Merhaba Hatice.
Ben engelliyim mutlu olamıyorum diyorsun. sohbette de görüyorum, yüreyemediğini söylüyorsun. Bana göre asıl sorun bu. Burada gördüğün mutlu olan yada mutlu olmayan çoğunluk engelli. yürüyemeyeni,işitmeyeni, bütünü ile başkasına ihtiyaç duyanı vs vs. Sorun kendini yürüyemiyorum diye sürekli soyutluyor olman. Yürüyemeden de insan mutlu olabilir, olmalıdır. Hayıflanmanın, dertlenmenin , kederlenmenin sana bana bir getirisi varsa buyur hep birlikte biz neden yürüyemiyoruz diye ağlayalım. Faydası olur mu dersin? Bana göre yok. Zaman zaman çıkmaza girebilir insan. Kabullenmesi zor olan bir çok olumsuzluk var hayatımızda. Çözebiliyorsan sorunu çözmeye çalış, çözemiyorsan desteğe ihtiyaç duyuyorsan bizim yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım. Ailen çevren vs vs. Çözemiyorsan da sorunu ötelemekten katta üstüne çizgi çekmekten, yada seni üzen her ne ise onunla dalga geçmekten başka çaren yok. Hepimizin olduğu gibi. Kimsenin hayatı dört dörtlük değildir.
Yazarken okuduğum ve hayatımda uyguladığım ve ayrıca sonuca vardığım bir anıyı paylaşmak isterim.
27.12.2007 gece saat 2. Melih Aratın 7. vites adlı kitabını okuyorum ki bunu belirtmekte ki maksadım o tarihin benim dönüm noktam olmasıdır. Dilerim senin için de aynı olur. Kitapta bahsi geçen ve beni etkileyen konu ise verilen örnek.
YAzar; elinizde bir kibrit çöpü, bir mum, bir gaz lambası ve bir tane de gaz ocağının bulunduğu soğuk ve karanlık bir odadasınız. İlk önce hangisini ateşlemek istersiniz?
Cevaplar değişken olacaktır elbet. Ben gaz ocağını yakarsam hem ısısından hem ışığından faydalanırım diye düşünmüştüm. Lakin cevap bu değildi. Hepsini yakabilmek için önce kibrit çöpünü ateşlemek gerekmektedir.
Önce ne istediğine karar ve bu isteklerine ulaşabilmek için neler yapman gerektiğini düşün, kendini bütünü ile tanımaya çalış bu esnada. Mutluluk hoppp diye kimsenin kapısına gelmiyor. Emek lazım,gayret lazım,çaba lazım.
Ne olmalı ki mutlu olasın?
İstediğin her ne ise ona ulaşabilmek için neler yapabilirsin yada yapamazsın?
Bu netleştikten sonra kendine hedef yada hedefler belirle.
Hedeflerine ulaşmak isterken önüne engeller illaki çıkacak ve sana düşen pes etmemek olmalıdır.