Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin araç alım-satımı ve kullanımı ile ilgili talepleri..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu taleplerin tamamına katılmamak mümkün değil.Ama hiç birinin gerçekleşeceğini sanmıyorum.Çünkü bizi yönetenler ya bizi görmüyorlar yada görmek istemiyorlar.Kaç senedir bizi yönetenler sadece cak'lı yada cek'li cümlelerle işi geçiştiriyorlar.Bence ilk yapmamız gereken kendimizi adam yerine koydurmalı,gerekirse siyasi partilerden hangisi bizim sorunumuzu kökten çözecekse onu desteklemeliyiz.Bundan gayrisi havanda su dövmektir.8 küsur milyon oyu gözden çıkaracak hiçbir babayiğit parti göremiyorum.Hatta bizi kırmıyacak insanlarla beraber bu iktidar partisini belirlemek demektir.

Sayın gturk

Zaman zaman yazıyorum, değil 8 milyon 15 milyon olsan kaç yazar, örgütlenip tek bir ses olamıyorsan. Ayrıca tüm engellileri ayni siyasi görüşü sahip olmaları mümkün değil.
Bunun yanında ben 2000 motor konusunda israr edilmesini düşünüyorum. seçim öncesi bu yöndeki önerimi bazı AKP milletvekillerine elden verdim.Zira bilhassa biz fiziksel engelliler için bağaj önemli bir sorun, sadece sandalye bagajı dolduruyor, coğu 1600 motorlara o bile sığmıyor. (mesela mercedes B 150) Bunun lüks olması ile ilgisi yok, zaten önçeki uygulamada bu 2000.di. Sağolsun bu iktidar bunu aşağıya çekti. Velevki 2000 motorlar biraz da lüks olsun, bizim lüks araba kullanmak hakkımız değilmi.
Gene en azından 1. derece akrabalar için kullanma uzunu mutlaka çıkartılmalıdır. Bu konu doğrudan can güvenliğimizi ilgilendiriyor.
İyi ve güzel günler

levent bey mercedes B-150 nin bagajına tekerlekli sandalye sığmıyormu acaba bu aracın motoro 1500cc bagajıda geniş gibi duruyor

bence arabalardaki sakatlık logosu kaldırılmalı.
arabanın satış zamanı 3 yılla sınırlandırılmalı
kdv nin de alınmaması gerekir

ben diyaliz hastasıyım %90 raporum var 1993 ten beri araba sürüyorum ama şimdi bu rapora dayanarak aldığım arabayı süremiyorum.Bu çok büyük mantıksızlıklık.%90 rapor verilen diyaliz hastalarının aldıkları arabaları sürmeleri üzerindeki yasak kaldırılmalı.
Çünkü bir araba alıp sürebiliyorum ama ötv ödemediğim için bu arabayı süremiyorum.

Arkadaşlar, başlığın ilk mesjaında yer alan önerileri güncelledim. Lütfen iyice okuyup değerlendirir misiniz?

Şöyle bir madde daha ekledim:
Özel donanımlı otomobil satın almak için verilecek sağlık kurulu raporlarına, başvuru sahibinin hangi uzuvlarını kullanamayacağı net olarak yazılmalı, ve beraberinde, o uzvun kullanılmasını gerektirmeyecek özel donanımlı araç kullanmasının uygun olduğu açıkça belirtilmelidir. Yani raporda sadece "özel donanımlı araç kullanır" ya da "sürücü olamaz" denmemeli, onun yerine, "sağ bacağını kullanmasına gerek olmayacak şekilde özel donanıma sahip araç kullanmalıdır" veya, "sol elini kullanmasına gerek olmayacak şekilde özel donanımlı, direksiyonda topuzu bulunan, otomatik vitese sahip otomobil kullanması uygundur" vb. denmelidir. Böylece sağlık kurulu raporu veren kişilerin özel donanım konusundaki teknolojik gelişmelerden bihaber olup, başvuruları, "sen bu halinle araç kullanamazsın" şeklinde geri çevirmelerinin de önüne geçilmelidir.

Hiç bir eksik kalmasın diye işi bu kadar uzatıyorum. Lütfen önerilerinizi ve eleştirilerinizi yapmaktan geri kalmayın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt