Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor

suyum . yeni bir yerde görev aldım . Yeni görev yerime ait Evraklarımla ile ilgili bir aksilik vardı . Bu durum tamalandığı zaman tüm arkadaşlar özel başlıkla yada mevcut başlıkların içinde geniş bilgi vereceğim

:) bio bu sadece bizim hakkımız yada sorumluğumuz . değil senin benim ve bir kaç kişinin sırtında , on binlerce engellinin yükü sorumluğu var farkında yada farkındalığın da olsak iyi olur ... Bu durumu biz seçmedik veya böyle olsun istemedik ama oldu ..inan bana on binlerce Engelli arkadaş çoğu konuda ağzımızdan çıkacak sözü yorumu gözlüyor ..... yol göstermemizi bekliyor

arkadaşlar benim bildiğim bu sınav şube müdürlüğü için.herkes başvuramıyor.başvursa bile alınacak kişiler çoktan bellidir.sınav filan hikaye.

Lise mezunlarını hizmetli yapmazlar herhalde :) Lise mezunu olarak giricem sınava ( Önlisans okuyorum ) Ne tarz işler verirler arkadaşlar atanırsak? ( İleri derecede bilgisayar biliyorum. )

Bu dilekçeyi kurumunuza verin kurumunuz kabul etmez ise direk ilçe MEM e götürüp verin. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
…../…………
04 TEMMUZ 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Özürlü Devlet Memuru alımı sınavı ile kurumunuza atandım ve 14/09/2010 tarihinde göreve başladım.
16.09.2004 tarihli Resmi Gazete yayımlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin, 25. maddesinde belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar denilmektedir.

Ayrıca;
2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinde; ’Kamu kurum ve kuruluşları, istihdamı zorunlu özürlü personel kontenjanları açık tutmayarak süresi içinde sınav açacak, özürlülerin eğitim gördükleri alanlarda, eğitim düzeylerine, mesleki bilgi ve becerilerine uygun iş ve görevlerde istihdamlarının sağlanması için özen gösterecektir. Denilmekte

Görev yaptığım okulda tarafıma verilen temizlik işlerinin, fotokopi işlerinin birçoğu beden gücü gerektirmekte ve yorucu olmaktadır. Fotokopi çekerken sürekli ayakta kalmaktayım. Bununla birlikte temizlik işlerini yaparken protez bacağım terlemekte, bu terlemeden dolayı kullandığım protez arıza çıkarmakta ve engelli olan bacağımda yaralar oluşmakta, bu sebeple ağrılardan ayakta durmakta ve yürümekte problem yaşamaktayım.

Söz konusu yönetmeliğin belirtilen maddesi doğrultusunda tekrar bir görev tanımı yapılmasını istememe rağmen okulum yönetimi bana ekte bulunan cevabı vermiştir. Bilgisayar işletmenliği sertifikam ve açık öğretim fakültesi kamu yönetimi öğrencisi olduğum göz önünde bulundurularak tarafıma özrümü arttırmayacak veya ek özür getirmeyecek işler verilmesi hususunda;

Gereğini arz ederim.

Lise mezunlarını hizmetli yapmazlar herhalde :) Lise mezunu olarak giricem sınava ( Önlisans okuyorum ) Ne tarz işler verirler arkadaşlar atanırsak? ( İleri derecede bilgisayar biliyorum. )

Kardeş lise mezunlarını hatta önlisans ve yanlışım yoksa lisans mezunlarını bile gayet güzel hizmetli yapıyorlar. Hizmetli yazarsan git şurayı paspasla dediklerinde kimse senin bilgisayar bilmene vs bakmaz. Çünkü sen hizmetlisin. Ha bazı arkadaşlar ve yapamayacak olanlar yapmıyor ama elin ayağın tutuyorsa ben bilgisayar biliyorum temizlik vs yapmam gibi hayaller kurma. Hizmetli yazıyorsan bazı şeyleri göze alacaksın demektir. Öyle çevrenden söylenenlere kulak asma. Tecrübelerimi paylaşmak için söylüyorum. Yapamayacak durumdaysan gider konuşursun ona göre iş verirler.

Yol çok basit Kalender şah defaat kez yazdım eğer kurumunuzda sıkıntı yaşıyorsanız engelinize uygun iş verilmeyip dikte ediliyorsa, müdürleriniz kendilerini kamu görevlisi değilde padişah gibi görüyor ise yapacağınız ilk iş direk vali veya vali yardımcılarına durumu anlatmak bakın ondan sonra o iş bilmeyip işgüzarlık yapan dalkavuklar nasıl hizaya geliyor Bütün sıkıntı yaşayan arkadaşlar hatta aynı ilde bulunanlar toplu halde giderlerse daha faydalı olacağını düşünüyorum...

BENDE 2010 ATANIP BU SINAVI İPLE ÇEKENLERDENİM.. KEŞKE SINAV ENGELLİLER İÇİN SÜRE ŞARTI KOŞMASA TABİ LİSE MEZUNU BİR ENGELLİNİN HİZMETLİ OLARAK ATANMASIDA AYRI BİR TUTARSIZLIK YA NEYSE...
3 yılı aşkın çalışma süremde 3. okuluma nihayet huzurluyum masa başı işteyim tefbis,kbs,e okul yük fazla ama olsun...
tabi hersey kurum müdüründe bitiyor...
Allah herkesin yardımcısı olsun şimdiden çalışmalara başlamak lazım...

valla işimiz zor aslında bu sorun yeni ömss sınavından önce bir açıklık kazanmalı
,

ARKADAŞLAR bu Başlık ilk sayfada sıkışıp kaldı yeni tıklayan arkadaşlar konudan ve konun ehemmiyetinden haberdar olsun
[SIZE=4]
Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor
[/SIZE]

Engellilere Müjde MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor ; Milli Eğitim Bakanlığımız da İki yılın üzerinde Çalışmış ve Yönetmelik de İstenilen Şartları taşıyan Tüm arkadaşların Gözü aydın çok büyük şans görevde yüksele biliyorlar .....

Kötü olan Haber ise ÖMSS ile atanılan Engellilerin Bu sınava Girme Şansı neredeyse hiç yok. Belki 2012/1 İle atanılan arkadaşlar Bir ihtimal , sınavın yapılacağı tarihe yada son başvuru tarihine kadar hak kazana bilir .
Fakat 2013/1 ile atanılan Engelli arkadaşların bugün ki durum ve yönetmelik itibariyle sınava girmesi imkansız ...
Bu yönetmelik yeniden düzenlen ile bilir . Biz Engelliler için pozitif ayrımcılık yapıla bilir. Bu Yönetmeliğe Engelliler İçin özel ek bir madde yada fıkra getirilebilir . Bu yönetmelik yeniden Engellilere artı ve pozitif haklar vere bilir .

Özellik le de çoğu Kurum ve Kuruluş da Çalışan Engelli Hizmetli arkadaşlar için bu imkan verilmeli . Lakin yardımcı Hizmetli Görevin gereği ve mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür .
Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum :) ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz ..

Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '

Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum.

Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır..

Bu form ve başlık Aracılığı ile Sesleniyorum . Her fırsatta Biz engellilerin en Büyük destekçisi ve Yardımcı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Beyefendiden ,Onun Tüm Çalışma arkadaşların dan. Bakanlığı Çatısı altında binlerce engelliyi istihdam eden, onlar iş aş veren Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi avcı Beyefendiden den Sn Bakanımız Biz Engellilerin 2. Annesi Sayın Fatma Şahinden,Bunca Engellinin Atanmasında Bunca Yardımı olan Sayın Faruk Çelik ' e selenerek ,Sesimizi Duyan Tüm siyasi parti ve tüm Millet vekillerinden bu ülkenin vekillerinden Ben Kalender Şah olarak Engelli Arkadaşlarım için bir fırsat ve Bu konuda yardım istiyorum .Bu yardımı Kendim adıma ve Engelli arkadaşlarım adına istiyorum . Bizlere Engellilere BİR ŞANS..Memur olama şansı Kurumda görevde Yükselme şansı verilmeli

Arkadaşlar , dostlar :Ben Kalender Şah olarak , bugüne kadar olan hiç bir yazımda siyasi bir amaç siyasi bir görüş veyada bir duruş sergilemedim .. Hiç bir siyasi partiye uzak yada yakın taraf yada taraf dar olmadım ..Tamamı Engellilerin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgilidir. Ben yazılarımda dile getirdiğim , Engellilerin çoğu sorunu çözüme kavuşmuştur. özellik Ömss Atamaları ile olanlar Buradan Tüm biz engellilerin faydası ve Menfaati için çalışan herkese çok teşekkürler ...​

Herkes yine sus pus oldu bir silkelenin kendinize gelin .. bu durum atanmış atanmamış hepimizi ilgilendiriyor .. özekllik le ATANMIŞLAR SİNSİ SİNSİ BIR KIYIYA ÇEKİLİP SINAV GÜNÜNÜ beklemeyin . Başkalarının hakkını gasp etmeyin

S.a Kalender Bey ; Bende 2013/ 1 ile Meb e Yh olarak atandım şuanda bir ilkokul dayım.. Bu konu hakkında ne gibi bir öneriniz var ?? 12 ekim Yönetmeliği yayınlandıkdan sonra bir çok şeyi beraberinde getirdiği gibi bir çok şeyi de eskisi gibi bıraktı ( Normal de DBP sayfasında da var ! Kurumlarda belli bir süre çalışma şartı kaldırıldı diyor ; Oysa ki bir sonra ki metinde ise ; Kurumların inisiyatifine bırakıldı diyor ) Burası Türkiye haklar kolay kolay elde edilmez edilsede o da çok kolay olmuyor ...Ne diyelim haktan hayırlısı..

Eh nihayetinde insafı kuruma bırakılırsa olacağı budur,,,

Ben Sivas merkeze sağlık nedeniyle tayin oldum . iğne deliğinden urgan geçirdim . bu arada sağlımı da kaybettim . dengem tamamen bozuldu . inanın yaşamak boynuma yük oldu

arkadaşlar hizmetlilik çok zor bir engelli için bazen yapılamayacak kadar ağır . ama ne yaparsın sana verilen işi yapmak zorun dasın çoğu zaman engelli olma çokta umursanmıyor

arkadaşlar ne acıki çoğu memur atandıkları yere gitmiyor yakın zamanda buna gözümle şahit oldum .Meb de hizmeti olarak çalışan bir arkadaş vardı ceza evine idari işler memur olarak atandı ama buraya gitmemiş . güzelim kadro heba oldu . kendisi yerine atanacak arkadaşı da engelledi .

Arkadaşlar Moralinizi bozmak istemem ama yönetmelikte ki şu madde "Engellilerin sınavı
MADDE 19 - (1) Bakanlık, başvuru şartlarını taşıyan ve atama yapılacak görevi yerine getirmesine engel bir hâli olmayan engellilerin sınavlarının yapılabilmesi için gerekli önlemleri alır.
" demektedir. yani şartları taşısanız bile eğer birileri sizi engeliniz sebebiyle yetersiz veya görevi yapamaz gibi bir not düşerse sınava giremezsiniz veya atanamazsınız. bence bu maddenin kaldırılması için mücadele etmemiz gerekir.

efsane999, buyrun sizin iyi yorumunuzu görelim, paylaşın lütfen

Bu dilekçeyi kurumunuza verin kurumunuz kabul etmez ise direk ilçe MEM e götürüp verin. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
…../…………
04 TEMMUZ 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Özürlü Devlet Memuru alımı sınavı ile kurumunuza atandım ve 14/09/2010 tarihinde göreve başladım.
16.09.2004 tarihli Resmi Gazete yayımlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin, 25. maddesinde belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar denilmektedir.

Ayrıca;
2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinde; ’Kamu kurum ve kuruluşları, istihdamı zorunlu özürlü personel kontenjanları açık tutmayarak süresi içinde sınav açacak, özürlülerin eğitim gördükleri alanlarda, eğitim düzeylerine, mesleki bilgi ve becerilerine uygun iş ve görevlerde istihdamlarının sağlanması için özen gösterecektir. Denilmekte

Görev yaptığım okulda tarafıma verilen temizlik işlerinin, fotokopi işlerinin birçoğu beden gücü gerektirmekte ve yorucu olmaktadır. Fotokopi çekerken sürekli ayakta kalmaktayım. Bununla birlikte temizlik işlerini yaparken protez bacağım terlemekte, bu terlemeden dolayı kullandığım protez arıza çıkarmakta ve engelli olan bacağımda yaralar oluşmakta, bu sebeple ağrılardan ayakta durmakta ve yürümekte problem yaşamaktayım.

Söz konusu yönetmeliğin belirtilen maddesi doğrultusunda tekrar bir görev tanımı yapılmasını istememe rağmen okulum yönetimi bana ekte bulunan cevabı vermiştir. Bilgisayar işletmenliği sertifikam ve açık öğretim fakültesi kamu yönetimi öğrencisi olduğum göz önünde bulundurularak tarafıma özrümü arttırmayacak veya ek özür getirmeyecek işler verilmesi hususunda;

Gereğini arz ederim.

değerli arkadaşlar ben engelli memur olarak bir okulda çalışıyorum, memuriyette 4. yılım. ocak 2013 te bu tür görevlere ilaveten kış mevsiminde tarafıma verilen milli eğitim müdürlüğü ve okul arasında ki evrak getir götür görevi sebebiyle müdürle sıkıntı yaşadım. tam 3 kez soruşturma geçirdim. Allaha şükür aldığım cezaların tamamını iptal ettirdim fakat bu iptaller iddaların içeriğinden dolayı "engelliyim şu görevleri yerine getiremem " savından değil şekil ve usul yönünden iptal edildi. kısacası müdür usul yönünden hata yaptığı için yırttım. :) engelliye verilen engel artırıcı görevler yüzünden değil :) ne yazıkki kanunları bizim yorumladığımız gibi yorumlamıyorlar. bu alıntıdaki " Ayrıca;
2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinde; ’Kamu kurum ve kuruluşları, istihdamı zorunlu özürlü personel kontenjanları açık tutmayarak süresi içinde sınav açacak, özürlülerin eğitim gördükleri alanlarda, eğitim düzeylerine, mesleki bilgi ve becerilerine uygun iş ve görevlerde istihdamlarının sağlanması için özen gösterecektir. Denilmekte" kırmızıyla işaretlediğim ifade net bir ifade olmadığından haksız düşüyoruz. nereye çekersen oraya sünüyor:)
benim soruşturma müdürün beceriksizliğinden ve yaptığı usul hatalarından iptal oldu üstelik bende onu usulsüz yaptığı soruşturmadan dolayı şikayet ettim ve oda soruşturma geçirdi ama bu engelli olduğumdan veya engelliyi koruyan kanunlardan olmadı. dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. ayrıca bu konuda başı sıkışan arkadaşlar benle özelden iletişime geçebilirler yardımcı olurum.

özürlülerin görevde yükselme sınavına girmelerinde yasal bir engel yok.veri hazırlama ve kontrol işletmeni iken ,kasım 2011 de içişleri bakanlığı görevde yükselme sınavına girerek şef kadrosuna geçtim.86,66 puan alarak(60 sorudan 52 doğru,8 yanlış) il genelinde 25 kişi arasından 1.oldum.türkiye genelinde ise 2883 kişi arasından 339.oldum.
engellilerin gerek vhki,gerek şef,gerekse il,ilçe ,şube müdürlük sınavlarına girmelerine yasal engel yok.

tabii engel yok arkadaşlar ama olabilirde, şuana kadar olmadığı ileride de olmayacağı anlamına gelmez, madde 19 birilerinin bizim şu veya bu görevleri yapıp yapamayacağımıza karar verebilmelerinin yolunu açıyor diyorum. birileri sizin hakkınızda eğer bu görevi yapamaz derse ne olacak? madde açıkça yazmış " MADDE 19 - (1) Bakanlık, başvuru şartlarını taşıyan ve atama yapılacak görevi yerine getirmesine engel bir hâli olmayan engellilerin sınavlarının yapılabilmesi için gerekli önlemleri alır." diyor. atama yapılacak görevi yerine getirmesine engel bir hali olmayan engellilerin sınavlarını yapar diyor yani engel hali olanları yapmaz. böyle durumda sizin 86.66 puanınıza mı veya kıdeminize veya eğitiminize mi bakacaklar? sanmıyorum. bu madde bize ilerde çok sıkıntı çıkarabilir. hukukçu arkadaşlar bu maddeyi inceleyebilirler mi?

İnşallah bu şeflik sınavına bende giricem, maliye mezunuyum. hayırlısı bakalım.

Engelli bir personelin kariyer hakkı yok gibi yazmışsınız. Dediğiniz şey 657 Sayıl Devlet Memurları Kanununa çok ters.

Kariyer:
B) Devlet memurlarına, yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağlamaktır.​

Arkadaşlar Moralinizi bozmak istemem ama yönetmelikte ki şu madde "Engellilerin sınavı
MADDE 19 - (1) Bakanlık, başvuru şartlarını taşıyan ve atama yapılacak görevi yerine getirmesine engel bir hâli olmayan engellilerin sınavlarının yapılabilmesi için gerekli önlemleri alır.
" demektedir. yani şartları taşısanız bile eğer birileri sizi engeliniz sebebiyle yetersiz veya görevi yapamaz gibi bir not düşerse sınava giremezsiniz veya atanamazsınız. bence bu maddenin kaldırılması için mücadele etmemiz gerekir.
Habip bey bu yönetmelik sınav ile ilgili biz GYS ve hizmetlilerin sorunlasrı için görüş bildirmiştik. Konuyu baştan okur iseniz daha faydalı olur..

[FONT=Times New Roman]TEÇ-SEN: "Hizmetlilerin Sınavsız Memur Olması Talebimiz Kamu Personeli Danışma Kurulunda Görüşülecek!"
[/FONT]

Milli Eğitim Bakanlığı merkez/taşra teşkilatı okul ve kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan lise mezunu eğitim çalışanlarının bir defaya mahsus olmak kaydıyla sınav olmaksızın memur kadrolarına geçirilmesi talebiyle T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına yönetmelik değişikliği için Teç-Sen olarak resmi başvurumuzu yapmıştık. Başvurumuzu Görmek İçin Tıklayınız.
Talebimiz ile ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığı sendikamıza vermiş olduğu 06/03/2013 tarih ve 1372 sayılı yazında; "... yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına sınavsız olarak geçirilmesi hususu da değerlendirilmiş olup, gündemde yer alan konulara ilişkin çalışmaların Mart ayı içersinde yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır."Denilerek, Teç-Sen olarak başlattığımız "Sınavsız Görevde Yükselme"lerin önünü açacak bir uygulamanın ilk adımı tamamlanmıştır.
Ayrıca, Başkanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde; sınavsız görevde yükselmeler ile ilgili çalışmanın tamamlandığı ve Mart ayında yapılacak toplantıda karar altına alınacağı sendikamız yetkililerine iletilmiştir.
Eğitim çalışanlarının Sınavsız Görevlerinde yükselmeleri için atılan adımlar dikkatle izlenmesi gereken önemli bir adımdır. Çünkü bu güne kadar yapılan tüm yükselmelerin tamamının sınavla olması, bazı sendikaların sınav zamanlarında eğitim çalışanlarını "Sınavda size yardım edeceğiz!" v.b. yalanlarda kandırmaya çalışıp sınavları rant kapısı gibi görmesi eğitim çalışanlarının mutlak talebi olan "Sınavsız Görevde Yükselme" önünde önemli bir tehlikedir.
Teç-Sen Sendikası olarak, "Sınavsız Görevde Yükselme" uygulamasının biran önce hayata geçmesi ve eğitim çalışanlarının "Sınav Ne Zaman Açılacak!" sorusunu sormadan, eğitimlerini tamamladıkları an itibarıyla görevlerinde yükselmelerinin sağlanması için gerekli olan tüm adımları, görüşmeleri ve çalışmaları yapmaktayız.
Kamuoyuna ve Eğitim çalışanlarına saygıyla duyurulur.
TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ
bu konu için başlık açtık başlık kapsamın dada değerlendirelim . hoş bir gelişme

[FONT=Verdana]Alıntı:[/FONT]Teç-Sen

Böylesi bir durum yeni yapılacak ekpss yi de çok olumlu bir yönde etkiler ...

Üst Alt