Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler konulu Siyaset Meydanı programı üzerine görüşler [Tartışma]

Salı ve perşembe günleri evde olamadığımdan programı çok istediğim halde izleyemedim, bu nedenle konuya da girmek istemedim; ama yapılan bir yoruma karşılık birşey söylemek istiyorum.

Kendi acını/yaranı dile getirirken bir başkasının yarasına/acısına bile bile basmak tahammüden acıtmak nasıl bir anlayış. Birilerinin bir hakkından herhangi bir sebepten mahrum kalmasını normal/olağan/olması gereken olarak karşılıyorsanız hatta abartıp sevinç kaynağı yapabiliyorsanız.. birilerinin yaşadığı ama size dokunmayan haksızlıkları "ama" ların içine sokabiliyorsanız.. yaşanılan insanlıktan uzak ayıpları, diğer kusurlarla kıyaslayıp ruhunuza su serpme yoluna gidebiliyorsanız.......vs. kusura bakmayın ama o "öteki"leştirilmeyi çoktan hakediyorsunuz.

Bilinç, yapılan bütün haksızlıkların karşısında ayağa kalkabilmek ve aynı onurlu duruşu sergileyebilmektir; canınız acıdığında ayağa kalkmak değildir. Eğer sesiniz yalnızca size dokunanlara karşı çıkıyorsa, hiç çıkmaması daha güzel olur.

Nazım Hikmet'in sevdiğim şiirlerinden birinin birkaç satırını size hediye ediyorum, umarım uyanışınıza sebep olurum..

.............
Bir de Fıransız yazarı öldü,
gazetede okudum.
Adını bile duymamışsındır.
Çok ihtiyardı zaten,
Üstelik de egoist,
sinik,
cenabet herifin biri.
Her şeyle alay etmiş ömrü boyunca,
hiçbir şeyi, hiç kimseyi sevmemiş,
bir köpeklerle kedileri,
ama yalnız kendininkileri.
Mülakat vermiş ölmeden birkaç gün önce,
ölümü alaya alıyor aklınca,
ama belli dehşetli de korkuyor.
...................

Hazır buraya kadar gelmişken, konu hakkında birşeyler söylemeden de geçmeyeyim :D Tamamen yorumlardan yola çkarak söylemek istiyorum ki biz kendi içimizde sorunlarımızı konuşamayacak kadar yozlaşmış durumdayız malesef.. tartışma boyutu yine kavgaya dönüşmüş anladığım kadarıyla :) dernek başkanları ve konuklar arasında söz/sükut nedir bilmeden öne çıkma gayesiyle yine ustrupsuzluklar yine karalamalar ve kinayeler arz-ı endam etmiş. :wink:

Bir kesim bu yardım kampanyalarını(!) postmodern dilencilik olarak tanımlarken; bir kesim isyan ediyor, insanların merhamet duygularının kullanılmasını gerekli buluyor. Ve siz tutup da postmodern dilencilik dediğinizde bu diğer kesim isyan ediyor, "artık sağlıklı bireyler üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmiyor.." diyemeyeceğim mealinde tepki veriyor sorumluluk anlayışına bağlı olarak.

Engelli bireylerin ihtiyaçlarını gidermek, sorunlarını çözmek ve hayat standartlarını olması gereken düzeye taşımak devletin işidir, derneklerin vakıfların ve insanların vicdanlarının değil.

Sadece Bülent bey konuşsaydı program daha verimli olabilirdi düşüncelerimi dile getiren birini tam dinlemeye başladım derken yine süreee bitti mikrofon saçma sapan konulara doğru yol adı

SELAM ..
ALİ KIRCANIN PROGRAMINI TESADÜFEN İZLEDİM.
ERTESİ SABAH BÜLENT YILMAZ'A NASIL ULAŞABİLİRİM DİYE DÜŞÜNDÜM.
çÜNKÜ HEMEN İSİM VE SOYİSMİNİ NOT ALMIŞTIM.HATTA İNTERNETTE KESİN YAZILARI VARDIR DİYE ARAMA YAPTIM FAKAT SONUÇ ALAMADIM.
DAHA SONRAYA BIRAKTIM ( İŞLERİM YOĞUNLAŞMIŞTI BELİRLİ DÖNEMLER ARTAR..)
BU SİTEDE BU GÜN BU YAZILARI OKUYUNCA SANKİ YILAR ÖNCE3SİNDEN BİR TANIDIĞIN İZİNİ BULMUŞ GİBİ HİSSETTİM.
BÜLENT (PEGASUS) ORADAKİ TAVRINI TÜM BENLİĞİMLE ONAYLIYORUM.
EKSİKLİKLER OLABİLİR EĞER KOŞULLAR İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLSA SENİN DAHA FARKLI ŞEYLERİ ORTAYA KOYAÇAĞINA İNANIYORUM.
SENİN KONUŞMALARINI DİNLERKEN BEN OLSAM AYNISI YAPARDIM BELKİDE EKSİK YAPARDIM BİLMİYORUM.FAKAT BENİM UMUTLANMAMI SAĞLAYAN TEK OLMADIĞIM VE AĞAÇLARIN BİRER BİRER ÇOĞALDIĞINI
GÖRMEKTİ.TEŞEKKÜRLER...FAZLA LAF POPİLİST YAPABİLİR(ŞAKA)

KUYUCAK'LININ SESİNE KULAK VERELİM....

BU SÜRECİ FARKLI BİRŞEYLERE SIÇRATMAK GEREKİYOR.

BUNUN İÇİN ÖNERİM.

SİZLER BİRBİRİNİZİ TANIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA EN KISA ZAMANDA GENİŞ BİR TANIŞMA TOPLANTISI YAPILIP AYNI TOPLANTIDA NELER YAPABİLİRİZ NASIL YAPABİLİRİZ.VB KONUŞABİLİRİZ.
BU TOPLANTI NEREDE OLURSA GELMEYE ÇALIŞIRIM.
TEŞEKKÜRLER

Sevgili dost sitenin örgütlenmesi ve mücadeleyi daha farklı bir alana taşıması talebi daha öncede defalarca dile getirildi.

Bu konuda farklı fikir ve önerilere tabiki açığız. Ancak bu karar nihai koşullar göz önünde bulundurularak alınacaktır.

Kişisel görüşüm dernek vb olmadan da gerçekten samimi olduğu iddiasındaki arkadaşların bir araya gelerek bir şeyler yapabileceği yönündedir.

Kaldıki sitemiz bu anlamda gerçekten güzel işler yapıyor. sitemizin gücü göründüğünden çok daha fazladır, bunu gururla söyleyebiliriz.

Ancak tabiki yapılanlar asla yeterli değil ve kısmi başarılardır. Bunlarla yetinmemiz mümkün değil.

Bu nedenle örgütlenme ve mücadeleyi etkinleştirme isteği ve azmindeki arkadaşların örneğin belirli konularda bu konuda ne kadar samimi olduklarını görmek bizleri memnun eder.

Ama bunun yolu öncelikle sanal katılımdır. Dikkat edileceği üzere mesajlr belli üyelerin üzerinde dönülüyor.Sanal alemdeki katılımın bile bu denli siteksizce sergilendiği yerde reeel örgütlenmeye gelecek talebi bir daha düşünmek gerekir.

Kaldıki sanal örgütlenmenin reele tasınması da olayın kendine içkin zorlukları nedeniyle kolay değil. Yani ülkenin dört bir yanına dağılmış arkadaşları yılda bir kez Wattabe için toplayabiliriz ama sürekli olarak bu mümkün değil.

Ama bu milyonlarca engellinin yaşadığı ülkemizde gelecekte internet kullanımının artmasıyla patlama yapacak sitemiz için gelecek projeksiyonlarından biridir. İlerde üye sayımız inşallah yüzbinleri aştığında belki bu tür örgütlenmeler için çok daha avantajlı olacağız.

Çok güzel yaaaaaa

Bir çok anlamda bu istek önemli, hep istendi zaten farkındayım da o zaman nasıl oluşacak bende merak ediyorum.

selam. ARKADAŞLAR
eNGELLİLERİN MÜCADELESİNİn bulunduğu çemberden çıkarak daha farklılaşmasını isteyen DOSTLAR bir araya gelelim Oturalım konuşalım
zincirin ilk halkalarını oluşturalım.nasıl yapılmalıyı cevaplayalım
bunun uzun soluklu olduğu biliçiyle hareket edelim hangi taşların ne zaman hareket ettirileçeğini orta şekillendirelim.
Dediğiniz gibi belirli kişilerin tartışmaları ile sürüyor.Onlarla ve isteyenler ile bir perpektif vb oluşturalım .
Bunun için bir gün ve yer belirleyelim 2-3 gün konuşalım
ben genel için neresi uygun ise oraya gelmeye hazırım.
Eğer böyle bir organizasyon yapılıp katılanların bir damla teri ile çağlayan oluşturulacak ise bir değil iki damlam
dünde bugünde hazır.Bugünün bir adımı yarının balyozu olaçağı bilinciyle
hoşcakalın AYDIN YARINLAR

Üst Alt