Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler okul tercihinde bulunurken nasıl bir yol izlemeli?

abla ben zaten bütün gün bilgisayardayım herşeyiyle ilgilenebilirim o tarz bir grubun ...

Muratcan Kardeşim;
SBS puanın mükemmel. Tebrik ederim.
Senin bu puanla okul tercihi gibi bir sıkıntın yok, sen şimdi çevre tercihi yapacaksın.

Senin gibi 464 puan alan bir öğrenciye de kimsenin şurayı tercih et, şurayı tercih etme demek gibi bir hakkı da yok. O puanı alabilen biri tercihlerini de yapmıştır zaten.

Çevre tercihi edecez dedik ya, ben senin yerinde olsam Edirne Keşan tek tercih yapar bırakırım. Mevcut çevrem de bu imkan varken, bilinmeyene doğru yol almam.

Senin gideceğin okulun yada okulun eğitim kadrosunun iyi kötü olması seni hiç etkilemez. Sen hedeflerine her okulda rahatlıkla ulaşabilirsin.

24 Temmuzda yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra başlayacak mücadelemiz. Okulların açılmasına 2 aylık bir süre kalacak ve bu süreçte gideceğin okulun sana uygun hale getirilmesi gerekiyor.

Getirecekler de....

Sevgiler

abla ben sitede yeniym, site içinde o tarz gurplar kuruluyor mu

ben zaten kesandakı yusuf capraz lisesine gıtmeyı ıstıyorum aslında tek alternatifim de o fakat tercihde birkac okul daha yazmamın bır önemı var mı

----------

o puanı kazandıgıma göre gıtmesem bıle tercihte o okulları yazmak benim hakkım olduğunu düşünüyorum.
bi sakıncası olur mu ki ?

ıyıde hocam cevremde gıdebıleceğim 2 okul var 2sınıde yazdım zaten...

peki önemli olan okumam bunun için ilgili herkesin fikri bnm için önemli.
bu arada mutlu rehberlik merkzinde çalşan bi abla bana msnden ulşarak; ilçemdeki rehber merkezine gitmemi,ordan bni okula yönlendreceklerini, okulun da bana yardmcı olacağını söyledi. ama annem buna pek sıcak bakmıcaktır.Şuan evde yok.

benim gibi okulla ilgili sorunlarınız varsa ve uygun okulu arıyorsanız bu konuya msj yazıp destek isteyebilirsiniz...

MURATCAN Kardeşim
Aşağıdaki varsayılan tercihlerin üzerinden açıklama yapmaya çalışayım sana.

1-Kadıköy Anadolu Lisesi (482)
2-Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi (469)
3-Balikesir Yırcalı Lisesi (468)
4-Haypaşa Lisesi (463)
5-Yeşilköy Anadolu Lisesi (458)
6-Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sos. Blimler Lisesi (455)
7-Ankara Prof. Dr. Mehmet Kaplan Sos. Blimler Lisesi (447)
8-Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi (422)
9-Tekirdağ Anadolu Lisesi (409)
10-Keşan Anadolu Lisesi (380)
11-Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi (349)

Bu tercihlerine göre I. Yerleştirme Sonucunda 5. tercihin Yeşilköy Anadolu Lisesine yerleştiğini varsayalım.

Daha sonra eğer istenirse II. Yerleştirme işlemlerine katılma hakkın var.
I. yerleştirmedeki kazanılmış haklarını kaybedersin ve eğer varsa üst sıralardaki boş kontenjanlardan birine yerleşmek için uğraşırsın.
II. yerleştirme de en kötü ihtimalle yine I. yerleştirmedeki sonucuna ulaşabilirsin. Ama %100 kesinlik yok, olmayabilir de...

Son olarak bir de Tercihin de Yükselme İşlemi var. Kazanılmış hakların saklı kalıp eğer varsa üst sıralardaki boş kontenjanlara yerleşmek için uğraşabilirsin.

Yani senin dediğin gibi "ben yüksek puan aldım, yüksek puanlı yerlere tercih etmek benim hakkım, canım istemedi düşük puanlı tercihlerime giderim " diye bir şansın yok.

Nereye gitmek istiyorsun o tercihini 1. sırada göstermen ve aşamalı olarak diğer tercihlerini belirlemen gerekiyor.

Diyelim ki 1. tercihini Keşan Anadolu Lisesi yapıp diğer 10 tercihini bundan sonra yazdın. Zaten Keşan Anadolu Lisesini kazanacağın için diğer tercihlerinin hiçbir önemi olmayacak.

Yüksek Puanlı tercihten düşük puanlı tercihe geçiş işlemi imkansız gibi birşey.
Tüm tercih işlemleri yapılıp, okullar açıldıktan sonra bazen bazı okulların 1-2 kontenjan açıkları kalıyor. Eğer böyle bir açık olursa o şekilde gelme şansın var...

Eğer Keşan istiyorsan tek tercih yapman yeterli, puanın oralara fazlasıyla yetiyor zaten

keşan yusuf çapraz a.l.ni istiyorum
yani bizim yazdığımız 11 okuldan sadece birini mi kazanıyoruz , bunu bilmiyordum

Tercih listendeki okullardan sadece bir tanesini kazanabilirsin. Bu yüzden tercih sıralaman çok önemli...

Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi 'ni istiyorsan senin ilk tercihin orası olacak ve %100 kazanacaksın. Puanın bu okulun çok çok üstünde...

Evet Murat,tercih listende yukardan aşağıya doğru puanının tuttuğu ilk okula yerleştirme yapılacakçBu yüzden gitmek istemediğin okulu sakın yazma geri dönüşü olmaz.Kesin olarak Keşan diyorsan öğretmenimizin dediği gibi tek tercih olacak ve puanından dolayı oraya kesin yerleşeceksin.

Neşeli09 hocam çok sağolun.okulumla konuştum, aynı şeyi söyledi. tek tercih -yusuf çapraz a. lisesi- yaptım.
herkeze ilgilendiği için teşekkür ediyorum.çok sağolun.

eski sınıf öğretmenimin -1 yıldır yusuf ç.a.lisesinde görevliydi- son mesajı:

"Muratcan merhaba nasılsın?Bu gün Mehmet beyi aradım(yeni okulunun müdür yardımcısı) Semih-6 yıllık snf arkadaşım- ile ikinizi aynı sınıfa verecek.Hiç merak etme orada çok iyi öğretmenlerin olacak.Böyle bir durum planlarım dışında gelişti.Çocuklarımı da yanıma alıyorum.Çok üzgünüm.Sık sık ziyaretine gelicem.Mehmet Bey çok iyi insandır.Zaten senin için her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi.Görüşmek üzere .Kendine iyi bak.Annene çok selam söyle."

benim sorunum çözülmüşe benziyor, ilginize çok teşşekkkür ediyorum.

SORUN OLAN ARKADAŞLARA ACİİL ÇÖZÜMLER BULUNMASINI DİLİYORUM...

Üst Alt