Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere elektrik ve doğalgaz indirimi neden yok!?

her şehit şehit değildir öle denir mesala belki ölen dinsizdir yada engelliyi hor gören polistir askerdir vs feto olayında gördük bazı askerlerin nasıl isyan ettiğini bunun gibi her engellide bir değildir kendini yüksekte gören bi engelli başka engelliyi hor görebilir mesala herkes aynı değildir kime bu laf batıosa batıo ben doğruyu söylüyom

tam siyaset meydanı olmuş.

Son düzenleme:
Jem

.her gün terör olayı bi gün polis bi gün asker bi gün sivil bi gün diplomat.insanlar ölüyor göz göre göre insanlarımız ölüyor.fetoya ne istedinizde vermedik diyende recep tayip erdoğan.yani 15 temmuzdada şehitlerin tek sebebi akp.
Feto denen şerefsize bu kadar kol kanat gerilmeseydi feto denen adi herif bu kadar palazlanabilirmiydi?
Sen söylemlerimin içerisindekinleri tek tek cımbızla seçip yazmışsın.madem öyle bu kadar canı gönülden akp'yi savunuyosun o zaman gelde bu yapılanları bi açıkla bize bakalım

Terör olaylarını yapan eller belli, bunda suçlu AK PARTİ diyene açıklama yapmaya gerek görmem, ALLAH ISLAH ETSİN derim...

Ben bu akşam bimere elektrik ve doğalgaz indirimi için yazı yazdım .İskide indirim için muracaat ettim kabul edildi.umarim kabul edilir yasalasir.

Arkadaşla böyle bir cevapmi olur ne demek istiyorlar sağlık bakanlığına yada aile sosyal politikalar bakanlığına muracatla edin deniyor .Böyle bir muracatmi var

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1700447686 sayılı başvurunuz 29.03.2017 tarihinde ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANLIĞI (EPDK) tarafından cevaplanmıştır:

Sayın İlgili,

Kayıtlı bilgi edinme başvurunuzda, engelli vatandaşlara yönelik elektrik ve doğal gaz fiyatlarında indirim yapılması konusunda bilgi talep edilmiş olup, konu ile ilgili cevabımız aşağıda yer almaktadır:
Engelli vatandaşlarımız için mevcut bir elektrik indirimi bulunmamaktadır. Ancak, Elektrik Piyasası Kanununun “Tarifeler ve tüketicilerin desteklenmesi” başlıklı 17 nci maddesinin yedinci fıkrasında, “Belirli bölgelere veya belirli amaçlara yönelik olarak tüketicilerin desteklenmesi amacıyla sübvansiyon yapılması gerektiğinde, sübvansiyon fiyatlara müdahale edilmeksizin yapılır. Sübvansiyonun tutarı ile usul ve esasları ilgili bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenir ve ilgili kurumun bütçesinden ödenir.” hükmü yer almakta olup, talebinizin anılan kanun hükmü çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ve/veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi kamu kurum veya kuruluşlarına yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Diğer yandan, 02/05/2001 tarihli ve 24390 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu uyarınca tüketiciler abone veya serbest tüketici olarak sınıflandırılmış olup, özel sağlık durumunu haiz tüketici grupları için herhangi bir indirim mekanizması öngörülmemiştir.
Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

indirim var

Su İndirimi
​Her belediye su indirimini en az %30 oranında uygulamak zorundadır.Bu indirimi yapmayan belediyeler için şikayet hakkınızı kullanınız.
Ankara’da su indiriminden (%50 oranında)yaralanmak için 18 yaşını dоldurmak gerekmektedir.Ev sahibi,kiracılar ve lojmanda oturanlar su indirimi yaptırabilirler.Ev sahipleri ve kiracıların evin deprem sigortası belgesini göstermeleri gerekmektedir.

Malasef Elektrik ve doğalgazda indirim yoktur.

​Digitürk İndirimi
% 50 indirimlidir.Bilgi için (212) 4737373 arayınız

​Türk Telekоm Sosyal Tarife
Türk Telekom Sosyal Τarife engelliler için düzenlenmiştir.
Başvuru için engelli raporu,nüfus kağıdı fotokopisi gereklidir.İlgili Telekom Merkezine engelli birey ile ya da vasi kararı ile başvuru yapmalısınız.

​TTNET ve Fiber İnternet
Yaş sınırı olmaksızın %25 indirimlidir.Bu indirimden yararlanmak için Türk Telekomu arayabilirsiniz.(444 0375)

​Uydunet ve Turkcell Süperоnline
Bu hizmetlerde %25 indirim mevcuttur.

​Cep Telefonu Hizmetlerinde İndirim
Turkcell ,Avea ve Vodafone’ da engellilere özel tarifeler mevcuttur

​Ulaşımda İndirim

​Şehir İçi Ulaşım
Belediye otobüsleri,Metro seferleri,TCDD ve Deniz Yollarının şehir içi seferleri ücretsizdir.’’Ağır engelli’’ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile birlikte olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.

​TCDD ve Deniz Yolları
Devlet Demiryollarına ve Deniz Yollarına ait şehir dışı seferleri ücretsizdir.’’Ağır engelli’’ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile birlikte olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.

Suqer ; tamamen siyaset yapıyorsun başka bir amacın yok bu konuda.

Suriyeli ol hem 1500 tl her ay maaş var hemde elektrik su bedava istediğin kadar çocuk yapıp sokaklarda terörde estirtebilirsin herşey serbest yaşam beleş suriyeli olmak en iyisi.

Şimdi tüm forum sizlere sesleniyorum;
Hiç birimiz engelliği bilerek seçmedik ya hayatın başlangıcında yada yaşamın belli bir aşamasında bu duruma geldik.
Bizler bu toplumun bireylerimiyiz evet, yaşam hakkımız varmı evet,
sağlam insanlardan eksikmiyiz varmı evet,
devlet nedir millet nedir bilen varmı,
devlet milletin babasıdır vatanda bu milletin anasıdır.
bizler bu durumda devletin evlatlarından birisiyiz. hangi ana baba evlatları arasında ayrım yapar bilirmisiniz,ya hasta olduğunda yada uzaklarda olduğunda onun haricinde ayrım yapılmaz yapmazlar; şimdi bizler bu durumda hangi sınıfda olduğumuz bellidir;yaşamı zorda olan bireyleriz, sosyal devlet,bireylerin yaşamını kolaylaştıran demektir Küba halkı zor yaşayan ama kansere çare bulan tek millettir ve o ülkede kendi vatandaşına bedavadır, ama bizim ülkemizde bu meretten ölenin sayısı oldukça fazladır.ve biz almak istesek 60000₺ gibi bir ücrete mal olmaktadır.sebebi dünya bu ülkeyi adam yerine koyup ticaret yapmadığı içindir.Ve dış borcu yoktur.Bizim ülkemizde yabancı dil bilmeyen elçi lık yapanlar devletten hizmet alırken vergi vermiyorsa engelli şehit gazi yaşlı kısmi vergi veriyorsa ortada bir sorun var demektir.(Tam tersi olsa sorun olmaz dimi)Tunceli ovacık ilçe belediye başkanı komünisttir ama makam aracı yoktur toplu ulaşım bedava gibi örnekler vardır.(ülke aynı mantıkla yönetilse sorun olurmu olmaz dimi) Hububatda tarım arazisi bol olup dışarı bağımlı ülke haline geldik.
Çifci yakıt alırken vergi verdiği için hasat yapamıyorken yat sahipleri vergisiz yakıt alabiliyor.(tam tersi olsa sorun olurmu olmaz dimi) Aklını kullanan İnsan Allah'dan başka kimseye minnet duymaz duyamaz. Bizi minnet duyan duymayanların dinsiz düşüncesine kapılmamızı isteyenler kendi rahatını bozmayanlardır.engelli kardeşim 100tl faturanın bir kısmında indirim istiyorsa(sorun olurmu olmaz dimi)
aklını kullandığının örneğidir refahı yüksek olan toplumlar huzurla yaşarlar batmanın kıyısında olan Yunanistan emeklisne 5000₺ denk gelen miktarı verirken bizim ülkemizde 890₺alan emeklimiz var. ve %6 zamma şükrediyor.şükür hamd Allaha' yapılır ve aldığı zamma değil Allah'ın verdiği sağlık sıhhate yapılır.
Şimdi gelelim şehitlik olayına her üstüne bayrak örtülen şehit olmaz olamaz ltf bunları ayrın ve bu kutsal mertebeyi çürütmeyin ünüformalı olup halkına devletine dinine zarar verirken öldü diye şehit olmaz olamaz.ekmeğinin kavgasını verirken ölüyorsa buda günümüzdeki anlayışa göre şehit değil, ama kutsal kıtabımıza göre şehit sayılır.nasılki dinimizi bilmediğmizi düşünen ahmaklar bu ülkede itibar görüyorsa bazı vatanını satanlarda vatan evladı,aksini düşünenlerde vatan haini olarak görüldü. Anayasası olmayan ülkelerde huzur varken neden Anayasası yazılı kardeşlik diyen dini olan,dünyada eşi benzeri olmayan iki kutsal lidere sahip(hz.Muhammed s.a.v., ve cumhuriyet'imizin kurucusu M.kemal ATATÜRK) güzel bir ülkemizde huzurlu yaşayamıyoruz. Arkadaşlar gündelik siyasetlere alet olmayın geçmişimiz bu düşünceler uğruna ölen gençlerimizle dolu yapmayın etmeyin birbirinizi üzmeyin bunlar gelip geçer ülkemiz bakidir şu dünyada en koyu milliyetçilik bizlerken en kötü ülke haline düştük 1930 ve sonrası bölünüp parçalanan ülkelere bakın dünya ekonomisini yönetir durumdalar biz ne durumdayız rüzgar ne tarafdan eserse o tarafa savrulan toplum olduk dünyada 3.sınıf ülkeler arasındayız bu toplum bunları hak etmiyor ülke yönetmek halkından çeşitli bahanelerle toplanan parayı yönetmek değildir.
Ataist diye bildiğimiz İsveç bütçe fazlası verip halkına dağıtıyor.(bizde olsa sorun olurmu olmaz dimi) Ülke yönetmek halkını,vatanını, vatanının sınırlarını,vatanının onurunu,vatanının haysiyetini, milletinin refahını düşünmek demektir var olanı satmak değil üzerine koymak demektir.(M.kemal Atatürk gibi)
Sayın devlet büyükleri bir Cuma namazına 500 araba ile giderken Almanya Maliye bakanı ülkesinde onlarca marka araç üretilen bakan bisiklet ile işe gidiyor bakın dikkat edin camiye değil işe diyorum.(tersi olsa iyi olurmu olur hem 4×4olur hem ülkemizin hemde dinimizin itibarı olur) H.z Ömer Adaleti aklıma geliyor bizmi örnek alıyoruz elin gavurumu anlamadım.
Madem 15 temmuz deniliyor lider 3g cnn den halkını cihada değil ,toplum huzuru için dışarı çıkmayın uyarısı yapar burada amaç kausu büyütmek içindir.farkındamısınız bilmem darbe yapan gariban emir kulu er askeri polis kelepçe vurmazken sakallı cihatcılar kemerlerle döverek öldürdüler.
Ülkemizin yönetimi yanlıştır Suriye de ölen askerler gariban çocuklarıdır siz hiç yatı katı villası olup şehit düşen uzman çvş gördünüzmü aynı hata katar için yapılmaktadır ben canımı askerimi bu topraklarda kişiler ve menfaatleri için değil benim vatanımı koruyup kollarken verip şehit görmek isterim ilaveten bu tür karalar halkla alınır (refandum gibi)

Bu dünyada tek hüküm geçer ADALET ADALET bu kimi toplumda kanunla kimi toplumda vicdanla vardır hata yaptım benim yüzümden insanlar zarar görecek diye bir toplum üyesi yaşamına son verirken kanuna değil vicdan adaletine inanmıştır.( bizde olsa olurmu, olmaz dimi neden ben vaad edeyim başkası ölsün)
Gelin birlik olalım engelli kardeşimiz şehit ve gazi haklarından istedi diye en uç sınırlarda lafla sözle dövmeyelim bunu cevabı ülke ekonomisi düze çıkınca bizlerde yararlanırız, diye söyleyip kırmamamızdır.

Son düzenleme:
Özel olduğu için indirim yok bu kadar net don lastiği gibi uzatmaya gerek yok devlete ait bir kurum olmadıklarından kapiş ?

[FONT=sans-serif]Suriyeli ol hem 1500 tl her ay maaş var hemde elektrik su bedava[/FONT]
Yok böyle bir ödeme.
Ya kasıtlı YALAN söylüyorsunuz, ya da bir YALAN a inanıp bilerek (araştırmadan) yayıyorsunuz.

Jem

Mülteci kanunu incelemeni öneririm hani şu sıralar 2 milyar avro varya mevzu konu bunun içindir

öbahsettiğin kanunu ninceledim yok öyle bir madde. UTANMADAN YALAN SÖYLÜYORSUNUZ HADİ Onu geçtik bir kez olsun yalan söylemeden ya da olanı değiştirmeden MUHALAFET yapmayı deneyin söz inaanacağım size. Bakın iki şart çok basit. YALAN SÖYLEMEYECEKSİNİ. OLANI DEĞİŞTİRMEYECEKSİNİZ. tek bir örnek buyrun

En baştan başlayayım; Bir kere engelliliği bizim doğrudan seçmediğimiz doğrudur evet. Biz engelli olmayı seçmedik ama bunu da hayatımzın en büyük sorunu olarak görmek ve öyle kabul etmek makul bir mazeret değildir. Kaldı ki; Engelli olduğumuz için hiç birimiz ikinci sınıf vatandaş filan da değiliz. Öncelikle bunu vurgulamak isterim. Gelelim diğer verdiğin örneklere..
1: Devlet Nedir; Devlet milletin asli ihtiyaçlarını karşılamak ki bunlar temel olarak "EĞİİTM SAĞLIK EMNİYET VE ADALET gibi temel ihtiyaçları karşılamakla başlayan bir organizasyondur. Bu organizasyon da gücünü KAMUSAL MEŞRUİYET ten alır. Demokrasilerde Kamusal meşruiyetin temeli milli irade beyanı dır. Monarşi lerde ya da kapalı rejimlerde farklı meşruiyet kanalarrı mevcuttur ama özünde Demokratik Cumhhuriyet vasfına sahip devletlerde "Devlet" denen aygıtın yegane meşruiyet zemini budur.
2: Sosyal Devlet halkın refafını sağlar evet. Ama yoklukta eşitlik bir refah modeli değildir! Yaani herkesin aynı refah dzüeyine sahip olduğu toplumlarda belki iç ve dış borcı sıfırlayabilirsiiz. Halka refaf ta sunabilirsiniz. Ama bütün bunlar sizi Gelişmiş bir ÜLKE yapmaz. Neden yapmaz. Çünkü Serbest piyasa koşullarına dayalı rekabet bu tarz rejimlerde yoktur. Her şeyi devlet yapar. Hür teşebbüs ün önü kapalııdır. Kimse mevcut olandan fazlasına tamah etmez. Hereksin sabit bir geliri sabit bir gideri vardır. Dolayısıyla bütçe açığı oluşmaz amma üretim de olmaz. Dikkat edin! Sovyetlerin yıkılışını da bu tek düze mantık hazırlamıştır. Komünizm in en büyük çöküş sebebi eşitliği taban da sağlaması dır. Tavan da değil.. Bu da toplumda gelir dağlıımnı bozan bir OLİGARŞİ ye kapı aralar ki, Komünist ülkelerdeki zorlbalık uygulamalarının en büyük gerekçesi budur.
3: Biz hububatta dışa bağımlı bir ülke değiliz. Tohum fabrikamızı yeni kurduk ve şu anda tarım ürünleri ihtac etmekteyiz. GAP ve DAP tamamlandığında ekili arazi oranımızın %80 nispetinde artacağı bağımsız raporlarda kanıtlanmış ve mezkur projeler ulusal kaynaklarla desteklenmeye başlamıştır. Kaldı ki, Tarım dan sanayi ye geçişin koordinasyonunda geçmişte yapılan hatalara bakıldığı zaman kentli nüfus la kırsal nüfus arasındaki dengeyi sağlayabilecek bir ara mekanizma nın kurgulanmamış olmasını 1960 ların kır feodalizmi ni ortaya çıkarran unsurların mimarlarına sormak gerekecektir. Kansere deva olarak bulduğu ilacı kendi halkına bedava verip diğer ülkelere 60,000 tl ye satma olayı tamamen KÜBA nın FAŞİST bir devlet olduğunu kanıtlayan bir örnektir. Çünkü; Sosyal Adalet Terminolojisinde. Temel hakların kullanıını sağlayan ihtiyaçlar HAYATİ DİR. Sağlık, Güvenlik, ve Çevre ekonomik rekabetin dışında tutulmak durumundadır. Bu da SÖZ de sosyalist olduğunu iddia etiğiniz rejim lerin İNSANLIK vicdanı söz konusu olduğunda ne kadar İKİ YÜZLÜ olduğunun en büyük kanıtı dır.
4: Tunceli ovacığı örnek göstermişsiniz. Yalız ortada şöyle bir husus var. Komünizm de sistem olarak Refah ayıplanmaktadır. Oysa kı; Genel olarak bir toplumsal refah tan bahsedebilmek için GENEL MEMNUNİYET şartı nı karşılamanız gerekir. Yaani devletin halka yönelik uygulamalarının genel kabul görmesi gerekir. Bunu yapmak için de Komünizm in totaliter yapısındaki Amir devlet yapısını yıkmanız gerek. Bu da kaos a ve anarşi ye yol açar ki. Her şeyin herkese ait olduğu bir ortamda KAMU DÜZENİ ni sağlamazsınız. Fuhuş u önleyemezsiniz. Hırsızlığı bitiremezsiniz. Mafyalaşmayı durduramazsınız.
5: Yunanistan emeklilerine 5000 tl veriyor du evet! Ama bu onları IMF nin kucağına düşmekten kurtaramadı. Halen daha avrupa birlğinin 8, ci kurtarma paketi ile boğuşmaktalar. Ülke iflasın eşiğine gelmiştir. Örnek gösterirken biraz daha sağlıklı analizler sunmakta fayda var. Verdiğiniz hiç bir örnek GELİŞMİŞ bir ÜLKE örneği değildir örneğin. Misal KÜBA nın kaç dünya markası vardır? Ya da emekliisne 5000 tl verdiğini söylediğiniz Yunanistan hangi yüksek teknoloji ürününü üretip dünya piyasasına sunmutşur. Üretimsiz ekonomik refahın ne anlama geldiğini yakın geçmişte ORTADOĞU örneğinde gördük. Halen daha görmekteyiz. Eğer siz, yüksek teknoloji ÜRETMEZ, AR GE yi teşvik etmez, Kurumsal refahı kitleselleitirmez, Girişimciliği teşvik etmez seniz, Refah toplumuna ulaşmak için devletin sınırlı kanyakların kullanmak durumunda kalırsınz. Haa bu da bir yol dur ama sınırlı refah sağlayan bir yoldur. Sadece temel ihtiyaçları karşılamaya yarar. Örneğin Bir sanayi toplumu olan ALMANYA nın ürettiği mercedese ÜCRETSİZ BENZİN KOYABİLMEK ekomomik refah değildir. Gelişmişlik örneği değildir. Refah toplumu olmanın yolu MERCEDES i üretmekten geçmektedir. Bunu yolu da Ağır sanayii dir, Teknoloji dir ÜRETİM dir.. İsveç bütçe fazlası veriyor ama bütçe fazlası vermesinin nedeni ne önce bunu bir analiz edip ortaya koymanız lazım. Yaani İSVEÇ in kaç adet yüksek teknoloji ürünü üreten firması var. İsveç te komünizm uygulanmıyor üstelik LİBERAL ekonomi var. Sınıflar arasındaki geçiş çok homohjen, Dünya devleri var. Önce bir AUDİ çıkarmak gerek ki İSVEÇ le kıyaslayabilecek düzeyde olunsun.
Evet Suriye de ölenlerin içinde bir gariban va rmıdır yok muudr tartışması. İşin en tuhaf yanı bu. Çünkü bahsettiğiniz şey Devlete ORDU yu hiç kullanma demeye gelir. Zira bir ülkede tamamı zenginlerden oluşan bir ordu kurmak fiilen olanaksızdır. Haa ABD gibi ülkelerde krialık asker kullanarak ta yapabilirsiniz bunu. Ama bunun 11 trilyon dolarlık bir borç ve savaş riskine açık olmak gibi mir maliyeti var. Tabii devasa finansal açıklarınızı kapatmak için girişmek zorunda kalacağınız yağmacılık ve sömürgecilik hareketlerinin OPRASYONEL maliyetlerini saymıyorum bile.. Neticede söz gelip dolaşıyor ve TEORİDE mümkün olanın PRATİKTEKİ İMKANSZLIĞI noktasında gelip düğümleniyor. Tarih bu gerçeği çok ağır bedeller ödeterek öğretmiştir insanlığa.. Önce realist olun. Ve makul beklentilere sahip olun. Unumtayn ki aynı gemideyiz. Haklılığımıız ıspat için tabanda açacağımız delik hepimizin boğulmasına sebep olacaktır..

Sizin yazdıklarınız zengin edebiyatıdır.geçerliliği olmayan bir tezdir devlet ekonomisi dışa bağlı olan toplumlar var olamamıştır evet kuba geri ülke ise halkına bir rahatsızlığı varmıdır. Ülke varlıklarını hunharca harcayan arap ülkelerinden de aciz halkı yoktur.sizin uluslararası markanız nedir ayrıca tunceli örneğinin nesi sizi rahatsız eder anlamadım.
Mülteci yardımı;
BMMYK'nın öncelikli görevi dışında kalan insani yardım çalışmaları, Türkiye'de sivil toplum kuruluşları, insani yardım kuruluşları, Kızılay, SHÇEK ve sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından yürütülmeye çalışılmaktadır.

BMMYK sığınma başvurusunda bulunan ve işlemleri sürmekte olan sığınmacılara, çok acil bir durum olması halinde, bir seferlik nakdi yardım yapmakta, bunun dışında herhangi bir yardım yapmamaktadır. Aynı şekilde mülteciler de ancak BMMYK tarafından yapılan mali görüşmeye göre, çok muhtaç durumda oldukları anlaşılırsa
Öncelikle, her mülteci güvenli sığınma hakkına sahiptir. Fakat uluslararası koruma, fiziksel güvenlikten fazlasını içerir. Mültecilere, en azından, ülkede yasal olarak ikamet eden diğer yabancılara sağlananlarla eşit haklar ve yardım, her bireyin sahip olması gereken temel ihtiyaçlar dahil olmak üzere, verilmelidir1. Böylece, mülteciler düşünce ve dolaşım özgürlüğü, işkenceye ve onur kırıcı muameleye tabi olmama gibi temel medeni haklardan yararlanırlar.

Benzer biçimde, sosyal ve ekonomik haklar, diğer bireylere olduğu gibi mültecilere de tanınır. Her mülteci sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli, her yetişkin mülteci çalışma hakkına sahip olmalı" ve hiçbir mülteci çocuk okula gitmekten alıkonulmamalıdır.

1951 Sözleşmesine göre mültecinin, ayırıma tabi tutulmaksızın (madde 3), vatandaşı olduğu ülkeye uygulanan istisnai tedbirlerden muaf olarak (madde 8) şu hakları vardır:

Din özgürlüğü (madde 4), medeni haklardan yararlanma özgürlüğü (madde 12), menkul ve gayrimenkul edinme hakkı (madde 13), fikri ve sınai mülkiyet hakkı (madde 14), dernek hakları (madde 15), mahkemelerde taraf olma hakkı (madde 16), çalışma hakkı (madde 17), tarım, sanayi, sanat ve ticaret sahalarında iş yeri açmak ve şirket kurma hakkı (madde 18), ihtisas mesleğini icra etmek hakkı (madde 19), vesika (karne) hakkı (madde 20), mesken edinme hakkı (madde 21), eğitim hakkı (madde 22), sosyal yardım hakkı (madde 23), sosyal sigorta ve çalışma mevzuatından yararlanma hakkı (madde 24).

"Belli durumlarda, örneğin büyük ölçekli mülteci akınlarında, devletler dolaşım ve çalışma özgürlüğü ve tüm çocukların düzgün biçimde okula yerleştirilmesi gibi bazı hakları kısıtlama sözkonusu olabilir. Bu tür kısıtlamalarda uluslararası toplumun desteği şarttır. Bu nedenle, sığınma kabul eden devlet veya diğer kuruluşlardan başka kaynak bulunmadığı durumlarda BMMYK, kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan mülteciler ve diğer ilgili kişilere yardım sağlar. Bu yardım mali destek; gıda, hijyen veya barınma gibi ihtiyaçlara yönelik olabileceği gibi şeklinde olabileceği gibi, bir kampta veya topluluk halinde yaşayan mülteciler için okul ve hastane yapılması gibi programlar şeklinde de olabilir."
Mültecilerin sığınma ülkesine yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülükler 1951 Cenevre Sözleşmesi'nin 2. Maddesi kapsamında tanımlanmıştır. Buna göre mülteciler bulundukları ülkenin kanun ve yönetmeliklerine uymak zorundadırlar. Özellikle, sığınma ülkelerinin ve toplumlarının güvenliğini, emniyetini ve kamu düzenini tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınmalıdırlar.

öbahsettiğin kanunu ninceledim yok öyle bir madde. UTANMADAN YALAN SÖYLÜYORSUNUZ HADİ Onu geçtik bir kez olsun yalan söylemeden ya da olanı değiştirmeden MUHALAFET yapmayı deneyin söz inaanacağım size. Bakın iki şart çok basit. YALAN SÖYLEMEYECEKSİNİ. OLANI DEĞİŞTİRMEYECEKSİNİZ. tek bir örnek buyrun
Tabiriniz hoş olmamış yalan dolan nedir bu hakkı nerden buluyorsunuz ltf saygılı olun düşüncelerimize katılır katılmazsınız o kadar

doğalgaz bedava,elektrik bedava olsun

MUR37

Tam aksine yalan söylüyorsa bir kişi yalan söylüyorsun demek benim boynumun borcudur. Gayet hoş ve yerinde bir tabir. Yalan söylemeyecek kişi. Ne olursa olsun her şeye tahammülüm var ama yalana asla kusura bakmayın..

[FONT=sans-serif]Suriyeli ol hem 1500 tl her ay maaş var hemde elektrik su bedava[/FONT]
Olayı dallandırmaya gerek yok, yüz tane mülteci kanunu araştır, böyle bir maaş ödemesi YOK!
Elektrik ve su, KAMPLARDA bedeva, çadır vs ortamında yaşayanlar için.
Kendi başına ayakta kalmaya çalışan, ev tutan mültecilere elektrik su bedava DEĞİL.
Konu, doğalgaz ve elektrik indirimi olmasına dair düşünceler.
-Kalkıp Suriyeli şunu alıyor diye (sanki biliyormuş gibi)
-Kulaktan duyma (sırf hükümete muhalefetlerin inandığı yalanlar) uydurmaları burada paylaşmak saçma oluyor.

Tüm devlet hizmetlerinden indirimli yararlanalım, hatta çoğu bedava olsun isteğine cevaben, devlet zaten bedavasını da, indirimini de yapmış
Daha daha olsun isteyelim, tamam isteyelim de, yalana dolana bulanmadan lütfen...

Mazhar K. Kardeşim;
Bende asker gazisiyim doğalgaz da indirim olduğunu senden duyuyorum. Elektrikte indirim hakkı olduğunu biliyorum ama daha kullanmadım. Askerde engelli oldum %60 raporum mevcuttur. "Engelliye bunu veriyorsun biz vatanı kurtardık bize neden vermiyorsun diye" konu açsam altına kim bilir alınıp neler yazacaksın. Gazi hakları konusunda bizde savaşlar veriyoruz bu savaşı verirken şehide bu var bize neden yok demiyoruz. Dediğim gibi bende engelliyim sizinle beraber bimere cimere gerekenleri yazıyorum, askeri gaziyi şehidi ortaya koyarak değil de, bize de bu gibi hakların verilmesini istiyoruz diye gerekli bakanlıkları kullanarak bimer gibi kanalları kullanarak dilekçelerimizi gönderirsek daha iyi olacağı kanaatinde ve düşüncesindeyim.

Saygılar.

merhebe ben bu konu hakkında 2 sefer talep de bulundum bimer ve cimere yazdim ama sonuç yok elektrik ve doğalgazda indirim olmasi gerek

Emeklilik

Arkadaşlar ben 17 yıldır hastayım ve geçen yıl tesadüfen engelli raporu alabileceğimi öğrendim .Elektrik için gittiğimde engellilere indirim olmadığını söylediler.Sadece suda varmış. Raporumu yenildim ve bugün su indirimini yaptım. Tabiki doğalgaz ve elektrik de de indirim olması gerekir .Ben bu platforma bugün üye oldum konu dışına çıkacağım ama memurlar da vergi indirimi emekliliği var mı bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi

Dogalgaz

Engelli gaziler ulaşımda beraber şu indiriinde beraber devlet tiyatrolarında beraber hak kazanıyordu elektrik ve doğalgazda neden ayiri yapılıyor. Gazi ayda 4000 tl maaş alıyor hak etmiştir kimsenin gözü olmaz.amma doğalgaz indirimli olmalıdır.

Elektrik özelleştirildi. Devlete ait değil. Doğalgazı da ithal ediyoruz. Neyin indirimini bekliyorsunuz ? Devlet idaresinde bir tek su var onda indirim var. Yakında onu özelleştirirlerse (yani satarlarsa) ondaki hazır indirimden de oluruz. :)

elektrik inidirimi

merhaba % 40 vergi indirimi ile yaşlılık aylığı alıyorum hanede yaşayan 5 kişiyiz elektrik faturalarında indirimden nasıl bir yol izlememiz gerekli.

turan1977

Elektrik desteği sadece 2022 sayılı Kanun kapsamında ikamet ettiğiniz hanede siz veya yakınınız;
a) 65 yaş üstü yaşlılik aylığı,
b) Engelli aylığı
c) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığı, veya
ç) 18 yaş altı engelli yakını aylığı
alıyorsa verilebilir.

Siz alamazsınız, 2022 sayılı kanun kapsamındaki yardımları alanlar ancak destekleniyor.

Doğalgaz yardımı

Arkadaşlar engellilere verilen bir doğalgaz desteği var mıdır? Varsa nereden ve nasıl başvurabiliriz. Aboneliğin engellinin üzerine olması gerekiyor mu?

Elektrik ve Doğalgaz desteği söz konusu değil, sadece su indirimi var Engellilere % 50

Üst Alt