Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin yurt dışına turistik gezi yapması için gerekli prosedür..?

Bende ozbekistana gitmeyi dusunuyorum kismet olursa insallah misafir olarak istek yapcaklar

Ben 2017 de arabamla İst dan İspanya ya kadar gittim. Müthiş bir seyahatti. 1.5 ayda 11 bin km yaptım arabamla. Ve İspanya da Barselona be Valensiya yı çok beğendim

fero

Bu deneyiminizi paylaştığınız bir mecra varmı.Konuya dönecek olursa bu süreçte çoğu schengen ülkesi bölge dışından turist almıyor,alanlarda en az 15 gün karantina şartı koyuyor, giderken bu hususu göz ardı etmeyin derim. yoksa tatilinizi karantinada geçirirsiniz :))

5 ülke gezdim Balkanlarda turla gittim ben.İmkanı olan hele hele Şu Avrupa medeniyetlerini görmek isteyen mutlaka gitmesi görmesi lazım

başlık baya eskide kalmış.
Ama şunu söylemeliyim, yurtdışında engellilere karşı özellikle Avrupa'da büyük saygı gösteriliyor. Şehirlerin çoğu zaten engellilere uygun şekillerde tasarlanmış. Sokaklarda ve ulaşımda bunu görüyorsunuz. Uçaktan ilk adımınızı attığınız andan geri döndüğünüz ana kadar her noktada bu saygıyı hissediyorsunuz.
Bu dediklerimi gidip gelenler çok iyi anlamıştır eminim.

Tabi istisna yaratan ülkelerde vardır.
Bu konu aslında herkesin yurtdışı anılarını paylaşacağı güzel bir başlık olabilir.

uzakdoğu ülkeleri veya romanya şuan ki ilerisi için düşündüğüm bazı planlar arasında.
bir ayrıcalık beklemiyorum ama açıkçası bir kısıtlama da beklemezdim. peki acaba engelli raporumuz un süresi bitti diyelim hala da kısıtlama devam eder mi?

çin in turistik amaçlı ne gerektirmelerde bulunduğunu henüz bilmiyorum ama üniversitelerinin sağlıklı olmayı hatta iyi sağlık gibi bir ibare koyduklarını hatırlıyorum. ama olmazsa hindistan olabilir belki , japonya planlarım arasında değil pek ama yine de olmaz değil.

ama tabi kanımca min.5000 $ yakın bi para biriktirmek gerekli olacak gitmeden önce ...:(
bu da az değil işte.
bir sponsor bulurum diye umuyorum

Endonezya Bali adasını kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim. Vize de yok. Kapıda vizeniz veriliyor. Tek zorluk 14 saat direkt uçuş olduğu için baya bi jetlag oluyosunuz. Öyle 5000 dolarada gerek yok. Ağustos bilet fiyatı gidiş geliş 6400 TL ordada 5000 ( gece hayatına takılmazsanız ) rahat rahat otelede gezmenizede yeter de artar bile.

Zevkler renkler tartışılmaz ama şu dünyada turistik olarak gideceğim,gitmeyi düşüneceğim en son ülkelerden biridir Çin.Diplomatik pasaport dahi hiçbir pasaportumuzun tam anlamıyla r hükmünün olmadığı, hostellerinden, sosyal tesislerine tamamında Türk olduğunuzu anlayınca sorun çıkaran,deneyen, açıkça istenmediğiniz ve sevilmediğinizi belli eden bir yere gitmek te ne bileyim. Çine ilişkin youtube da pekçok video var, özellikle yeşil pasaport sahibi olduğu dönemlerde (şu an hakkı bitti) yırtık pantolon isimli youtuber' ın yaşadıklarını bakın derim.

Makiyato
fikrinize saygı duyuyorum ancak benim fikrim değişmedi.
ben zengin olursam mutlaka bu ülkeye gitmeliyim.
şu dillerini bir öğrensem zaten...
ama şuan arapça ile ilgileniyorum sonrasında muhtemelen çince var yani inşallah.

HakanEs26
yaf olmaz değil ama çok deprem oluyor oralarda. oralı arkadaslarım vardı ben istanbulda üniversite okurken. ayrıca felaket sıcak diye biliyorum oralar.
yani cuba | havana felan ...ama işte ben şu para işini çözmeliyim.

bikaç fikrim yok değil dur bakalım.

AS21

Benim kız kardeşim bir Alman ile 2002 yılında 18 senedir Frankfurt'ta yaşıyor. Almanya'ya gideceğim zaman kız kardeşimden hem davetiye hemde evlilik cüzdan fotokopisi istiyorum. Bu iki evrak olunca konsolosluk vizeyi hemen veriyor.

Araçla çıkış için virüsten önce,araç başkası adınaysa vekaletin aslı ve tercümesi,yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet geçerli oluyordu. Şimdi virüs sonrası nasıl olacak acaba?
Yani schengen bölgesi hava trafiği değilde kara yada deniz trafiğinde virüse karşı ne karar alacak acaba,misal motosikletle Norkapp rotası yaparken gideceğimiz her ülkede 14 gün karantinada kalırsak( ki kaba bir hesapla Gürcistan, Rusya, Beyaz Rusya, Letonya, Estonya,Finlandiya,İsveç,Norveç belki Danimarka ve dönüşü kabaca schengen içi 6 dışı üç ülke) evin yolunuz bulamayız misal :))

@kar&yağmur

Sıcak doğru ama deprem falan şükür olmuyor. Ben gittiğim ülkeleri sayayım yunanistan bulgaristan ukrayna rusya makedonya sırbistan endonezya :) 3 tane icram var ama yurt dışı yasağım olur zannediyordum ama böyle bir şey yokmuş. Pasaportunuzu alıp paranızı biriktirip gidiyosunuz. ölmeden başka bir ülke görmelisiniz. Ve yurt dışında engelli olduğunuzu öğrenince 2 kat daha fazla saygı var. çok zengin biri değilim özel ihtiyaçlarımdan kısıp para biriktiriyorum 1 yıl boyunca sonra istediğim yere gidiyorum.

öönemli not : Gideceğiniz ülkenin uçak biletlerini 3 4 ay önceden almanızı tavsiye ederim.

HakanEs26

yok yok deprem oluyor eminim ben. ache'de felan çok deprem oluyor.
çünkü endonezyalı arakadaslarım baya bi anlatmıslardı.
3-4 ay...bilmem ki ya ben çok canıtez biriyim yada..
çünkü şu geliyor aklıma bunlar bu şekilde konuşulurken: ben bi ara trabzondan antalyaya bilet adım ve gidemedim ondan yandı...
tabi , bu gezdiğiniz yerlere ilişkin bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.
ya rusya sırbistan , ukrayna bunlar nedense pek korkutmuyor sanki çok uzak bir yere gideceksem ek araştırmalar yapmam gerekiyor gibime geliyor.

bu arada ben kısıntı yapamam muhtemelen (zati bişi yapmıyorum ki ailemin bitakım sorumlulukları bende daha naaapıyım :) :) :))
e ama şunlardan birini belkim yapabilirim : resmi bazı prosedürlere - protokollere uygunluk sağlayıp aradan çıkarabilirim belki.

Sıcak doğru ama deprem falan şükür olmuyor.
yaf bu ne üslup bu ne endam , sanki yıllardır orda yaşıyor ,oralı olmuşsun gibim hahaha :) :) :)

Engelliler için bir kolaylık var mı bu konuda?

Bankada işe girdikten 2 sene sonra Benelüx Paris turu ile 5 Avrupa ülkesi dolaştım. Normal vatandaş nasıl gidiyorsa o şekilde gittim. Tur firması yardımcı oldu. Şimdi ki kurdan dolayı istesem de gidemem zaten. Ben gittiğimde Euro 3,34tü. 1000 Euro ile gittim. 400 Euro ile geri geldim. O parayı bozmasaydım çok iyi olurdu. :) En sevdiğim ülke Hollanda oldu en sevmediğim yerde Paris.

Ben bazı şeyleri çok iyi anladım. İnsanların bilgisi var ama kasıtlı olarak paylaşmıyorlar. Engelliler de böyleyse diğerleri ne yapsın!

Tam olarak neyi merak ettiğinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım. Pasaport mu,vize süreci mi,otel tur indirimi mi,ucuz ülkeler mi vs vs Neyi merak ediyorsunuz.

Mesela vize,yeşil pasaport, diplomatik pasaport normal pasaport anlamında hiçbir kolaylık yok. (Cüzi pasaport harçlarrında belki )

Bilet otel vs sorularının cevabı zaten havayolu şirketlerinin sitelerinde ve booking de uzunca anlatılıyor.

Yurt dışında engellilere fiziksel kolaylık( merdiven musluk vs ) dışında bir güzellik yapan yani ücret almayan yada çok az alan otel vs de görmedim ben hiç. Eğer yürüme engeliniz varsa her hava alanındaki standart hizmetler ve engelli sırasının ayrı olması dışında da bir numara yok.

Erasmus ya da bir dil programı ile gitmeyi kastediyorsanız zaten onun adı turist olmaz.

Uzun lafın kısası engelli turist ile engelsiz turistin, pasaport ve ülke mş leri farklı olmadığı sürece hemen hemen hemen dişe dokunur hiçbir fark yok. Yani atıyorum dünyanın en geçerli pasaportu japon pasaportuna sahipseniz engelli olsanız da olmasanız da her yerde her daim kralsınız. GİBİ

Merhaba bende omurilikfelclisiyim almanyaya kız kardesimin yanina gitmek istiyorum istek gelirse vize almak icin onaylamam icin ankarayami gideceyim ben samsunda oturuyorum ne yapmam gerek.

Üst Alt