İngiliz dili eğitimi alanında yüksek lisans derslerine özel şartlı engelli kontenjanından başvurup kabul almıştım. Yalnız iş yoğunluğum sebebiyle devamsızlıktan kaldım her dersten. İşin doğrusu devam etmek için bir motivasyonum da yok. Benim okuduğum alanda ilerleme olasılığım çok az. Araştırma görevlisi ilanlarında neredeyse hiç kendi alanımı göremiyorum. İngiliz dili eğitimini bırakıp farklı daha ilerleme kaydedebileceğim bir alana yönelmeli miyim? Şu ana kadar mütercim tercümanlık ve İngiliz dili ve edebiyatı gibi alanlarda özel şartlı kontenjan (engellilere ayrılmış tezli kontenjan) görebildim. Diğer kontenjanlar alanımla bağdaşmıyor ama eğer kariyer anlamında katkısı olabilirse ilerlememde neden olmasın çalışır çabalarım diyorum. Önerisi fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Bursa Teknik Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümü ilgimi çekiyor, Sakarya Üniversitesi'nde Kültürel Çalışmalar olabilir. Henüz ilana çıkmayan üniversiteler ve kontenjanları da var. Belki daha iyi bir bölüm de çıkabailir.