Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin siyasetteki yeri… [Tartışma]

Merhaba arkadaşlar...yazı yazan tüm arkadaşların yorumları benim için çok değerli,yorumlarından dolayı hepsilerine teşekkür ediyorum..

Acaba bu yarumları yazan yada okuyan arkadaşlara ben bir engelli ve dernek yöneticisi olarak soruyorum..

Bizler BİZ HİÇ BİRBİRİMİZİ SEVDİK Mİ ?

Evet farklı düşünenler olur elbete..ama biz engelli bireyler birbirimizi diğer normal (fiziksel anlamda) insanlardan daha fazla ezerek,onları bir basamak olarak kullanıp bir yerlere gelmeye çalışıyoruz..

Artık SİYASETE girdiğimizi düşünün vay halimize diyorum...

Ama bunun çaresi de var EĞİTİM...EĞİTİM..EĞİTİM.. ve yine EĞİTİM

İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar Cervantes

Sizin bizi sevmediğiniz belli ! Bizlerin ismini kullanıp para toplamak sevmediğinizin delilidir.
Eğitim şart özellikle dernek yöneticilerini..eğitmek lazım..c-legg

Ne hakla benim adımı benim ünvanımı kullanarak para toplarsın ? Dernek yönetiyormuş sadaka toplayıcısıyım desene şuna.!

Siyasete girecek tabi benim kardeşim hakkını orda alıcak senin gibi sadaka toplayarak değil!! bizi rencide ederek değil.!

Napalım bize daha doğru düzgün iş bile vermiyor bu millet vekalet mi verecek ya güldürmeyin beni güç birlikten doğar arkadaşlar ben her köşe başşında bi dernek görüşüne sonuna kadar katılıyorum bu kadar fazla bölünmemek lazım bence bir olup beraber hareket etmemiz lazım

bu kadar konuşmadan sonra, eeee ne yapıyoruz parti kuruyormuyuz? hadi ordan.

ya hadi ordancı zihniyetle ancak böyle burda tartşabiliyoruz bu konuları ondan sonra insanların bize bakış açılarından bahsediyoz burda yok ya varmı öyle yağma 8 milyon kişiden bahsediyoz 4 kişilik bi ailesi olsa iktidara taşıyorsunuz bi partiyi sizin gibi hadi ordancı zihniyetler yüzünden bu durumlardayız sayın yeşillik

kardeşim beni şimdi Süleyman Demirel gibi konuşturacaksın. siz parti kurdunuzda biz oy mu vermedik? gelin kuralım partimizi seçelim aramızdaki en siyasi kişiyi ilk oyu benden alın. hadi bakalım var mısınız?

ben aynen varım kardeşim. bakalım aramızdan kaç tane yürekli gözü kara arkadaşlar çıkacak doğrusu merak ediyorum.

evet bencede siyasi katılımlar olmalı güzel olguların olabilmesi için her siyasi partinin en az 3 engel grubunda engelli bulundurmalı... Ortapedik, görme ve işitme birde tercümanı işaret dili tüm insanlar tarafından öğrenilebilmeli mimar ve inşaat ulaşım alanlarında yeni düzenlemeler yapılabilmeli ulaşımdaki farklılıklarda artabilmeli...

bülent abi parti kursun valla hangi ideolojiyi paylaşırsa paylaşsın farketmez 1 oyum var o da ona: )

metin şentürk parayı bulmuş anlamaz engellinin halinden. ya bu ülkede birde fakir ama akıllı birinden lider olsun, hep zengin hep zengin. zengin adam ne anlar fakirin halinden?

iyi ya ben el atayım bari ne de olsa iyide nutuk çeker,her telden çalablir tam bir politikacı gibiyim buaralar: )

neden gelmesın kı 1 engellı en az 3 oy demek yeterkı yapan olsun tc nufusuna gore 3 oy demek buyuk oran 1 oy uzerınden hesaplasan bıle 8 ila 10 mılyon oy demek buda bır partıye yeterde artar bıle bulent nedersın bırazda meclıste otur da ADAM gorsunler:)

ayyüzlü sende ankaraya ısınma turlarımı atıyorsun bence ısınma damdan duser gıbı dal ankaraya secım yakın nasıl olsa

Engellinin siyasetteki yeri;Kendisini ifade edip-edememesi ve buna izin verilip-verilmemesiyle alklıdır.Yani siyasette olma isteği yada buna ihtiyaç duyulup duyulmaması.Kişi kendisini ifade etmeye çalışmadığı sürece kimse ona -gel kendini ifade et. demez.herşeyden önce bunun gerekli olup olmadığına inanmak gerekiyor.Buna inanılmazsa, a veya b partisinin verdiği kırıntılarla idare etmek zorunda kalırız.Neticede de olan budur.Bir kaçtane millet vekili,bir kaç yasa,bir kaç yardım vs... Tüm arkadaşların belirttikleri bizim içinde bulunduğumuz trajik durumu ifade eder.Gelinen bu trajik durumun tarihsel nedenlerini anlamadan, güzümüzü salt var olan sonuç bülümüyle değerlendirmemiz çok yüzelsel kalır.Özellikle 12 eylül askeri darbesinin toplum üzerinde bıraktığı tahribat insanların siyasetle ilgilenilmemesinin derin izlerini taşır.Öğrencisin okuluna bak bir şeyle ilgilenme,kadınsın evinde otur,işçisin verilene razı ol,memursun vevletine hizmet et vb.Ama siyasetle ilgilen me,bu sadece politikacıların işidir.Diyip toplumu apolitik yaptılar.Siyasetle ilgilenleri sağa-sola ayırıp birbirlerine kırdırıp terörüst diye dağıttılar.Sonuç olarak günümüzdeki bölünmüş -parçalanmış bir araya gelemeyen toplum yarattılar.Bu noktadan bakınca tüm bu olumsuzlıkları düzeltmek başlı başına ayrı bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır.tabiki bu durum düzeltilmesi gerekli olan dağınıklığı bir araya getirmeyi gerekli kılmaktadır.Bunun içinde Görüş ayrılıklarımız ne olursa olsun ortak paydalarda bir araya gelmemiz zorunludur.Bu zorunluluk kendisini en iyi anlamını demokraside bulur.Demokrasinin oturması düşünceleri ifade etmede her koşulda ısrarcı, olma,bunu yayma ve örgütleyebilmekten geçer. Bu bağlamda biz engelliler örgütlenmedeki çabalarımızı her koşulda ne kadar zor olursa olsun yapmak zorundayız.Bunu içinde kendimizi sivil toplum örgütlerinde,siyasi partilerde,vakıflarda,sanatta,sporda yani her türlü kurumda örgütlenme ve kendimizi ifade etme zorunluluğumuz bizi zorda olsa zamanda alsa siyasetteki yerimizi belli eder.

hepinize saygı selam. anladığım kadarı ile söz sahibi olabilmek için parti kurmak gerektiği fikri tomurcuk halini almaya başladı.bu işin maddi boyutu ne olabilir? bilen varmı.geçmiş seçimlerde enteresan kişilerin parti kurduğuna çok şahit olduk .bunlar dahaçok bireysel gayretten öte geçmeyen girişimler olduğu için başarılı olamadılar .bizler Türkiyenin gerçeğiyiz bunu unutmamak lazım .ben inanıyorumki engellilerin parti kurma girişimi fikri duyulmaya başladığı anda bu güne kadar bizlerin adını seçim meydanlarından öte götürrmeyenlerin kulağına kar suyu kaçacaktır.sitemiz üyesi bir arkadaşımızın fikrini hatırlatmak istiyorum engelliler bakanlığı iyi olabilir.ben örnekliyorum yaşadığı ilçede geçen belediye seçimlerinde x partisi ekibine ilçede yaşayan engellilerle ilgili seçim çalışmalarına fikir verdim beni dinlerken dikkatimi çeken nokta engellilerin sorunlarını anlattıkça ve ne yapmalarını söyledikçe ilk defa olayın cidiyetine vardıklarını gördüm.ve gerçekten daha önce programlarında olmayan çalışmalar yaptılar sonuç x partisinin aldığı sonuç 4veya 5 sıradan yukarı çıkamayan parti burun farkı ile seçimi 2 .parti olarak bitirdi. ve şunu itiraf ettiler engelliler projesine geç başladık .

Üst Alt