Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin bakımlı, özenli görünmesi ve giyinmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

katılıyorum size gökyüzü
bakımlı olmak demek makyaj yapmak demekmi!
Bakımlı demek öncelikle beden ve kıyafet temizliğidir sonrası giydiğin kıyafetler arası uyumdur özellikle ütülü olması.kapalıysan esarbına şalına dikkat edersin açıksan saçına bu kadarcık.
yüzünde bi ton boya olup terli bedene birde ağır parfüm sıkanları bakımlı mı kabul ediyorsunuz.Ya da makyajsız olan sizce bakımsız demekse bence bakımlı ve bakımsız ayrımını tekrar bi gözden geçirin

doğru soyluyosun sleeping...banu alkan taytları giyen erkekler var.....😹😹zorla mi giydiriyolar acaba....🤣🤣

@gökyüzü12 toprağım haklı..bu insan olmakla..yaradılışla alakalı bir konu...cinsiyetle fiziki durumla ilgili değil...beyin fonksiyonları yerinde olan herkes kişisel bakımına özen göstermeli..Kedi bile kendi tüylerini yalıyor temizlik içgüdüsüyle..ben ulaşım ve keyif aracı olarak aktif bir şekilde motosiklet kullanan biriyim..sadece motor kullanırken biraz bakımsız ve pasaklı olabiliyorum...onun dışında zaten mesaimde bankada üniformalıyım...saçlarım döküldü ama yinede biraz uzasa hemen berberdeyim..tırnaklarım asla uzamaz huylanırım..kişisle temizlik konusunda takıntılarım vardır...koltukaltı roll on kullanırım mesela öğleden önce ve sonra olmak üzere 2 kere..bunlar küçük detaylar..dediğim gibi pek saç yok ama tararım önleri..ayakkabımı her sabah süngerlerim vs vs...her akşam duş alırım vs vs ..bakımlı olmaktan kasıt hijyen ise bu mecburiyet zorunluluk bence..olmazsa olmaz...çevremde ter kokan ağzı kokan insan olamaz...bankada böyle müşterilerin resmen üzerine oda kokusu sıkıyorum gözle taciz ediyorum yuh rezil diye :)))

Bugün bir hanım gördüm, yaşı seksenlerde vardı.
Saçları çok modern, kısa kesimli, bakımlı elleri kırmızı ojeli, hoş bir makyajı, tarz giyimi ve takıları vardı.
Yaşım yetmiş işim bitmiş dememiş, bir ayağım çukurda dememiş, kendi yaşıtları gibi karamsar ruh haline bürünmemiş.
Sadece hayran oldum:)
Kendine saygısı olan insan, kendine özen gösterir.

kesinlikle doğru söylüyorsun @Sema ben de hayranım ama bi kere ben de kendine bakan özenli bi teyze görmüştüm.yanından geçen genç bir erkek "teyze bir ayağın çukurda ne bu makyaj" dediğini duydum ve olayı kendi üzerime çektim
aynı düşünceler benm için de olabilir
ondan açtım bu konuyu

Hiç öyle düşünceler içine girme.
Kendi kapasitesi kadar değerlendirme yapmış o kişi.
Başkalarının düşünceleri, değer yargıları sadece kendilerini ilgilendirir, haddini aşıp yorum yapana yapıştır cevabını.:)

Küçüklüğümden beri bakımlı olmayı çok severim. Etrafımda beni idolü olarak gördüğünü söyleyenler bile var. Çoğunlukla 'Prenses, kraliçe, artist, manken, güzeller güzeli' gibi hitap şekilleri kullanırlar :) Güzel kalpli insanların düşünceleri de hitabı da güzel olur. İçi çürümüş yobazları boşverin. Keyfinize bakın :)

bakımlı olmak kadar kendını de seweceksın :cool:

Doğallıktan yanayım özel günler haricinde yapay olan herşeyden uzak durmayı seviyorum.
bir kadını sadece sürdüğü ruj bile güzel gösterebilir. :eek:

Engelli olmak, bakımlı ve temiz görünmemek için bir gerekçe olamaz.
Bazen sadece su ve sabun bile yeterli olur, bakımlı ve temiz olabilmek için.
Kendisiyle barışmış, hayata bağlı engelli bireylerin. bakımlı, güzel yada hoş görünmeleri için bir "engel" yok..
5.000-6.000 TL'ye telefon alırken, 20 TL'ye bir deodorant alıp, kullanmayanlar var, O ayrı tabi :D

Ben böyle düşünmüyorum mesela makyaj yapınca özenli giyinince sanki bunları hakketmiyor muşum gibi daha farklı baktıklarını düşünüyorum ama bu benim kendi gözlemim

b07b size öyle geliyor. Neden hak etmeyecekmişsiniz? Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle yapın. Ben mesela farklı bir kıyafet giydiğimde çok süslüymüş de sanki insanlar bana bakıyormuş gibi hissediyorum. Aslında öyle değil, bana öyle geliyor. Sizinki de böyle birşeydir.

insanların ne diye baktıklarının bir hükmü yok ne istiyorsanız onu yapın yani engelliyim diye makyaj yapmamak da saçma yada engelliyim diye fazlaca süslenmek de saçma geliyor nasıl istiyorsanız öyle takılın ben paspal takılmayı seviyorum paspal takılıyorum.

ben süslü ve bakımliyim mesela . süslü derken banu alkan gibi deil yani ...😹😹.hatta kombin yapmakta zorlaniyorum yani ...😹😹.bunları sadece kendim için yapıyorum...çünkü iyi hissediyorum kendimi o zaman ...başkaları için yapmış olsam iyi hissedemem asla ...

Engelli değil her insanın öz bakımını yapmasi gerekiyor Bakımlı olmak güzelleşmek fıtratimizda var

Üst Alt