Sizin yazdıklarınız zengin edebiyatıdır.geçerliliği olmayan bir tezdir devlet ekonomisi dışa bağlı olan toplumlar var olamamıştır evet kuba geri ülke ise halkına bir rahatsızlığı varmıdır. Ülke varlıklarını hunharca harcayan arap ülkelerinden de aciz halkı yoktur.sizin uluslararası markanız nedir ayrıca tunceli örneğinin nesi sizi rahatsız eder anlamadım.
Mülteci yardımı;
BMMYK'nın öncelikli görevi dışında kalan insani yardım çalışmaları, Türkiye'de sivil toplum kuruluşları, insani yardım kuruluşları, Kızılay, SHÇEK ve sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından yürütülmeye çalışılmaktadır.
BMMYK sığınma başvurusunda bulunan ve işlemleri sürmekte olan sığınmacılara, çok acil bir durum olması halinde, bir seferlik nakdi yardım yapmakta, bunun dışında herhangi bir yardım yapmamaktadır. Aynı şekilde mülteciler de ancak BMMYK tarafından yapılan mali görüşmeye göre, çok muhtaç durumda oldukları anlaşılırsa
Öncelikle, her mülteci güvenli sığınma hakkına sahiptir. Fakat uluslararası koruma, fiziksel güvenlikten fazlasını içerir. Mültecilere, en azından, ülkede yasal olarak ikamet eden diğer yabancılara sağlananlarla eşit haklar ve yardım, her bireyin sahip olması gereken temel ihtiyaçlar dahil olmak üzere, verilmelidir1. Böylece, mülteciler düşünce ve dolaşım özgürlüğü, işkenceye ve onur kırıcı muameleye tabi olmama gibi temel medeni haklardan yararlanırlar.
Benzer biçimde, sosyal ve ekonomik haklar, diğer bireylere olduğu gibi mültecilere de tanınır. Her mülteci sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli, her yetişkin mülteci çalışma hakkına sahip olmalı" ve hiçbir mülteci çocuk okula gitmekten alıkonulmamalıdır.
1951 Sözleşmesine göre mültecinin, ayırıma tabi tutulmaksızın (madde 3), vatandaşı olduğu ülkeye uygulanan istisnai tedbirlerden muaf olarak (madde 8) şu hakları vardır:
Din özgürlüğü (madde 4), medeni haklardan yararlanma özgürlüğü (madde 12), menkul ve gayrimenkul edinme hakkı (madde 13), fikri ve sınai mülkiyet hakkı (madde 14), dernek hakları (madde 15), mahkemelerde taraf olma hakkı (madde 16), çalışma hakkı (madde 17), tarım, sanayi, sanat ve ticaret sahalarında iş yeri açmak ve şirket kurma hakkı (madde 18), ihtisas mesleğini icra etmek hakkı (madde 19), vesika (karne) hakkı (madde 20), mesken edinme hakkı (madde 21), eğitim hakkı (madde 22), sosyal yardım hakkı (madde 23), sosyal sigorta ve çalışma mevzuatından yararlanma hakkı (madde 24).
"Belli durumlarda, örneğin büyük ölçekli mülteci akınlarında, devletler dolaşım ve çalışma özgürlüğü ve tüm çocukların düzgün biçimde okula yerleştirilmesi gibi bazı hakları kısıtlama sözkonusu olabilir. Bu tür kısıtlamalarda uluslararası toplumun desteği şarttır. Bu nedenle, sığınma kabul eden devlet veya diğer kuruluşlardan başka kaynak bulunmadığı durumlarda BMMYK, kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan mülteciler ve diğer ilgili kişilere yardım sağlar. Bu yardım mali destek; gıda, hijyen veya barınma gibi ihtiyaçlara yönelik olabileceği gibi şeklinde olabileceği gibi, bir kampta veya topluluk halinde yaşayan mülteciler için okul ve hastane yapılması gibi programlar şeklinde de olabilir."
Mültecilerin sığınma ülkesine yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülükler 1951 Cenevre Sözleşmesi'nin 2. Maddesi kapsamında tanımlanmıştır. Buna göre mülteciler bulundukları ülkenin kanun ve yönetmeliklerine uymak zorundadırlar. Özellikle, sığınma ülkelerinin ve toplumlarının güvenliğini, emniyetini ve kamu düzenini tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınmalıdırlar.