Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye uçak indirimi var mı?

Losdy

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
19
Arkadaşlar mrblar ben engelli raporu aldığım zamanda bana kağıt vermişlerdi
Şu şu hakların var diye uçak otobüs tren indirimi var diye de yazıyordu, internetten de baktım yurt içi
Yüzde 20 yurtdışına yüzde 25indirim var ama az önce pegasusu aradım yok bizde dedi doğru mu değil mi bu indirim hakkı
Bilenler yazabilir mi lütfen

Merhaba,

bahsettiğiniz konu THY de mevcut. detayları paylaşıyorum;

Satış ofislerimize belge ibraz ederek indirimden yararlanabilirsiniz.​

Kabul edilen belgeler:
  • Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü) alınan engelli kimlik kartı
  • Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu
  • “Engelli” ibaresi bulunan nüfus cüzdanı
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yolcularımız için vatandaşı oldukları ülkenin ilgili resmi makamlarında verilen engelli belgesi

@Losdy,
Pegasus özel firma olduğu için bir tek THY devletin olduğu için onda ve yan firması A jette geçer. Serbest diye her uçak firmasında geçmez indirim. İstanbul da iseniz Sabiha Gökçen Havalimanından bindiğimde kuyruğa girmeden fast trackten beklemeden hemen geçiyorum. Öyle bir güzelliği de var. Bilginize.

@Losdy,
Yht ve Banliyö trenleri engelli ye ücretsiz eğer tam bağımlı iseniz 1 refakatçi nizde ücretsiz THY yüzde yirmi indirimli olsa bile biletler pahalı pegasus kampanyaları takip ederseniz o daha uygun a geliyor şehirler arası otobüs lerdede indirim olsada kota bitti diye bulamayabilirsiniz

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, ama engelli ibaresi bulunan nufüs cüzdanı nedir ilk defa duyuyorum
Bende engelli kimlik kartı var

@Losdy Bir ara çıkmıştı nüfus cüzdanı na işaret koyuyorlardı hala varmı bilemiyorum aile ve sosyal bakanlığının engelli kimlik kartı varsa sorun yok

Otobüste indirim hakkı var her firma yapmıyor diye biliyorum

@Alman,

O nasıl oluyor ayrı bir bölüm mü yoksa sıradakilerin önüne geçip mi söylüyorsunuz hiç bilmiyorum

@Losdy,

İçeri girmeden fast track diye bir kapı var. Oradan geçiyorsunuz kimse yok görevliler aniden kontrol edip hemen trans geçiyorsunuz bagaj üst arama yerinden. Büyük kolaylık.

yurtdışı thy yüzde 25 indirm var peki nasıl alıcaz bileti havaalanından mı yapmak gerek birde tren içinde gar a mı gitmek gerek internetten alırken öyle bir sekme yok çünkü

@kutsal95,

THY de yok. Onun yan kuruşu AJET te var. Yol çok basit. ajete üye oluyorsunuz. Seçenekler arasında engelli yolcu gibi bir ibare var onu seçiyorsunuz. AJET internet sitesi üzerinden tc kontrol dediğinizde otomatik olarak engelli olduğunuzu anlıyor bundan sonra ajet üzerinden yaptığınız bilet alımlarından direk olarak indirimli fiyat gösteriyor.

Ama hayalleriniz yıkılabilir. Çünkü sadece ham bilete uyguluyor. Vergiler ve diğer giderler için indirim yok.

Şöyle örnek vereyim. 4700 TL uçak bileti 4500 TL ye falan düşüyor. % 25 gibi bir indirim söz konusu değil yani gerçekte

TREN içinde bir kez engelli raporunuzu gara götürerek kayıt ettirmeniz gerekli. Kayıt olduktan sonra bir kullanıcı adı ve şifre veriliyor. Bundan sonra bilet alırken ABONMAN SEÇENEĞİ çıkıyor. Bilet alırken seçiyorsunuz ve ücret ödemiyorsunuz

THY de var arkadaşlar%20 indirim var yurtiçi uçuşlarda. Miles smiles e uye olun. Sonra thy ana sayfadan yardım kısmına girip kimliğinizin ve engelli kartınızın resimlerini gönderin birkaç gün içinde onaylanıyor. Sonra her bilet almak istediğinizde sistem sizi tanıyor

Istanbul havalinından Isparta engelli fiyatı 1300 normal fiyatı 1600 tl ve malesef baska ucak firması yok. Keşke ucak firma sayısı yada hızlı tren her yere olsa

Emekli oldum. Bekar bir adam olarak hertarafı gezmek istiyorum. Hızlı tren ücretsiz ve rahat olmasından çok iyi ama her yere gitmiyor maalesef

Üst Alt