Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Engellilere Müjde MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor ; Milli Eğitim Bakanlığımız da İki yılın üzerinde Çalışmış ve Yönetmelik de İstenilen Şartları taşıyan Tüm arkadaşların Gözü aydın çok büyük şans görevde yüksele biliyorlar .....

Kötü olan Haber ise ÖMSS ile atanılan Engellilerin Bu sınava Girme Şansı neredeyse hiç yok. Belki 2012/1 İle atanılan arkadaşlar Bir ihtimal , sınavın yapılacağı tarihe yada son başvuru tarihine kadar hak kazana bilir .
Fakat 2013/1 ile atanılan Engelli arkadaşların bugün ki durum ve yönetmelik itibariyle sınava girmesi imkansız ...
Bu yönetmelik yeniden düzenlen ile bilir . Biz Engelliler için pozitif ayrımcılık yapıla bilir. Bu Yönetmeliğe Engelliler İçin özel ek bir madde yada fıkra getirilebilir . Bu yönetmelik yeniden Engellilere artı ve pozitif haklar vere bilir .

Özellik le de çoğu Kurum ve Kuruluş da Çalışan Engelli Hizmetli arkadaşlar için bu imkan verilmeli . Lakin yardımcı Hizmetli Görevin gereği ve mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür .
Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum :) ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz ..

Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '

Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum.

Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır..

Bu form ve başlık Aracılığı ile Sesleniyorum . Her fırsatta Biz engellilerin en Büyük destekçisi ve Yardımcı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Beyefendiden ,Onun Tüm Çalışma arkadaşların dan. Bakanlığı Çatısı altında binlerce engelliyi istihdam eden, onlar iş aş veren Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi avcı Beyefendiden den Sn Bakanımız Biz Engellilerin 2. Annesi Sayın Fatma Şahinden,Bunca Engellinin Atanmasında Bunca Yardımı olan Sayın Faruk Çelik ' e selenerek ,Sesimizi Duyan Tüm siyasi parti ve tüm Millet vekillerinden bu ülkenin vekillerinden Ben Kalender Şah olarak Engelli Arkadaşlarım için bir fırsat ve Bu konuda yardım istiyorum .Bu yardımı Kendim adıma ve Engelli arkadaşlarım adına istiyorum . Bizlere Engellilere BİR ŞANS..Memur olama şansı Kurumda görevde Yükselme şansı verilmeli

Arkadaşlar , dostlar :Ben Kalender Şah olarak , bugüne kadar olan hiç bir yazımda siyasi bir amaç siyasi bir görüş veyada bir duruş sergilemedim .. Hiç bir siyasi partiye uzak yada yakın taraf yada taraf dar olmadım ..Tamamı Engellilerin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgilidir. Ben yazılarımda dile getirdiğim , Engellilerin çoğu sorunu çözüme kavuşmuştur. özellik Ömss Atamaları ile olanlar Buradan Tüm biz engellilerin faydası ve Menfaati için çalışan herkese çok teşekkürler ....

Kalenderşah arkadaşımı sonuna kadar destekliyorum. Biz buralara kimsenin torpiliyle gelmedik. puanımızla kendi gayretlerimizle geldik. 82 puanla açıkta kalmayalım diye hizmetli kadrosunu tercih ettim. Yanlış yapmışım. Zerre kadar kıymetimiz yok MEB bünyesinde. Kurumda çalışan memurların %60 ı Y.Hizmetli kadrosuyla masa başı memurluğu yapıyor. Bizi verdiler ilçelere ücra köşelere. Gelebiliyorsan gel. Görevde Yükselme Sınavı açılıyor. 3 yıl şartı var. Biz engelliler olarak bu 3 yıldan muaf tutulmak istiyoruz. Eğer tembellik etmezde işin üstüne gidersek seçim önü bu 3 yılı kaldırabiliriz. Yapacağımız tek şey günlük twit atalım. Başbakana, Aile Bakanına, Çalışma bakanına. Her yere.
Biz buralara kendi gayretlerimizle geldik, söke söke. Eğer istersek bu işide başarırız.

Arkadaşlar Bu konu Atanmış ve Atanacak Tüm engelli Arkadaşların desteklemesi gereken bir başlık...

Arkadaş yönetmelik resmi gazetede yayınlandı yapacak bir şey yok biz de 2010 da atandık bu sınavı bekliyoruz öyle nihayet dualarımız kabul oldu. Ayrıca sadece MEB için geçerli değil bu 3 yıl süre şartı..

officer kardeşim bu konuda sana katılmıyorum. Neden dersen; burası Türkiye. Bizim ülkemizde olmayacak diye bir durum yok. ek bir yönetmelikle yapılmayacak bişey değil. Biz yeterki üzerine gidelim bu işin. Ayrıca Kalenderşah arkadaşımı senelerdir takip ederi. Her ne konuun üzerine gittiyse o işi yaptırmıştır. Zaten başka biri olsa bu konunun üstünde o kadar durmam. Biz genede twitlerimizi e-mail lerimizi atalım

officer;

Biz de işte Aynı sözleri sarf ediyoruz . Hani Nerede pozitif ayrımcılık.... Engelli personel için her hangi bir süre şartı olmamalı... Eğer Bu durum Gündeme gelirse de inanıyorum ki ek bir düzenleme gelecektir .... Kal diki ÖMSS sürecinde çağrılarımıza cevap geldiğini gördük. Onlar ca olumlu gelişme oldu.. Engelliler için Onca düzenleme yapılmak istenirken , Biz engellilerin menfati için on ca şey yapılırken bu neden yapılmasın ki tabiki yapılır .. Ben inanıyorum ki Meclis çatısı altındaki tüm siyasi partiler ve millet vekilleri bu konuda bize destek verir ...

Bu Konuyu Ana sayfaya taşımalıyız .. Bu öyle önemli bir konu ki Ömss yada yeni ismiyle Emss Kadar değerli .. Kaldıkı Bu durum Yeni yapılacak Emss sınavınıda kaderini Pozitif yada Negatif olarak etkiliyecek yada değiştirecektir .. Milli eğitim Bakanlığımız Bünyesinde çalışan Engelli Memur ve özellikle Hizmetli sayıları Binler le belki on binlerle ifade edile bilir ..

Bu durumda , özellikle çalışma şartları daha ağar olan hizmetli kadrosundan memur kadrosuna yeniden atanıp geçmek isteyen tüm engelliler etken olacaktır ,Tekrar Emss SINAVINA GİRMEK İSTEYECEK DİR . kamuda çalışan belki binlece engelli Bu sınava yeniden girerek tekra atanacaktır ...Bu özellikle de hizmetli kadrosu için geçerli olacakdır ...Bu DURUM yENİ Emss de sınavda puanlamaların dan atanma sırasına , tercih saysına kadar onlarca şeyi değiştirecek olumsuz yönde etkiliyecek dir .. siz atanmayı beklerken , zataen kamuda çalışan biri yeniden kadroda yükselmek için tekrar atana bilecekti r

Arkadaşlar lütfen bu başlığa sahip çıkalım ... inanın aşırı önemli hayati bir başlık ..

Atanmış arkadaşlar içinde atanmayı bekleyen arkadaşlar içinde .. sadece kişini yorumu var ..... Bu başlığın 10 Binlerce kez tıklanması lazım ..

Anlaşılan bir sonraki yükselme sınavını bekleyeceğiz. Çoğu atanan arkadaş memurluk için tekrar sınava girmeyi düşünüyor.

Evet haklısın Megacetay
Hizmetli olarak Atanan ların çok büyük bölümü yeniden sınava düşünüyor... Bu durumun Üç tane olumsuz etkisi var ....
1. olarak zaten atanmış kişiler Kadroda yükselmek için tekrar atanıyor ..
2. olarak Memur kadrolarında bir yüklenme oluyor
3. ve Göz ardı edilmemesi gereken gerçek bu kişiler bi defa atnmış 2. kezde biraz çalışmayla atanırlar ...

arkadaşlar herkesi ümitlendirmeyin, tam bilgi verin.bu sadece fakülte ve yüksek okul mezunlarını kapsıyor,yani hizmetli olan arkadaşlar hiç umutlanmayın.

Son günlerde Bildiğim kadarıyla Tüm Yhm (Hizmetli kadrosunun ) Bir defaya mahsus Memur kadrosuna geçmesi için sendika vb teşkilatların desteğiyle TBMM Yasa teklifi verildi .. Fakat Bu yasa teklifini ne aşmada olduğu hakkında kesin bir bilgim yok ,HABER SİTELERİNE DÜŞEN YENİ BİR HABERDE YOK ... Ama Bu durum yada , hizmetliden memura geçiş ... Engelliler için Daha önce yasalaşsa bilir ..... Pozitif ayrımcılık da yapıla bilir .Yada sınavlı geçiş için yönetmeliklere Engelliler için ek madde gele bilir ...

Nedeni mi :

Birin ci olarak :Tüm engelli çalışanların çalışma koşulları daha rahat ve kolay hale getirilmek istemesi ....

İkinci olarak ,Tüm hizmetlilerin memur olması ila, sayıları Binler le ifade edilecek kadar engelli hizmetli sayısındaki fark ....

Üçüncü olarak ta engellilerin çoğu hizmetli , Yhm ler görevinde kadrolu olsada o kadro da çalışmıyor .... çalıştırılmıyor..

Dördüncü olarak sağlık sen vb sendikaların yaptıkları bazı basın açıklamalarında , öz olarak devletin engelli hizmetli alımının uygun olmadığını ve bir an önce memur kadrosuna geçmesini istemesi ..

Beşinci ve En önemli sayılacak sebeplerden biriside ... engelli hizmetlilere 1 kere tayin hakkının yanı sıra sınavsız direk geçişle memur olma hakkı verilmesinin diğer ve göz ardı getirileri ....

Örneğin 2014 ömss sınavına neredeyse hiç engelli çalışan girmez ve yeni atanacak engelli arkadaşların önünü tıkamaz ..

Bunda da yanlış anlamaya mahal vermesin diye bir açıklık getiriyim ...
Ben kendimde hizmetli kadrosundayım ve bu kadroda engelli yada engelsiz çok tanıdığım var neredeyse hepsi hizmetli kadrosundan memur kadrosun dan bir an önce memur kadrosuna geçmek istiyor .

Bir memurla hizmetli , çalışma şartları ve hiyerarşik sınıflandırmada çok farklı ...

Fark nemi : Farazi bir kıssa getireyim . Memur İşini yapar ... Hizmetli ne iş verilirse onu yapar.Memurun mesai si nettir .. Hizmetlinin mesai sati esnektir
Birde genel olarak Kamuda çalışan kişiler ya kurum değiştirmek için yeniden sınava girer .. Yada istedikleri ile yeniden atanarak tayin olmak için ...
Diğer ve en geçerli sebeplerden biride Hizmetli ve Benzeri kadroda çalışanlar yeniden atanarak memur kadrosuna geçmek için tekrar sınava girerler, Normal de kurum içi sınavlada kadrolarında yüksele bilirler .. fakat kurum içi yükselme sınavları kpss ve ÖMSS GİBİ BELİRLİ BİR DÜZEN TARİH İÇİNDE DEĞİLDİR ve Kanunla belirlenmiş .. öğrenim düzeyi ,Çalışma süresi gibi Belirli şartlara tabidir .....
İnanın ki kamuda kadrolu olarak çalışıp ta ; yeniden sınava Girerek tekrar dan herhangi bir devlet kadrosuna atananların sayıları hiçte küçümsenecek adetlerde değildir ... Bunlar resmi veriler le açıklanmadığı için pekte bilmeyiz yada gündem de olmaz

. Kim bilir belkide ÖMSS DE BİLE KAMUDA ÇALIŞIP TA TEKRAR ömss ile Atanaların sayısı 100 lerle belkide 100 lerledir ... Ben Bile .. EN AZ 1 /2 KİŞİ TANIYORUM ..Sanırsam bu durumda form dada bir kaç kişi vardı

Sn Bakan Fatma Şahin'in daha önceki zamanlarda Engellilerimizle ilgili güçlü bir paket var : demiş ti
Bu paketin içeriğinde özürlü memura bir defaya mahsus Tayin hakkı olduğunu ,Tahmini ücretsiz seyahati,Engelli memurların engel durumuna göre mevsimsel şartlar vb etkenler göz önüne alınarak çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesinin gündemde olduğunu biliyoruz ... ama onunlada ilgili bir gelişme yok sanırsam

Arkadaşlar çıkması beklenen bu yasaların hepsi çok değerli ve kıymetli yasalar ... Ama bence Bunları engelliler için en önemli ve paha biçilme zi ... Birinci olarak Hem engelli ve ,Engelli yakını olana 1 kereye mahsus tayin hakkı verilmesi
2. olarakta engelli hizmetlilerin memur kadrosuna geçmesi ...
Fakat Acaba diyoruz daha fazlası da var mı !!!!!! Daha fazlası ne ola bilir .......

Mesela, 2013/2 yenini Bir genel engelli alımı ... Unutulmasın ki Diyanet işlerinin imam, kayyum vb kadrolarına yapılması düşünülen alım hala yapılmadı ... BUNUN YANINDA YENİ BİR ENGELLİ ALIMI DA SÜRPRİZ OLMAZ ...

Mesela : Engeli yhm (hizmetli ) Kadrosunun ;Bir defaya mahsus Terfi alarak memur olması yada yönetmelik yeniden düzenlenip engelliler için Görevde yükselme şartlarında ki çalışma süresi sınırı dahada aşşağı çekilmeli.. bunun yanı sıra kurumlar arası geçiş sağlanması da sağlanmalı . Tüm bunların Olaması için Bir sebep yok ... Zaten Engelliler le ilgili gündem de olan konular ..

arkadaşlar herkesi ümitlendirmeyin, tam bilgi verin.bu sadece fakülte ve yüksek okul mezunlarını kapsıyor,yani hizmetli olan arkadaşlar hiç umutlanmayın.
Arkadaş yönetmeliği okudun mu sen lise mezunu, 3 yıl memur olan ( 2 yılı MEB de 1 yıl başka kamu kurumunda olabilir) her YHS personeli GYS girebilir.

officer;

ben meb sitesinden baktım.yönetmeliği tam olarak nerden okuyabiliriz.?ben de yard.hizmetliyim :)

12 Ekim 2013 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28793
YÖNETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 − (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatına ait kadrolara, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak görevde yükselme ve unvan değişikliği ile yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda uygulanacak usul ve esasları belirlemektir.
Kapsam
MADDE 2 − (1) Bu Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapanlardan bu Yönetmelikte sayılan görevlere görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme suretiyle atanacakları kapsar.
Dayanak
MADDE 3 − (1) Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik, 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır. http://www.resmigazete.gov.tr/default.aspx#

officer Bu başlığa gösterdiğin ilgi ve alaka içinçok teşekkürler ... Engelli arkadaşların çoğu , atanmış olsun olmasın , bu başlığın hassasiyetinin farkında değil . Aslında atanmışdan daha çok atanmayı bekleyen arkadaşlar için önemli bir durum ...

Gönül isterki kamuda çalışan engelli kardeşlerimiz bu konu üzerinde yoğunlaşsın ama hallerinden memnunlar ki yazmıyorlar. Gerekli yerlere mail attım umarım sunoç sizin lehnize olur..

Officer bu ne duyarsız insanlar ya . Luzumsuz magazin bir başlık olsa on binlerce tıklanır yüzlerce yorum yapılır .. ekpss tarihi öne alınmış 6 ay önceden derdi aldı .. arkadaş burda ömsss ye yeni adıyla ekpss 5/6 bin kişi fazladan girmesin binlerce kişi atamış bir kurumda çalışıyorken tekrar atanmasın diye uğraşıyoruz .. yok .hele bir engelli hizmetli atansınlarda dünyanın kaç bucak olduğunu görsün ler '' Ben gördüm .. Yeri geldi özür oranım artı yeri geldi canım pahasına görev yaptım .. sağ kolumda 250 tane iç ve dış dikişle ve bunun yanı sıra vücudumda iç kanama riski olduğu halde çok ağır yüklerde taşıdım, vucudum kara ciğre rahatsızlığı var mikrop almaya açık .. buna rağmen temizlikte yaptım , çöpte attım ve yanı sııra onlarca zor iş .. yapma bakayım aday memursun sen engelliymişsin kimin umrunda .. bir disiplin cezası kapı dışarı
, .. atanıp tek bir yorum bile yapmayanlarada yazıklar olsun onlara hiç sözüm yok ..

resmi gazetede yayımlandıysa :) yapacak bişey yok geçmiş olsun...

bio yönetmeliklere ek meddeler gele biliyor .. kaldı ki engelliler için hayli hayli gele bilir .. benim şahsi farazi fikrim nasıl ki sayısı yüzbinlere varan sözleşmeli sözleşmeli personele kadro geldiyse .. sayısı binlerde kalan engelli hizmetli kadrosuna da memurluk yolu sınavsız yönetmelik siz açılmalı . engelli hizmetli sınıfındaki tüm arkadaşlar memur olmalı .. dahası yeni yapılacak ekpss de ise Engelli hizmetli engelli memur kadrosuna dönüşmeli ..

yaw zatı atanan adam nıye bı daha basvursun baskasının hakı gıdıyor keske ben atanabılsem paspascıya bıle razıyım yeterkı devlet kadorusu olsun

devran yorumun için saol ..
Ama ölülerde beller miş ki diriler her gün helva yiyor ... :) Aman ha atanmayla iş bitmiyor . bu nasıl bir işse atanmadan önceki psikoloji ile atandık dan sonraki psikoloji aynı değil. neden hakka giriyorlar diyorsun ya cevap belli kaç tane yorum var sayılı . kaç kişi yorum yapmış sayılı .hakkı hukuku düşünen kim... Atanma mış kişiler kendini düşünmez bu başlığa ilgi göstermez yorum yapmaz desteklemezse, atanmış o seni niye düşünsün ki . yorumlarımın çok büyük bölümünde ısrara belirttim bu konu Ekpss sınavı kadar önemli yok arkadaş bizim millet kendi için hayati değerli şeylere gereken önemi vermiyor .Atanmış biri sınava girerken de yeniden atanırken de senden hep avantajlı 10 adım önde ...zaten atanmış azda olsa tuzu kuru , en iyi tercihi yapar en iyi kadroyu yazar.. şu an çoğu tanıdığım çalışmaya başladı bile ekpss girmek için gün sayıyorlar ..

ATANAN BİRİ BİRDAHA NASIL ATANSIN Kİ DEMEYİN ... Farazi konuşuyum kamuda atanıp çalışan birinin yeniden atanması çok da zor değil .. zaten kamuya atanmış atanacak bir bilgi ve beceri potansiyeline sahip yeniden bir bilgi tazaler üzerine biraz daha çalışır eskiden 80 le atanmıştır şimdi 85 le 90 la atanır .. geçmiş sınavda yaptığı hatalarında farkındadır zaten üzerinde atanmışlığında rahatlığı var .. Tercih yaparken de sıfır hatayla tercih yapar , en iyi kurumu en iyi maaşı kapar :) ) .. Nasılmı Kamuda çalıştığı sürede fazlaca bilgi ve beceriye sahiptir , çalışma sürecinde bu bilgi ve beceriyi edinmiştir ..tercih yaparken ve sınavda sizin le aynı oranda hata yapmaz

devran29;

Biliyoruz o paspasaa bile razıyım diyen arkadaşları, şimdi herkes yeniden sınava hazırlanıyor. Öyle dışardan bakınca size kolay geliyor olabilir ama emin ol değil. Hizmetli atansan 2 gün sonra sızlanmaya başlarsın. Atandığımıza şükrediyoruz ama sanki paspas yapmakla iş bitiyor gibi konuşmayalım. İmkanın varsa git bir engelli hizmetliyle otur sohbet et. Hayatta kolay iş yoktur.

Hizmetli kadrosunda çalışan engelli kardeşlerime bir tavsiye heyete başvurarak çalıştırılmayacağı iş alanlarını çok net bir şekilde ibare ekletmeleri örneğin ; uzun süre ayakta durmayı gerektirecek işlerde çalıştırılamaz gibi, eğer kurum sizi halen ağır işlerde çalıştırmaya devam ederse o zaman kurumun bağlı olduğu müdürlüğe, kaymakamlık ve valiliğe şikayet ediniz en son bimere yazınız hiç ama hiç bir sonuç alamazsanız ki mutlaka alırsınız o zaman mahkemeye müracaat ediniz ...

Arkadaşlar Bio Ben hizmetli Görevin deyim raporda yetmiyor.Ben yeni bir yerde görev aldım işe daha başlamadım ,yeni görev yerime geçen gün hastalığmla ilgili engelli raporumu götürdüm adam 10 dk vallahi raporu inceledi bu ne ki diyor . onun sağlık kurulu raporu olduğunu idrak edemiyor . tek tek rapor üzerinde ben izah ediyorum . dönüyor diyor ki sürekli ibaresi olan rapora bu 2010 tarihine ait bu geçersiz diyor yenisini getir diyor şaka gibi . yettimi yetmez dönüyor çalışa bileceği işler bölümünde benim raporumda aşırı sitres gerektiren işlerde çalışamaz ibaresi var adam doktor gibi teşhis getiriyor , bu iş seni ne sitrese sokmaz ki . diyor nerden biliyon sen doktormusun beni sitrese sokacak bir olumsuzluk da başına neler gelebilecek bilmiyor , soruyorum efendim ben engelliyim ne iş yapacam diyorum , geldiğim yerde hastalığımdan dolayı pek hizmetli görevi yapmadım diyorum . CEVAP OLARAK ŞU YANITI ALIYORUM BURADA HERKES HER İŞi YAPAR . OZAMAN SENİ BURAYA VERMESELERDİ diyor sen hizmetlisin kadronun gereğini yapacan diyor senin engelli olmanı görmezden geliyor işne gelirse . hadi itiraz etsene.. yönetmelikten engelli haklarından söz ettim beni itham etti ben bunca yıllık memurum sen 6 ayda bukadar şeyi nerden öğrendin diyor .. hakla hukula da hiç ilgilenmiyor . ... .. bu zihniyet Engelli çalışınına ne yapar hele hizmetliyse ne yapar sen hiç düşündün mü .....

Arkadaşlar Hizmetli kadrosunun mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür .

Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum :) ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz ..

Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '

Kalender Şah hakkını vereceksin o zaman yazacaksın şikayet dilekçeni çalıştığın kurumun il ve ya ilçe müdürlüğüne onlarada dikkate almadıkları takdirde bakanlığa kadar şikayet yolunu dile getireceksin ama cazgırlık yaparak 6 yıllık memurluğu ve bildiklerini görecek raporun geçersizliğini söyleyen şahsiyetsiz dingil anasınından emdiği sütü burnundan fitil fitil getireceksin bak mersinde olan bir olayı yazayım o zaman öyle pes etmek yok arkadaşım; Kadının biriside oğlu engelli işe girmiş ömssyi kazanarak çıkmış vali yardımcısına hani engelliye sahip çıkıyordunuz vali bey demiş reklama gelince herkes engellinin yanında icraata gelince kimse yok demiş, ben evladıma iş bile yaptırmıyorken çocuğum çalışmak istedi ama engel durumuna göre bir iş değil ağır işlerde çalıştırıyorlar lafta dinlemiyorlar tersleyip duruyorlar bunun üzerine vali yardımcısı direk okullara yazı yazmış, bunu anlatan kardeşim şuanda milli eğitimde hizmetli kadrosunda çalışan aynı zamanda siteyide ziyaret eden bir kardeşimiz bu yüzden olmuyor diyerek meydanı bu çok bilmiş iş güzar gevşeklere bırakmayın raporu anlamıyormuş anlatacaksın, bak ben temmuz 4 de raporum ile araç aldım tertibata kadar taktırdım maliyedeki memurlar kıllık yaptılar özel tertibatlı araç kullanması uygundur raporumu hemde yasada çok net belli iken bende dilekçe yazdım hangi yasaya göre benim raporumu kabul etmiyorsunuz diyerek tarafıma tebliğ edilmesini istedim, arkasına hemen bimere şikayette bulundum savunma istediler , kendilerinede şikayette bulunacağımı söyledim savunmaları istendi sonra ne oldu biliyomusun , Tebliğ istedim dilekçeme yanıt veremediler, bimer şikayetinden dolayı memurların savunması istendi, şimdi aradılar gelip ötv indirimli aracınızı alabilirsiniz dediler. Uzun lafın kısası nasıl hareket edeceğiniz size bağlı haklı olduğunuz durumlarda susmayın arkadaşım gerekirse sesinizi yükseltin 6 yıllık memur olduysa padişah mı oldu ? memur olmuş ama ne insan olabilmiş nede engelliler ile ilgili bilgi sahibi olabilmiş 2010 sürekli raporun açıklamasını bilmeyen bir dingil işte kolay gelsin kardeşim umarım anlatabilmişimdir. En kısa zamanda rahata kavuşman dileğimle saygılar...

Bio Ben Kalender ŞAH olarak ; burada bu kadar insana sözcülük yapıp , Açtığı genel duyuru dışında engellilerin menfaatlerini ve göz ardı edilen gerçekleri dile getirdiği başlıklar ve bunların çözüm yolu ola bilecek önerilerin bulunduğu yorumları yazıları , makaleleri on binlerce tıklanan biri olarak susmam , susamam '' o on binlerin onbinlerce Engellinin vebali sırtındayken '' orada onun veya onun gibilerin biz Engellileri sindirmesine izin verecek değilim ,. terzi söküğünü dikemez durumunda kalmam
... Tabiki hakımı ve hakkımızı sonu na kadar savunacağım

ömss yönetmeliği derki

İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 20 ‒ (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.
Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21 ‒ (1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
(2) Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamaz.

Bu yönetmeiliğin uygulanması için elimden geleni yapacağım ...

Bu arada Sivas da Vali yardımcımız Ömer Kalaylı beyle tanışmak nasip oldu . Kendisi çok Mütevazı ve yardım sever bir kişi . Ben onun yanına korkarak çekinerek gittim . Engelli olduğumu ve sorunumu belirtdim . Benden yardımını esirgemedi sorunumun çözüme kavuşması için büyük çaba sarf etti . sorunumun çözülmesi için kurumu harekete geçirdi . sorunumu halleti .. Vallahi ALLAH işini Gücünü Rast getirsin , Mevkiğini makamını yükselsin . Böyle insanlar o makamlarda olduktan sonra bizlerde hakkımızı yönetmeilk ve kanunlar çerçevesinde aradıkça inanıyorum sorunlarımıza çözüm bula biliriz ..

Kalender Sah; neden gittin Valilige? Ne sorunun vardi? Ve nasil bir cözüm getirdi sorununa?

Hadi geçmiş olsun o zaman gözün aydın demek ki neymiş 6 yıllık memuru bir şekilde öpeceksin oda anlıyacak :D

Üst Alt