Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Mutlu değilim...

hatice82

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yürüremiyorum herşey güzel olsada bi tarfın esik herkes birbirinen bişeyler paylaşiyor birbirien gerekli ama sen gerekli olamiyomusun hayat öyle geçiyor 34 yaşındayım çok şükur evim babam annem var ama mutlu olamıyormusun herşeyde bi özendim var

Kardeş biz bu dünyaya ferah rahat bolluk içinde yaşamak için gönderilmedik,bir sınav için gönderildik.Buda senin hatta bizlerin sınavı sabret Allah sabredenlerle birliktedir Allahın izniyle bu GEÇİÇİ hayatta gönlünce yaşayamıyorsun ama inş nasip olurda EBEDİ hayatta gönlünce yaşarsın

her zaman her halimize şükretmek lazım. kendimce bazen düşünüyorum eski günlerimi çok özlüyorum o günleri. bazen gözlerim doluyor bazen ağlıyorum ama yapacak bişey yok be arkadaşım çok şükür demekten başka.kimse kimsenin halinide anlamıyor buda bir gerçek. nasrettin hoca; bana damdan düşeni getirin demiş ya o hesap. sabretmekten başka çare çok hayat devam ediyor,güçlü olmaya çalış. neyle mutlu olabiliyorsan onla ilgilen kendince. Kendinden aşağıdakilere bakmalısın,ben böyle düşünüyorum.

absentm

:)) ferah rahat ve bolluk içinde yaşayanlar ne için gönderildiler öyleyse:))? al sana big bang kadar büyük paradox!

Hiçbir şey, insanı mutsuz edecek kadar önemli olmamalıdır. Hayattaki en küçük problemleri bile kafaya gereğinden fazla takan, önemseyen insanların mutlu olabilmesi çok zordur. Bazen sallamak, takmamak gerekir. Aksi takdirde o kadar sıkıntı var ki hayatımızda, hepsini önemsediğimizde elimizde kalan sadece mutsuzluk olur bu günümüze şükürler olsun

arada böyle duygular içinde olmak normal seni anlayabiliyorum çünkü ben de tekerlekli sandalyedeyim kesinlikle küçük bir problem olduğunu da düşünmüyorum malesef toplum devlet vb maddiyat üstüne kurulmuş böyle bir yerde bir çok hakkımızı bile alamıyorken ama hayattan beklentilerini düşürme yaşamdan geri çekilmemeni tavsiye ederim mümkün olduğu kadar hayata karış kendini çekme ... sabret ama rahibe gibi sadece diğer dünyada iyi biryerlere gelirsiniz diye düşünme bu dünyada da uğraş mutlu olmaya çalış , kendinden iyi yada kötü insanlarla kendini kıyaslama çünkü kendinden kötü olduğunu düşünmek kibir verir kendinden iyiyi görmek de seni üzer bu yüzden elindekilere konsantre olup onlarla mutlu olmaya çalış ;işin yoksa çalışmıyorsan ekpssye gir iş güç sahibi ol çalışıyorsan arkadaşlarınla ailenle gez toz aktivitelerde bulunmaya çalış seni mutlu eden şeylerle ilgilen ve umut et inşallah seninde gönlüne göre biri geleceğini düşün umudunu yitirme sadece onu bekleyerek de yaşama ailenle mutlu arkadaşlarınla mutlu ol bunlar benim fiklirlerim
D.N. : eğer bolluk refah verahat içinde yaşayan adam bunu ALLAH ın ona verdiğini bilirse diğer kardeşlerinin dertlerine derman olmak için insanlar için harcar yok bununla başı dönerse dibi boylar... zekat paradoksu çözdü ...

Solveus bu nasıl bir paradoks ? zenginin cennete girmesi iğne deliğinden geçmek kadar zor buyurulmuş...

Bize verilmiş olan bu hayat gerçekten büyük bir sınavdır öncelikle zenginlerle ilgili konuşalım umut bulut galatasarayın forveti milyon dolarları var 3 gün önce ankarada galatasaray-gençlerbirliği maçında babası maçı izlemeye geliyor ve adam staddan çıkıp evine dönemeden ölüyor umut bulut babasının eve gittiğini düşünüyor sonra haber geliyor dün umut bulutun doğum günüymüş peki kaç milyon dolar bu acıyı hafifletmeye yeter birdaha hiçbir zaman doğum günün kutlayamayacak böyle bir acıyı hangi zenginlik karşılar sakıp sabancının araba fabrikaları vardı bir röportajında dedi ki keşke bütün bu servetim olmasaydı da oğlum araba sürebilseydi dedi hayat bizim gördüğümüz gibi değil para ihtiyaç ama insanı mutlu etmez mutluluk bir tercihtir bir insan mutlu olmak ister ve olur eğer biz de mutlu olmak istiyorsak ve olamıyorsak bunu kendi içimizde çözmeliyiz kimsenin kimseye 1 parça ekmek vermediği bir dünyada allah bize yememiz için yiyecekler,görmemiz için göz,duymamız için kulak,koklamamız için burun,sevmemiz için kalp vermiş insanoğlu olarak çoğumuz nankörüz bunun kıymetini bilmiyoruz EĞER CANIN SIKILIYORSA AKTİVİTELERDE BULUN GÜCÜN NEYE YETİYORSA AKTİVİTELERDE BULUN SÜREKLİ ALLAHI AN VE DUA ET HİÇBİRİMİZ KOLAYLIK İÇİNDE YAŞAMIYORUZ KARŞIMIZA SÜREKLİ SORUNLAR ÇIKIYOR MÜCADELE ETMEYİ ÖĞRENMELİYİZ WİLL SMİTH UMUDUNU KAYBETME FİLMİNİ İZLE

Bu konuda 15 yıllık Engellili tecrübesi olan bir olarak söylecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum .
Madde madde Yazacağım..

1: Hayatta her şey bir neden süreç ve sonuç döngüsünün ürünüdür. Bu günün sonuçları geçmişin Karar ları nın bir ürünü olarak gerçekleşir.. Ve zaman içerisinde ortaya çıkan Neden ler bu sonucun ortaya çıkmasında belirleyicidir.. Sizi hayatta tutan şey ise yarının ne getireceğinin bilememektir esasında.. Ve bu nedenle yaşar hayata tutunmaya çalışırsınız ki bu da işin Süreç kısmı dır...
2: Yaşamak ve mutlu olmak bir sanattır. Bu sanatı icra etmek için İse Sahip olduğun geçmiş ten Ait olduğun geleceğe doğru giden yolda Bu gün ü sıçrama noktası olarak kullanmaktır. Bazıları buna "Anı yakalamak" diyor... Ama benim koyduğum bambaşka bir isim var! Durumsal Farkındalık"...
3: Her ne olursa olsun yaşadığın hayatın bir parçası olmayı başarabilmen gerekir bu hayatta. Bu da işe yarar olmak demektir. Ama bunu sakın birilerinin işine yaramak olarak algılamamalısın. Yoksa kullanırlar seni. Bunun için Bağımsız İşlevsellik Gerekir. Bağımsız işlevsellik kendi başına bir bilgi birkm ve kabiliyet avcılığı dır. Bunu sağlayabildiğin zaman senin önünde senden başka hiç bir engel duramayacaktır..
4: Hayatınla ilgili kararları ailen dahi olsa asla ama asla Yaratılmış olanlar a bırakma Kimse seni senin kadar iyi anlayamaz.. İnsanlar seni sevebilir. Değer verebilir, Saygı duyabilir belki amma senin kadar iyi anlayamaz. Onlar sadece sonuçlar üzerinden konuşacaklardı. Ünlü bir bilge nin de dediği gibi. Gemi liman a ulaştıktan sonra kimse senden fırtına hikayeleri dinlemek istemeyecektir.. Bunu bilmeli ve Varlığı nı da yokluğunu da sana hak ettiğin değeri verenlerle paylaşmalısın. Bu asla bencilik değildir Hayata ve hayatı paylaştığınız insanlara hak ettikleri değeri vermektir.. Bu gerçeğin farkına vararak yola çıkarsan asla akim kalmazsın..
5: Neyi en iyi yaptığını bilerek başlamalısın çalışmaya. Bırak insanlar senden sadece kendi işlerine yaradığın için emeğini satın almak istediklerinde pazarlık masasına davet etsinler seni. Ama düşlerinin ve ideallerinin satılık olmadığını bir an dahi unutmadan oturacaksın davet edildiğin her masaya. Ve son sözü söyleyen daima sen olmalısın orada. Amir olsun memur olsun hiç fark etmez! Kendi kararlarını alamayan hiç kimse gerçek manada özgür ve Güçlü değildir. Bunu hiç bir zaman unutma...
6: Her zaman elinin alrtında ikinci bir alternatif bulundur.. Şu olmazsa şuunu yaarım diyebileceğin.. Hayat sonzsuz bir döngü dür. Ölünce bile yok olmayacağımızı bilerek yaşa bu dünyada. Duygularına sınır koyma. Ruhunu özgür bırak ama bu seni serseriliğe savurmasın. Çünkü Şeytan en çok Yönünü şaşırranlara kılavuzluk etmeyi sever. Kılavuz seçimi hayatı yolculuğunun en önemli safhası dır. Bunu bir köşeye yaz ve hayat boyu zihninden çıkarma..
7: Değer verdiğin insanlar olacaktır bu hayatta. Sana senin değerini bilmeyenden yar olmaz unutma bunu.. Birisi senin yanına gelecekse senin için gelsin. Sahip olduğun şeyler i paylaşmak için değil..İlişkilerini asla beklentiler üzerine kurma. Her anı paha biçilmez bir anı olan bir öykü nün kahramanı olmak en büyük rüyan olsun. Unutma ki yarın hepimiz kendi imzamızı taşıyan bir kitabın yazar ı olarak Huzur u mahşere çıkacağız. Oraya okuduğunda yüzünü kızartacak şeyler koyma ki. Sorulduğunda gönül rahatlığı ile verilecek cevapların olsun...
6: Yaptığın işi sevme Sevdiğin İş i yap. İKi şey birbirinden çok farklıdır unutma. Zoraki birliktelikler çürük bir halat gibi dir. Ne kadar sağlam olursa olsun İlk fırtına da kopar ve gemiyi batırırlar.. Gözünün içine baka baka Namus namus diyenlere aldırma. unutma ki En büyük Namus Dürüstlüktür! Hangi hassasiyetlere sahip olursa olsun Kalbinde Zerre kadar yalan ve Riya olan kişi dünyanın En Namussuz insanı dır. Bunu insanları tanımaya başlayınca anlayacaksın zaten.. Böyle tiplerden uzak durursan daha mutlu olursun....
7:Günlük hayatında seni mutlu eden şeylerin listesini yapmayı unutma.. Bunlar senin küçük mücevherlerin olsun Zira şu an olduğu gibi kendini yalnız ve karanıkta hissettiğin zamanlarda onlar senin ışıığın olacak. Paylaşmak en büyük zenginliktir unutma. Zamanı nitelikli olarak paylaşabileceğin Dostum diyebileceğin birisi olsun hayatında. Varsın bir şeylerin eksik olsun. Ruhunda ve Vicdanında Engel yoksa sen eksik değilsin. Bunu bilerek yaşa..
8:Bazı şeyler nasiptir derler eskiler. Ama Kader Gayret e aşıktır gerçeğini hiç bir zaman dile getirmek istemezler. Çünkü biirler ki Yüreğindeki Şeffaf Duvar ların ardındaki dünya ile yüzleşmeye karar vermiş Cesur bir yüreğin önünde Sahte Gerçeklerden başka bir engel yoktur..

hatice82 istersen arkadaş olabiliriz ne dersin.Belki senin mutluluğunu geri getirebiliriz birlikte.

Merhaba Hatice.
Ben engelliyim mutlu olamıyorum diyorsun. sohbette de görüyorum, yüreyemediğini söylüyorsun. Bana göre asıl sorun bu. Burada gördüğün mutlu olan yada mutlu olmayan çoğunluk engelli. yürüyemeyeni,işitmeyeni, bütünü ile başkasına ihtiyaç duyanı vs vs. Sorun kendini yürüyemiyorum diye sürekli soyutluyor olman. Yürüyemeden de insan mutlu olabilir, olmalıdır. Hayıflanmanın, dertlenmenin , kederlenmenin sana bana bir getirisi varsa buyur hep birlikte biz neden yürüyemiyoruz diye ağlayalım. Faydası olur mu dersin? Bana göre yok. Zaman zaman çıkmaza girebilir insan. Kabullenmesi zor olan bir çok olumsuzluk var hayatımızda. Çözebiliyorsan sorunu çözmeye çalış, çözemiyorsan desteğe ihtiyaç duyuyorsan bizim yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım. Ailen çevren vs vs. Çözemiyorsan da sorunu ötelemekten katta üstüne çizgi çekmekten, yada seni üzen her ne ise onunla dalga geçmekten başka çaren yok. Hepimizin olduğu gibi. Kimsenin hayatı dört dörtlük değildir.
Yazarken okuduğum ve hayatımda uyguladığım ve ayrıca sonuca vardığım bir anıyı paylaşmak isterim.
27.12.2007 gece saat 2. Melih Aratın 7. vites adlı kitabını okuyorum ki bunu belirtmekte ki maksadım o tarihin benim dönüm noktam olmasıdır. Dilerim senin için de aynı olur. Kitapta bahsi geçen ve beni etkileyen konu ise verilen örnek.
YAzar; elinizde bir kibrit çöpü, bir mum, bir gaz lambası ve bir tane de gaz ocağının bulunduğu soğuk ve karanlık bir odadasınız. İlk önce hangisini ateşlemek istersiniz?
Cevaplar değişken olacaktır elbet. Ben gaz ocağını yakarsam hem ısısından hem ışığından faydalanırım diye düşünmüştüm. Lakin cevap bu değildi. Hepsini yakabilmek için önce kibrit çöpünü ateşlemek gerekmektedir.
Önce ne istediğine karar ve bu isteklerine ulaşabilmek için neler yapman gerektiğini düşün, kendini bütünü ile tanımaya çalış bu esnada. Mutluluk hoppp diye kimsenin kapısına gelmiyor. Emek lazım,gayret lazım,çaba lazım.
Ne olmalı ki mutlu olasın?
İstediğin her ne ise ona ulaşabilmek için neler yapabilirsin yada yapamazsın?
Bu netleştikten sonra kendine hedef yada hedefler belirle.
Hedeflerine ulaşmak isterken önüne engeller illaki çıkacak ve sana düşen pes etmemek olmalıdır.

Bugün yada herhangibirgün kendine birşeyler yap.Mesela güneşli bir havada dışarıya cık sahil kenarında akşama kadar otur.Etrafını ve denizi seyret mutlu olacağın herhangibirşey yap kendine bir çicek al mesela !yahut sevdiğin insanlarla şakalaş.ama bunu onlar icin değilde kendin için yap emin ol kendini daha iyi hissedeceksindir. Ve yaşamanın nederece güzel olduğunun tadına varacaksın.Denemesi bedava bir dene :)

yazsam roman olur yazmayayım masal tadında kalsın

isyana kapı aralamayın. sabır her şeyin ilacıdır, kellik hariç!

slm hatice öyle düşümme yasıyorsan mutlu olmak için cok sebeb var nefes alıyorsun senı seven ailen var ben yenı nısanlıydım 2012 yılında aralık ayında mutluydum hersey güzeldi nısanlım bodrum daydı ben izmırde telefon geldı ve nisanlım 2013 ocak ayında felc gecırdı buraya izmıre getırdım tedavı oldu 6 ayın sonunda yuruyordu sol kolu tutmuyordu fızık tedavı suruyordu 2013 yılının eylul ayında benı aradı belimde agrı var dıye tekra gıttım bodrumda hastanelerde cok ugrastım bulamadılar milas devlet hastanesine gittik ve aralık ayıydı beyın cerrahı bunu izmire götür ben burda bısey yapamam dedi 2014 ocak ayında izmire getirdım nişanlımı 2 ay hastanelerde kostum ne oldunu bulamadılar mart ayında yesılyurt devlet hastanesine zorla yatırdım ama ocak ayında nişanlim yatalak olmustu altına bez baglıyordum annesi babası yoktu bır abısı vardı nısanlıma ben bakıyordum hastanede belinden parca alcaz kı bulalım neyivar dediler ve aldılar mart ayında sonucu nısan 1 de benim dogum gununde verdilerki kemık kanseriymiş nısanlım hemen 9 eylul hastanesine gittik kemoterepi aldı 1kür ve ameliyat olması gerekiyordu omirilıkten ben bayan olarak nisanlima dedimki bu amelıyattan boyundan asa felc kalsanda ben senı bırakmam senı sevıyorum dedim ve nısanlım agladı nıkah yapalım dedi tamam dedim mayısın 21 sabah 10da nıkah yaptım ve esim aynı gun saa12 de amelıyata gırdı güzelgecti ameliyat ve 6 ay hastaneden hiç cıkmadık ve yılsonuna her tedavı bıttı ılık naklı olması gerekiyordu ve 2014 aralık 31 gunu nakıl oldu ve şimdi iyi evın içinde dolasıyor tekerlleklı sandelyeyle dıasarı cıkıp dolasıyoruz beraber ve mutluyuz esim günde toplam 1 saat anca ayakta duruyor haline sukrediyor dısardan bır cıcek alsam bahcede bır yesillik gorse mutlu oluyor ben daha cok mutlu oluyorum esimi oyle görünce bunları sana anlattım senın mutlu olmak için cok sebebin var hayattan kopma gencsın hayatın keyfıne cıkar fazla kafaya takma sende izmirde sın ıstersen görüsürüz konusuruz esimle tanıstırrım herseya ragmen yasamak guzel kendine iyi bak ve mutlu ol

Ulu bilgeler söyleyin bana bu dünyanın tüm mutsuzlugu bende dir siz dert etmeyin

ne güzel sohbetler açmışsınız harikasınız başka ne olsun. insanları sev ama önce kendini sev. ilgi göster kendine ve geliştir. her nefes sana bir fırsat veriyor tabi ki bana da. o yüzden her nefesin hakkını ver. mutluluk bir yolculuk ki o nefesler bizi taşır sonsuza ve bir gün son kez çıkacak...

insan ister sakat olsun ister olmasın( kimse alınmasın gücenmesin sakat kelimesine. kasıtlı söylüyorum çünkü bir kelimeye takılıp kalan herşeye takılır) hedefi olmayan ok boşa gider. hedeflerini belirle, ve hatta hedeflerini resme dök. çok kaba bir tabir ama boş teneke tangırdarmış arkadaşlar. var gücümüzle dolalım. Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar fayda vermez. biz ne desek boş. sadece bu yazılanları özümse. özünde hisset. Zemini oluşturabildiğin kadar oluştur, gerekiyorsa tırmala ve uygulamaya geç.Dökme suyu ile değirmen dönmez Hatçeeeeeeeee.

aman ne takıyosu kız engelini boşversene 3 günlük dünya gül geç :) boyle sadece kendine eziyet edersin başkasına bişeyolmaz evet hayat zor ama bunu kolaylastırmakda senin elinde engelinin arkasına sıgınıpta kendini üzme dik dur ;)

bazen bizde karamsarlığa düşüyoruz ama yapacak birsey yok hayattan zevk almaya bak...

Hatice bende senin adaşınım ve bende yürüyemiyorum,mutluluk yürümekte veya herhangi maddi bir şeyde değil inan.yürüyebilenler mutlu mu sanki? Mutluluk hayattan ne beklediğinle alakalı.bazen hepimiz içine düşünce kaybolacakmış gibi hissettiğimiz bi boşluk yaşıyoruz ama,buna sakın kapılma.yoksa depresyona girersin ve herşey daha kötüye gider.ve şunu da asla unutma,bu hayat ağlasanda bitecek gülsende,sen her anını en iyi şekilde yaşamaya bak.umarım mutluluk kapını daimi çalar..

Slm burasi bu konu paylaşim konusu bende yazdım öyle kötü değilim ki çok şükur iyim kendimi acınırmak istemiyorum

@absentm;
En güzel dilekte sen bulunmuşsun, Darısı tüm temiz kalplilerin başına...
Gerçekten çok çetin bir sınav...

Kimseye gerekli olmak zorunda değiliz, kendimize gerekli olduktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Sizin tabirinizle birine gerekli olduktan sonra da mutlu olacağınızın garantisi yok.

"ER RYAN'I KURTARMAK" filminde bi dialog vardı; komutan Ryan'a , yaşamın hakkını ver diyordu. dolu dolu yaşa, nefesine şükret der gibi. çünkü ryan'ı hayatta tutabilmek pahasına diğer bir çok asker feda edilmişti.

Üst Alt