Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin profesyonel spor müsabakalarından ücretsiz yararlanması..?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
engelliler profesyonel spor müsabakalarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanması ile ilgili bir yönetmelik, hak, genelge mevcut mudur?
konuyla ilgili bir döküman varsa lütfen paylaşabilir miyiz...

bilgisi olan yokmu arkadaşlar konuyla ilgili??????

prosedürü bıraktık...
engelli olupta,maçlara hiçmi giden,gidebilen yok arkadaşlar...:)
nasıl girilir? ücretsizmi,yoksa bir indirimmi söz konusu?

Bundan 5 sene kadar önce Ankara 19Mayıs Stadyumunda Ankaragücü maçlarını yanımızda 1 refakatci ile segredebiliyorduk ücretsiz ama kapattılar o olayı.

Her stadda engelliler bölümü ve girişi var ama? Kapatsalar bu giriş ve yazılarıda kapatırlardı heralde..son 5 sene içinde gidipte sizi almadılarmı yani?

örnek - geçen sene ibb de engellilere ücretsiz yüzme dersi verilecekti ama kalktı. istanbul da ücretsiz yüzme kursuna başka nerede gidebilirm. denize giderken artık yüzmek istiyorum bende.

teşekkürler..

Benim tam bilgim yok ama ,
Bu işle TSYD ilgileniyo bildiğim kadarıyla .
Babam TSYD başkanı . Görüşüp bilgi alabilrim sanırım.

Ben beşiktaş taraftarı olarak geçmiş yıllarda inönüde maclara gidiyordum. Giriş ve refaketçi ücretsiz olarak giriyorduk.Şimdide böyle olduğunu sanıyorum. Hatta yeni düzenlenen stadda engelliler için özel yer ayrıldı. Tek sorun engelli araçlar için ayrılan park yeri olmamasıydı ve bu yüzden son 2-3 senedir maçlara gidemiyorum.

Biraz da bulunduğunuz şehrin belediyesinin insiyatifinde gibi sanki

Özürlü kimlik kartı olanın da spor müsabakalarından refakatçisi ile birlikte ücretsiz yararlanma hakkı var diye biliyorum.

bütün stadlarda özürlüler için yer ayırma maddesi olduğğu için özürlü kartıyla girilir diye düşünüyorum en yakın bi maçta bi uygulama yaparım bende kart için yeni başvurdumda...

He makara yaptım celik:) Ciddi konularda makara yaparım ben zaten hep :)

TSYD= Türkiye Spor Yazarları Derneği

Kimlik kartınızla , yanınızda bi refakatçiyle ücretsiz girebilirsiniz.

Ama dediğim gibi il belediyesine de bağlı biraz:)

MAlesef çoğu yerde ilgili insanlar mevzuattan bi haberler!

Sorun çıkarabilirler girişte.

Samiyendeki görevli arkadaşların mevzuattan haberi vardır umarım...

Büyük İl merkezlerinde vardır mutlaka findox:)
Sizde bi sorun olacağını sanmıyorum.

Genelde küçük yerlerde, Bu ücretsiz yararlanma hakkını kullanıp Saha içine girip izleme konusunda baskı yapıyo bazı vatandaşlar. O yüzden de iptal edebiliyolar bu hakkı.

Tribün engelliye uygun olmalı tabi, ya da engelliye uygun alana sahip olmalı izleyeceğiniz yer.

Arkadaşlar Müsabakalara ücretsiz girmeniz için Engellilere ayırılmış bölümde sınırlı belli bi sayı varmış.

Bazı Stadlarda saha içine de alınabiliyormuşsunuz.

Sayı sınırlı olduğu için, ve stadların da mülkiyeti Spor kulübüne ait olduğundan, Özürlü kimlik kartınızla birlikte Spor kulübüne (mesela , Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadı için, Fenerbahçe kulübü'ne ) başvurmanız gerekiyomuş.

Kulüp tarafından size akredite kartı veriliyor , kimlik ve akredite bilgileriniz TSYD'ye bildirildikten sonra, o kartla o stad da size ayrılan bölüme veya saha içine ücretsiz girebilirsiniz.

Refakatçi kısmı ise kulübe göre değişebiliyormuş.

Prosedür böyleymiş :)

[FONT=Verdana][SIZE=2]Yetişkinler[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] Yüzme Okulu[/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]​
[FONT=Verdana][SIZE=2]
[/size][/font]​
[FONT=Verdana][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]
[SIZE=1]Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Spor Kulübü sosyal tesislerinde devam etmekte olan sportif faaliyetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz.
"Yetişkinlere yönelik yüzme kursları"[/SIZE]
[SIZE=1]PROGRAM[/SIZE]
[SIZE=1]* Yüzme bilmeyenlere yüzme eğitimi[/SIZE]
[SIZE=1]
* Yüzme tekniklerini geliştirici programlar[/SIZE]
[SIZE=1]
* Genel vücut kondisyon kazandırma ve korumaya yönelik yüzme alıştırmaları[/SIZE]
[SIZE=1]GENEL KATILIM BİLGİLERİ[/SIZE]
[SIZE=1]

Günler
Çalışma Saatleri
Kurs Başlama Tarihi
Kurs Bitiş Tarihi
1. Grup
Pazartesi - Perşembe
19.00 –20.30
03 Ağustos Pazartesi

17 Eylül Perşembe
2. Grup
Salı - Cuma
19.00 – 20.30
4 AĞUSTOS sALI

18 Eylül Cuma

3. Grup
Çarşamba - Cumartesi
19.00- 20.30​
05 Ağustos Çarşamba
19 Eylül Cumartesi

NOT: CUMARTESİ ÇALIŞMA SAATİ: 18.30 – 20.00

—Kayıtlarımız başlamıştır.[/SIZE]
[SIZE=1]
—Derneğimiz tarafından iptal edilen çalışmalar kurs programı sonuna eklenecektir.[/SIZE]
[SIZE=1]
—Kurs ücreti 300,00 TL’dir. ( 15 Ders )[/SIZE]
[SIZE=1]
—Dönem için otopark pas kartı 15.00 YTL dir.[/SIZE]
[SIZE=1]
—Kayıt için 1 Resim ve Sağlık raporu gerekmektedir.[/SIZE]
[SIZE=1]
—Ücret kayıt esnasında peşin alınıp taksitlendirme yapılmaz.[/SIZE]
[SIZE=1]NOT: Sağlık raporu “Yüzme sporu yapmasında bir sakınca yoktur”şeklinde olmalı.
Bermuda tipi şort ile havuza girilmez.[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE][SIZE=1]Müracaat ve bilgi için:
TSYD İstanbul Şubesi
Levent Cd. N:51 I.LEVENT-İSTANBUL
Tel: 0212 325 78 71–72 / 0212 278 36 05

[/SIZE]

----------

net şekilde nereden bilgi alabilirm. telefon olarak alabilir miyim roac ablacım..

teşekkürler...

Yazdığın linkte verilen TSYD il şubesinden telefonla bilgi alabilirsin çelik.

yakınsa gitmen daha faydalı olur ama. ayrıntılı bilgi alırsın :)

tsyd'e telefon açtım. engellilere dair bir çalışmaları yokmuş. şimdiye kadar da olmamış. haberiniz olsun arkadaşlar..

teşekkürler...

:confused:enteresan

O ilanı resmi siteden almadın mı çelik?

teşekkürler babalık abi. ama sana sorularım oalcak.

1- havuzu temiz kullanışlı mı?
2-ben sağ ayaktan çocuk felciyim (bu uygun ders verilip - öğretilir mi?
3-kursa gideceğim iki günü kendim mi belirleyecem
4- sitesi yada telefon var mı?

tekrar çok teşekkürler ederim babalık abi..

TSYD başkanı Esat Yılmaer'dir...

Ve TSYD'nin engellilerin maça girmesi ile ilgili bir görevi yoktur... Adı üstünde spor yazarları derneği...

Muhtemelen bu konuyla GSGM yada benzeri bir kuruluş ilgilenmektedir...

utopya,
gerek tsd,gerek bazı kuluplerimize konuyla ilgili mesaj attım.
epeyde oldu,ama cevap yok tabi:(.
gsgm 'ne atayım bari....bakalım ne olacak...

GSGM yada GSGM nin alt kademesi olan Gençlik Spor İl Müdürlüğüne at... Çünkü stadlar bu kurumlara bağlıdır...

İstanbuldaki stadların coğuna gittim ben galatasaray taraftariyim maça Özürlü kimlik kartı olan herkez yanında 1 refaketciyle girebilir...refakatci türübe cıkarılır siz saha icinden izliyebilirsiniz ali samiyende biraz erken gelmeniz gerekir kapasite doldu bahaneyisle genelde almazlar ama ısrarcı olursanız kesin alırlar tecrübe ile sabitdir :)...fenerbahce stadında ise macdan 1.2 saat önce özürlü kimlik kartınızla beraber gidip isim yazdiriyorsunuz randevu aliyorsunuz maca 45 dk kala isimleriniz okunuluyoır yerlerinizi aliyorsunuz sanırım fb stadı 250 engelli aliyor refaketciyle beraber 500 u buluyor...bjk de stadında aynni uygulama var ...birazda staddan bahsedeyim ali samiyende kesinlikle mac izlenmiyor cünkü spor basını ile ayni yerdeyiz sürekli önümüzdeler hiç bir sey gözükmüyor nerdeyse önemli olan saten atmossfer fb stadında cok güzel mac izleniyor biraz dağa yüksek orassıı bjk dee mükkemmel dencek kadar güzel yer vermiş engellilere... benim izlemlerim bunlar aklınıza takılan varsa sorun

A KILIC izlenimlerini ayrıntılı yazmışsın iyi olmuş:)

Daha önceki yazılarımda da belitmeye çalıştığım buydu.

isim yazdırıp bekleme vs durumlarının olmaması için külübe başvurmanız gerektiğini belirtmiştim zaten.

Dediğim gibi yaparsanız bekleme olayınız olmaz. :)

Eğer oraya gitmeden isim yazdriyim telefondan diyorsanız bu imkansiz gibi bir şey,maç günü stad müdürlüğü tellefonlari açmaz işi başgından aşkındır yada kala almaz :) buda tecrübe ile sabitdir :)
samiyende isim yazdirma gibi bi olay yok özürlü kimlik kartinizi gösteriyorsunuz içeri aliniyorsunuz ama erken gitmek lazım fb de ise engelli girişininin 10 m ilersinde stad müdürlüüğü var özürlü kimlik kartinizi veriyorsunuz maca 45 dk kala isminiz okunuyor ve karrtlarinizi alarak yerlerinize geciyorsunuz ...bjk de ayni ugulama var ...
gelelim alınmayan stadlara arkadaslar türkiyedeki stadların % 99 devletindir sadece herkezz 49 yıllığına kiralıyabilirler yani özürlü kimlik kartı olan herkez her stada bedava girebilir hee almiyorlarmi engellileri il spor müdürlüklerine şikayetlerinizi bildirin imza toplyip faks cekin şikayet icin bir sürü yol varr

Ankaragücü maclarına gideceğim.. meselaç19 mayıs stadında da varmı acaba bu uygulama?? Gorünüşümde bir Engellilik yok. Şeker hastasıyım % 58 raporum var.İnanırlar mı acaba yoksa sen saglamsın baska yere mi derler ?

Üst Alt