda alabiliyorduk doğrumudur ?

Bu gne kadar cumhurun bizlere le ilgili bir konuşmasına denk gelen var mı ki %50 arttıracak şaşarım :DDDD

Çok beklersiniz... Engelli sadaka ücretinde maaş alıyorsun şükür et, ekmek yiyorsun şükür et, daha fazla isteme şükür et!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt