Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2024 yılı limiti..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu limit konusunda gerçekten sıkı bir çalışma olması gerek. Yada direk kalkması gibi sadece bu ay bazı firmalar 60 bin TL zam yaptı bu demek oluyor ki daha ocak ayı gelmeden limit açıklanmadan erimeye başladı. AKP bu yasası düzeltmesi gerek. Ya değil ise dalga geçer gibi limit dedikleri şey aylar içinde yok oluyor aynı asgari ücret emekli ve çalışan maaşları gibi vallahi pes.

ben 18 yaşındayım ehliyet alacağım sağ kolumun humerus kemiği protez kolumda kısalıkta var bu yüzden %33 ortopedi %60 onkoloji oran verdi ben oranları düşük gördüğüm için itiraz raporu çıkardım açıklama kısmında hiçbir şey yazmıyor ilk raporda ilk sağlık kurulu raporumda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi vardı şuanki raporda yok napabilirim ötv indirimi almak için ve aynı zamanda ehliyet için komisyona sevk ettiler orda kodlar yazılıcakmış tavsiyeniz olurmu

Oyle haklisiniz ki. Suistimal varsa ceza verin duzeltin. Gercek kullsnicilari neden cezalandiriyorsunuz. Neyi dogru yapitilar ki emekli maaslari da berbat durumda. Hic dikkatle egilen yok aksayan konularin uzerine. Maalesef ocak ayinda en kiytirik araclar bile zamlanicak. En az 2,5 olmali limit.

ikinci bahar ülke halinden memnun değil mi öyle olmalı ki bu sistem 5 yıl daha devam etsin dedi Milletimiz. O halde devam etsin.

akp ye oy verenlere bu ımkanlar bu maaş bıle cok .. siz sectınız ıstedınız ağlanmayın .

Engelliler İçin ÖTV'siz Araç Alım Limitini Kaldırmak İçin Harekete Geçmeliyiz.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu hakkımız fiyat limiti geldikten sonra kullanılamaz hale geldi. Her sene limit değişiyor ve ilk 3 ay içinde eriyip gidiyor. Bunun için bir instagram sayfası kurdum ve takip edip desteklemenizi bekliyorum. Ne kadar kalabalık olursak o kadar etkili olabiliriz. Özellikle muhalefetteki siyasilere ulaşırsak daha da etkili olabilir. İktidar, muhalefetin ile getirdiği şeyleri hemen gündemine alıp uyguluyor biliyorsunuz. Lütfen sayfamı takip edin. arabasiz.engelliler

https://www.instagram.com/arabasiz.engelliler/

ksahin

Engeliler birlik için de olmadığı sürece sosyal medya filan dikkate almazlar özellikle AKP almaz. AKP en korktuğu şey seçim sandıklarıdır. Bu yüzden engelli temsilcisi olan arkadaşlar AKP gidip şu işi düzeltin yoksa sandıkta engelli ve aileleri olarak sizden hesap soracağız demesi gerek ama bu hesap sorma işi de cidden sandıkta olması şart. AKP geldiğinden bu yana doğru düzgün çalışan bir dişli kalmadı.

Ben yeni senede hiç umutlu değilim açıkçası diyorlar cumhurbaşkanı yetkisini kullanacak bu senede söylemişlerdi ama hiçbirşey olmadı yeni yıldada öyle olacak hiç umutlanmayın bence.

Engelliolmak

Hangi sandık o acaba. Hani şu kimsenin araç alamadığı, bayilerin araçları stokladığı 28 Mayıs 2023 de olan sandık mı.

Bir atasözü ne diyor.

Geçti Bolunun pazarı.

Bu platformu takip eden hiçbir dernek yönetici konfederasyon,federasyon yetkilisi yokmu en azından çıkıp biz gittik ziyaret ettik şunu yaptık vs deseler bari!

Sivil toplum kuruluşlar engelli dernekleri yine yeniden önerilerde bulunması lazım. limitin kaldırılması lazım. olmuyorsa en az 2 milyon tl olmalı.

Green54

Gittik, yüz defa, önerilerde bulunduk, kimsenin şeyine değil...

Emeğine sağlık Bizde olan en büyük sorunda işte burada başlıyor seçim zamanında bu siyesilerden sandıkta hesap sormak. Eğer engelli ve aileri birlik içinde olsak parti kursak bugün CHP sayesinde AKP den kopan partilerden daha çok vekil çıkartırız. Bizde olan en büyük sorun birlik içinde hareket etmemem işte bu yüzden iki yakamız bir araya gelmiyor gelmeyecek de . Bu ülke de bir şeylerin yoluna girmesi için bazı kesimlerin artık daha iyi düşünmesi gerek. Emekli, asgari ücretli, vs vs ya değil ise seçim zamanında milletin peşinden ayrılmayan siyesiler seçimden sonra yüzümüze bakmamaya devam eder.
i

Engelliolmak

emekli dusunebılıyor mu sence _? yada asgarı ucretlı calısan..adam sogan ekmek yerım yınede erdogana oy verırım dıyor . Bu sayfada bıle AKP yı savunanlar ne kavgalar yaptılar . şimdi seslerı cıkmıyor fırıldakların . . Bir atasözü var her zaman söylerim.. Sen eşşek olduktan sonra semer vuran çooook olur...

Oyları siz vermediniz, ben vermedim. Kim veriyor bu oyları ?

Bir şey dikkatimi çekiyor mevcut hükümet biseyleri hep kısıtlama engel koyma derdinde ama bunlari yaparkende hep eline yuzune bulastiriyor. Engelli arac alim limiti, ögrenciye bilgisayar veriyor limit koyuyor koydugu limite eden bilgisayar kullanilmayacak kadar yavaş zira telefonda ayni durum. Emeklide ayni durum var çalisaniydi calişmayaniydi ikramiyesiydi. Bunlari hangi ileri düzey zekaki yönetici ortaya atiyor aceba. Bişey yapmaya çalisarak hersey nasil çöp haline getirmeyi başariyolar anlamiyorum. Bu tür yapilan işler genelde kârdan çok zarar açar aslinda hem verene hem alana. Oysaki bununla ilgili birsuru soz var. Ya sev ya terket. Ya hep ya hiç gibi 🤣

Burada olay şudur. AKP ülkeyi yirmi yıldır yönetiyor. Ama bu zaman içinde ülke de düzgün bir şekilde çalışan tek bir sistem kalmadı. Ve artık işler çığırından çıktı. AKP bunca zaman ülke de kötü giden durumdan hep dış güçler falan filan diye diye işin içinden çıktı. Hiç gördünüz AKP nin buda bizim yüzümüzden oldu dediğini? Bakın yakın bir zaman içinde futbol da yaşanan bir olay oldu. AKP ülke de siyasetin girmediği yer bırakmadı ve siyasetin girdiği her yerde darma dağın oldu. 20 yıldır ülke de yönetimde olan AKP zamanında şunu gördük... Ekmeğe zam gelir fırıncı suçlu, ilaca zam gelir eczacı depocu suçlu, patates soğan a zam gelir çiftçi suçlu, kiraya zam gelir ev sahibi vicdansız ve suçlu daha bir dünya yazarım bu konu da bak bu engelli araç alımı konusu ve araç fiyatlarının başını alıp gitmesi bunun da tek sorumlusu var oda AKP çünkü sen denetim yapmaz ise herkes bildiğini okur öyle de oldu ya ülke de araç yok dediler firmalar tarlalar da cami otoparklarında binlerce araç stok yaptı ve bu adamlara kimse bir şey sormadı. Engelli vatandaş araç almaya gidiyor bayii ye adamlar sanki ceplerinden para çıkıyor gibi ağızları yüzlerini eğiyor. Eğer bunlara sıkı denetim yapılsa hiç biri cesaret edemez. Görevlendir bir kişiyi bayileri dolaşsın engelli gibi araç almak için sonra normal fiyat da fazla fiyat çeken firmalar bayiler olduğun da bas cezayı koy kapılarına kilidi. Bu dediklerimi yapacak bir yiğit var mı? Nerede.... artık insanlarında aklını başına alması gerek ya bu şekilde bir yönetim asla görülmedi ...

Engelliolmak

aynen öyle kardeşim ama bunu maalesef cahil bir kısım göremiyor . Sıyasetın gırmedıgı yer kalmadı . 2 gün önce hakem dövüldü futbol federasyonu baskanı bayragımızı ındıremeycekler ezanımızı susturamayacaklar dıye acıklama yaptı . Sözler bır yerden tanıdık gelıyor . Siyasal islam ülkeyi bitirdi her yonden .

Muhalefet yokki. Muhalefet iktidardan daha geri zekali oldugu icin suan halen akp iktidarda. Adam degissin dedik değişti gelen adamda mikrofonu eline alir almaz ona buna slm gondermeye başliyor. Ondan sonra akp niye kazandi.

Engellilerin araç alımında 2024 yılı ÖTV muafiyeti üst limiti 1 milyon 4 bin 200 TL'den 1 milyon 591 bin 255 TL'ye yükselecek.

Limitin dediğiniz fiyata yükselmesi kesin mi acaba? Ya da son anda geçen yıl olduğu gibi sürpriz bir tebliğ gelebilir mi ÖTV^siz araçlarla ilgili?

Fiyatlar uçmuş abuk sabuk arabalar 3 milyon olmuş 2 milyon bile yapsalar alamıyoruz toptan limitin kaldırılması lazım.Yükseltmeklede olmaz.

Cango

Ben aracimi aldigimda 2017 de limit aracimin 2 kati idi. Suan aracin sifiri 1700 bin 2 ile çarp 3400 yapar. Limit en kötü 3 milyon 500 olmasi lazim. Bana kalirsa limit diye bisey olmamasi lazim. Engelliye engel koyma resmen

@Green54

Gittik, yüz defa, önerilerde bulunduk, kimsenin şeyine değil...

Yetkili kişiler politik davrandıkları için gündeme gelmeyen konuları dikkate almamaları normal. Bir şekilde muhalefet partiler kanalıyla olayın gündeme gelmesi lazım. Seçimden öncesini hatırlayın, muhalefet bir şey diyor ve iktidar yapıyordu. Daha eski örneklerde cam filmi yasağı tamamen kamuoyu baskısıyla geri aldırılmıştı. Benim muhalif partilerde etkili isimlere ulaşacağım bir çevrem yok, öyle bir imkanım yok. İmkanı olanlar muhalefete ulaşsa ve konuyu gündeme getirmeye çalışsa çok iyi olur. Kamuoyu baskısı kurmak, yetkili kişilerle görüşmekten çok çok daha etkili olur.

Bazı youtube kanalları, kanunun eskiye döneceğini söylemeye başladı. Fiyat sınırının kaldırılıp, içten yanmalılarda 1.6 motor, hibritte 1.8 ve elektrikte de belli bir KW.saat sınırı geleceğini söylüyor. Hazır ufak tefek dedikodular varken bir an önce konuyu gündeme taşımak lazım.

Sosyal medya konusunda profesyonel arkadaşlarımız varsa, onlar da konuyu gündeme getirebilirler. Gerekli yardımları elimden geldiğince yapmaya hazırım.

Bu konu ile ilgili resmi gazete ne zaman yayınlanıyor? Yarın mı? Yoksa sonraki hafta yılın ilk haftasında mı oluyordu geçmiş yıllarda?

Emre555

Aynen benim de merak ettim konu cidden bu. Yerel seçim de hazır geldi AKP sandıkta tek oyum ile de hesap soracağım. Malum kısa bir zaman önce Milli Piyango da indirim uygulandı vergi konusunda o zaman istediklerini istedikleri şekilde yapıyorlar ise engelli için de araç konusunda limit artışı yapabilirler. Öyle değil mi?

engintoprak85

olaya boyle bakarsan adamlar istanbul yerel seımlerını kazanmak ıcın trt kanalında öcalandan mektup okuttu , neler neler yazmak ıle bıtmez daha gun once 12 sehıt verdık . olaya ekomomık yonden bakın teror olaylarına gırersek akp nın elıne kımse su dokemez . muhalefet deıl mıllet grızekalı ..

30 aralık 2023 2. Mükerrer resmi gazeteye göre limit 1591200 tl oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt