Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Yeşil Pasaport..?

%48 ömürboyu engelliyim. Rahmetli babam emekli Albaydı yeşil pasaport alabilirmiyim? Cevabınız için teşekkür ederim.

engeli yeşil pasaport ne durumda bilgisi olan varsa rica etsem bilgilendirirmisiniz ilede 3 derece olmamı gerekiyor şimdiden teşekürler

2016 yıllık izinde bordro passaport (hususi) ile yurt dışına çıktım böyle bir uygulama olduğundan haberim bile yoktu. Herhangi bir artısı var mıdır ?

geçen hafta pasaport başvurusu yaptım yeşil olayı bizde yok maalesef kuzu kuzu yatırdım harcı

Engelli raporum %80 agir ozurlu dayim franceye. Gel dedi ama engelli yesil pasaport cikip gidebiiyormuyum vize olmadan birde dayim gil. İstek olmadan gidebiliyormuyum.?

terlikcidede ,

Yok yeşil pasaport falan hiç heveslenme, haaa gidip gezecem dayımı görecem France de diyorsan herkes gibi pasaportunu çıkart vizeni al git France' yi Dayını gör...

Ordan istekmi gonderiliyor yoksa sadece basvurumu yapiyorum

merhaba yeşil pasaport için bütün belgeelerim tamam fakat öğrenci belgem yok lise mezunuyum yürüme engelliyim muavaktanemeye de gerek varmı?

Son olarak annem ve babam ayrılar velayet durumu hiç olmadı reştken ayrıldılar babam gelicek pasaport başvurum için sizce sorrun çıkarmı dereceli kağıdıda geldi iyi bir derecesi var.

çok acil cevplyblrmsnz tşkler

Arkadaşım, babanız üzerinden yeşil pasaport alabilmeniz için ya bakıma muhtaç olmanız, ya da üniversitede öğrenci olup 25 yaşından küçük olmanız lazım. Aksi halde normal pasaport alacaksınız.

Sadece engelli olmakla yeşil pasaport alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla...

Yeşil pasaport genellikle kadro derecesi 1,2 veya 3 olan devlet memurlarına ve eski bürokratlara verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport alma hakkına doktorlar ve öğretmenlerde sahiptir. Yeşil pasaport için kesinlikle kadro dereceleri 1,2 ya da 3 olması gerekiyor. Şuradan aldım bilgiyi https://www.kamuvakti.com/pasaport-icin-gerekli-evrak

Merhaba ablam Bordo pasaport çıkarttı hiç kullanmadı makbuzu duruyor 1 yıllık ücret yatırdı.Geri alma şansı varmı yeni çıkarttı.
Son olarak yeşil pasaporta başvurmak istiyor.Fakat 23 yaşında çalışmıyor yeni işten çıktı bekar babam memur derecesi iyi ben yararlandım ama ablam mezun sizce başvurabilirmi...

1 .dereceden yakını olduğu için rahatlıkla başvurabilir .:rolleyes:

Kanun madde değişikliği kişiye engelli olduğu için yeşil pasaport hakkı vermiyor, yeşil pasaport almaya hak kazanan kişinin çocuğunun 25 yaşla sınırlı yeşil pasaport kullanma hakkını engelli ve ailesinin bakımına muhtaç çocuk için yaş sınırından muaf tutuyor. Gayet mantıklı, aile vizesiz yurtdışına seyahate giderken yanlarında götürmek zorunda oldukları engelli+bakıma muhtaç+25 yaşından büyük çocukları için vize almak zorunda kalmayacak. Yalnız mesajlara bakıyorum da devlet engellilere yeşili bir verse memlekette engelli kalmayacak :) 5 bin akuluyle Viyana kapılarına dayanacak yeminle...

Üst Alt