Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Yeşil Pasaport..?

kevın

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
bu ay çıkan yeni pasaport kanunlarında engelliye yeşil pasaport diyor.... ama hangi şartlarda bilgisi olan var mı.... ailesinin yanında bekar olmak kaydıyla diyor..... daha geniş bir bilgisi olan varsa yazsın... anne veya baba memur mu olmalı acaba...*....

15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun 13 üncü maddesinin beşinci fıkrası,
Diplomatik pasaport alan kimselerin sıfat ve vazifeleri devam ettiği müddetçe, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir.
14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin son paragrafı,
Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.”
14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendinin son paragrafı,
Hizmet damgalı pasaport alanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.”
şeklinde değiştirilmiştir.

%70 Özür raporu (Ağır Özürlü) olan birisi yeşil pasaport çıkarabilir mi ? Çıkarabilirse, gerekli belgeler nelerdir ?

Cevap için şimdiden teşekkür ederim..

Bildiğim kadarı ile .durumundan ötürü çıkaramaz.ancak babası yada annesinin 1.sınıf devlet memuru ve bürokrat olmasından dolayı yeşil pasaport hakkı elde eden çocukları(veli sayesinde)okuyor ise 25 yaşına kadar bu hakkı kullana biliyordu.kanunun getirdiği ayrıcalık yaşı 25 geçmiş reşit kişi olsa bile engelli ise bu hakkın kullanımının devamının sağlamaktadır.direkt sen engellisin yeşil pasaport hak ediyorsun diye bir olay yok.

yeşil pasaport alabilmemiz için özürlü olmaya gerek yok anne veya babanın derecesi 3 in 1 ine indimi çocuklarda hak ediyor zaten.

engelli hak etmiyor yani bu demek lazım kolaylık lazım değil mi çıkartılmada

Engelliyiz diye diplomat muamelesi???????

Yahu ne alakası var diplomat muamelesi ile ? Çevremdeki insanlar söylemişlerdi engelliler'e veriliyor diye, gelip sorayım dedim verilen cevaba bak.

@bodrumlu,
En açıklayıcı cevabı sen vermişsin, onunla karıştırmışlar herhalde duyduğum kişiler.

Tüm cevap verenlere teşekkürler yukarıdaki agresif arkadaş hariç. İyi günler.

Amaan ya teşekkür etme istemez ben sadece nasıl oluyor diye düşündüm bana mantıksız geldi herşey bizim olsun niye çünkü biz engelliyiz yarası olan gocunur tamam mı

Pasaport almak icin nereye müracaat ediyoruz.ve neler gerekli bilgi verirmisiniz..

@Acetes,
Sanırım bu site yardımcı olur.
e-Pasaport

Ben 1 ay önce çıkarmıştım. Emniyet müdürlüğüne gidip gerekli belgelerin yazılı olduğu kağıdı aldım, pasaport harcı ve cüzdan bedelini yatırdım (156 TL), biyometrik fotoğraf çekildim, parmak izi verdim..

Öncelikle bulunduğun ilçenin emniyet müdürlüğüne git

Tamam.

%92 özürlü raporum var pasaport alabilirmiyim çok merak ettim

Raporun olsada olmasada pasaport alabilirsin önemli olan gideceğin ülkenin vize vermesi.AB vatandaşı kimliğiyle istediği ülkeye gidiyor geliyor geziyor görüyor vize yok havaalanında kontrol yok konsolosluk derdi yok halen yok çipli çıkıyor yok kırmızı yok yeşil pasaport peşindeyiz al alda senin olsun devletim o yeşil pasaport.

sımdı okudumda anlamadım devlet daıresınde ozurlu kamu ıscısı olarak calısıyorum kadrolu olarak ıscı statusunde oldugum ıcın yesıl pasaport gıbı bı sansım yok bu yenı kanunla yuzde 45 raporumla vıze ve pasaporta basvursam bana ne faydası oluyor acıklayabılıcek varmı

karma karışık bişe anlamadım engellilere pasaport ne ölçüde alırken faydası var vizesiz gidilen ülkerden bir kolaylık varmı bunlara cevap lazım

Yeşil pasaport (hususi pasaport) 3. dereceye inen devlet memurlarına, eşlerine ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarına verilir, avantajları İngiltere ve Amerika hariç hemen her ülkeye vize almadan seyahat etme özgürlüğüne sahip olursunuz. Burada yapılan yenilik ise normalde bakmakla yükümlü olunan çocuklar belli bir yaştan(25) sonra anne babalarının üstünden yeşil pasaport alamazlar, fakat engelli çocuğu olanlar bu durumu raporla belgeledikleri taktirde ailelerinin yanında ikamet ettikleri sürece ömür boyu yeşil pasaport alma hakkına sahip oluyorlar. Yani devlet memuru olup da 3. dereceye inmeyen veya devlet memuru olmayan engelli bir kişinin yüzdesi kaç olursa olsun yeşil pasaport alması söz konusu değil.

gidelim birde pasaport alalım... ilerde belki lazım olur :D

herkese slmlar.. arkadaşın dediği gibi pasaport herkes alabilir.. ben 2 sene önce aldım..

tailanda gezmeye gitmiştim... kontrol aşaması çok sıktı hava alanında... fakat çok güzel bir olay var... o da pasaport çıkarıyorsunuz... gitmek istediğiniz ülkenin ucak biletinizi alıyorsunuz tercihen uzak doğu asya bölgesi vise istemiyor... ve bilet aldığınız gişe de beklıyorsunuz.. uçak saatı gelınce tekerleklı sandalye gelıyor. bınıyorsunuz.. sizi götüren yetkili bütün işlemleri yapıyor ve ucağın koltuk numarasına kadar götürüyor... ve iyi yolculuklar diyerek gidiyor.ucuyorsunuz...
gittiğiniz ülkelerde aynı hizmeti sunmaktadır. gitt-iğiniz ülkeye varınca ucağa kadar tekerleklı sandalye gelıp senı alıyor işlemleri bitirerek hava yolunun çıkış kapısına getiriyor.. pasaportunuzu alıp çıkıyorsunuz... gerisi size kalmış bol gezmeler...

NOT:Bilet alırken tekerlekli sandalye istemeyi unutmayın ücretsizdir.. fakat bu yeşil pasaport neye yarar bilmiyorum... sanırım bişeye yaramaz...ben ` sol bacaktan engelliyim bana kırmızı pasaport verdiler... birşeyede yaramıyor...hepsi turist için aynı düşünüyorum...

saygılar...

arkadaşlar babası vefat etmişse ve ağabeyi ile yaşıyorsa ağabeyinin yeşil pasaportu varsa engelli kişi bu haktan yararlanıyormu?

Yeşil pasaport alabilir miyim?

iyi günler 7.5 yılı özel bankada 4 yıldırda kamu içcisi olarak memurluk yapıyorum yeşil pasaport alma hakkım var araştırdım ama net bir bilgi edinemedim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

mcaglarr hakkın olduğunu iddia etmişsin ama,hususi pasaport alabilmen için en az 3. dereceye ulaşman gerekmekte.Eskiden dereceye ulaşsa bile sadece yeterli dereceden emekli olanlara verilmekteydi.Yeni düzenlemelerle 1.2.3. dereceye ulaşmış,çalışan Devlet memurlarınada hususi pasaport verilmekte.Bir başka seçenekte özelleştirmeye tabi tutulan Devlet bankalarının eski ve yeni çalışanlarını kapsamakta ama,bunun içinde yine en az 3. dereceye ulaşma şartı var.Tabi esas sorun 1,2,3, dereceye ulaşabilecek memur kadrosunda çalışabilmek.Çünki normal memurlar 5. dereceye kadar ulaşıp emekli olabilmekteler

o zaman kamuda çalışan engelliler için 10 yıl hizmet suresini doldurması halinde yeşilpasaport alma hakkı yasalaşmadı öylemidir hocam?

mcaglarr 10 yıl çalışan engelli Devlet memurlarına bu hakkın kanunlaştığı söylenmekte ama ben uygulamaya şahit olmadım.Resmi gazete yayınlandı denmekte ama görmedim,ben kendi kurumumda yada diğer kurumlarda buna şahid olamadım henüz.En doğru olanı,emin olmanız açısından Emniyet müdürlüğüne yazarak öğrenmeniz.Sonucu burayada yazarsanız herkes bilgilenmiş olur.

Son düzenleme:
ben bugun istanbul emniyet müdürlüğüne gittim vatan caddesindeki merkeze.10 yılılık hizmeti dolduran engelli kamu personeli yeşil pasaport alabilirmi diye sordum o kanun geçmedi dediler meclisten.şimdi ben bu sitede yeniyim acaba bu girişimi başlatan millet vekili ile randevu falan ayarsak organize olup gitsek isteğimizi yenilesek nasıl olur arkadaslar?

3 lük kadroyu almış ünvanlı devlet memurları yeşil pasaport alabilirler 3. derece yeterli değil

Kardeşim 3. Dereceye d7st7 yeni yeşil pasaport aldi

Arkadaşlar 3/1 düşmek 20 yıl normal bir memur için iyimisiniz

Üst Alt