Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin evlilik sürecini destekleyen yerler var mı?

Sadece erkeklerin yalnızlık konusunda "çaresiz kaldığı" bir ülkede bakanlık da çaresiz kalacaktır.

Ben bu siteye 20 yıldır Üyeyim. Ve 20 yıldır kız arkadaşı evlenecek bir eş arıyorum ve bulamadım varın gerisini siz düşünün.. işim bilgisayar bilgisayar bilişim üstelik… aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bu işe el atması lazım… hiç makaraya alınacak bir durum değil çok üzücü bir durum bu gülen veya dalga geçen arkadaşlara kızıyorum bunu da bilin

@Tenê,

Dediğim gibi resmi bir kurum ön ayak olmalı. Platform kurulup, özellikle engelli olan bireylerin rahatça ve güvenle birbirlerini EVLİLİK AMAÇLI tanımaları için.. Bu, sosyal devletin görevi

@gokhan_sozumcetin, Kusura bakma bunun dünyada örneği yoktur, sosyal devlet ile de ilgisi yok.

Devlet güvence veremez: Kişi sonradan değişebilir, kararını değiştirebilir.
Kişiler tanıştıktan sonra devlet, hadı şimdi evlenin "diyemez".

Bırakın devleti, böyle bir etkinliği bu site sahibi bile üstlenmez. İnsanlar hangi niyetle gelmiş, yarın ne olur ve suçlama olur mu kimse garanti edemez.

Var mı bilmiyorum, şu yapılabilir: Tanışma bölümü açılır, herkes beklentisini yazar ve uygun gören tanışmak için mesaj atar. Bu durumda herkes kendi sorumluluğunu almış olur. Ama dediğim gibi en büyük sorun (diğer ülkelerden farkımız) kadın kısmının yalnızlık çekmemesi. Yani mesela burada bir kadın biriyle tanışmak isterse bu konuda zorlanmaz. Tanışma Bölümüne beklentilerini yazmaya gerek duymaz veya Türkiye'de buna cesaret edemeyebilir. İstisnaları olur ama muhtemelen istisna olan bayanı da erkekler beğenmeyecektir.

Kötü niyetli erkek çok olduğu için tanışma bölümü vs işe yaramayacaktır. Kadın yalnızlık çekmediği için işe yaramayacaktır. Bence en uygun yolu utanmayı bırakıp kadınların ilgisini çekecek şekilde tanışmaya çalışmaktır.

@Tenê,

Çok doğru. Sağlam veya engelli olsun fark etmiyor kadınlar isteği an birini bulabiliyor konuşacak arkadaş olacak vs. Gözlemlediğim özellikle ülkemizde misal sosyal medya olsun çevrem olsun engelli kadınlarla evli bir sürü sağlam erkek gördüm. Ama tersi nadir gördüm. Gördüklerimin çoğuda yurt dışında.Ama engelli erkekler de çok zor bu. İllaki böyle düşünmeyen kadınlar vardır ama zaten onlarda bir elin parmağını geçmez bu devirde ve öylesine de denk gelmek tamamen şans. O yüzden kısmet bu işler ama çok zayıf ihtimal. Bir mucizenin gerçekleşmesini beklemekten başka yapacak birşey yok ne yazık ki.🙂

@savior44, Bir de erkek yalnızlığı ile kadın yalnızlığı aynı şey değil. Nick Ayşe olsa ve sosyal medya hesabı açsa her gün biri tanışmak için yazar. Nicki Hasan yapsan günde 10 kişiye mesaj atsa kimse dönüp cevap vermez Hasan'a.

Bir kadın yalnızsa benim gözümde tercih etmiştir. Bir erkek yalnızsa genelde çaresizliktendir. Kadınların böyle bir ihtiyacı yok, sadece erkeklerin var. O nedenle tek çare kendini geliştirmek, hoş sohbet edebilmek ve utanmayı, gururlu davranmayı bırakmaktır diye düşünüyorum.

Üst Alt