Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere Yeşil Pasaport verilsin.

AS21

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

Engelli olan herkese Yeşil Pasaport verilmesi kanısındayım.

Bu konuda ne yapabiliriz? Sesimizi nasıl ve Kim'e duyurabiliriz. Başkanımız OturanBoğa bu konuda nasıl bir fikir veya öneri de bulunabilirsin? Bence bu konu ciddi bir sorun, eğer bu sorunu aşabilirsek bir çok Engeldaşımız yurt dışına gidip gerek tedavisini gerekse görmek istediği ülkeleri rahat bir şekilde yapabilir.

Konu hakkında görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımla.

Barış

AS21

"Yeşil Pasaport için itina ile parmak kesilir" ilanları ile dolar buralar :)

Sulandırmayayım ama imkansız bir istek olduğunu düşünüyorum. Altımıza bez vermeyen devlet, 800 tl ile bir ay geçin diyen devlet, senin yurt dışına çıkışını hiç dert etmez kardeşim.

Olmayacak duaya amin denmez. :)

devlet memuru olursan ilerde alırsın istediğin pasaportu....

Değerli arkadaşım, hayatının yarısını yurtdışı iş seyahatlerinde geçiren işadamlarına bile yeşil pasaport vermiyorlar, kaldı ki engellilere versinler. :)

Ama belediyede, milli eğitim bakanlığında falan işe girersen yeşil pasaport alırsın. :)

Ben köyüme gidemiyorum, yeşil pasaportu ne yapayım. :)

Hepinizin cevapları doğru. Ancak bir ilki başarabiliriz diye düşünüyorum. Mesela hangi yolu izleyebiliriz?

Yurtdışını gezebilecek maddi imkanı bulunan kişinin yeşil pasaporta ihtiyacı yoktur. Ayrıca bu dünya için oldukça safsın, dikkat et üzmesinler seni.

cardinals
vallaha o kadar dogru kı:(
toplu tasıma arabaya bınerken verdıgımız paraları hesap ettıgımızı dusunmeyenler
hokumatın ayranı yok ıcmeye projesı gıbı olur olmaz yerlere havaalanı yapmasına benzeyen baslık bu

GRAHAM BELL Aynen öyle. Engelli hakları ile ilgili çok daha önemli sorunlar var. Hani böyle bir istek ekmeğimiz yokken pasta istemek gibi bir şey.

cardinals

valla al benden de o kadar ... yurtdışı bizim neyimize hele şu kriz orrtamında...

AS21

Ne yazık ki söylediğin olayın gerçekleşmesi Almanya'nın bizi kıskanmasından daha zor. Var ihtimali sen düşün.

Yeşil pasaport bazı koşulları taşıması kaydıyla resmi görevliler için verilir. Sıradan bir memur yeşil pasaport alamaz. Minumun unvanının V.H.K.İ. olması gerekiyor.

3.dünya ülkelerini bilmiyorum ama schengen bölgesi ülkeleri zaten tedavi nedeniyle vize kolaylığı sağlıyor. Gerçek anlamda tedavi ihtiyacı nedeniyle ne size nede yakınlarınıza zorluk çıkarmazlar.

Gezi konusuna gelecek olursak; bu benim görüşüm sağlıklı bir insanın dünyayı gezmek istemesi ile engelli bir insanın dünyayı gezmek istemesi eşit hak bence.

Şimdi yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulundu ya (darısı çukulata kaynaklarına😁😁😁)bu jelibon u çıkarıp işlersek ekonomimiz rahatlarsa belki ozaman yeşil pasaport verilir😁😁😁😁....

karnını doyururken ucuza getırmek ıcın hesap kıtap
engellı ınsan ıs bulup parayı kasansında
kıralar faturalar derken
yurddısı hak tabıı:p
alamanya bızı kıskanıyooo

saka gıbı de
sagırı cıhazını alsında
yuruyemeyenı tekerleklı arabasını alsında
ılaclarımızı bıle eczane eczane surunerek bulamadıgımız 3 uncu dunya ulkesı olarak hak olsa ne yazar

bence engelliler ehliyetini daha kolay yenileyebilsin deseler daha mantıklı ve kolay olurr....

@OturanBoğa

Maalesef oturan boğanın yazdığı her kelime doğru ve çok acı bir gerçeği tatlı bir dille açıklamış.

Bu arkadaş galiba Danimarka'da yaşıyor. Devletten yeşil pasaport istiyor.😂😅🤣

Son düzenleme:
Ne desem bilemedim, talepler olabilir, hükümet yapar ya da yapmaz. Ancak biz daha kazanılmış haklarımıza sahip çıkamıyor iken bilemedim...

yatalak hastalarımıza bez vermiyorlar okuyunca güldüm ....ben tekerlekli sandalyede iken sokağa çıkamadım yollar rezil binalar rezil ne yurtdışısı ....memleket düzelse bir... yeşil pasaport o şu bu umrunda değil. sgk nin ödemediği ilaçlarıma bu ay 2000 tl ödedim. nokta.

hanifeaydin

Aynen öyle kardeşim. Dolar ve Euro kur farkı 2004 yılında imzalanan ilaç kur tutarı ile örtüşmüyor. Bu yüzden vatandaş farkı para vererek ödüyor. Sağlık bakanlığı ambulans uçak ile Hollanda dan hasta getiriyoruz, yok şöyle iyiyiz yok böyle iyiyiz diye show yapıyor. Ben iki yıldır varis ameliyatı olamıyorum. Önce pandemi bahanesi, şimdi kur artışından dolayı ameliyat malzemeleri yok!

Özel hastaneler ve özel okullar kapatılmadan ne sağlık sistemi düzelir ne de eğitim sistemi...

Pa_Pi

farkı değil hiç ödemiyor.cepten ödüyorum. ama acil ambulans helikopterle taşınmak istesem belki taşır Allah yukarda yapıyorlar böyle güzellikleri :) delireceğim

ınsanın katıla katıla gulesı gelıyor her goze ılıstıkte:eek:
ıstanbul havaalanıda bır buyuk pızza 530 lıra orta boy pızza 245 lıra
dondurucudan cıkmıs madde
bır tost 110 lıra
yıyebıldın hadı bır kola alayım dersen 63 lıra
ona para kalmadı dersen kucuk sıse su 31 lıra
ucak bıletını saymadık

yesıl pasaportu kurdeleye baglar madalyon olarak boynumuza asarız verırlerse:eek::eek::p

GRAHAM BELL

Uçak biletleri iç hat 800tl ile 900tl arası bayram tarifesine bakmaya yürek dayanmaz.
Dış hat ücret tarifesine hiç bakmayın, oturup ağlarsınız.

Losdy

arkadaş bu ne biçim iş neden devlet elini uzatmıyor bize neden bizde herkes gibi araba lkullanamıyoruz ki nalet olsuen beeee...

Yorumlarınızı okudum. Bazı arkadaşların imkanı olmayabilir. Ben kendi adıma konuşayım. Ortopedik Engelliyim, bekarım ve çalışıyorum. Şimdiye kadar 2 ülke gezdim. Ancak, artık vize ücreti ödemek istemiyorum. Mağduriyet yaşayan tüm arkadaşlara sesleniyorum. Benimde mağdur olduğum bir çok alan var. Ancak birlik beraberlik içerisinde engelleri aşabiliriz.

Sevgi ve Saygılarımla.

Barış

Üst Alt