Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin bakımlı, özenli görünmesi ve giyinmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
206
özellikle bayan arkadaşlara danışmak istiyorum.normalde makyaj yapmayı severim ama öyle abartılı değil.hatta hiç değil.bi ruj, bi kalem bi de oje. evde kendi kendime yaptım mı hoşuma gidiyor fakat dışarı çıkarken yaptığım zaman bunları haketmiyormuşum gibi geliyor.kendi kendime "sen engellisin. ne gereği var böyle şeylere "diyor ve rahatsız hissediyorum.bu durumu iş arkadaşımla paylaştığımda "öyle düşünme ne güzel işte çevrene hayata bağlıyım mesajı veriyorsun" demişti evet kesinlikle yanlış düşünüyorum ama kendimi bu sinsi düşünceden de alamıyorum.

Bakımlı olmak, öyle düşünmeyin

Bende gayet bakımlıyım. Sürekli tıraş olurum ve güzel giyinirim. Parfümümü sıkarım: ha toplu taşıma da ya da ilk kez gördüğüm biri hemen kulaklarımdaki cihazları fark eder; sorar: hemen açıklama yaparım. Ben işitme engelliyim; böyle durumum, derim. Hiçbir şekilde kendimi geri planda tutmam: sizde öyle olun. Hepimizin sonu ölüm: hiç kimse burada kalmayacak. Geçici dünyada verilen engeli kendinize hiç sorun etmeyin; geleceğe aydınlık adımlarla :)

Bende buluşma falan varsa yaparım makyaj yoksa yapasım gelmez gözümde kaşınır zaten güneşten

Dipliner maskara ruj sürerim

Biz kendimizi olduğumuz gibi sevmesek kimse sevmez.
Hayat vurmuş birde biz kendimize vurmiyalım :)

İyi görünmeye çalışmıyor gibi işte Batuhan

sweet guy Ben öyle bir şey demedim! Sadece kendime yakıştığı gibi bakım yaptığımı belirttim! Sana da sakal yakışıyordur; bakımını yaparsın: senin de bakımın o olur. Herkes farklı.

bipolar engelliyim
çalışıyorum
işyerine gayet bakımlı gidiyorum.
makyajımı, saçımı, kılık kıyafetimi en güzel haliyle
ben engelli olmadan önce de çok bakımlıydım
bir sürü kremim, çok kıyafetim, renk renk ojelerim, makyaj malzemelerim, v.s var :))
herkes te çok bakımlı oldugumu söyler, ben böyle mutluyum, iyiyim:))
bu hastalığı ben seçmedim, ben istemedim, uzun süredir stabilim, kendime baktıkça daha iyi oluyorum
hastayım diye de yaşamayı sevmeyi bırakmadım, mücadele ediyor ilaçlarımı düzenli içiyorum ama çevremde ilacımı unutsam bugün ilacını içtin mi diyen anlayışlı insanlar var çok şükür....

engelliyiz diye süslenmeyecez mi ?? :p zaten hayatta hep kendimizi ezik olarak görüyoruz anlamış değilim.engeller arkasına sığınmayalım.ben çok süslüyümdür mesela... :eek:giysidir makyajdır takıdır ne varsa :cool: bakımlı oldukça daha pozitif olursun.kimseye bakma kendin için yaşa.hayatın hakkındada kimseye söz hakkı verme

Abartmamak şartıyla kişisel bakım kadını da erkeği de her ortamda bir adım önde gösterir.Sizi hiç tanımayan birileri öncelikle kılık, kıyafet, saçınıza göre karar verir.

hoca nasrettinin ramazan iftarda yasadigi YE KURKUM YE deyisi bizlere ne anlatiyor:eek:

Varsa pulun olurlar kulun, yoksa pulun aç kalırsın aç

O fıkra yı anlatayım mı ebru

[FONT=sans-serif]konuyu açan arkadaş seni çok iyi anlayabiliyorum bakımlı olmak iş sahibi olmak hepsi bir yere kadar kişinin haddini bilmesi gerek bazı duyguları yaşamak hayal bile kurmak imkansız [/FONT]

Salaş olmaya gerek yok, salıvermek te olmaz, elbette iyi giyinmeli, bakımlı olmalıyız imkanlar dahilinde

Kimse kimseye bir hayat bağışlamıyor. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın.

Engelli biri olarak normal arkadaslarimdan daha süslüyüm.Evet şahsen boyle olunca dikkat cekiyorsunuz ama bunu sen kendin icin yapiyorsun kimse icin değil dünyaya bir kez gelmissin ve hayat kisa seviyorsan yapmalisin insanlar alişilmişin disina cikmayi sevmez bu sebeple engelli bi bireyin makyaj yapmasini da tuhaf karsilayabiliyorlar. Onlar normal bi insanin mini eteğini ya da çarşafini da tuhaf karşiliyorlar farkli olmak suç değil aksine farkliliklar güzeldir bence senin de güzelliğini ortaya cikarmak hakkin☺🤓🤠

çirkin

sende farkındasın yanlış düşündüğünün, acizane fikrimi söyleyeyim; İçinden ne geliyosa onu yap.. ve sen herhalinle çok güzelsin.

Hayatta kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşa,başkalarının ne düşündüğü umrunda bile olmasın.

Edacano
Aynen benim çok samimi olduğum arkadaşlarım engelsiz ve bana imrendiklerini söylerler hep,senin gibi hayata pozitif bakamıyoruz çok bakımlı çok özgüveni yüksek mankenlere bile taş çıkartırsın diyorlar.Ben ne yaparsam kendim için yapıyorum başkaları için yaşayıp kendime bakmam.Bazı bayanlar sırf başkaları iiçin kendilerine bakıyorlar sonra evleniyorlar kendilerini salıyorlar o şekil düşünceyle kendime bakacaksam hiç bakmam çok yapmacık oluyor hiç sevmediğim hareketler.

engelli olmak ayrı şey insanın kendine bakması ayrı şey insan kendine bakınca daha zinde hhissediyor kendinii bunun engelli olmakla bir alakası yok :)

Bakımlı olmak illa zengin olmak demek değildir ben bu söze katılmıyorum.Kaliteli giyinmek başka bakımlı olmak başka.Herkes kaliteli giyemeyebilir ama ucuz aldığı kıyafetlerle de bakımlı olabilir.

Bakımlı olmayı tartışan var bayanlar tabiki bakımlı olacak erkeklerde tabiki ne saçma konu bu

bakımlı olmanın engelli olmak ya da olmamakla ne alakası var ki ...gulmiyim diyorum ...gulduruyosunuz....😌

Üst Alt